1
کنجدها معمولا در دو نوع خام و بو داده در بازار در دسترس افراد میباشند. تحقیقات ثابت کردهاند که کنجد بو داده، منبعی غنی از آنتی اکسیدانهای قوی، اسیدهای چرب ضروری و مواد و ویتامینهای ارزشمند است که میتواند به سلامت قلب، تقویت استخوانها، کمخونی، بهبود دستگاه گوارش و حتی پیشگیری از بیماریهایی همچون سرطان کمک کند.
در این گزارش قصد داریم تا درباره خواص کنجد در غذا و استفاده از کنجد برای درمان بیماریها گفت و گو کنیم.
خواص کنجد بو داده برای بدن
کنجد بو داده یکی از مقویترین دانه های روغنی است که نه تنها طعمی خوشمزه دارد، بلکه سرشار از مواد معدنی و ویتامینها برای بدن می باشد. از مهمترین خواص کنجد بو داده برای بدن میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
۱. تقویت سلامت قلب
این دانههای کوچک سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع، مانند امگا3 هستند که به کاهش کلسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL کمک میکنند. منیزیم موجود در کنجد بو داده باعث کنترل فشار خون و بهبود عملکرد قلب میشود.
۲. استحکام استخوان و دندان ها
از خواص کنجد بو داده میتوان به استحکام استخوان و دندانها اشاره کرد. کنجد بو داده یکی از بهترین منابع کلسیم، فسفر و روی است که برای حفظ تراکم استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان، ضروری میباشد. مصرف کنجد بو داده به ویژه برای زنان یائسه و افراد مسن، بسیار مفید است.
۳. جلوگیری از دیابت
کنجد، دارای منیزیم و دیگر مواد مغذی است که به مبارزه با دیابت کمک میکند. استفاده از روغن کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی در کاهش فشار خون و گلوکز پلاسما، برای افراد دیابتی خوب است. دانههای روغنی مانند زیتون، کنجد، آفتابگردان و … قیمت های متنوعی دارند. باتوجه به مزایایی که این روغن ها، برای سلامت بدن انسان دارند، قیمت روغن کنجد نسبت به بقیه آنها معقولتر است.
۴. کاهش اضطراب
دانههای کنجد حاوی مواد معدنی ضد استرس مانند منیزیم و کلسیم هستند که به تولید سروتونین کمک میکند. این عنصر باعث کاهش درد، خلق و خوی خوب و خواب عمیق میشود.
۵. بهبود گوارش و پیشگیری از یبوست
فیبر بالای موجود در کنجد بو داده به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و از یبوست پیشگیری میکند. همچنین این دانهها با تقویت باکتریهای مفید روده، سلامت میکروبیوم را افزایش میدهند. اگر خوردن دانههای کنجد را دوست ندارید، برای بهرهمندی از فواید بینظیر این روغن برای سلامتی، از روغن استفاده کنید. خواص روغن کنجد برای درمان بیماریها و پیشگیری از مشکلات سلامتی بسیار زیاد است.
۶. جلوگیری از پیری زودرس
یکی دیگر از خواص کنجد بو داده می توان به جلوگیری از پیری زودرس اشاره کرد. کنجد بو داده حاوی سزامین و سزامولین است که یک آنتی اکسیدان قوی محسوب میشود. این مواد به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک کرده و از پیری زودرس و آسیب سلولی جلوگیری میکند.
۷. تامین انرژی و کاهش خستگی بدن
کنجد بو داده به دلیل داشتن پروتئین، ویتامینهای گروه B و آهن، یک نوع میان وعده برای افزایش انرژی و کاهش خستگی محسوب میشود. مصرف کنجد بو داده برای ورزشکاران و افرادی که فعالیتهای زیاد بدنی یا فکری دارند، توصیه میشود.
۸. پیشگیری از سرطان
دانه های کنجد حاوی ترکیبات ضد سرطان مانند اسید فیتیک، فیتواسترول و منیزیم هستند. مصرف این دانههای مغذی حاوی فیتواسترول بالا، میتواند از پیدایش سرطان در بدن، جلوگیری کند.
افرادی که حساسیت به دانههای روغنی کنجد دارند، باید قبل از مصرف از پزشک خود مشاوره بگیرند.
۹. کمک به کاهش وزن
کنجد کالری بالایی دارد؛ اما به دلیل فیبر و پروتئین بالا، احساس سیری طولانی مدت ایجاد کرده و از پرخوری جلوگیری میکند. استفاده از کنجد بو داده در سالادها یا سوپها، میتواند به کنترل وزن کمک کند.
۱۰. دارای خواص ضدالتهابی
دانههای کنجد بوداده سرشار از آنتیاکسیدان بوده و با خواص بینظیر ضد التهابی خود، به تقویت ایمنی بدن و محافظت از غضروفها کمک میکند.
۱۱. سلامت پوست و مو
ویتامین E یکی از عناصر مفید و کلیدی موجود در کنجد بو دادهاست که از پوست و موی شما در برابر پیری زودرس و تاثیرات مخرب اشعه UV محافظت میکند.
۱۲. سلامت چشم با مصرف کنجد
وجود عناصری مانند امگا3 و ویتامین E در کنجد بوداده، در حفظ سلامت چشم و پیشگیری از مشکلات شبکیه و بینایی موثر است.
خواص کنجد برای بهبود طعم غذا
کنجد بو داده طعمی آجیلی و خوش عطر دارد که به غذاها، عمق و لذت بیشتری میدهد. این دانه میتواند در تهیه انواع غذا و شیرینی استفاده شود. برخی از کاربرد های رایج دانه کنجد در غذا عبارتند از:
- استفاده در سسها و دیپها مانند سس کنجد و هوموس
- استفاده در غذاهای آسیایی مانند مرغ کنجدی و غذاهای تایلندی
- استفاده بر روی سالادها و سوپها، برای تردی و طعم بهتر آنها
- استفاده در نان، شیرینی و کیکها برای تزئین و افزایش ارزش غذایی آنها
خواص کنجد در بهبود طعم غذا
دانه کنجد، از بهترین مواد طبیعی برای ارتقاء طعم، عطر و بافت به غذاها است. خواص کنجد بو داده برای استفاده در غذاها زیاد است. کنجد میتواند سادهترین غذاها را به یک غذای خوشمزه تبدیل کند.
در ادامه به خواص دانه کنجد در بهبود طعم غذا میپردازیم:
- استفاده از کنجد بوداده، باعث میشود که غذا طعمی گرم و خاکی بگیرد.
- کنجد بوداده حس تردی به غذا میدهد و تنوع بافتی ایجاد میکند.
- کنجد بوداده عطری دودی و خوشایند دارد که اشتها را تقویت میکند.
- در آشپزخانههای آسیایی از کنجد برای تزئین و زیبایی غذا استفاده میکنند.
- کنجد کم نمک اما پر طعم است که میتواند مصرف نمک را برای افراد کاهش دهد.
- کنجد با ادویههایی مانند فلفل سیاه، زردچوبه، هل، دارچین، زیره و … ترکیبی عالی ایجاد میکند.
- کنجد خام برای استفاده در غذا بافت ملایمتری دارد؛ اما کنجد بوداده طعم و عطر قویتری دارد.
- از کنجد بو داده میتوان هم در غذا استفاده کرد هم در پخت نان و شیرینی.
تفاوت کنجد خام و کنجد بو داده
- کنجد خام به طور معمول، دارای روغن بیشتری است و اغلب برای روغنگیری یا مصارف دارویی استفاده میشود. در حالیکه کنجد بو داده عطر و طعم قویتری دارد و برای استفاده در شیرینیپزی و تولید ارده مناسبتر است.
- کنجد خام حاوی بیشترین مقدار مواد مغذی مانند ویتامین E، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی است که به حفظ سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن کمک میکند. اگر میخواهید در هزینهها صرفهجویی کنید، میتوانید باخرید عمده روغن خوراکی از تولید کنندگان برتر مانند بروج، از خواص دانه های کنجد برای سلامتی خود بهرهمند شوید.
- دانههای کنجد بو داده، دارای چربیهای سالم و فیبر هستند که می توانند به هضم غذا کمک کنند. کنجد بو داده طعم غنیتر و تردتری دارد که برای افزودن به غذاها مناسب میباشد.
کنجد خام بهتر است یا کنجد بو داده؟
کنجد خام مواد مغذی بیشتری دارد و در شیرینیپزی و تولید ارده به کار میرود؛ اما کنجد بو داده طعم و عطر قویتری دارد و برای مصارف آشپزی به کار میرود. کنجد سرشار از چربیهای سالم و غیر اشباع است که به ایجاد حس سیری کمک میکند، اما مصرف زیاد آن باعث افزایش وزن میشود.
دانه کنجد یا روغن آن از ارزش بالایی برخوردار است که می تواند باعث کاهش استرس، جلوگیری از پیری زودرس، جلوگیری از سرطان، افزایش انرژی و… شود. همچنین از این منبع غذایی میتوان در سالادها، سسها و تزئین غذاها استفاده کرد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد
source