شایانیوز- چه حس بدیه وقتی یه ظرف چوبی قشنگ رو که کلی با آن خاطره دارید، ببینید ترک خورده، بوی بد گرفته یا کدر شده. اصلاً مگه میشه یه آشپزخونه سنتی رو بدون یه کاسه چوبی خوشگل یا یه تخته برش با طرح طبیعی تصور کرد؟ این ظروف نه‌ تنها حس گرمی به آشپزخونه می‌ دن، بلکه بعضی وقت‌ ها طعم غذا رو هم بهتر می‌ کنن. اما یه مشکلی دارن… اگه درست ازشون مراقبت نکنید، خیلی زود خراب میشن، بوی غذا رو می‌ گیرن و حتی ممکنه محل تجمع میکروب‌ ها بشن. بعضیا فکر می‌ کنن نگهداری از چوب خیلی سخته، اما راستش با یه شست‌ و شوی درست، ضدعفونی کردن هر چند وقت یه بار و یه کم روغن‌ کاری، میشه عمر این ظروف رو چندین برابر کرد. اصلاً نگران نباشید، لازم نیست هزینه زیادی بکنید یا وقت زیادی بذارید. همه چیزهایی که لازم دارید، احتمالاً همین الان تو خونه‌ تون هست؛ سرکه، لیمو، نمک، یه کم روغن مخصوص و یه ذره حوصله. پس اگه شما هم  عاشق اون بافت گرم و طبیعی چوب هستید و می‌خواید ظروف چوبی تون سال‌ ها سالم و زیبا بمونن، این مقاله رو تا آخر بخونید. قراره از نحوه شست‌ و شوی روزانه تا ترفندهای براق کردن و از بین بردن بوی بد رو با هم مرور کنیم. دیگه لازم نیست نگران خط و خش یا کپک زدن ظروف چوبی تون باشید.

Table-Grazing-Extra-Long-Cheese-Board-min-768x768

تمیز کردن روزانه ظروف چوبی

پس از هر بار استفاده، باید باقی‌مانده مواد غذایی و روغن از سطح چوب پاک شود. برای این کار؛

از آب گرم و مایع ظرفشویی ملایم استفاده کنید؛  از آب داغ اجتناب کنید، زیرا باعث ترک خوردن چوب می‌ شود.

از اسکاج‌ های نرم یا اسفنج استفاده کنید؛ سیم ظرفشویی یا برس‌های زبر باعث خراشیدگی سطح چوب می‌ شوند.

بلافاصله پس از شست‌ و شو، ظرف را خشک کنید؛ رطوبت طولانی‌مدت باعث تغییر شکل و رشد باکتری‌ ها می‌ شود.

2

ضدعفونی کردن عمیق ظروف چوبی

برای از بین بردن باکتری‌ ها و قارچ‌ ها، روش‌ های زیر مؤثر هستند؛

استفاده از سرکه سفید و آب

سرکه یک ضدعفونی‌کننده طبیعی و غیرسمی است.

یک قسمت سرکه سفید را با یک قسمت آب مخلوط کنید.

با یک دستمال نرم، محلول را روی سطح چوب بمالید.

بگذارید ۵-۱۰ دقیقه بماند، سپس با آب سرد بشویید و خشک کنید.

33

استفاده از پراکسید هیدروژن (آب اکسیژنه)

این روش برای ضدعفونی تخته‌ های برش چوبی که با گوشت خام در تماس بوده‌ اند، مناسب است.

پراکسید هیدروژن ۳درصد را روی سطح چوب اسپری کنید.

۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس با آب سرد بشویید.

1

استفاده از نمک و لیمو برای لکه‌ زدایی و ضدعفونی

ترکیب نمک و لیمو علاوه بر ضدعفونی، بوی نامطبوع را نیز از بین می‌ برد.

نمک درشت را روی سطح چوب بپاشید.

نصف یک لیمو را روی نمک فشار دهید و با حرکات دورانی سطح را اسکراب کنید.

بگذارید ۱۰ دقیقه بماند، سپس با آب گرم بشویید.

9257834

روغن‌ کاری و براق‌ سازی چوب

چوب برای حفظ انعطاف و جلوگیری از خشک شدن نیاز به روغن‌کاری منظم دارد. بهترین روغن‌ ها برای این کار؛

روغن خوراکی

روغن را روی یک دستمال نرم بریزید و به‌ صورت یکنواخت روی چوب بمالید.

بگذارید ۲-۳ ساعت بماند تا جذب شود، سپس اضافی آن را با دستمال خشک پاک کنید.

این کار را ماهی یک بار تکرار کنید.

mahoney_finish-11-min

مخلوط روغن معدنی و موم زنبورعسل

این ترکیب علاوه بر تغذیه چوب، یک لایه محافظ براق ایجاد می‌ کند.

۲ قسمت روغن معدنی را با ۱ قسمت موم زنبورعسل ذوب‌ شده مخلوط کنید.

مخلوط را روی چوب بمالید و با پارچه پولیش دهید تا براق شود.

و در آخر

مراقبت از ظروف چوبی آشپزخانه نیاز به دقت و توجه دارد. با تمیز کردن صحیح، ضدعفونی منظم و روغن‌ کاری دوره‌ ای، می‌ توانید عمر این ظروف را افزایش داده و همیشه ظاهری زیبا و بهداشتی داشته باشید. با رعایت این روش‌ ها، ظروف چوبی شما برای سال‌ ها مانند روز اول باقی خواهند ماند.

source

توسط expressjs.ir