به گزارش ایسنا، محمد حسین امید در دومین جشنواره آموزش دانشگاه تهران که در تالار علامه امینی این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه معلم صرفا نقش انتقال دانش را ندارد؛ بلکه ارتباطی که با دانشجویان برقرار می کند، بسیار با اهمیتتر و ماندگارتر است، تصریح کرد: وقتی سابقه ۲۰ سال تحصیل و ۳۵ سال تدریس خود را کنار هم میگذارم به نظرم می آید معلم و استاد باید دانش و تخصص عمیق در زمینه تحصیل خود داشته باشند.
وی توانایی تدریس را یکی دیگر از مولفههای یک استاد خوب دانست و افزود: با توجه به تغییر نسل و شیوه های جدید تدریس، باید توانایی های تدریس داشته باشیم؛ ضمن اینکه ایجاد انگیزه در بین دانشجویان یکی دیگر از تکالیف یک معلم است. متأسفانه دانشجویان ما صرفا از نظر فیزیکی در داخل کلاس هستند؛ اما از نظر روحی و روانی حضور ندارند.
سرپرست دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ویژگی هایی که استاد برتر باید داشته باشد، برقراری ارتباط موثر است. متاسفانه ما همکارانی داریم با اینکه باسواد و باتجربه هستند؛ اما علاقه ای برای برقراری ارتباط با دانشجویان ندارند.
وی همچنین بر ضرورت تعهد و اخلاق حرفه ای اساتید تاکید کرد و گفت: اساتید باید تلاش کنند مطالبی که در کلاس انتقال می دهند دانشجویان یاد گرفته باشند. دانشجویان ما در بسیاری از زمینه ها نیازمند راهنمایی هستند؛ بنابراین پشتیبانی و راهنمایی نیز تکلیف اساتید است.
امید با تاکید بر اینکه اساتید باید در زمینه تدریس مباحث نوآوری و بهروز داشته باشند و نباید صرفا به جزوههای سنتی تکیه کنند، گفت: یکی از مشکلات جامعه ما این است که اساتید ما کار گروهی و تیمی نمیکنند و کارهای تیمی در سطح دانشگاهها کم است. باید انجام کارهای تیمی در بین دانشجویان را در کلاس های آموزشی آموزش دهیم.
سرپرست دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: یک استاد برتر هم باید الهام بخش باشد و برای دانشجویان انگیزه ایجاد کند و هم اینکه برای دانشجویان پشتیبان باشد.
انتهای پیام