آزمون آیلتس از چهار بخش تشکیل شده است. اولین بخش آن «Listening» است که شامل ۴۰ سوال است و داوطلب باید با گوش دادن به چند فایل صوتی به سوالهای مربوطه پاسخ دهد. بخش دوم «Reading» است که از ۴۰ سوال تشکیل شده و مدت زمان ۶۰ دقیقه را برای آن در نظر گرفتهاند. بخش سوم «Writing» است که از دو تسک تشکیل شده و داوطلب در مجموع ۶۰ دقیقه فرصت دارد تا برای آنها متن بنویسد. بخش آخر آزمون آیلتس هم «Speaking» است که بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول میکشد و داوطلب در یک مصاحبه به سوالات مربوطه پاسخ خواهد داد. برای کسب نمره خوب در هر بخش باید با تکنیکهای پاسخ دادن به سوالات آشنا شویم. در این آموزش قصد داریم بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس را معرفی کنیم.

در ابتدای مطلب تعریفی از Skimming و Scanning ارائه میدهیم و به فرق هر دو اشاره میکنیم. سپس مزایای استفاده از روش Skimming و انواع آنها را توضیح میدهیم و پس از بررسی ساختار ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال، به نکات مهمی در رابطه با بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس اشاره میکنیم. در انتهای مطلب نیز تمرینی را با پاسخ در اختیار شما قرار میدهیم تا بهتر بتوانید این روش را درک کنید.
بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس
Skimming شامل خواندن سریع متن برای پیدا کردن اطلاعات کلی و دست یافتن به ایده اصلی متن است. به کمک این روش میتوانید سرعت خواندن متن را افزایش دهید و در بازه زمانی کوتاه به سوالات پاسخ دهید. روشهای مختلفی برای Skimming وجود دارد که به طور خلاصه شامل موارد زیر میشود:
- خواندن تیترهای اصلی و فرعی
- خواندن جملات اول هر پاراگراف
- خواندن پاراگراف اول و آخر متن
- خواندن جملات اول و آخر هر پاراگراف
شاید نتوان گفت که دقیقاً بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس کدام است، چون این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال به نوع و سبک یادگیری داوطلب بستگی دارد و موارد دیگری مانند نوع متن و نوع آزمون (آکادمیک یا جنرال) را هم باید در نظر گرفت. اما میتوان گفت که هر یک از روشهای فوق در کنار Scanning میتواند در وقت داوطلب صرفهجویی کند و او را سریعتر به پاسخ سوال برساند.
قبل از اینکه بدانیم بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس چیست باید Skimming را تعریف کنیم و انواع آن را توضیح بدهیم. همچنین باید با روش Scanning آشنا شویم، چون این دو روش در کنار هم به ما کمک میکند تا بهتر و سریعتر بتوانیم به پاسخ سوالات ریدینگ آیلتس دست پیدا کنیم.
در این بخش از مطلب Skimming و Scanning را تعریف میکنیم و ویژگیهای هر یک را شرح میدهیم. سپس به این نکته میپردازیم که مزایای استفاده از روش Skimming چیست و چطور میتوانیم از آن برای پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس استفاده کنیم.

Skimming چیست؟
Skimming به معنی خواندن سریع متن به منظور پیدا کردن ایده کلی است. برای اینکه بتوانیم از این روش استفاده مفیدی داشته باشیم، باید روش خواندن سریع متن را یاد بگیریم و بدانیم که هنگام خواندن روی چه مواردی تمرکز کنیم و به چه مواردی اصلاً اهمیت ندهیم.
همه ما بدون اینکه بدانیم، بارها و بارها از روش Skimming برای خواندن سریع متن استفاده کردهایم. برای مثال ممکن است بخشی از یک فصل کتاب را سریع خوانده باشیم یا برای به دست آوردن اطلاعات، بخشی از مقاله را خوانده باشیم. در چنین شرایطی، به احتمال زیاد اولین و آخرین جمله پاراگراف را خواندهاید. شاید هم صرفاً به خواندن تیترهای اصلی و فرعی اکتفا کردهاید.
برای اینکه بتوانید از تکنیک Skimming استفاده کنید، روشهای زیر را امتحان کنید.
- پاراگراف اول را با دقت بخوانید تا ایده کلی متن را درک کنید.
- جمله اول هر پاراگراف را بخوانید تا به شما اطلاعاتی درباره آن پاراگراف بدهد.
- بعد از اینکه جمله اول را خواندید، خیلی سریع از روی سایر جملات پاراگراف عبور کنید و به جمله آخر که رسیدید، آن را هم با دقت بخوانید.
- آخرین پاراگراف (پاراگراف نتیجهگیری) را با دقت بخوانید.
در تصویر زیر متنی را مشاهده میکنید که با هایلایت کردن پاراگراف مقدمه و نتیجهگیری و همچنین مشخص کردن جملات اول هر پاراگراف روش Skimming را توضیح داده است.

Scanning چیست؟
Scanning به معنی خواندن برای پیدا کردن جزئیات بیشتر برای پاسخ دادن به سوالات مربوطه است. ریدینگ آیلتس از سه بخش تشکیل شده است. هر بخش از یک متن بلند یا چند متن کوتاه تشکیل شده است و بعد از آن تعدادی سوال مطرح شده که داوطلب باید با توجه به اطلاعات داخل متن به آنها پاسخ بدهد.
پیشتر در مجله فرادرس به این نکته اشاره کردیم که متنهای ریدینگ آزمون آیلتس معمولاً طولانی است و اگر بخواهیم کل متن را در بازه زمانی تعیینشده بخوانیم تا پاسخ سوالها را پیدا کنیم، با کمبود وقت مواجه میشویم. بنابراین، به کمک روش Scanning میتوانیم بهجای خواندن کل متن، فقط بخشهایی از آن را بخوانیم. برای Scanning مراحل زیر را دنبال کنید.
- سوال را بخوانید و زیر اطلاعات کلیدی آن خط بکشید.
- بعد از اینکه کلمات کلیدی را مشخص کردید، به متن برگردید و خیلی سریع آن را بخوانید تا بخشی را پیدا کنید که حاوی این کلمات کلیدی یا مترادف آنهاست.
- پاراگراف را با دقت بخوانید و سعی کنید پاسخ درست را از همانجا پیدا کنید.
در تصویر زیر نمونه متنی را مشاهده میکنید که مراحل Scanning روی آن توضیح داده شده است.

مراحل Skimming و Scanning برای ریدینگ آیلتس
«Skimming» روشی است که باید همراه با «Scanning» باشد تا بهترین نتیجه را به همراه داشته باشد. یعنی اولین کاری که برای خواندن متن انجام میدهید، «Skimming» است که شامل خواندن سریع متن به منظور درک ایده کلی است. بعد از آن باید متن را Scan کنید تا به جزئیات بیشتری دست پیدا کنید. برای اینکه با آزمون آیلتس و بخشهای مختلف آن آشنا شوید و تکنیک پاسخ دادن به سوالات را یاد بگیرید، پیشنهاد میکنیم فیلم آموزش آشنایی با آزمون آیلتس از فرادرس را مشاهده کنید که لینک آن هم در ادامه آورده شده است.
پس برای اینکه بتوانیم روشهای Skimming را توضیح دهیم، باید آن را همراه با Scanning بررسی کنیم. به کمک این دو روش میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن متن را بخوانید و به پاسخ سوالها دست پیدا کنید. مراحل زیر به شما کمک میکند تا متوجه شوید که بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس چیست و با تمرین زیاد میتوانید به مرور زمان بر آن مسلط شوید.
۱. متن ریدینگ آیلتس را Skim کنید
از «Skimming» برای به دست آوردن اطلاعات کلی متن استفاده میشود، بدون آنکه بخواهیم کل متن را بخوانیم. پس رویکردی که باید در نظر بگیرید، شامل خواندن بخشهایی از متن میشود که در پیدا کردن ایده کلی به شما کمک میکند. در ادامه به روشهای Skimming اشاره میکنیم.
- عنوان را بخوانید: تیترهای اصلی و فرعی به شما کمک میکند تا متوجه شوید موضوع اصلی متن درباره چیست. این کار به شما کمک میکند تا ساختار کلی متن را درک کنید و حدس بزنید که در جملات بعدی قرار است چه مواردی مطرح شود.
- پاراگراف مقدمه را بخوانید: بخش مهمی از متن در پاراگراف مقدمه خلاصه شده است. یعنی این پاراگراف به شما اطلاعات کامل و جامعی درباره کل متن میدهد و هدف نویسنده را از نوشتن متن مشخص میکند.
- تیترهای فرعی را بخوانید: تیتر اصلی معمولاً به شما اطلاعاتی درباره کل متن میدهد. اما گاهی ممکن است در متن تیترهای فرعی نیز داشته باشیم که به هر پاراگراف اختصاص داده شده است. خواندن سریع این تیترهای فرعی هم به ما کمک میکند تا بتوانیم جزئیات بیشتری درباره پاراگرافها به دست بیاوریم.
- پاراگراف نتیجهگیری را بخوانید: پاراگراف نتیجهگیری در بیشتر متنها به دو شکل نوشته میشود: یا خلاصهای از کل متن و ایده نویسنده را مطرح میکند، یا پارافریز پاراگراف مقدمه است. یعنی همان پاراگراف مقدمه است، اما به شکل دیگری نوشته شده است. در هر صورت، با خواندن پاراگراف نتیجهگیری هم میتوانیم به اطلاعات کلی دست پیدا کنیم.
- اولین جمله هر پاراگراف را بخوانید: اولین جمله هر پاراگراف جمله محوری یا همان مقدمه است که به شما در درک کلی ایده اصلی کمک میکند. میتوانید بعد از خواندن تیترهای اصلی، مستقیم به سراغ این مرحله بروید و با دقت جملات اول هر یک از پاراگرافها را بخوانید.
- جمله آخر هر پاراگراف را بخوانید: گاهی اطلاعات کلی یک پاراگراف را نمیتوانیم در جمله اول پیدا کنیم. یعنی ممکن است جمله محوری آخرین جمله پاراگراف باشد. این جمله درواقع نتیجهگیری یک پاراگراف را به شما نشان میدهد. یعنی همانطور که یک متن ریدینگ پاراگراف مقدمه و نتیجهگیری دارد، هر پاراگراف هم جمله اول و آخرش به عنوان مقدمه و نتیجهگیری برای آن پاراگراف در نظر گرفته شدهاند.

۲. متن ریدینگ آیلتس را Scan کنید
تا به اینجای مطلب یاد گرفتیم که بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس چیست و چطور میتوانیم از آن برای افزایش سرعت خواندن متن کمک بگیریم. اما همانطور که در ابتدای متن اشاره شد، لازم است بعد از Skimming به سراغ Scanning برویم تا بدون خواندن کل متن به پاسخ سوالها دست پیدا کنیم.
فرقی نمیکند نوع آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال باشد، در هر صورت برای Scanning مراحل زیر را دنبال کنید.
- کلمه کلیدی در صورت سوال را خط بکشید: باید بدانید که کدامیک از کلماتی که در صورت سوال آمده است نقش کلمه کلیدی را دارد. معمولاً کلمات کلیدی شامل اسم، فعل، صفت و قید میشوند. در بخش بعدی نقش کلمات کلیدی را در روش Scanning توضیح میدهیم. زیر این کلمات خط بکشید. اما اگر در آزمون کامپیوتری آیلتس شرکت میکنید، میتوانید کلمات کلیدی را به کمک نرمافزار هایلایت کنید.
- متن را سریع بخوانید تا کلمات کلیدی را پیدا کنید: خیلی سریع از روی جملات متن رد شوید تا چشمتان به کلماتی بخورد که در صورت سوال هایلایت کرده بودید. اگر در آزمون کتبی شرکت میکنید، با گرفتن مدادی در دست و خواندن سریع جملات به کمک آن کلمات کلیدی برسید. این کار باعث تمرکز بیشتری خواهد شد.
- متن قبل و بعد از هر کلمه کلیدی را Skim کنید: این کار باعث میشود که گزینههای درست شما محدودتر شود تا در نهایت بتوانید به پاسخ درست برسید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بعد از پیدا کردن کلمات کلیدی، دور آنها خط بکشید و جملات قبل و بعد از آنها را با دقت بخوانید. سعی کنید کلمات کلیدی صورت سوال را با کلمات متن مقایسه کنید. سپس با حذف گزینههای نادرست میتوانید به پاسخ درست دست پیدا کنید.
نکته: در آزمون ریدینگ آیلتس، چه جنرال چه آکادمیک، در بیشتر مواقع کلماتی که در صورت سوال به عنوان لغات کلیدی مطرح شدهاند، در متن پیدا نمیشوند. یعنی معمولاً باید به دنبال مترادف یا پارافریز آنها بگردیم. بنابراین این نکته را مدنظر داشته باشید که در متن به دنبال عین کلمات کلیدی نباشید.
۳. پاسخ درست را انتخاب کنید
در این مرحله شما به اطلاعات بیشتری نیاز دارید تا بتوانید از بین کلمات کلیدی که در متن پیدا کردهاید، پاسخ درست را پیدا کنید. این اطلاعات را باید در همان پاراگرافی پیدا کنید که کلمات کلیدی یا مترادف آنها را آنجا پیدا کردهاید.
نکته مهم در این مرحله این است که باید پاراگرافی را که کلمات کلیدی را در آنجا پیدا کردهاید با دقت بخوانید تا به جزئیات بیشتری برای پیدا کردن پاسخ دست پیدا کنید. روش انجام کار به این صورت است که هر کلمه کلیدی را که پیدا میکنید، به صورت سوال برمیگردید و یک بار دیگر سوال را میخوانید. سپس دوباره به آن بخش از متن رجوع میکنید و به دنبال پاسخ میگردید.
برای هر یک از سوالها از همین روش کمک بگیرید و هر بار از طریق روش حذف گزینه میتوانید سریعتر پاسخ درست را پیدا کنید.
تقویت ریدینگ زبان انگلیسی با فرادرس
یکی از راههای تقویت زبان انگلیسی استفاده از روشهایی مانند «Skimming» و «Scanning» است که هم به درک ایده کلی متن به ما کمک میکند، هم میتوانیم برای پیدا کردن جزئیات و پیدا کردن پاسخ سوالات از آنها کمک بگیریم. علاوه بر این دو روش، میتوانیم از راههای دیگری نیز برای تقویت ریدینگ استفاده کنیم.
آزمونهای بینالمللی مانند آیلتس، تافل، PTE و… از بخشهای مختلفی تشکیل شدهاند که یکی از آنها ریدینگ است. این بخش از متنهای مختلفی تشکیل شده و در ادامه آن سوالاتی مطرح شده است. داوطلب باید پاسخ سوالها را از داخل متن پیدا کند. اما چون معمولاً برای ریدینگ مدت زمان محدودی در نظر گرفته شده است، داوطلب نمیتواند با خواندن تکتک متن ها فرصت کافی برای پاسخ دادن به تمام سوالها را داشته باشد. به همین دلیل باید با تکنیکهایی آشنا شود که به کمک آنها، بدون آنکه متن را به طور کامل بخواند، با پیدا کردن کلمات کلیدی در متن، در کوتاهترین زمان ممکن به پاسخ سوالها دست پیدا کند.
اگر قصد دارید مهارت درک مطلب خود را تقویت کنید، فیلمهای آموزش تقویت ریدینگ زبان انگلیسی میتواند به شما کمک کند. لینک آن را در ادامه مشاهده میکنید که برای سطوح مقدماتی تا پیشرفته در نظر گرفته شده است.

نقش کلمات کلیدی در روش Skimming و Scanning
پیدا کردن کلمات کلیدی تأثیر مهمی در پیدا کردن پاسخ درست و رسیدن سریعتر به جواب دارد. اگر از داوطلبان بپرسید که کدام بخش از آزمون آیلتس از بخشهای دیگر سختتر است، بدون شک «Reading» را نام میبرند. اما دلیل آن چیست؟
یکی از دلایل چنین تصوری میتواند این باشد که ریدینگ آیلتس به تمرکز بیشتری نیاز دارد. داوطلب باید طی ۶۰ دقیق متنهای طولانی را بخواند و به ۴۰ سوال پاسخ بدهد. به همین دلیل، خواندن سوالات، درک آنها و پیدا کردن پاسخ درست بدون شک چالشهای زیادی را به همراه خواهد داشت.
دلیل دیگر به سطح دشواری متن مربوط میشود. برای ریدینگ آیلتس جنرال، متنها کوتاهتر هستند و به موضوعات عمومیتری اختصاص یافتهاند که درک آنها را برای خواننده راحتتر میکند. اما ریدینگ جنرال سه متن بلند و آکادمیک دارد که درک آنها خیلی سخت است. بنابراین، درک هر متن، سطح دشواری آن و پیدا کردن پاسخ درست چالش بیشتری خواهد داشت.
اما فرقی نمیکند که نوع آزمون آیلتس چه باشد، مهم این است که در هر صورت در بازه زمانی ۶۰ دقیقه نمیتوان همه متنها را با دقت خواند و به تمام سوالات آنها پاسخ داد. همه این موارد دست به دست هم دادهاند تا داوطلبان ریدینگ آیلتس را سخت از بخشهای دیگر بدانند. اما راهحل چیست؟
برای اینکه بتوانیم به سوالها راحتتر پاسخ بدهیم و آنها را سریعتر در متن پیدا کنیم، روشهای Skimming و Scanning میتواند به ما کمک زیادی بکند. در این میان نقش کلمات کلیدی پررنگتر میشود، چون اگر آنها را درست تشخیص بدهیم، میتوانیم در متن پیدا کنیم و زودتر به پاسخ درست برسیم. به متن زیر دقت کنید.
Brick by brick, six-year-old Alice is building a magical kingdom. Imagining fairy-tale turrets and fire-breathing dragons, wicked witches and gallant heroes, she’s creating an enchanting world. Although she isn’t aware of it, this fantasy is helping her take her first steps towards her capacity for creativity and so it will have important repercussions in her adult life.
اکنون کلمات کلیدی را در نظر بگیرید (در متن فوق به رنگ مشکی Bold شده است) و سعی کنید به پرسش زیر پاسخ دهید:
Building a ‘magical kingdom’ may help develop _________.
اکنون سعی کنید یک بار دیگر کلمات کلیدی را به یاد بیاورید. «help develop» و «help take first steps» هر دو یک معنی میدهند، پس پاسخ درست «Creativity» است.

کلمات کلیدی در ریدینگ آیلتس کدام است؟
معمولاً کلمات کلیدی در دسته اجزای کلام در انگلیسی قرار میگیرند که مهمترین آنها شامل مواد زیر میشود:
- اسم و فعل
- اسم خاص (مکان، دانشمندان، افراد و هر کسی که در متن به آن اشاره شده است.)
- مکان (شهر، ایالت، کشور)
- تاریخ و سال
- اعداد و آمار
- کلماتی که با حروف بزرگ شروع شدهاند
- لغات و عباراتی که ایتالیک نوشته شدهاند.
کلمات مترادف در ریدینگ آیلتس کدام است؟
کلمات مترادف به آن دسته از کلماتی گفته میشود که معنی مشابهی دارند یا معنی آنها شبیه کلمه کلیدی است. از آنها اغلب به عنوان پارافریز یاد میشود. در صورت سوال معمولاً کلماتی را میبینیم که وقتی در متن به دنبال آنها میگردیم، ممکن است نتوانیم عیناً آنها را پیدا کنیم. اما میتوانیم مترادف یا پارافریز آنها را ببینیم.
این کلمات پارافریز اصلاً شبیه کلمات اصلی نیستند، اما همان معنی را میدهند. به چند کلمه زیر و مترادف آنها به عنوان مثال دقت کنید.
Children ~ Kids
Speak ~ Talk
House ~ Home
Present ~ Gift
همه کلمات فوق تقریباً هممعنی هستند، اما به شکل دیگری در جمله استفاده شدهاند. برای درک بهتر مثالی در قالب سوال ارائه کردهایم.
Jenny thinks employers should encourage workers who are _______.
A. Potential leaders
B. Open to new ideas
C. Good at teamwork
حالا سعی کنید زیر کلمات کلیدی در صورت سوال خط بکشید.
Jenny thinks employers should encourage workers who are _______.
مرحله بعدی این است که ایده اصلی را پیدا کنید و سپس در متن به دنبال آن بگردید. دلیل اینکه از این کلمات به عنوان کلمه کلیدی استفاده کردیم، این است که «Jenny» اسم شخص و درواقع اسم خاص است، «employers» هم اسم است، «encourage» نقش فعل را دارد و «worker» هم به عنوان اسم به کار رفته است.
برای اینکه بتوانید کلمات کلیدی در متن را پیدا کنید، طبق روش زیر عمل کنید.
- وقتی زیر کلمات کلیدی در صورت سول خط میکشید، به کلمه مترادف یا پارافریز آن دقت فکر کنید.
- وقتی در متن کلمات کلیدی با مترادف آنها را پیدا کردید، دوباره به صورت سوال مراجعه کنید. سپس به همان قسمت از متن برگردید و سعی کنید پاسخ سوال را پیدا کنید.

ساختار ریدینگ آزمون آیلتس
برای اینکه بدانیم بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس کدام است، باید با ساختار ریدینگ آزمون آیلتس هم آشنا شویم. اول از همه باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که آزمون آیلتس از دو بخش جنرال و آکادمیک تشکیل شده است. ساختار این دو آزمون در نوع متنهایی که دارند با هم فرق دارد. اما نوع سوال، تعداد بخشها و مدت زمان پاسخگویی به سوالات برای هر دو یکسان است. اما قبل از اینکه به بررسی ساختار هر دو نوع آزمون بپردازیم، باید بدانیم که کدامیک را انتخاب کنیم.
اگر قصد دارید برای مهاجرت و فراهم کردن شرایط رفاهی بهتر برای زندگی کردن در کشور دیگری اقامت داشته باشید، باید در آزمون آیلتس جنرال (IELTS General Training Test) شرکت کنید. اما اگر میخواهید به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر یا پیدا کردن شغلی با تخصص و مهارت بهتر مهاجرت کنید، ارائه نمره قبولی آیلتس آکادمیک (IELTS Academic Training Test) برای دانشگاه یا سازمان مربوطه الزامی است.
اکنون که با هر دو نوع آزمون و اهداف آنها آشنا شدیم، در بخش بعدی ساختار هر یک را برای بخش ریدینگ به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
ساختار ریدینگ آیلتس آکادمیک
ریدینگ آیلتس آکادمیک از سه بخش تشکیل شده است و هر بخش یک متن طولانی و کاملاً آکادمیک دارد. در ادامه هر متن سوالاتی مطرح شده است که میزان درک شما را از مطلب ارزیابی میکند. داوطلب باید با خواندن سوالها و پیدا کردن کلمات کلیدی در صورت سوال، در متن اصلی به دنبال آنها بگردد و پاسخ را پیدا کند. مدت زمان پاسخ دادن به سوالات این بخش در مجموع ۶۰ دقیقه است و از ۴۰ سوال تشکیل شده است.
سوالات مختلفی برای هر یک از بخشها در نظر گرفته شده است. این سوالها میتواند «Multiple Choice» یا «True/False/Not Given» یا «Short answer questions» و… باشد که پیشتر در مجله فرادرس و در مطلب نمونه سوالات ریدینگ آیلتس به آنها پرداختهایم. موضوعات هر بخش از روزنامه، کتاب، مجله و منابع آنلاین انتخاب شده است و همه متنها توسط شخصی غیرمتخصص و در سطحی مناسب آزمون آکادمیک نوشته شده است.
متنها میتوانند روایتهای داستانی باشند یا به شکل توصیفی یا بحث و گفتوگو مطرح شده باشند. همچنین ممکن است با توجه به نوع متن از نمودار یا تصویر هم استفاده شده باشد. لغات و اصطلاحات متنها هم در سطح کاملاً پیشرفته و تخصصی هستند.
داوطلب با خواندن سوالاتی که بعد از هر متن قرار داده شده است، میتواند پاسخ را از متن پیدا کند و آن را وارد برگه پاسخنامه کند. نوع پاسخها هم به نوع سوال بستگی دارد و میتواند تستی یا تشریحی باشد.
هر سوال یک نمره دارد و البته هیچیک از بخشهای آزمون آیلتس نمره منفی ندارد. در مجموع با در نظر گرفتن تعداد پاسخهای درست، نمره کل بین ۰ تا ۹ در نظر گرفته میشود.
ساختار ریدینگ آیلتس جنرال
ریدینگ آیلتس جنرال از سه بخش تشکیل شده است و هر بخش از نظر شدت سختی با هم فرق دارد. دو بخش اول در مقایسه با بخش آخر سادهتر هستند. مدت زمانی که برای پاسخ دادن به سوالات این بخش در نظر گرفته شده است، در مجموع ۶۰ دقیقه است و شامل ۴۰ سوال میشود. تمام پاسخها باید در نهایت وارد برگه پاسخنامه شود (در صورتی که آزمون به صورت کتبی برگزار شود)، البته برای وارد کردن پاسخها زمانی در نظر گرفته نشده است، بنابراین داوطلب باید همزمان که سوالها را میخواند، پاسخ را هم وارد برگه پاسخنامه کند.
ساختار هر یک از بخشهای ریدینگ آیلتس جنرال را در ادامه توضیح میدهیم.
بخش اول: متنی با موضوع اجتماعی
این بخش از دو یا سه متن کوتاه اما حقیقی تشکیل شده است و چند متن کوتاهتر با در نظر گرفتن عنوان مربوطه به آن اضافه شده است. موضوعاتی که برای این متنها در نظر گرفته شده تنوع زیادی دارد و موارد مختلفی را پوشش میدهد، ازجمله آگهیهای تبلیغاتی، اعلان و جدولهای زمانی.
هدف از این بخش شناسایی و پیدا کردن اطلاعات اصلی و حقیقی است که به زندگی روزمره مربوط میشود. بعد از متنها هم بین ۱۰ تا ۱۲ سوال مطرح شده است که داوطلب باید با خواندن سوالها و پیدا کردن جواب آنها از داخل متنها، آنها را وارد برگه پاسخنامه کند.
بخش دوم: متنی درباره محل کار
بخش دوم از دو متن کوتاه تشکیل شده است که به محل کار مربوط میشود. متنها شامل توصیفاتی درباره شغل، سیاستهای شرکتها، بروشور و فرایندهای کاری است. داوطلبان باید بتوانند توانایی خود را در زمینه درک اطلاعات مربوط به محیطهای کاری و حرفهای نشان دهند.
در ادامه متنها هم تعدادی سوال مرتبط مطرح شده است که داوطلب باید به آنها پاسخ بدهد. روشهای Skimming و Scanning هم کمک میکند تا راحتتر و سریعتر بتوانید پاسخ را پیدا کنید.
بخش سوم: متنی درباره علاقهمندیها
بخش آخر شامل یک متن بلند، طولانیتر و البته پیچیدهتر است. عنوانهایی که برای این بخش در نظر گرفته شده از روزنامه، مجله یا کتابهایی انتخاب شده است که به طور کلی به علاقهمندیها اشاره میکند. هدف از این بخش ارزیابی مهارت داوطلبان در درک اطلاعات جزئیتر، گفتوگوها و اظهار نظرها است.
نکات مهم درباره بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس
برای اینکه بتوانید به کمک تکنیک Skimming سرعت عمل خود را برای تست زدن بالا ببرید و متنهای ریدینگ آیلتس را بهتر درک کنید، بهتر است نکات مهمی را در این خصوص بدانید. در این بخش از مطلب سعی کردهایم به چند نکته مهم در خصوص استفاده از این روش به عنوان بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس اشاره کنیم.
۱. به تیترهای اصلی و فرعی در متن دقت کنید
اولین کاری که باید هنگام Skimming انجام دهید، این است که «تیترهای اصلی» (Headings) و «تیترهای فرعی» (Subheadings) را بخوانید. این دو مورد به شما یک ایده کلی میدهند که به کمک آن میتوانید اطلاعات بیشتری درباره موضوع کلی و ایدههای اصلی هر پاراگراف به دست بیاورید.
۲. روی جملات اول و آخر پاراگرافها تمرکز کنید
جملات اول و آخر هر پاراگراف معمولاً ایدههای اصلی آن بخش هستند. با خواندن این جملات میتوانید خیلی سریع به مفهوم کلی پاراگراف دست پیدا کنید، بدون اینکه نیازی به خواندن جزئیات باشد.
۳. به جزئیات و مثالها توجهی نکنید
بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس این است که جزئیات و مثالها را نادیده بگیرید. یعنی اصلاً نیازی نیست که به مثالها، توضیحات دقیق یا اعداد و ارقام توجه زیادی داشته باشید. این موارد معمولاً در روش Scanning ضروری هستند و میتوانید موقع Skimming خیلی راحت از روی آنها عبور کنید.
۴. از مداد برای Skimming استفاده کنید
وقتی متنی را Skim میکنید، آن را سریع میخوانید. یعنی در کوتاهترین زمان ممکن (۲ تا ۳ دقیقه) برای آن وقت میگذارید تا در نهایت ایده کلی را متوجه شوید. یکی از راههایی که باعث افزایش سرعت خواندن متن میشود و شما به کمک آن میتوانید تمرکز خود را نیز حین خواندن بالا ببرید، استفاده از مداد موقع خواندن است. یعنی وقتی در حال خواندن سریع متن هستید، مدادی دست بگیرید و آن را روی جملات با سرعت حرکت دهید.
همزمان حرکات چشم خود را نیز با خواندن جملات و اشاره کردن با مداد هماهنگ کنید. با این کار تمرکز شما موقع خواندن بیشتر میشود و بعداً، یعنی وقتی وارد مرحله Scanning شدید، به یاد بیاورید که دقیقاً در کجای متن آن کلمه یا کلمات خاص زا دیده بودید. در نتیجه جزئیات را سریعتر در متن پیدا کنید.
۵. تمرین و تکرار داشته باشید
هیچ تکنیکی بدون تمرین و تکرار امکانپذیر نیست. Skimming هم مهارتی است که با تمرین بهتر میشود. شاید در ابتدا کار سختی به نظر برسد و حتی فکر کنید بهجای اینکه در وقت صرفهجویی میشود، وقت شما را هدر دهد. اما به مرور زمان و بر اثر تمرینهای بیشتر میتوانید در این مورد تسلط کافی پیدا کنید.
بهتر است هنگام مطالعه متنهای مختلف، این تکنیک را تمرین کنید تا هم سرعت خواندن متن افزایش پیدا کند و هم درک کلی متن به شکل دقیقتری برای شما امکانپذیر باشد.

تمرین بهترین روش Skimming و Scanning برای ریدینگ آیلتس با جواب
تا به اینجای مطلب توضیح دادیم که بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس چیست و فرق آن را با Scanning یاد گرفتیم. در این بخش از مطلب قصد داریم به کمک مثال و نمونه متنی که انتخاب کردهایم، این روش را توضیح دهیم تا در قالب مثال آن را بهتر درک کنید. اگر قصد دارید مهارتهای ریدینگ و رایتینگ خود را برای آزمون آیلتس تقویت کنید، مشاهده فیلم آموزش تقویت مهارتهای Reading و Writing را از فرادرس به شما پیشنهاد میکنیم. برای سهولت دسترسی لینک آن را در ادامه آوردهایم.
تصور کنید با متن زیر در آزمون آیلتس روبهرو شدهاید. طبق توضیحاتی که در این مطلب داده شد، قبل از هر چیز باید متن را Skim کنید تا درکی از ایده کلی آن داشته باشید و بدانید متن قرار است به چه موضوعی بپردازد. در مثال زیر، برای خواندن سریع متن، باید بخشهایی را بخوانید که به رنگ بنفش Bold شده است. فراموش نکنید که تیتر اصلی، یعنی «?Are electric cars really eco-friendly» را هم بخوانید که در درک ایده اصلی به شما کمک زیادی میکند.
Are electric cars really eco-friendly?
Electric-car drivers are saving the planet, right? Their vehicles produce none of the pollutants that dinosaur-burning, fossil-fuel-powered machines do. That is the standard view, and governments around the world provide incentives to encourage the uptake of this new technology.
That is why a Tesla owner got a rude shock when he went to import his vehicle into Singapore – the first person to do so. The Tesla Model S is a 100% electric vehicle. It does not have an exhaust to emit from. So what happened?
Instead of an expected rebate of around S$15,000 (US$10,800) he received a fine of the same amount for being a gross polluter. The company commented the incident, “The Model S that our customer imported into Singapore left our factory only two years ago with energy consumption rated at 181 Wh/km. This qualifies as the cleanest possible category of car in Singapore and entitles the owner to an incentive rather than a fine.”
The Singapore authorities calculated the ‘carbon cost’ of generating the electricity that will be used to charge the car. This is the elephant in the trunk of electric vehicles. Where and how the power is produced is not often considered, but perhaps it should be. Let’s move the elephant up to the passenger seat and address it directly.
The authorities in Singapore apparently found the Tesla in question consumes 444 watt-hours of electricity per km (Wh/km) in tests. Without wanting to get too maths-heavy, the number of 444Wh/km does seem high. And as we still need power stations to produce such amount electric energy, the environmental impact is not so small as it seemed to be.
But what about the bigger picture – should we be factoring in the emissions of power stations when working out how green an electric car is? The logical answer is yes. Emissions shifted elsewhere are still emissions, and CO2 impacts the global atmosphere wherever it is released.
بعد از اینکه متن را سریع خواندید، باید متوجه ایده کلی متن شوید که در کادر زیر آن را مشاهده میکنید.
one man imported an electric car to Singapore and was fined for that, because the car was considered as a polluter. It turned out that electric cars can also be dangerous for the environment, because electric energy used to charge them is produced at power stations, which emit pollutants.
اکنون سوالات زیر را در نظر بگیرید که به هر یک به کمک روش Skimming پاسخ داده شده است.
1. What is the aim of this text?
- To discourage people from visiting Singapore
- To prove that electric cars are less eco-friendly than fossil-fuel-powered machines
- To show that we need to count the emissions of power stations to see how green an electric car is.
اگر با چنین سوالاتی در آزمون ریدینگ آیلتس مواجه شدید (که معمولاً به عنوان اولین سوال مطرح میشوند)، به کمک روش Skimming میتوانید به آن پاسخ بدهید. در مثال فوق، پاسخ درست گزینه «C» است که در آخرین پاراگراف به آن اشاره شده است. جملهای که شامل پاسخ است را در ادامه آوردهایم.
But what about the bigger picture – should we be factoring in the emissions of power stations when working out how green an electric car is? The logical answer is yes.

اکنون سوال دوم را بخوانید و سعی کنید با روش Skimming پاسخ آن را پیدا کنید. سپس به توضیحات مربوطه دقت کنید.
2. When the owner of the electric car went to Singapore, he received
- a rebate of around US$10,800
- a fine of around US$10,800
- a fine of around US$15,000
برای پیدا کردن پاسخ این سوال، برخلاف سوال قبل، به اطلاعات دقیقتری نیاز داریم: «amount of money» برای اینکه بتوانید به آن پاسخ بدهید، باید متن را Scan کنید تا کلمات کلیدی را در متن پیدا کنید. در صورت سوال باید کلمات زیر را مدنظر داشته باشید.
When the owner of the electric car went to Singapore, he received
در کنار کلمات کلیدی صورت سوال، در گزینهها دو رقم «10,800$» و «15,000$» میتواند شما را سریعتر به پاسخ برساند. پس بهتر است بیشترین تمرکز خود را روی این کلمات کلیدی بگذارید. وقتی آنها را در متن پیدا کردید، با دقت آن قسمت از متن را بخوانید تا به پاسخ برسید. در رابطه با سوال فوق، پاسخ آن را در پاراگراف سوم مشاهده میکنید.
Instead of an expected rebate of around S$15,000 (US$10,800) he received a fine of the same amount for being a gross polluter.
بنابراین پاسخ درست گزینه B است. اکنون به سراغ سوال بعدی میرویم.
3. To prove that electric car was a gross polluter, the authorities in Singapore calculated the ________ of generating the electricity to charge the car.
این سوال یک جای خالی دارد و گزینهای هم برای پیدا کردن پاسخ وجود ندارد. به این نوع سوالها «Senence Completion» گفته میشود و شما باید بعد از اینکه متن را Scan کردید، این را به یاد بیاورید که «Singapore authorities» و «charging car» در یک جایی در اواسط متن آورده شده است. یک سرنخ دیگر هم دارید: پاسخ سوال باید بعد از پاسخ سوال دوم باشد. پس میتوانید جواب درست را به کمک این دو عبارتهای کلیدی پیدا کنید.
- authorities in Singapore
- electricity to charge the car
اکنون وقتی متن را برای پیدا کردن کلمات کلیدی Scan میکنید، پاسخ سوال را در پاراگراف چهارم مشاهده خواهید کرد.
The Singapore authorities calculated the ‘carbon cost’ of generating the electricity that will be used to charge the car.
یادگیری زبان انگلیسی در فرادرس
زبان انگلیسی از چهار مهارت اصلی تشکیل شده است. این چهار مهارت شامل «گوش دادن»، «خواندن»، «نوشتن» و «صحبت کردن» میشود. برای اینکه بتوانید زبان انگلیسی خود را تقویت کنید، باید بر هر چهار مهارت تسلط کافی پیدا کنید، چون همه آنها به هم مرتبط هستند و باید در کنار هم آموخته شوند.
اگر قصد دارید زبان انگلیسی را از سطح مقدماتی شروع کنید، میتوانید در دورههای ترمیک ثبتنام کنید و به مرور سطح زبان انگلیسی خود را بالا ببرید. اما اگر قصد دارید زبان انگلیسی را به صورت خودآموز یاد بگیرید، انتخاب منبع مناسب بدون شک شما را در مسیر درستی قرار خواهد داد و با یک برنامهریزی درست میتوانید به اهداف خود سریعتر دست پیدا کنید.
در فرادرس فیلمهای آموزشی مختلفی در دسترس کاربران قرار دارد که انواع مباحث گرامری، لغات، اسپیکینگ، ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ را در دستهبندیهای مختلف از سطوح مقدماتی تا پیشرفته پوشش میدهد. لینک مجموعه فیلمهای آموزش زبان انگلیسی در فرادرس را در ادامه مشاهده میکنید.

جمعبندی
در این آموزش از مجله فرادرس با بهترین روش Skimming برای ریدینگ آیلتس آشنا شدیم و به نکات مهمی در این خصوص اشاره کردیم. همچنین مزایای استفاده از تکنیک Skimming را برای ریدینگ آیلتس توضیح دادیم و در ادامه اشاره مختصری به ساختار ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال، انواع سوالات ریدینگ و روشهای پاسخ دادن به آنها داشتیم.
روش Skimming در آزمون آیلتس کاربرد زیادی دارد و نقش بسیار مهمی در بهبود مهارتهای ریدینگ داوطلب ایفا میکند. در طول مقاله، مزایای این روش را بررسی و تحلیل کردیم. برای مثال یاد گرفتیم که باعث صرفهجویی در وقت میشود و در عین حال تأثیر قابلتوجهی بر افزایش تمرکز دارد. بنابراین، در روز آزمون باعث کاهش استرس میشود.
همچنین توضیح داده شد که چگونه Skimming میتواند به داوطلبان کمک کند تا در مدت زمان کوتاه به بخشهای مهمی از متن دسترسی پیدا کنند و پاسخهای درست را تشخیص دهند.
مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «راهنمای آزمون های زبان انگلیسی» است. در ادامه، میتوانید فهرست این مطالب را ببینید:
source