شایانیوز- دلمه یه غذای سنتی و جذابه که هرچند درست کردن اون کمی زمان بره اما خب این وقت و انرژی، ارزشش رو داره و شما در نهایت یه غذای عالی و خوشمزه خواهید داشت. دلمه برگ مو، دلمه کلم برگ و دلمه بادمجان از خوشمزه ترین دلمه ها هستن. الان هم که بهاره و فصل برگ های تازه و لطیف درخت انگور و جون میده تا دلمه برگ مو درست کنید. در ادامه با شما هستیم با یه دستور عالی برای تهیه دلمه برگ مو؛ تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو
برگ مو 40 تا 50 عدد
برنج نصف لیوان
لپه یک لیوان
گوشت چرخ کرده 300 گرم
سبزی دلمه خرد شده 2 لیوان
پیاز بزرگ یک عدد
عصاره گوشت یک عدد
شکر 2 قاشق غذاخوری
سرکه قرمز یک فنجان
آب یک تا یک و نیم لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن جامد یا کره 2 تا 3 قاشق غذاخوری
*سبزی دلمه شامل تره، جعفری، گشنیز و شوید به نسبت مساوی و کمی ترخون یا مرزه میشه.
طرز تهیه دلمه برگ مو
مرحله اول
برای تهیه دلمه برگ مو، ابتدا لپه رو بشویید و با مقداری آب خیس کنید. برگ موها رو هم در یک ظرف پر از آب و نمک خیس کنید. چند ساعت زمان بدید تا برگ ها در آب نمک نرم بشن و بتونید به راحتی اون ها رو بپیچید. بعد از اینکه برگ ها نرم شدن اون ها رو آبکشی کنید. راه دیگه برای نرم کردن برگ ها جوشوندن اون ها به مدت 5 دقیقه ست.
مرحله دوم
برنج و لپه رو بشویید و اون ها رو با آب و کمی نمک نیم پز کنید. پیاز رو پوست بگیرید و نگینی خرد کنید سپس در یک تابه روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید تا طلایی رنگ بشه. سپس گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و تفت بدید تا گوشت تغییر رنگ بده.
مرحله سوم
وقتی آب گوشت تبخیر شد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بریزید و کمی دیگه تفت بدید، برنج و لپه نیم پز شده رو هم اضافه کنید و هم بزنید بعد از روی حرارت بردارید. سبزی دلمه رو هم که از قبل شستید و خرد کردید به مواد گوشتی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
مرحله چهارم
برگ موی نرم شده رو داخل بشقاب یا سینی پهن کنید و حدود یک قاشق از مواد میانی دلمه رو وسط برگ بذارید. از بالای برگ که از انگور کنده شده به داخل مقداری برگردونید و سپس سمت چپ و راست رو هم روی مواد برگردونید و رول کنید.
مرحله پنجم
ته قابلمه رو با برگ مو بپوشونید تا دلمه ها نسوزن. تمام دلمه های پیچیده شده رو فشرده کنار هم داخل قابلمه بچینید تا باز نشن. در آخر روی دلمه ها رو هم با تعدادی برگ مو بپوشونید.
مرحله ششم
عصاره گوشت رو با یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و در قابلمه بریزید. سرکه قرمز و شکر رو هم مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید. یک بشقاب چینی روی دلمه ها قرار بدید تا احیانا باز نشن. در قابلمه رو بذارید و حرارت رو ملایم کنید تا دلمه برگ کو به مدت یک ساعت بپزه.
مرحله هفتم
وقتی دلمه برگ مو به خوبی پخت، اون رو در ظرف مورد نظرتون بکشید و به عنوان یک پیش غذای عالی یا یه شام فوق العاده میل کنید. نوش جان.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
source