سید عیسی سهرابی سهشنبه ۹ اردیبهشت در آیین رونمایی از کتاب تاریخ تحلیلی آموزش و پرورش لرستان که توسط انتشارات جهاد دانشگاهی استان منتشر شده است، بیان کرد: امروز روز مهمی برای جامعه آموزش و پرورش و همه کسانی که لرستان را دوست دارند، است.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی معین دستگاههای اجرایی استان بوده و به عنوان نهاد فرهنگی، علمی و انقلابی در راستای تکمیل فعالیتهای دانشگاهها و پویایی تعلیم و تربیت فعالیت میکند.
سهرابی با اشاره به چاپ کتاب تاریخ تحلیلی آموزش و پرورش لرستان توسط جهاد دانشگاهی آن را اثری فاخر دانست و ادامه داد: پیشگفتار این کتاب بسیار کامل و زیبا بود و از مجموعه جهاد دانشگاهی، پژوهشکده تعلیم و تربیت و تمام کسانی که از در انتشار این کتاب نقش داشتند تشکر میکنم.
این مسئول در ادامه عنوان کرد: مقدمات تاسیس موزه آموزش و پرورش در حال انجام بوده و امیدواریم تا پایان سال این موزه افتتاح شود.
وی اضافه کرد: دوره ضمن خدمت برای روسای آموزش و پرورش برگزار خواهد شد و به صورت همزمان در سامانه شاد هم پخش خواهد شد.
سهرابی با اشاره به زمینه فعالیتهای مشترک بین جهاد دانشگاهی و آموزش و پرورش اظهار امیدواری کرد: با برنامهریزی دقیق و همافزایی بیشتر بتوانیم شاهد نشاط و پویایی در بین دانشجویان بوده و از ظرفیتهای علمی و فرهنگی دو طرف بتوانیم استفاده بهینه را در راستای اهداف طرفین ببریم.
امین آزادبخت معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان نیز در این جلسه اظهار کرد: انتشارات جهاد دانشگاهی، از قدیمیترین ناشران پس از انقلاب اسلامی بوده و انتشارات جهاد دانشگاهی شعبه لرستان، از حدود ۳ سال پیش فعال شده است.
وی با بیان اینکه انتشارات جهاد دانشگاهی در زمینه نشر کتب علمی فعالیت میکند، ادامه داد: طی ۳ سال اخیر، بیش از ۷۰ عنوان کتب علمی توسط انتشارات جهاد دانشگاهی لرستان منتشر شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان تصریح کرد: برخی کتب گمنام بوده و پیوستهای فرهنگی و علمی در کنار این کتب قرار نگرفته که در این راستا طرحهای متعددی در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی در جهاد دانشگاهی اجرا شده است.
وی اضافه کرد: هدف از اجرای این طرحها، شناساندن کتب تازه منتشر شده به مخاطبان عام و خاص، نقد و بررسی محتوا و کمک به غنیتر شدن کتب است.
آزادبخت با بیان اینکه جهاد دانشگاهی با دراختیار داشتن رسانههایی مانند خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا میتواند در معرفی کتب تاثیرگذار باشد، یادآور شد: همچنین با برگزاری جلسات کتابخوانی با جامعه دانشآموزی و دانشجویی، از گمنام ماندن کتب جلوگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه پژوهشکده جهاد دانشگاهی ظرفیت عظیمی داشته بیان کرد: انتظار داریم توجه ویژهای به این مجموعه شده و امکانات و تجهیزات بیشتری در اختیار قرار گیرد.
آزادبخت، انتشار کتاب تاریخ تحلیلی آموزش و پرورش لرستان را پروژهای سنگین دانست و عنوان کرد: این کتاب از جمله کتابهای فاخری است که در استان چاپ شده و جهاد دانشگاهی، در خصوص ویراستاری، صفحهبندی، چاپ و سایر بخشها حساسیت زیادی داشته و کیفیت این کتاب اهمیت بالای داشت.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان گفت: بخشی از این کتاب میتواند بعنوان تاریخ شفاهی در قالب پادکست و تولیدات الکترونیک منتشر شده و در اختیار جامعه فرهنگی و تاریخی استان قرار گیرد.
حسن اسماعیل زاده، رئیس پژوهشکده تعلیم و تربیت لرستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه این کتاب در ۲ جلد و ۲۶ فصل نگاشته شده است، اضافه کرد: ۵ فصل اول این کتاب، در خصوص تاریخچه آموزش و پرورش استان لرستان، عشایر و بزرگسالان و فصل ششم تا نهم به آموزش و پرورش خرمآباد، بروجرد، الیگودرز و سلسله پرداخته است.
اسماعیلزاده تصریح کرد: فصل دهم تا هجدهم در مورد آموزش و پرورش شهرستانهای پلدختر، معمولان، چگنی و دورود است؛ فصل نوزدهم در خصوص دانشسرا، تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان، فصل بیستم آموزش و پرورش و مطبوعات، فصل بیستویک آموزش و پرورش لرستان به روایت آمار، فصل بیستودو مدارس استثنائی، فصل بیستوسه آموزش و پرورش و دفاع مقدس، فصل بیستوچهار در خصوص روزهای کرونا، فصل بیستوپنج آموزش و پرورش و بودجه و فصل بیستوشش در مورد وضعیت اداره آموزش و پرورش لرستان است.
وی این کتاب را اثری سترگ دانست و بیان کرد: با توجه به گردآوری گسترده اسناد و مدارک در این کتاب، باعث شده تصویری جامع و کامل از آموزش و پرورش استان داشته باشیم.
اسماعیلزاده تصریح کرد: در تاریخ محلی مستندسازی زیادی وجود ندارد و بیشتر مستندها به صورت شفاهی است که نوشتن این کتاب ضرورت داشته و پاسخی به این نیاز است.
وی تاکید کرد: نقطه قوت کتاب تاریخ تحلیلی آموزش و پرورش لرستان، حجم عظیم و گسترده منابع و اسناد بوده که باعث شده از روایتهای شفاهی فراتر رفته که اعتبار علمی و پژوهشی ویژهای به این کتاب داده شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: وفاداری مولفین کتاب به امانتداری از جمله ویژگیهای این کتاب بوده که به تبع آن از داوریهای شخصی پرهیز شده است؛ همچنین این کتاب میتواند به عنوان مرجع برای پژوهشگران باشد.
اسماعیل زاده ساختار کتاب تاریخ تحلیلی آموزش و پرورش لرستان را توصیفی دانست و گفت: چون پیوند عمیقی بین شرایط فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه با آموزش و پرورش وجود دارد و در این زمینه جای خالیای وجود دارد که این کتاب میتواند این جای خالی را پر کند و امیدواریم به جای کتابهای توصیفی، به سمت کتابهای تحلیل محور برویم.
انتهای پیام