28 فروردین 1404 ساعت 20:16

اگر شارژ گوشی با انرژی خورشیدی واقعا ممکن بود، دیگر نیازی به کابل و پاور بانک نداشتیم. اما چرا هنوز هیچ گوشی‌ نمی‌تواند فقط با نور خورشید شارژ شود؟ اما همیشه نور آفتاب ناجی ما نیست! واقعیت اینست که پنل‌های خورشیدی فعلی، قدرت کافی برای تامین انرژی گوشی را ندارند.

شرکت چینی Infinix در نمایشگاه MWC 2025 چند دستگاه مفهومی جالب را به نمایش گذاشت. اما یکی از آن‌ها بیش از بقیه جلب توجه کرد. یک گوشی هوشمند که شارژ گوشی با انرژی خورشیدی تامین می‌شود. پنل‌های خورشیدی که تقریبا تمام پشت دستگاه را می‌پوشانند و در شرایط ایده‌آل، توان 2 وات انرژی تولید می‌کنند. در نگاه اول، این ایده منطقی به نظر می‌رسد؛ آن‌ هم زمانی که حتی بهترین گوشی‌های هوشمند، بیش از دو روز بدون شارژ دوام نمی‌آورند. اما با وجود جلب توجه، هنوز هیچ سازنده‌ گوشی اندرویدی برای فروش، با قابلیت شارژ خورشیدی عرضه نکرده است. چرا؟

فهرست مطالب

چقدر انرژی خورشیدی برای شارژ کامل گوشی کافی‌ست؟

پاسخ: نه چندان زیاد برای شارژ یک گوشی هوشمند

گوشی infinix شارژ خورشیدی

استفاده از انرژی خورشیدی بسیار هیجان‌انگیز است. نور خورشید در بسیاری از نقاط دنیا به مقدار بسیار زیاد در دسترس است و اگر سخت‌افزار مناسبی باشد، می‌توانید انرژی تقریبا رایگان تولید کنید. اما مشکل اینجاست که حتی بهترین پنل‌های خورشیدی فقط حدود ۲۵ درصد از انرژی تابشی خورشید را جذب می‌کنند. در عمل، این میزان حدود 240 وات در هر متر مربع یا 22 وات در هر فوت مربع است. پس، اگر یک پنل خورشیدی به اندازه‌ی گوشی گلکسی اس 25 اولترا را در نظر بگیریم، حداکثر توان تولیدی آن حدود 3 وات خواهد بود. گوشی مفهومی Infinix هم با پنل‌های با بازده بالا، در بهترین شرایط فقط 2 وات تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید

برای مقایسه می‌توان گفت شارژ کامل یک باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی با توان 2 وات، بیش از 9 ساعت زمان می‌برد، تازه اگز بازدهی 100درصد داشته باشد. در حالیکه گوشی‌ میان‌ رده سامسونگ از شارژ سریع 25 وات پشتیبانی می‌کند. بنابراین پنل خورشیدی نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای شارژ سیمی یا حتی بی‌سیم باشد. پنل‌های خورشیدی موجود در گوشی اینفینیکس از نوع «پروسکایت» هستند. راندمانی بالا دارند اما نسبت به پنل‌های سیلیکونی دوام کمتری داشته و سریع‌ فرسوده می‌شوند.

چرا علاقه به استفاده از پنل خورشیدی در پشت گوشی‌ خود ندارید؟

گوشی سامسونگ شارژ خورشیدی

داشتن یک پنل خورشیدی روی پنل پشتی گوشی، با چالش‌های متنوعی همراه است. اول از همه، شرکت سارنده باید برای قرار دادن سلول‌ها فضای بیشتری ایجاد کند. این مورد هم باید یا از طریق ضخامت گوشی انجام شود یا با کاهش ظرفیت باتری. همچنین، امکان استفاده از شارژ بی‌سیم نیز بطور کامل حذف می‌شود.

از سوی دیگر، سلول‌های خورشیدی ساختار شکننده دارند. علاوه بر این استفاده از محافظ پشت گوشی نیز نور را مسدود می‌کند و عملا قابلیت پنل را بی‌فایده می‌کند. حتی اگر تمامی این مشکلات حل شوند، باز هم قرار دادن گوشی در نور مستقیم خورشید ایده‌ خوبی نیست. زیرا گرما، دشمن اصلی سلامت باتری است و یدین تریبت باعث می‌شود تا عمر باتری کوتاه شود.

چه برندهایی جسارت به خرج دادند و به خورشید اعتماد کردند؟

گوشی نوکیا شارژ خورشیدی

با وجود تمام مشکلات، برخی شرکت‌ها در گذشته گوشی‌هایی با پنل خورشیدی عرضه کردند. برای مثال، نوکیا در سال ۱۹۹۷ مدل 1610/1611 را با باتری خورشیدی معرفی کرد. بعدها سامسونگ و ال‌جی نیز مدل‌هایی با پنل خورشیدی در پشت دستگاه تولید کردند. با این حال، هیچ‌کدام از این محصولات موفقیت چشمگیری کسب نکردند و رویای شارژ خورشیدی گوشی‌ هرگز به واقعیت تبدیل نشد.

همچنین بخوانید

تا به الان مشخص است که تولید گوشی‌های خورشیدی هنوز طرفداران زیاد خود را پیدا نکرده است. همانطور که در مدل‌های سامسونگ مشاهده شد، این گوشی‌ها تنها 10 دقیقه مکالمه را از یک ساعت شارژ خورشیدی تأمین می‌کردند. به‌طور کلی، این ویژگی بیشتر برای شرایط اضطراری طراحی شده بود و در استفاده روزمره تأثیر خاصی نداشت.

آیا شارژ گوشی با انرژی خورشیدی آینده‌ تلفن‌های هوشمند است؟

شارژ گوشی انرژی خورشیدی

در حال حاضر، با توجه به محدودیت‌های فنی، استفاده از پنل خورشیدی در گوشی‌ هوشمند منطقی به نظر نمی‌رسد. البته به این معنا نیست که انرژی خورشیدی بی‌فایده است. در دستگاه‌های بزرگتر مثل لپ‌تاپ‌ها که فضای بیشتری برای پنل خورشیدی وجود دارد، این تکنولوژی ممکن است کاربردی‌ باشد.

خبر خوب این است که باتری‌های جدید با تکنولوژی‌های پیشرفته در حال عرضه هستند. برخی از گوشی‌های جدید با استفاده از این باتری‌ها به انرژی بیشتری در ابعاد کوچک‌تر دست یافته‌اند. به‌عنوان مثال، گوشی وان پلاس 13 از باتری سیلیکون-کربن استفاده می‌کند که ظرفیت 6000 میلی‌آمپری را در بدنه‌ای کمتر از 9  میلی‌متر گنجانده است.

حتی اگر بودجه خرید گوشی پرچم‌دار ندارید، پاوربانک‌های خوب و اقتصادی می‌توانند مشکلات شارژ شما را برطرف کنند.

source

توسط expressjs.ir