28 فروردین 1404 ساعت 12:16
در این مطلب ضمن معرفی نقاط قوت و ضعف بی وای دی چین L، نگاهی به مشخصات فنی و امکانات این سدان هیبریدی چینی میاندازیم.
ششمین نمایشگاه خودرو تهران در سال گذشته به کار خود پایان داد و در این رویداد از خودروهای وارداتی زیادی رونمایی شد که یکی از آنها بی وای دی چین L بود. تیگارد موتور در غرفه خود از این سدان هیبریدی رونمایی به عمل آورد تا مشتریان بتوانند با یک محصول جذاب و بهینه از یک برند معتبر و رو به توسعه چینی، خرید کنند.
در سال 2012 میلادی بود که کمپانی بی وای دی از یک سدان هیبرید به نام BYD QIN L رونمایی کرد. این خودرو که در نمایشگاه پکن به نمایش گذاشته شده بود، براساس پلتفرم BYD F3 طراحی شده و از سال 2013 به خطوط تولید پیوسته است. نسل دوم بی وای دی چین ال در سال 2018 به میدان آمد و این نسل تا پایان 2023 همچنان به تولید ادامه میداد.
نقاط قوت و ضعف بی وای دی چین L
نسل سوم سدان هیبریدی چشم بادامیها از سال 2024 به خط تولید ملحق شده و با امکانات بیشتر و فناوریهای مدرنتر از راه رسیده است. بی وای دی در مقایسه با سال 2013 و حتی 2018، پیشرفت زیادی کرده و هم اکنون در زمره پرفروشترین خودروسازان جهان قرار میگیرد. دستاوردهای این برند چینی در حوزه باتری خودروهای الکتریکی و پیشرانههای برقی، بر سر زبانها افتاده و بی وای دی را هم سطح ژاپنیها و اروپاییها قرار داده است.
در این مطلب از گجت نیوز تصمیم گرفتهایم سراغ بررسی نقاط قوت و ضعف BYD QIN L برویم، اما بهتر است پیش از آغاز این بحث جذاب، نگاهی به مشخصات فنی، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی آن بیندازیم تا چشم انداز بهتری داشته باشیم.
قوای فنی
قلب تپنده بی وای دی چین L یک پیشرانه درون سوز یا بنزینی 1.5 لیتری با حداکثر توان خروجی 100 اسب بخاری و 126 نیوتن متر گشتاوری است، در حالی که پیشرانه الکتریکی میتواند در شرایط ایده آل، 215 اسب بخار قدرت و 260 نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه از طریق یک گیربکس EHS به چرخهای جلو منتقل میشود تا چین ال بتواند ظرف 7.5 ثانیه از سکون مطلق به شتاب 100 کیلومتر برسد.
در محور جلو و عقب به ترتیب از سیستم تعلیق مک فرسون و میل پیچشی استفاده شده و عملکرد فوق العادهای از این سدان هیبرید در زمینه هندلینگ و راحتی سرنشینان ارائه میشود.
امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی
از مهمترین امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی بی وای دی چین L میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کروز کنترل تطبیقی
- سامانه کنترل و نگهداری حرکت بین خطوط
- رادار تابلوخوان
- نوربالا اتوماتیک
- هشدار برخورد از جلو
- رادار نقطه کور
- ترمز اضطراری خودکار
- سیستم کنترل کشش
- اتوپارک و ترمز پارک برقی
- فرمان کمکی برقی
- 6 کیسه هوای 10 نقطهای
- سنسور پارک جلو و عقب
- آینههای تاشو برقی
- نمایشگر سیستم مولتی مدیا
- دوربین ثبت وقایع
- سیستم تهویه خودکار
- سیستم ورود و خروج بدون کلید
- صندلیهای برقی سرنشینان جلو
- آنتی ترپ و حالتهای مختلف رانندگی
- سیستم بازیابی انرژی و فناوری ال ای دی چراغها
نقاط قوت بی وای دی چین L
تیگارد موتور اقدام به واردات یک سدان هیبریدی جذاب از برند BYD کرده که هم مشخصات فنی مطلوبی دارد و هم به لحاظ سطح امکانات رفاهی و ایمنی، وضع بهتری نسبت به رقبایش خواهد داشت. از مهمترین نقاط قوت این خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فناوریهای مدرن و به روز
گفتیم که بی وای دی در سالهای اخیر تبدیل به یکی از برندهای شاخص در دنیا شده و به خاطر به کارگیری فناوریهای به روز و مدرن در کانون توجه قرار گرفته است. مهمترین نتیجه تلاشهای مهندسان BYD را میتوان در سبد محصولاتی که دارد دید. بی وای دی چین L از جمله خودروهای هیبریدی این شرکت است که با فناوریهای نوین و امکانات قابل توجه به بازار عرضه شده.
کیفیت مونتاژ مطلوب
خودرویی که مونتاژ خوبی نداشته باشد، مورد پسند مشتریان قرار نمیگیرد و بی وای دی چین ال از این قاعده مستثنی است. این سدان هیبریدی به خوبی مونتاژ شده و مشکلی در اتصال قطعات و اجزای حیاتیاش ندارد. بی وای دی خودروساز شماره یک پکن به حساب میآید و از این برند انتظاری جز این نمیرود.
طراحی به روز و مدرن
نه تنها به لحاظ برخورداری از امکانات رفاهی و ایمنی و فناوریهای نوین، بلکه از نظر طراحی ظاهری و فضای کابین، محصولات بی وای دی در سطح بالایی قرار میگیرند. BYD QIN L از زبان طراحی هیجان انگیز و فضای داخلی آینده نگرانهای بهرهمند شده است. المانهای طراحی این سدان جذاب با فرهنگ چین در هماهنگی کامل بوده و همین باعث محبوبیت و شهرت چین ال شده است.
نقاط ضعف BYD QIN L
در کنار مزایا و نقاط قوتی که برای سدان هیبرید بی وای دی برشمردیم، بد نیست به معایب یا نقاط ضعف آن اشاره کنیم تا مشتریان این محصول وارداتی جذاب بتوانند با آگاهی کامل تصمیم گیری کنند.
عرضه محدود
یکی از نقاط ضعف اصلی محصولات بی وای دی برای بازار ایران، عرضه محدود با تیراژ پایین است. متاسفانه تا پیش از اینکه ششمین نمایشگاه خودرو تهران در سال 1403 برگزار شود، به طور گسترده شاهد رونمایی از تولیدات این برند چینی در ایران نبودیم و همین عدم آشنایی با خودروهای BYD، مشتریان ناآگاه را با این شرکت معتبر غریبه میکنند. از طرف دیگر تحریمها باعث شدهاند تا شرکتهای معتبر و پرفروشی مثل بی وای دی، علاقه زیادی به مشارکت با واردکنندگان داخلی نداشته باشند.
سیستم تعلیق نامناسب
ضعف دیگری که سدان هیبرید بی وای دی با خود یدک میکشد، سیستم تعلیق سادهای است که در محور عقب دارد. توییست بیم از جمله سیستم تعلیقهای قدیمی است که استفاده از آن برای خودرو به روز و مدرنی مثل بی وای دی چین L جای تعجب دارد. با این حال وضعیت آن به گونهای نیست که سواری نرم و قابل قبولی ارائه ندهد.
source