به گزارش ایسنا، آزمایشی عظیم بر روی ۲۴۹۷۲ فرد ۶۰ ساله یا بالاتر انجام شد که برخی واکسن اصلی و برخی دارونما دریافت کرده بودند. این بررسی در ۲۷۵ کلینیک در ۱۷ کشور در پنج قاره انجام شد. پس از اولین دور از تزریق واکسن، ۸۲.۶ درصد اثربخشی مشاهده شد و در سال بعد ۵۶ درصد و در نهایت بعد از سال سوم ۴۸ درصد تاثیرگذاری دیده شد. در حالی که اثربخشی واکسن با گذر زمان کاهش یافت، به طور کلی موارد خفیف سنسیشیال تنفسی را به نصف کاهش داد و همچنین عفونت جدی که نیاز به مراقبت پزشکی دارند را تا ۷۰ درصد کاهش داد. این نتایج، واضحترین تصویر را از مدت زمان کارکرد واکسن و ایمن بودن آن در طول زمان ارائه میدهد.
به نقل از نیواطلس، سنسیشیال تنفسی، یک ویروس رایج است که باعث عفونت ریه میشود و میتواند بهویژه برای افراد مسن خطرناک باشد و منجر به برونشیولیت و ذاتالریه شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و حفاظت از بیماری (CDC)، سالانه ۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار بزرگسال آمریکایی ۶۰ ساله و بالاتر به دلیل ابتلا به این ویروس در بیمارستان بستری میشوند و تخمین زده میشود که ۶۰۰۰ تا ۱۰ هزار نفر در این جمعیت در اثر بیماری جان خود را از دست میدهند.
از زمان همهگیری کووید-۱۹ افزایش قابل ملاحظهای در موارد ابتلا به این بیماری مشاهده شده است، با این حال، به نظر میرسد که علت این امر عمدتا افزایش آزمایشها، بهویژه در کودکان و در جمعیتهای مسنتر و آسیبپذیرتر باشد. در حال حاضر سه واکسن برای این بیماری وجود دارد.
دکتر ساندرا فرایهوفر (Sandra Fryhofer)، پزشک داخلی آتلانتا و رابط انجمن پزشکی آمریکا، میگوید: از جمله کسانی که در معرض بالاترین خطر عوارض شدید عفونتهای سنسیشیال تنفسی هستند، میتوان به نوزادان زیر ۶ ماه بهویژه نوزادان نارس و افراد ۶۰ سال به بالا اشاره کرد. این بیماری بهویژه برای افرادی که شرایط پزشکی زمینهای مانند مشکلات قلبی یا ریوی و همچنین سیستم ایمنی ضعیف دارند، خطرناک است.
در سال ۲۰۲۲، نتایج اولیه از سال اول آزمایش واکسن نشان داد که این واکسن میتواند متحولکننده باشد.
انتهای پیام