23 فروردین 1404 ساعت 13:46
جیمز کامرون، کارگردان افسانهای کارهایی مانند ترمیناتور و آواتار، معتقد است که میتوان از هوش مصنوعی برای نجات سینما استفاده کرد!
شاید کمی طعنهآمیز به نظر برسد، اما جیمز کامرون، کارگردان افسانهای و خالق دنیاهای هشداردهندهای مانند «ترمیناتور» که آینده تاریک سلطه ماشینها را به تصویر میکشید، حالا معتقد است هوش مصنوعی (AI) میتواند نقشی مثبت در آینده فیلمسازی ایفا کند! او در گفتگوی اخیرش در پادکست Boz to the Future، دیدگاه جالب و البته محتاطانهای را مطرح کرده است: میتوان بدون قربانی کردن مشاغل و معیشت هنرمندان، از AI برای نجات صنعت سینما و کاهش هزینهها استفاده کرد.
جیمز کامرون میخواهد از هوش مصنوعی در آثارش استفاده کند
کامرون که ساخت فیلمهای عظیم و پرهزینهای مانند سری آواتار و آثار مشابهی چون تل ماسه را در کارنامه خود دارد، معتقد است برای ادامه ساخت چنین فیلمهایی باید راهی برای کاهش هزینههای سرسامآور آنها پیدا کرد. او به نصف کردن هزینههای تولید با کمک هوش مصنوعی اشاره میکند. اما راهحل او اخراج نیمی از تیمهای جلوههای ویژه (VFX) نیست. او توضیح میدهد:
هدف این نیست که نیمی از کارکنان شرکتهای جلوههای ویژه را اخراج کنیم. هدف این است که سرعت تکمیل یک شات مشخص را دو برابر کنیم، تا چرخه کار سریعتر شود و هنرمندان بتوانند زودتر سراغ کارهای جذاب بعدی بروند.
کارگردان تایتانیک برای درک بهتر این فضا و تلاش برای ادغام AI در روند کاری VFX، حتی به عضویت هیئت مدیره شرکت هوش مصنوعی Stability AI درآمده است. او میخواهد بفهمد توسعهدهندگان به دنبال چه هستند و چگونه میتوان از این فناوری برای افزایش کارایی و سرعت بخشیدن به فرایندهای پیچیده تولید استفاده کرد.
کامرون: هوش مصنوعی هرگز جای قصهگویی انسان را نمیگیرد!
با وجود خوشبینی نسبت به کاربرد هوش مصنوعی در بخش فنی، جیمز کامرون به شدت تردید دارد که هوش مصنوعی بتواند جایگزین خلاقیت انسانی در هنر قصهگویی شود. او میگوید:
من شخصا باور ندارم که یک ذهن بیجسم که فقط حرفهای ذهنهای باجسم دیگر را نشخوار میکند (درباره زندگی، عشق، دروغ، ترس، فناپذیری) و همه را در یک سالاد کلمات درهم میریزد و تحویل میدهد، بتواند چیزی خلق کند که مخاطب را تکان دهد.
او قاطعانه معتقد است که «باید انسان باشی تا بتوانی چنین چیزی بنویسی. من حتی کسی را نمیشناسم که به فکر استفاده از هوش مصنوعی برای نوشتن فیلمنامه باشد.»
کامرون البته چشمش را به روی جنبههای تاریک و مشکلساز هوش مصنوعی نبسته است. او اشاره میکند که دیدن استفاده از AI برای ساخت تریلرهای جعلی فیلم که مخاطب را گمراه میکنند یا تولید تصاویر وایرالی که سبک انیمیشنسازان بزرگی مانند استودیو جیبلی را کپی و تقلید میکنند، او را کمی دلآشوب میکند.
او تاکید دارد که فیلمسازان باید از دیدگاه هنری دیگران (مانند ریدلی اسکات، استنلی کوبریک یا جرج میلر که خود کامرون از آنها نام میبرد) الهام بگیرند، نه اینکه صرفا به سختافزار و ابزارهای جدید تکیه کنند.
source