آزمون آیلتس یکی از آزمون‌های بین‌المللی است که برای سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی افراد غیرانگلیسی‌زبان طراحی شده است. برای افرادی که برای ادامه تحصیل قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارند یا برای کسانی که برای یافتن فرصت‌های شغلی بهتر مهاجرت می‌کنند، ارائه مدرک آزمون می‌تواند شانس پذیرش آن‌ها را تا حد زیادی افزایش دهد. آزمون آیلتس از چهار بخش لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ تشکیل شده است. در این آموزش از مجله فرادرس قصد داریم بخش ریدینگ آیلتس را بررسی کنیم و ۶ تکنیک ریدینگ آیلتس را توضیح دهیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

در ابتدای آموزش انواع تکنیک‌های ریدینگ آیلتس را بررسی می‌‌کنیم و به تأثیر آن‌ها در کسب نمره بهتر اشاره خواهیم کرد. سپس ساختار ریدینگ آیلتس را توضیح می‌دهیم و تفاوت ریدینگ آیلتس جنرال و آکادمیک را مرور می‌کنیم. در انتهای مطلب نیز به نکات مهمی می‌پردازیم که برای پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس باید مدنظر داشته باشید.

آزمون آیلتس چیست؟

«IELTS» مخفف «International English Language Testing System» است و یک آزمون بین‌المللی برای ارزیابی میزان تسلط زبان‌آموزان به مهارت‌های زبان انگلیسی به شمار می‌رود. هر سال بیش از ۴ میلیون داوطلب در این آزمون شرکت می‌کنند و می‌توان آن را محبوب‌ترین آزمون‌ در سطح استاندارد جهانی دانست.

هدف از این آزمون بررسی سطح زبان انگلیسی افراد غیرانگلیسی‌زبانی است که قصد دارند در یک محیط انگلیسی‌زبان کار کنند یا در دانشگاه ادامه تحصیل دهند. بر این اساس دو نوع آزمون آیلتس در نظر گرفته شده است که عبارتند از:

  • «آِزمون آیلتس جنرال» (IELTS General)
  • «آزمون آیلتس آکادمیک» (IELTS Academic)

آیلتس جنرال برای آن دسته از داوطلبانی طراحی شده است که برای پیدا کردن فرصت‌های کاری بهتر می‌خواهند به کشورهای دیگر سفر کنند. برای این دسته از افراد، از سوی مؤسسه یا سازمانی که برای آن درخواست داده‌اند، شرایطی در نظر گرفته می‌شود که به پذیرش آن‌ها کمک کند. یکی از این شرایط، شرکت در آزمون آیلتس و اخذ نمره مدنظر است.

آیلتس آکادمیک برای آن دسته از داوطلبانی طراحی شده است که به منظور ادامه تحصیل به کشورهای دیگر سفر می‌‌‌کنند و باید نمره قبولی خود را به دانشگاه ارائه دهند. ساختار ریدینگ آیلتس برای آزمون جنرال و آکادمیک متفاوت است که بعد از معرفی تکنیک ریدینگ آیلتس به بررسی آن می‌پردازیم.

تصویر معلمی در حال سخنرانی کردن درباره آیلتس

تکنیک اول: تقویت ریدینگ با روش Skimming

«Skimming» یکی از روش‌‌‌های مهم و کاربردی برای پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس است و به معنی سریع خواندن برای متوجه شدن مفهوم کلی متن انگلیسی است. این روش می‌تواند به مدیریت زمان کمک کند که برای بخش ریدینگ آزمون آیلتس بسیار مهم و ضروری است. با خواندن سریع متن می‌توانیم مفهوم کلی در ذهن‌مان داشته باشیم تا وقتی قصد خواندن برای فهمیدن جزئیات بیشتر را داریم، با به یاد آوردن ایده‌های کلی، در وقت صرفه‌جویی کنیم.

همان‌طور که اشاره شد، برای آزمون ریدینگ در مجموع ۶۰ دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. هر بخش حدود ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد و بر همین اساس باید زمان را مدیریت کنیم. قبل از این‌که بخواهیم سوال‌‌ها را بخوانیم و آن‌ها را با دقت پاسخ دهیم، ابتدا به مدت ۲ تا ۳ دقیقه و به کمک روش Skimming درک کلی از مفهوم متن و عنوان آن پیدا می‌کنیم. یعنی موقع Skimming اصلاً نیازی نیست که به دنبال معنی لغات و اصطلاحات جدید باشیم. فقط لازم است سریع متن را بخوانیم تا متوجه شویم درباره چه چیزی است و قرار است با چه موضوعی روبه‌رو شویم.

البته برخی از اساتید زبان انگلیسی معتقدند که می‌توانیم در آزمون آیلتس از این تکنیک صرف نظر کنیم و به‌‌جای آن مستقیم به سراغ Scanning، یعنی خواندن متن برای فهمیدن جزئیات بیشتر برویم. اما به نظر می‌رسد که این تکنیک می‌تواند تا حد زیادی تسلط ما را به متن و هدف آن افزایش دهد. در ادامه مراحل Skimming را به ترتیب و برای بخش ریدینگ آزمون آیلتس توضیح می‌دهیم.

  • به عنوان اصلی و تیترها دقت کنید. موضوع محوری را در متن مشخص کنید. عنوان‌ها معمولاً سرنخ‌هایی درباره موضوع به ما می‌دهند.
  • به عنوان‌های فرعی و ساختارهای هر پاراگراف دقت کنید. در نظر داشته باشید که متن چگونه تقسیم‌بندی شده است. عنوان‌های فرعی به شما کمک می‌کند تا بتوانید ایده‌های محوری را در بخش‌های مختلف تشخیص دهید و برای هر پاراگراف به یک ایده کلی دست پیدا کنید.
  • اولین و آخرین جمله هر پاراگراف را بخوانید. اولین جمله معمولاً ایده محوری را معرفی می‌کند که در اصول پاراگراف‌نویسی به آن «Topic Sentence» گفته می‌شود. یکی از تکنیک‌های ریدینگ آیلتس هم همین است. یعنی گاهی با توجه به سوالی که مطرح شده، نیازی نیست که کل متن یا تک‌تک پاراگراف‌ها را به دقت بخوانیم تا متوجه مفهوم کلی آن شویم، بلکه با خواندن ایده محوری می‌توانیم اطلاعاتی درباره کل پاراگراف به دست بیاوریم. همچنین در نظر داشته باشید که آخرین جمله پاراگراف هم می‌تواند خلاصه‌ای از آن را ارائه دهد یا ارتباط آن را با بخش‌های بعدی ایجاد کند.
  • کلمات کلید و مترادف‌های آن‌ها را پیدا کنید. به سرعت کلماتی که Bold شده است، اعداد، اسامی و تاریخ را بخوانید. چون این کلمات معمولاً اگر در صورت سوال هم مطرح شوند، به همین شکل می‌آیند و پارافریز نمی‌شوند. بنابراین با دیدن آن‌ها در صورت سوال این احتمال وجود دارد که برایتان آشنا به نظر برسد و سریع در متن آن پاراگرافی که حاوی این کلمه کلیدی است پیدا کنید. هنگام Skimming زیر این کلمات خط بکشید. زیرا به شما در پیدا کردن سریع‌تر در مرحله بعدی که «Scanning» است، کمک زیادی می‌کند.
  • به جزئیات غیرضروری توجه نکنید. از بخش‌‌هایی که توضیحات زیادی داده شده است رد شوید. مثال‌ها در تکنیک Skimming نباید خوانده شود. همچنین نباید روی کلمات جدید تمرکز کنید، مگر این‌که کلمات کلیدی باشند.
  • آخرین پاراگراف را حتماً بخوانید. معمولاً پاراگراف آخر هر متن خلاصه‌ای از کل متن یا نظر شخصی نویسنده است که در هر صورت به درک بهتر مفهوم کلی متن کمک خواهد کرد.
  • سوال را بخوانید. حالا که مفهوم کلی متن را متوجه شدید، بگردید به سوال‌ها و آن‌ها را با دقت بخوانید تا اطلاعاتی را که زیر آن‌ها خط کشیده‌اید، به سوال‌ها وصل کنید.
  • از روش Scanning برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر و دقیق‌تر استفاده کنید. بعد از تکنیک Skimming نوبت به Scanning می‌رسد. در این روش، صورت سوال را با دقت بیشتری می‌خوانیم و به دنبال کلمات کلیدی می‌گردیم. سپس مترادف این کلمات کلیدی را در متن پیدا می‌کنیم و همان قسمت را با دقت می‌خوانیم تا به جواب دست پیدا کنیم. در بخش بعدی به طور کامل درباره تکنیک Scanning توضیح می‌دهیم.

تکنیک دوم: تقویت ریدینگ با روش Scanning

روشی که بعد از Skimming استفاده می‌شود، «Scanning» است و به معنی خواندن متن برای پیدا کردن اطلاعات و جزئیات دقیق‌تر است. این روش برای پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس بسیار مؤثر است و می‌تواند باعث صرفه‌جویی در وقت شود. دلیل آن هم این است که با استفاده از این روش دیگر نیازی نیست کل متن را بخوانید که وقت زیادی از شما می‌گیرد و ممکن است نتوانید به تمام سوالات پاسخ دهید. اما وقتی از روش Scanning کمک می‌گیرید، فقط بخشی از متن را می‌خوانید که احتمال می‌دهید پاسخ سوال در آن قسمت باشد.

اما چطور متوجه شویم که پاسخ هر سوال در کجای متن است که فقط به سراغ همان بخش برویم؟ این کار را از طریق خواندن کلمات کلیدی در صورت سوال انجام می‌دهیم. ابتدا سوال را می‌خوانیم. سپس زیر کلمات کلیدی آن خط می‌کشیم. کلمات کلیدی می‌تواند اسم، فعل، صفت یا قید باشد. اسم‌های خاص، اعداد، تاریخ و مانند این‌ها را نیز در دسته کلمات کلیدی قرار می‌دهیم.

بعد از آن در متن می‌گردیم تا این کلمات کلیدی را پیدا کنیم. البته در نود درصد مواقع (به‌جز مواقعی که از اسم خاص یا عدد و تاریخ استفاده شده است)، کلمه کلیدی عیناً در متن پیدا نمی‌شود، بلکه پارافریز آن وجود دارد و به همین دلیل باید با مترادف‌ و متضاد کلمات هم آشنا باشیم و حین خط کشیدن زیر کلمات کلیدی، به پارافریز آن‌ها هم فکر کنیم. سپس در هر کجای متن که به آن‌ها برخوردیم، همان قسمت از متن را بخوانیم تا به جواب سوال دست پیدا کنیم.

برای Scanning بخش ریدینگ آیلتس مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  • قبل از اسکن کردن، ابتدا هر سوال را با دقت بخوانید و کلمات کلیدی مدنظر خود را از صورت سوال پیدا کنید و زیر آن‌ها خط بکشید.
  • برای هر سوال به دنبال پاسخ باشید. هر سوال را به طور جداگانه اسکن کنید.
  • وقتی کلمات کلیدی آن سوال را در یک پاراگراف پیدا کردید، همان قسمت را با دقت بخوانید. بهتر است یک جمله قبل و یک جمله بعد از آن را هم بخوانید تا بهتر متوجه جواب سوال شوید.
  • سوال را دوباره بخوانید تا مطمئن شوید که پاسخی که پیدا کرده‌اید، با کلمات کلیدی سوال مطابقت دارد.

Scanning روشی است که به تمرکز زیادی نیاز دارد. حتی می‌تواند کار بسیار خسته‌کننده‌ای باشد، به‌ویژه اگر نتوانید کلمات کلیدی در صورت سوال را داخل متن پیدا کنید. برای این‌که بتوانید تسلط کافی به این روش داشته باشید، باید زیاد تمرین کنید. البته Skimming هم که قبل از Scanning انجام می‌شود، نقش مؤثری در Scanning خواهد داشت.

نمودار تعریف Skimming و Scanning

تکنیک سوم: شناسایی کلمات کلیدی

همان‌طور که در بخش قبلی توضیح دادیم، یکی از مراحل Scanning پیدا کردن کلمات کلیدی است. منظور از این روش پیدا کردن کلمات مهم یا عبارت‌‌هایی است که هم در سوال و هم در متن مشاهده می‌شود تا بتوانیم به کمک آن بتوانیم خیلی سریع ارتباطی بین اطلاعات موجود در متن پیدا کنیم.

کلمات کلیدی معمولاً شامل اسم، فعل، صفت، اعداد، اسامی خاص ( و هر کلمه‌ای که با حرف بزرگ شروع شود)، تاریخ و مکان است. برای این‌که بتوانیم این کلمات کلیدی را در صورت سوال پیدا کنیم، لازم است مراحل زیر را به‌ترتیب پیش ببریم.

  • سوال را بخوانید.
  • کلمه‌‌های کلیدی را با شناختی که از انواع آن‌ها دارید پیدا کنید و زیر آن‌ها خط بکشید.
  • در ذهن‌تان به مترادف‌ها یا پارافریز‌های کلمه‌های کلیدی فکر کنید.
  • جای کلمه کلیدی را در متن پیدا کنید.
  • متن را skim و scan کنید.
  • پاسخ درست را پیدا کنید.

در رابطه با پیدا کردن کلمات کلیدی که جزو تکنیک ریدینگ آیلتس است، نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  • ممکن است نتوانید خود کلمات کلیدی را در صورت سوال و در متن به راحتی پیدا کنید. بنابراین، وقت خودتان را برای پیدا کردن خود کلمه کلیدی تلف نکنید و درعوض به دنبال پارافریز آن‌ها باشید.
  • همان‌طور که زیر کلمه‌های کلیدی خط می‌کشید، به مترادف‌های آن‌ها فکر کنید. یعنی وقت خود را صرف این نکنید که یک بار زیر کلمات کلیدی خط بکشید و بار دوم به دنبال مترادف آن‌ها باشید.
  • بدون شک، دانش لغات بالا برای دست‌یابی به نمره خوب در ریدینگ آیلتس اهمیت زیادی دارد، اما در عین حال باید مترادف کلمات و کالوکیشن‌های انگلیسی آن‌ها را نیز بدانید تا بتوانید کلمات کلیدی و پارافریزهای آن‌‌ها را راحت‌تر در متن پیدا کنید.

اهمیت پیدا کردن کلمات کلیدی در ریدینگ آیلتس

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چرا باید در ریدینگ آیلتس به دنبال کلمات کلیدی باشیم. اکنون که روش پیدا کردن کلمات کلیدی را یاد گرفتیم، در ادامه مطلب تکنیک ریدینگ آیلتس به ضرورت این کار اشاره می‌کنیم.

  • باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود. برای بخش ریدینگ آزمون آیلتس محدودیت زمانی در نظر گرفته شده است. به همین دلیل وقت زیادی برای خواندن کل متن‌ها ندارید تا به تک‌تک سوال‌ها جواب بدهید. پیدا کردن کلمات کلیدی به شما کمک می‌کند تا به سراغ بخش‌‌های مربوطه بروید و به‌جای این‌که روی کل متن تمرکز کنید، همان بخش را بخوانید و سریع‌تر به جواب دست پیدا کنید. برای درک بهتر مثال زیر را در نظر بگیرید.

What is the main cause of air pollution in cities?

صورت سوال درباره دلیل اصلی آلودگی هوا در شهر‌‌ها پرسیده است. کلمات کلیدی در صورت سوال «main cause» و «air pollution» و «cities» است. با پیدا کردن این کلمات کلیدی، هم‌زمان که به مترادف‌های آن‌ها فکر می‌کنیم، به دنبال آن‌ها در متن می‌گردیم و وقتی پیدا کردیم، همان قسمت را می‌خوانیم تا به پاسخ برسیم.

  • به پیدا کردن سریع‌تر اطلاعات کمک می‌کند. به محض این‌که کلمات کلیدی را در سوال پیدا کردید، می‌توانید متن را scan کنید تا همان کلمات یا مترادف آن‌ها را پیدا کنید. با این کار کمتر درگیر اطلاعات دیگر و غیرضروری می‌شوید و سریع‌تر به جواب دست پیدا می‌‌کنید. به مثال زیر دقت کنید.

Question: “What are the advantages of solar energy?”

در متن احتمالاً با این جمله مواجه می‌شویم که «…The benefits of solar power include»‌. برای این‌که بتوانیم به اطلاعات متن سریع‌تر دست پیدا کنیم، دو کلمه کلیدی و مترادف آن‌ها را در نظر می‌گیریم که «advantages» و «solar energy» است و مترادف آن‌ها به‌ترتیب «benefits» و‌ «solar power» خواهد بود.

  • در پاسخ دادن به سوالات «True/False/Not Given»‌ کمک می‌کند. یکی از سوالات سخت و گمراه‌کننده در ریدینگ آیلتس، نمونه سوالات «True/False/Not Given» است، چون باید دقیقاً اطلاعاتی که در متن داده شده را پیدا کنید. با پیدا کردن کلمات کلیدی در صورت سوال می‌توانید درک بهتری از اطلاعات متن پیدا کنید و به جواب درست برسید. مثال زیر را ببینید.

Question: “The factory increased production by 20% in 2020.”

اگر متن به این جمله اشاره کند که تولید محصول در سال ۲۰۲۰ تا ۱۰٪ افزایش یافته است، جواب نادرست است. اما اگر به درصد اشاره‌ای نشده باشد، پاسخ سوال «Not Given»‌ است. فرق بین این دو پاسخ را به کمک کلمات کلیدی می‌توانیم تشخیص دهیم.

  • به درک بهتر متن کمک می‌کند. وقتی از کلمات کلیدی برای پیدا کردن پاسخ در متن استفاده می‌کنیم، راحت‌تر می‌توانیم به اطلاعات آن بخش دست پیدا کنیم. ازطرفی، می‌توانیم متن را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنیم که باعث درک بهتر می‌شود.
تصویر پسری در حال مطالعه

آمادگی در آزمون‌های زبان انگلیسی با فرادرس

آزمون‌های زبان انگلیسی با هدف ارزیابی سطح زبان انگلیسی داوطلبان برگزار می‌شود و نمره هر آزمون به عنوان نتیجه نهایی در اختیار او قرار می‌گیرد. افراد با ارائه این مدرک زبان انگلیسی می‌توانند برای آن مؤسسه یا دانشگاهی که اقدام کرده‌اند، پذیرش بگیرند.

شرط قبولی در این آزمون‌ها به این بستگی دارد که چه نمره‌ای مدنظر آن سازمان است. برای این‌که بتوانیم در این‌ آزمون‌ها شرکت کنیم، باید آمادگی کافی داشته باشیم. برای آمادگی باید اول از همه تعیین سطح شویم. سپس با در نظر گرفتن نوع آزمون خود، منابع مورد نظر را انتخاب کنیم و در یک برنامه‌ریزی منظم و روزانه، مطالعه را پیش ببریم.

در فرادرس می‌توانید فیلم‌‌‌‌های آموزشی را برای انواع آزمون‌های زبان انگلیسی مشاهده کنید که در یک دسته‌بندی کامل، از مقدماتی تا پیشرفته را پوشش می‌دهد. لینک فیلم‌های آموزش زبان انگلیسی از مقدماتی تا پیشرفته در فرادرس در ادامه آورده شده است که انواع آزمون‌های بین‌المللی مانند آیلتس یا تافل را پوشش می‌دهد.

تصویر فیلم آموزش آزمون‌های زبان انگلیسی در فرادرس
برای مشاهده فیلم آزمون‌های زبان انگلیسی از مقدماتی تا پیشرفته در فرادرس روی تصویر کلیک کنید.

تکنیک چهارم: Paraphrasing

«پارافریز کردن» (Paraphrasing) در آزمون آیلتس اهمیت بسیار زیادی در مدیریت زمان و کسب نمره بهتر دارد. برای این‌که بتوانید پارافریز کنید، لازم است نکاتی را مدنظر داشته باشید. این تکنیک هم برای ریدینگ و هم برای رایتینگ آیلتس به کار می‌رود. در ریدینگ آیلتس پارافریز کردن زمانی به کار می‌رود که بخواهیم به دنبال کلمات کلیدی صورت سوال در متن باشیم. در این حالت باید اول از همه کلمه کلیدی را در صورت سوال شناسایی کنیم، سپس به دنبال کلماتی در متن بگردیم که تا حد زیادی به این کلمات شباهت دارند، یعنی هم‌معنی هستند اما کلمه یکسانی به کار نرفته است.

در ادامه این بخش روش‌های مختلف پارافریز کردن را به عنوان تکنیک ریدینگ آیلتس توضیح می‌دهیم. همچنین اگر می‌خواهید با تکنیک‌های ریدینگ آیلتس بیشتر آشنا شوید، فیلم آموزش تکنیک‌های ریدینگ آیلتس از فرادرس را به شما معرفی می‌کنیم که لینک آن در ادامه آورده شده است.

استفاده از کلمات مترادف

یکی از روش‌های پارافریز کردن کلمات ریدینگ آیلتس استفاده از «کلمات مترادف» (Synonyms) است. با این کار دانش واژگانی خود را در رابطه با هر موضوعی به نمایش می‌کشید و درواقع روشی برای محک زدن دامنه لغات شماست. هر چقدر لغات بیشتری بدانید، به سوالات بیشتری پاسخ می‌دهید و نمره بهتری کسب می‌کنید.

برای درک بهتر مثال زیر را در نظر بگیرید.

The reasons for increasing levels of pollution are the development of industry and air travel.

جمله فوق را می‌توانیم به شکل زیر پارافریز کنیم:

​The causes of rising levels of pollution are the growth and expansion of industry as well as the number of people travelling by air.

در ادامه به فهرستی از لغات توجه کنید که جمله اول را به شکل جمله دوم پارافریز کرده است.​ برای هر یک از کلمات مترادف‌هایی در نظر گرفته شده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.

causes = reasons

increasing = rising

the development of = the growth and expansion of

and = as well as

air travel = travelling by air

نکته: در مثال فوق مشاهده می‌کنید که کلماتی مانند «levels of pollution» و «industry» تغییری نکرده‌اند. این نشان می‌دهد که ضرورتی ندارد همه کلمات تغییر کنند، گاهی برخی از کلمات را به همان شکلی که در صورت سوال مشاهده می‌کنید، در متن می‌توانید پیدا کنید. همچنین کلماتی که به عنوان اسم خاص به کار می‌روند و معمولاً با حرف بزرگ شروع می‌شوند، اعداد یا تاریخ‌ها را نیز نمی‌توانیم تغییر دهیم. بنابراین، پیشنهاد می‌شود که هنگام پیدا کردن کلمات کلیدی در صورت سوال، روی چنین کلماتی تمرکز بیشتری داشته باشید، چون راحت‌تر در متن می‌توانیم آن را پیدا کنیم.

البته روش استفاده از کلمات مترادف با اشکالاتی هم همراه است. یکی از ایرادهای آن این است که همه کلمات ۱۰۰٪ معنی مشابه و کاربرد یکسانی ندارند. به همین دلیل بسیاری از داوطلبان در رابطه با آن‌ها دچار اشتباه می‌شوند و نمی‌توانند کلمه درست را انتخاب کنند.

کلمات مترادف که معنی خیلی مشابهی دارند هم ممکن است در یک Context مشابه معنی یکسانی بدهند، اما وقتی در موقعیت دیگری به کار می‌روند، دیگر به عنوان مترادف نتوان از آن‌ها استفاده کرد. بنابراین، روش استفاده از کلمات مترادف به این بستگی دارد که چقدر با معنی کلمه آشنایی دارید و یک کلمه از نظر گرامری و Context چگونه استفاده می‌شود.

پارافریز نکردن همه کلمات

برای این‌که نمره بالاتری برای بخش ریدینگ آزمون آیلتس کسب کنید، نیازی نیست همه کلمات را پارافریز کنید. برخی از کلمات، همان‌طور که در بخش قبلی توضیح داده شد، نیازی به تغییر ندارند. بنابراین، باید به این نکته توجه داشته باشید که چه کلماتی را باید تغییر داد و چه کلماتی را نباید پارافریز کرد.

برای تشخیص این موضوع لازم است تمرین داشته باشید. هر چقدر دامنه واژگان خود را افزایش دهید و هر چقدر تمرین بیشتری داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید بفهمید که چه کلمه‌ای باید پارافریز شود و چه کلمه‌ای نباید پارافریز شود. در نظر داشته باشید به همان اندازه که پارافریز کردن به پیدا کردن پاسخ سوالات و صرفه‌جویی در وقت کمک می‌کند، بیش از حد پارافریز کردن می‌توانید نتیجه عکس داشته باشد.

 به حداقل رساندن اشتباهات

هر چقدر در رابطه با واژگان در رایتینگ و اسپیکینگ اشتباهات بیشتری انجام دهید، نمره پایین‌تری می‌گیرید. پارافریز کردن یک مهارت است. پیدا کردن کلمات مترادف معنی دقیقاً مشابهی ندارند و نمی‌توانند همیشه و در همه موقعیت‌ها به‌جای هم به کار بروند.

تغییر ساختار کلمه

روش دیگر برای پارافریز کردن جمله این است که ساختار کلمه را تغییر بدهیم. مفهوم این روش این است که از کلمه یکسانی استفاده کنیم اما ساختار آن را تغییر بدهیم. این نوع پارافریز کردن بیشتر در رایتینگ آیلتس کاربرد دارد چون دیگر نیازی به یادگیری کلمات مترادف نیست، درعوض می‌توانید ساختار کلمه را تغییر بدهید. برای درک بهتر به مثال زیر دقت کنید.

Many people are unhealthy because they fail to eat well and exercise.

جمله فوق را می‌توانیم با تغییر دادن ساختار کلمات «unhealthy» و «fail»‌ و «exercise»‌ به شکل زیر پارافریز کنیم:

Many people have poor health as they are failing to eat well and are not exercising enough.

دقت کنید که چگونه جمله فوق را با استفاده از کلمه زیر پارافریز کرده‌ایم:

ساختار کلمه

unhealthy = poor health

fail = are failing

exercise = are exercising

کلمات ربط‌دهنده

because = as

تغییر دادن ساختار جمله

روش دیگر برای پارافریز کردن این است که کل جمله را از نظر ساختاری تغییر بدهیم. مثال زیر را در نظر بگیرید.

​Many people are unhealthy because they fail to eat well and exercise.

از جمله فوق می‌توانیم متوجه دو فرق زیر شویم:

  1. بسیاری از افراد وضعیت سلامت مطلوبی ندارند.
  2. چون خوب غذا نمی‌خورند و ورزش نمی‌کنند.

اکنون می‌خواهیم ترتیب قرار گرفتن این دو عبارت را در جمله تغییر دهیم:

Many people fail to eat well and exercise, and for that reason, they are unhealthy.

این دو عبارت معنی مشابهی را منتقل می‌کنند اما با دو ساختار متفاوت در جمله به کار رفته‌اند. یعنی تغییری که ایجاد شده به شکل زیر است:

  1. مردم خوب غذا نمی‌خورند و ورزش نمی‌کنند.
  2. آن‌ها وضعیت سلامت مطلوبی ندارند.

حالا بیایید باز هم در ترتیب این جمله تغییر ایجاد کنیم.

Failing to eat well and not exercising are the reasons that many people have poor health.

بهترین روش برای پارافریز کردن عبارت‌ها به‌ویژه برای نوشتن Essay که در تسک دوم رایتینگ آیلتس مطرح می‌شود، همین روش است. شخصی که رایتینگ شما را تصحیح می‌کند، به این نکته دقت دارد که جمله با ترکیب «اسم + ing» شروع شده و درواقع فعل به «اسم مصدر» (Gerund) تغییر پیدا کرده است.

برای ریدینگ آیلتس هم این روش مفید است، چون ممکن است وقتی صورت سوالی را می‌خوانیم، عبارتی را به‌جای کلمه به عنوان ساختار کلیدی در نظر بگیریم که به ما کمک می‌کند تا بتوانیم در متن هم معادل آن را پیدا کنیم. یعنی به زبان ساده‌تر باید بگوییم که گاهی ممکن است حتی کلمه‌ای در متن به شکل یک عبارت تغییر کند و پارافریز آن به عبارت تبدیل شود. برای مثال در یکی از سوالات ریدینگ آیلتس، کلمه «colleagues» در متن به شکل «people who work in the same place» به کار رفته بود. بنابراین آشنایی با این روش و توانایی تغییر ساختار عبارات یا کلمات به ما در پیدا کردن پاسخ سوالات کمک می‌کند.

اگر بخواهیم این روش را به کار ببریم و در کنار آن از روش پیدا کردن مترادف‌ها هم کمک بگیریم، نتیجه چیزی می‌شود که در جمله زیر می‌بینیم:

Failing to have a balanced diet and not getting enough physical exercise are the reasons behind the large number of people facing a range of health problems in society today.

تصویر یک کتاب باز که روی میزی در کتابخانه قرار دارد

تکنیک پنجم: حدس زدن معنی کلمه در متن

به عنوان تکنیک ریدینگ آیلتس می‌توانیم به روش حدس زدن معنی کلمه در متن اشاره کنیم. متن‌های ریدینگ آیلتس معمولاً تخصصی است یا اگر هم متن‌های عمومی باشد، بدون شک با کلماتی مواجه می‌شویم که برای ما آشنا نیستند و معنی آن‌‌ها را نمی‌دانیم. به‌جای این‌که نگران این موضوع باشیم و با خود فکر کنیم که با ندانستن معنی کلمات قادر به درک متن نخواهیم بود، باید سعی کنیم معنی آن‌ها را با توجه به متن حدس بزنیم.

اهمیت روش حدس زدن معنی کلمه در متن را می‌توانیم در سه مورد زیر خلاصه کنیم:

  • نیازی به درک هر کلمه برای پاسخ درست دادن به سوالات نیست.
  • وقت تلف کردن به دلیل تمرکز روی کلماتی که معنی آن‌ها را نمی‌دانیم، باعث کاهش نمره ما می‌شود.
  • متن‌های ریدینگ آیلتس اغلب از پارافریز‌ها و مترادف‌هایی استفاده می‌کند که در صورت سوال عین آن‌ها را نمی‌بینیم. درک این کلمات به افزایش نمره ما کمک می‌کند.

در ادامه مراحل حدس زدن معنی کلمه را از روی متن به ترتیب توضیح می‌دهیم.

  • کل جمله را با دقت بخوانید. به کلماتی که قبل و بعد از کلمه جدید آمده‌اند توجه کنید.
  • به دنبال ایده اصلی در جمله باشید.

برای درک بهتر می‌توانید مثال زیر را بخوانید.

The scientist’s discovery was groundbreaking, changing the way people understood the disease.

در مثال فوق، «changing the way people understood the disease» به عنوان عبارت کلیدی برای توضیح دادن بیشتر درباره کلمه ​به کار رفته است که می‌تواند کلمه «Groungbreaking» را به‌نوعی تعریف کند. بنابراین، از روی عبارت بعدی می‌توانیم حدس بزنیم که «Groungbreaking» به معنی چیزی جدید یا مهم است و معنی واقعی آن هم خلاقانه یا نوآورانه است.

  •  به دنبال مترادف‌ها یا تعریف‌هایی باشید که در جمله به آن اشاره شده است. گاهی وقت‌ها ممکن است به کلمه‌ای برخورد کنید که معنی آن را نمی‌دانید، اما ممکن است در همان متن به معنی کلمه اشاره شده باشد. مثال زیر را در نظر بگیرید.

Many animals are nocturnal, meaning they are active at night and sleep during the day.

در مثال فوق، عبارات «meaning they are active at night and sleep during the day»‌ درواقع کلمه «nocturnal» را تعریف کرده است و با خواندن آن می‌توانیم حدس بزنیم که «nocturnal» به معنی حیواناتی است که تمام شب را بیدارند.

  • پیشوندها و پسوندها را شناسایی کنید. بسیاری از کلمات پیشوند یا پسوند دارند که معنی کلمه را می‌توان از روی آن‌ها حدس زد. برای مثال پیشوند «Un» معنی متضاد می‌دهد و در صورتی که معنی آن کلمه را بدانیم، با دیدن پیشوند «Un» می‌توانیم متوجه معنی متضاد آن بشویم. برای درک بهتر باز هم مثال‌هایی را ارائه کرده‌ایم که در ادامه مشاهده می‌کنید.

Un- (not): Unpredictable = Not easy to predict

Re- (again): Rebuild = Build again

-less (without): Fearless = Without fear

-able (can be done): Readable = Can be read

جمله زیر را به عنوان مثال در نظر بگیرید. در این جمله، «illogical» را کلمه جدید فرض می‌کنیم.

​His argument was illogical, making no sense at all.

اگر معنی کلمه «logical» را بدانیم، با دانستن معنی و کاربرد پیشوند «-il» می‌توانیم تشخیص دهیم که «illogical» به چیزی اشاره می‌کند که غیرمنطقی است. می‌توانیم مترادف «unreasonable» را برای آن در نظر بگیریم.

  • از سرنخ‌هایی استفاده کنید که رابطه علت و معلولی دارند. برخی از کلمات از رابطه علت و معلولی در جمله استفاده می‌کنند. یعنی می‌تواند به کمک این روش معنی کلمه را حدس زد. به مثال زیر توجه کنید.

The storm caused widespread damage, affecting thousands of homes across the region.

عبارت «affecting thousands of homes» در ادامه جمله نشان می‌دهد که نتیجه یا پیامد جمله اول چه بوده است. یعنی یک رابطه علت و معلولی وجود دارد که معنی کلمه «widespread» را مشخص می‌کند. پس اگر برای مثال، معنی کلمه «widespread» را نمی‌دانیم، می‌توانیم با توجه به عبارتی که بعد از آن آمده حدس بزنیم که «widespread» به معنی تأثیر گذاشتن در یک مقیاس بزرگ و زیاد است. مترادف آن را هم می‌توانیم «Extensive» و «Large-scale» در نظر بگیریم.

تکنیک ششم: اولویت دادن به سوالات ساده‌تر

یکی دیگر از روش‌های پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس این است که سوالات را به ترتیب سخت بودن تقسیم‌بندی کنیم. اگر با انواع سوالات ریدینگ آیلتس آشنا باشیم و بدانیم که کدام سوالات در دسته سوالات دشوار قرار دارند و چه سوالاتی را راحت‌تر می‌توان پاسخ داد، هم به تعداد سوالات بیشتری پاسخ می‌دهیم، هم با پاسخ دادن به سوالات ساده‌تر اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا می‌کنیم.

برای استفاده از این تکنیک ریدینگ آیلتس با سوالاتی شروع کنید که به آن‌ها «Easy Questions» گفته می‌شود. این سوالات را در سه دسته زیر تقسیم می‌کنیم:

  • Matching headings
  • Sentence Completion
  • Multiple Choice

بهتر است این دو نوع سوالات ریدینگ را آخر سر انجام دهید، چون جزو سوالات دشوار حساب می‌شود:

  • True/False/Not Given
  • Information Question

از فواید پاسخ دادن به سوالات ساده‌تر این است که می‌توانید با سرعت بیشتری به سوالات پاسخ بدهید و تمرکز خود را از روی سوالات دشوارتر بردارید. همچنین اعتمادبه‌نفس بیشتری برای پاسخ دادن به بقیه سوالات پیدا می‌کنید، چون معمولاً در آزمون‌سازی تعداد سوالات ساده و متوسط بیشتر است و درصد کمتری برای سوالات دشوار در نظر گرفته شده است. وقتی اول از همه به سوالات ساده‌تر پاسخ می‌دهیم، به سوالات بیشتری جواب داده‌ایم و این از استرس روز آزمون کم می‌کند. همچنین اگر در نمونه سوالات متوجه شدید که سوالاتی مطرح شده است که کوتاه‌ترند، آن‌ها را هم در اولویت پاسخ قرار دهید.

مهم‌ترین مزیت روش اولویت دادن به سوال‌های ساده‌تر را در ادامه مشاهده می‌کنید:

  • در وقت صرفه‌جویی می‌کند. آزمون‌های بین‌المللی معمولاً طوری طراحی شده‌اند که مجموعه‌ای از سوالات ساده، متوسط و دشوار را برای داوطلبان طراحی کرده است. اگر با سوال سختی مواجه شدید، وقت خود را برای پیدا کردن پاسخ آن تلف نکنید. درعوض، روی سوالات ساده‌تر تمرکز کنید و در ادامه به آن سوال برگردید.
  • باعث افزایش نمره ریدینگ می‌شود. نمره نهایی شما به تعداد سوالاتی بستگی دارد که درست جواب داده‌اید. بیشتر از چند ثانیه روی سوالات تمرکز نکنید. اگر نمی‌توانید پاسخ سوال را پیدا کنید، دور آن سوال را خط بکشید و از روی آن رد شوید. محاسبات نشان داده‌ است که وقتی داوطلب به سوالات ساده‌تر اول از همه پاسخ می‌دهد، نمره او افزایش پیدا می‌کند.
  • اعتمادبه‌نفس را افزایش می‌دهد. پاسخ دادن به سوالات ساده‌تر معمولاً باعث می‌شود که حس موفقیت پیدا کنیم و باور کنیم که به سوالات بیشتری پاسخ داده‌ایم. وقتی این حالت را می‌بینیم، اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا می‌کنیم و می‌توانیم سوالات بعدی را با اطمینان بیشتری پاسخ بدهیم.
  • باعث تحریک حافظه شما می‌شود. بعد از پاسخ دادن به سوالات ساده‌تر، حافظه شما تحریک می‌شود و می‌توانید به بقیه سوالات پرچالش بهتر پاسخ بدهید. مهارت تقویت حافظه بر اساس تئوری «ارتباط افکار» شکل می‌گیرد. وقتی به دفعات در معرض عنوان‌های مشابه قرار می‌‌گیریم، با فرستادن سیگنال به بخشی از مغز برای به یاد آوردن عنوان‌های مرتبط، حافظه ما تقویت می‌شود. وقتی به سوال دشوار برمی‌گردیم، از این‌که می‌توانیم پاسخ آن را پیدا کنیم تعجب خواهیم کرد.
تصویر برگه امتحانی و دست شخصی در حال نوشتن

تکنیک ریدینگ آیلتس برای پاسخ دادن به سوالات

تا به اینجای مطلب درباره انواع تکنیک ریدینگ آیلتس و نحوه پاسخ دادن به سوالات آن آشنا شدیم. در ادامه این مطلب، می‌خواهیم به انواع سوالات ریدینگ اشاره کنیم و نحوه پاسخ دادن به آن‌ها را یاد بگیریم. پیش‌تر در مجله فرادرس به نمونه سوالات ریدینگ آیلتس اشاره کرده‌ایم و انواع سوالات را به طور کامل توضیح داده‌ایم. برای مطالعه بیشتر می‌توانید به لینک مربوطه مراجعه کنید. در این آموزش صرفاً به بررسی تکنیک‌‌های پاسخ دادن به انواع سوالات می‌پردازیم.

۱. سوالات Matching Headings

در این نوع سوال‌ها با چند عنوان روبه‌رو می‌شویم که به آن‌ها «Heading» گفته می‌شود و با وصل کردن آن‌ها به هر یک از پاراگراف‌های متن می‌توانیم پاسخ سوال را پیدا کنیم. تکنیک پاسخ دادن به این نوع سوالات را در ادامه بررسی می‌کنیم. قبل از آن در تصویر زیر می‌توانید یک نمونه سوال Matching Headings را مشاهده کنید.

نمونه سوالات Matching Heading
نمونه سوال Matching Heading

برای پاسخ دادن به این نوع سوالات مراحل زیر را به‌ترتیب انجام دهید.

  • همه عنوان‌ها را بخوانید.
  • زیر کلمه‌های کلیدی که در عنوان‌ها می‌بینید خط بکشید.
  • به مترادف و پارافریز عنوان‌ها فکر کنید.
  • به متن برگردید و پاراگراف اول را بخوانید.
  • Heading مناسب آن را انتخاب کنید. اما اگر موفق نشدید، از روی آن رد شوید و به سراغ پاراگراف‌های بعدی بروید.

۲. سوالات Multiple Choice

این نوع سوالات معمولاً در هر آزمون آیلتس مشاهده می‌شود و همان سوالات چندگزینه‌ای است که ممکن است سه گزینه‌ای یا چهارگزینه‌ای باشد. این نوع سوال‌ها به دو دسته تقسیم می‌شود. دسته اول سوالاتی است که به شکل یک جمله پرسشی مطرح می‌شود و در ادامه پاسخ‌های احتمالی در گزینه‌ها نوشته شده است. داوطلب باید پاسخ درست را از بین گزینه‌ها انتخاب کند، مانند مثال زیر:

What did the 2006 discovery of the animal bone reveal about the lynx?

A) Its physical appearance was very distinctive

B) Its extinction was linked to spread of farming

C) It vanished from Britain several thousand years ago

D) It survived in Britain longer than was previously thought

​اما دسته دوم به سوالاتی گفته می‌شود که در قالب یک جمله خبری مطرح می‌شود. معمولاً جمله کامل نیست و ادامه آن را در گزینه‌ها مشاهده می‌کنید. پاسخ درست که ادامه جمله است از گزینه‌ها انتخاب می‌شود. مثال زیر نمونه‌ای از سوالات چندگزینه‌ای است.

In parapgraph one, the writer suggest that companies could consider

A) abolishing pay schemes that are based on age

B) avoiding pay that is based on piece-rates

C) increasing pay for older workers

D) equipping older workers with new skills

برای پاسخ دادن به این نوع سوالات، لازم است نکات زیر را مدنظر داشته باشید که به نحوه پاسخ دادن به سوالات به صورت مرحله به مرحله اشاره می‌کند.

  • سوال را با دقت بخوانید (پاسخ سوالات را در متن می‌توانید به ترتیب پیدا کنید.)
  • زیر کلمه‌‌های کلیدی در صورت سوال خط بکشید.
  • به مترادف این کلمه‌ها فکر کنید.
  • آن بخش از متن که کلمه‌های کلیدی را پیدا کرده‌اید، بخوانید و جمله قبل و بعد از آن را هم با دقت بررسی کنید.
  • پاسخ سوال را با توجه به پارافریز کلمات کلیدی پیدا کنید.
  • به همه سوال‌ها پاسخ بدهید.

در تصویر زیر نمونه سوال Multiple Choice را مشاهده می‌کنید که از آزمون‌های سال‌های قبل انتخاب شده است.

تصویر سوالات چندگزینه‌ای برای ریدینگ آیلتس
نمونه سوال Multiple Choice

نکته: برای پاسخ دادن به سوالات چندگزینه‌ای این نکته را مدنظر داشته باشید که موقع خواندن صورت سوال با هدف پیدا کردن کلمات کلیدی، نیازی به خواندن گزینه‌ها نیست. این کار فقط وقت شما را می‌گیرد و باعث می‌شود با حجم زیادی از کلمه‌های کلیدی زیادی مواجه شوید که تمرکز شما را برای پیدا کردن جواب از بین می‌برد. خواندن صورت سوال برای پیدا کردن کلمه‌های کلیدی و یافتن مترادف‌های آن‌ها در متن کفایت می‌کند.

نمودار آیلتس آکادمیک

۳. سوالات Short Answer

این نوع سوال‌ها به این شکل مطرح می‌شود که چند سوال برای یک متن در نظر گرفته می‌شود و سپس با توجه به آن داوطلب باید به سوال‌ها پاسخ کوتاه بدهد. برای پاسخ دادن به سوالات کوتاه باید به دستورالعمل سوالات توجه داشته باشیم که به ما می‌گوید حداکثر چند کلمه می‌توانیم در جواب بنویسیم. در تصویر زیر می‌توانید به چند نمونه سوال Short Answer دقت کنید که از آزمون‌های سال‌های قبل انتخاب شده است.

Short Answer Questions برای ریدینگ آیلتس
نمونه سوال Short Answer

تکنیک پاسخ دادن به این نوع سوالات بسیار ساده است. در ادامه مراحل آن را به ترتیب توضیح داده‌ایم.

  • دستورالعمل سوال را با دقت بخوانید.
  • سوال را بخوانید و زیر کلمه‌‌های کلیدی آن خط بکشید.
  • در متن به دنبال این کلمه‌‌های کلیدی باشید و سعی کنید مترادف یا پارافریز آن‌ها را پیدا کنید.
  • از تعداد کلماتی که برای پاسخ دادن به هر سوال در نظر گرفته شده است بیشتر ننویسید.

۴. سوالات Name Matching

در این نوع سوال‌ها باید از میان فهرستی که در صورت سوال آمده، اسم‌هایی را به فهرستی از اطلاعات موجود در متن وصل کنیم. به یک نمونه‌ سوال Name Matching دقت کنید که از نمونه آزمون‌های سال‌های قبل انتخاب شده است.

نمونه سوال Name Matching برای ریدینگ آیلتس
نمونه سوال Name Matching

این نکته را در نظر داشته باشید که پاسخ سوالات Name Matching در جمله به‌ترتیب مشاهده نمی‌شود. برای این‌که با بدانید چطور باید به این دسته از سوالات ریدینگ آیلتس پاسخ دهید، مراحل زیر را به‌ترتیب انجام دهید.

  • صورت سوال را با دقت بخوانید و زیر کلمه‌‌های کلیدی آن خط بکشید.
  • در متن به دنبال متراد‌ف‌های آن‌ها بگردید.
  • بعضی از اسم‌ها ممکن است با نام مخفف به کار رفته باشد. به این موضوع هم توجه داشته باشید.
  • اگر نتوانستید پاسخ سوال را پیدا کنید، به سراغ سوال بعدی بروید. با حذف گزینه‌های دیگر، راحت‌تر می‌توانید پاسخ سوال سخت‌تر را پیدا کنید.

۵. سوالات True/False/Not Given

دسته‌ای از سوالات در زبان انگلیسی هستند که باید داوطلب تشخیص دهد آیا پرسشی که مطرح شده درست یا نادرست است. همچنین اگر اطلاعاتی در متن وجود نداشته باشد که سوال به آن اشاره کرده است، آن را به عنوان «Not Given» در نظر گرفته می‌شود. داوطلب باید با توجه به توضیحات زیر یکی از سه گزینه را به عنوان جواب انتخاب کند.

  • اگر اطلاعاتی که در صورت سوال است، با اطلاعات موجود در متن مطابقت داشته باشد، پاسخ «True» است.
  • اگر اطلاعاتی که در صورت سوال است، برعکس اطلاعات موجود در متن باشد، پاسخ «False» است.
  • اگر هیچ اطلاعاتی از صورت سوال در متن وجود نداشته باشد، پاسخ «Not Given» است.

در نظر داشته باشید که دسته دیگری از سوالات ریدینگ آیلتس هم وجود دارد که تحت عنوان «Yes/No/Not Given» شناخته شده است. فرقی که این سوال با سوال‌های «True/False/Not Given» دارد، در این است که هنگام جواب دادن باید در نظر داشته باشیم که دقیقاً همان کلمات را در پاسخ بیاوریم. برای مثال، اگر پاسخ سوالات «درست» است، باید با توجه به نوع سوال «True» یا «Yes» را انتخاب کرد. در تصویر زیر نمونه‌ای از سوالات «True/False/Not Given» را مشاهده می‌کنید که از آزمون‌‌های سال‌های قبل آیلتس انتخاب شده است.

نمونه سوالات Yes/No/Not Given برای ریدینگ آیلتس
نمونه سوال True/False/Not Given

برای پاسخ دادن به این نوع سوالات مراحل زیر را انجام دهید (در نظر داشته باشید که سوالات به‌ترتیب در متن ظاهر می‌شود):

  • نیازی به خواندن کل متن نیست. صورت سوال را بخوانید.
  • به دنبال کلمه‌های کلیدی در صورت سوال باشید.
  • به مترادف کلمه‌های کلیدی فکر کنید.
  • در متن به دنبال این مترادف‌ها باشید و وقتی پیدا کردید، آن پاراگراف را بخوانید و با اطلاعات موجود در متن مطابقت دهید.
  • اگر اطلاعات در متن بود، گزینه «True» را انتخاب کنید. اگر اطلاعات در متن نبود، «False» و اگر اطلاعات برخلاف سوال بود، «Not Given» را انتخاب کنید.

نکته: در رابطه با سوالات «True/False/Not Given» مراقب کلماتی باشید که به آن‌ها «Distractor» گفته می‌شود. این کلمات معمولاً گمراه‌کننده هستند. یعنی کلماتی هستند که ذهن شما از سوال درست منحرف می‌کنند و باعث می‌شوند که گزینه اشتباهی را به عنوان پاسخ در نظر بگیرید. برای مثال، اگر در صورت سوال به کلمه «always» اشاره شده بود، اما در متن «often» را دیدید، باید گزینه «False» را انتخاب کنید، حتی اگر تمام اطلاعاتی که پیدا کرده‌اید، درست باشد. مراقب این کلمات باشید.

۶. سوالات Summary Completion

نمونه سوالات «Summary Completion» به آن دسته از سوالاتی گفته می‌شود که خلاصه‌ای از یک بخشی از متن به عنوان سوال مطرح می‌شود و سپس داوطلب باید جاهای خالی سوال را با کلمات موجود در متن کامل کند. این نوع سوال‌ها به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • سوالاتی که فقط شامل خلاصه‌ای از متن ریدینگ است و داوطلب باید جاهای خالی را کامل کند.
  • سوالاتی که شامل خلاصه‌ای از متن ریدینگ است و جاهای خالی به عنوان گزینه داخل یک کادر قرار داده است. داوطلب باید با توجه به متن، از داخل کادر کلمه مدنظر را انتخاب کند و آن را در جای خالی قرار دهد.

در تصویر زیر نمونه سوال Summary Completion را مشاهده می‌کنید که مربوط به آزمون‌‌های آیلتس سال‌های قبل است. در این نمونه سوال، پاسخ‌ها به صورت گزینه داخل کادر زیر متن قرار داده شده است.

سوالات Summary Completion برای ریدینگ آیلتس
نمونه سوال Summary Completion

هر نوع سوالی که برای شما در نظر گرفته شده باشد، انجام دادن مراحل زیر کمک می‌کند تا سریع‌تر به جواب دست پیدا کنید.

  • دستورالعمل سوال‌ها را با دقت بخوانید تا متوجه شوید حداکثر چند کلمه می‌توانید در جای خالی بنویسید.
  • متن را «skim» کنید تا بتوانید درباره موضوع اصلی اطلاعاتی به دست بیاورید و ایده کلی داشته باشید.
  • سوال را با دقت بخوانید و نوع کلمه‌ای را که قرار است در جای خالی بنویسید حدس بزنید. برای مثال‌ حدس بزنید که قرار است از اسم، فعل، صفت یا… استفاده شود.
  • معمولاً پاراگرافی که به عنوان صورت سوال مطرح شده است، خلاصه‌ای از دو یا سه پاراگراف است که باید آن را با اطلاعات موجود در متن کامل کنید.
  • آن بخش از متن را به کمک عنوان سوال و برخی از کلمات کلیدی و پارافریز آن‌ها پیدا کنید و با دقت بخوانید تا بتوانید کلمه مناسب را برای جاهای خالی انتخاب کنید.

نکته: یکی از موارد بسیار مهم که درباره سوالات Sumary Compeltion باید مدنظر داشته باشید، این است که وقتی می‌خواهید جاهای خالی را کامل کنید، باید دقیقاً از کلمه‌‌ای استفاده کنید که در صورت سوال با آن برخورد کرده‌اید. یعنی برای مثال اگر کلمه‌ای پیدا کرده‌اید که نقش اسم را در متن ریدینگ دارد، نمی‌توانید برای این‌که به جای خالی بخورد، آن را به فعل یا هر اجزای کلام دیگری تغییر دهید. اگر این‌طور باشد، یعنی آن کلمه‌ای که در نظر گرفته‌اید پاسخ درست نیست و باید به دنبال کلمه دیگری باشد که مناسب آن جای خالی باشد.

۷. سوالات Matching Sentence Endings

در نمونه سوالات Matching Sentence Endings با سوالاتی روبه‌رو می‌شویم که نیمی از آن‌ها در صورت سوال است و نیم دیگر در پاسخ به عنوان گزینه لحاظ شده است. یعنی وقتی بخشی از سوال را به جواب وصل می‌کنید، جمله کامل می‌شود. برای درک بهتر در تصویر زیر می‌توانید یکی از این نمونه سوالات را مشاهده کنید که از آزمون‌های سال‌‌های قبل انتخاب شده است.

سوالات Matching Sentence Endings برای ریدینگ آیلتس
نمونه سوال Matching Sentence Endings

برای پاسخ دادن به این نوع سوالات مراحل زیر را انجام دهید (در نظر داشته باشید که پاسخ‌ها معمولاً به‌ترتیب در متن قرار گرفته است.)

  • سعی کنید قبل از این‌که به دنبال جواب باشید، حدس بزنید که هر جمله قرار است چطور تمام شود. یعنی پاسخ سوال را حدس بزنید.
  • قبل از این‌‌که به بخش دوم جمله دقت کنید، ابتدا جمله ناقص را بخوانید.
  • به مترادف یا پارافریز کلماتی فکر کنید که ممکن است در متن با آن‌ها مواجه شوید.
  • وقتی در حال خط کشیدن کلمات کلیدی در صورت سوال هستید، خوب است که به اسم‌های خاص، مانند اسم مکان، اشخاص یا تاریخ‌ها دقت بیشتری داشته باشید. پیدا کردن این کلمات در متن معمولاً ساده‌تر است و شما را راحت‌تر به جواب می‌رساند.
  • هدف از این نوع سوال‌ها فقط این نیست که اطلاعات را با پیدا کردن کلمات مترادف به هم وصل کنید. مطمئن شوید که معنی جمله با آن چیزی که در متن می‌بینید مطابقت داشته باشد.
  • وقت بیشتری را صرف سوال اول بکنید چون پاسخ این سوال معمولاً سخت‌تر از بقیه پیدا می‌شود. ایده‌های مختلفی درباره اولین سوال به ذهن‌تان خطور می‌کند و باعث می‌شود که وقت زیادی از شما گرفته شود. به همین منوال پیدا کردن پاسخ سوال آخر باید از شما وقت کمتری بگیرد.

نکته: تعداد پاسخ‌‌هایی که مشاهده می‌کنید، از تعداد سوال‌ها بیشتر است. پس این نکته را مدنظر داشته باشید که موقع پاسخ دادن ممکن است گمراه شوید. به همین دلیل می‌توانید از تکنیک اولویت دادن به سوالات ساده‌تر استفاده کنید و به این نوع سوالات بعداً جواب بدهید.

۸. سوالات Sentence Completion

این نوع سوال‌ها به گونه‌ای مطرح می‌شود که چهار یا پنج جمله در کنار هم قرار می‌گیرد و برخی از آ‌ن‌ها جای خالی دارد. داوطلب باید با توجه به متن جاهای خالی را پر کند تا جمله مفهوم کاملی را منتقل کند. برای این‌که بتوانید به این نوع سوال‌ها پاسخ بدهید، خوانند دستورالعمل سوال از هر چیزی مهم‌تر است، چون به شما می‌گوید که حداکثر چند کلمه می‌توانید در جای خالی قرار دهید. در تصویر زیر نمونه سوالات Sentence Completion را مشاهده می‌کنید که از آزمون‌های سال‌های قبل انتخاب شده است.

سوالات Sentence Completion برای ریدینگ آیلتس

برای این‌که به این نوع سوال‌ها پاسخ بدهید، لازم است با تکنیک ریدینگ آیلتس برای پاسخ دادن به سوال‌ها آشنا شوید. در ادامه مراحل پاسخ دادن را به‌ترتیب ذکر کرده‌ایم.

  • دستورالعمل سوال را با دقت بخوانید تا متوجه شوید با حداکثر چند کلمه می‌توانید به سوا ل پاسخ بدهید.
  • به‌جای خواندن کل متن، اول سوال را بخوانید.
  • از تکنیک «Scanning» کمک بگیرید و زیر کلمه‌های کلیدی خط بکشید.
  • به مترادف کلمه‌های کلیدی فکر کنید و در متن به دنبال آن‌ها بگردید.
  • در نظر داشته باشید که جاهای خالی را باید طوری کامل کنید که از نظر دستوری مشکلی ایجاد نشود.

۹. سوالات Table Completion

نمونه سوالات «Table Completion» به شکل جدول مطرح می‌شود و سوالات به صورت دسته‌بندی داخل جدولی کشیده می‌شود. داوطلب با پیدا کردن پاسخ، جاهای خالی را کامل می‌کند.

دسته دیگری از سوالات هم در ریدینگ آیلتس مطرح می‌شود که «Flowchart» نام دارد. در این سوالات هم دسته‌ای از اطلاعات پشت سر هم چیده شده است و داوطلب باید با توجه به متن پاسخ درست را انتخاب کند و جای خالی را پر کند. این سوال‌ها در دسته سوالات ساده‌تر قرار می‌گیرند و داوطلب می‌تواند برای پاسخ دادن آن‌ها را در اولویت قرار دهد. در تصویر زیر می‌توانید نمونه‌ای از سوالات Table Completion را مشاهده کنید که از آزمون‌های سال‌های قبل انتخاب شده است.

سوالات Table Completion برای ریدینگ آیلتس
نمونه سوال Table Completion

در ادامه می‌توانید نمونه سوال Flowchart را مشاهده کنید.

سوالات Flowchart
نمونه سوالات Flowchart

برای پاسخ دادن به این نوع سوالات مراحل زیر را به‌ترتیب انجام دهید.

  • صورت سوال را با دقت بخوانید.
  • زیر کلمه‌های کلیدی خط بکشید.
  • در متن به دنبال این کلمه‌های کلیدی و پارافریز آن‌ها باشید.
  • جاهای خالی را با توجه به اطلاعاتی که در متن پیدا می‌کنید کامل کنید.
  • دقت داشته باشید که وقتی جاهای خالی را پر می‌کنید، جمله‌ها از نظر دستوری درست باشند.
تصویر پسری در حال مطالعه در کتابخانه

۱۰. سوالات Diagram Labelling

این نوع سوال‌ها معمولاً برای داوطلبان چالش‌‌های بیشتری به دنبال دارد. چون معمولاً دیدن تصویر از یک دیاگرام یا فرایند کمی دلهره‌آور است و پاسخ دادن به آن نیاز به دقت زیادی دارد. در تصویر زیر می‌توانید نمونه سوال «Diagram labelling» را مشاهده کنید که از آزمون‌‌های سال‌های قبل انتخاب شده است.

سوالات Diagram Labelling
نمونه سوالات Diagram Labelling

برای این‌که بتوانید به این سوال‌ها پاسخ بدهید، باید نکاتی را مدنظر داشته باشید که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

  •  دستورالعمل سوال را با دقت بخوانید تا متوجه شوید که حداکثر چند کلمه باید برای جاهای خالی بنویسید.
  • نگاهی به دیاگرام بکنید تا بتوانید درکی کلی از آن داشته باشید.
  • متن را «Scan» کنید تا اطلاعات موجود در دیاگرام را پیدا کنید.
  • سعی کنید کلمه قبل و بعد از جای خالی را بخوانید تا بتوانید حدس بزنید که قرار است از چه کلمه‌ای استفاده کنید.
  • بخش‌های مرتبط را با دقت بخوانید تا به پاسخ سوال برسید.

ساختار ریدینگ آیلتس

ریدینگ آیلتس از سه بخش تشکیل شده است. در هر بخش متنی به زبان انگلیسی قرار داده شده است و در ادامه تعدادی سوال مطرح شده است که داوطلب باید با توجه به متن به آن‌‌‌ها پاسخ دهد. سوالات ریدینگ آیلتس انواع مختلفی دارند و برای تمرین کردن، منابع ریدینگ آیلتس گوناگونی نیز در بازار موجود است که پیش‌تر در مجله فرادرس آن‌ها را به طور کامل معرفی کرده‌ایم. همچنین برای آشنایی بیشتر با ساختار همه بخش‌های آزمون آیلتس و نحوه پاسخ دادن به سوالات، مشاهده فیلم آموزش آشنایی با آزمون آیلتس از فرادرس را به شما پیشنهاد می‌کنیم که لینک آن هم در ادامه آورده شده است.

مدت زمانی که برای پاسخ دادن به سوالات این بخش در نظر گرفته شده در مجموع ۶۰ دقیقه است. اما همان‌طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، آیلتس از دو آزمون آکادمیک و جنرال تشکیل شده است. ساختار ریدینگ آیلتس برای هر یک از این دو آزمون فرق می‌کند. بنابراین، در ادامه مطلب به بررسی هر دو ساختار می‌پردازیم تا بهتر بتوانید با تکنیک ریدینگ آیلتس آشنا شوید.

ساختار ریدینگ جنرال

ریدینگ جنرال از سه بخش تشکیل شده است و در مجموع داوطلب ۶۰ دقیقه فرصت دارد تا به سوالات آن پاسخ دهد. سوالات هر بخش انواع مختلفی دارد و بخش سوم در مقایسه با دو بخش اول سخت‌تر است. در ادامه ساختار هر یک از بخش‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • بخش اول: از یک، دو یا سه متن تشکیل شده است که درباره انگلیسی روزمره و موضوعات اجتماعی است و برای مثال می‌تواند آگهی برای یک هتل باشد یا درباره تسهیلات مرکز تفریحی باشد. همچنین می‌تواند دوره‌های آموزشی را توضیح دهد. این متن‌ها کوتاه هستند و بیشتر اطلاعات واقعی را در اختیار داوطلب قرار می‌دهند یا به عبارت دیگر متن‌های توصیفی نیستند.
  • بخش دوم: این بخش شامل بیش از یک متن است و اغلب به مواردی اشاره دارد که در رابطه با محیط کار، شرایط کاری یا دستورالعمل‌های کار با ماشین‌آلات مختلف است.
  • بخش سوم: بخش آخر شامل یک متن آکادمیک و طولانی است که می‌تواند به انواع موضوعات دانشگاهی، تخصصی و غیره مرتبط باشد. این بخش در مقایسه با دو بخش دیگر از سوالات پیچیده‌تری تشکیل شده است و برای پاسخ دادن به آن‌ها ممکن است به زمان بیشتری نیاز باشد.

نمره‌دهی ریدینگ آیلتس جنرال

نمره‌دهی ریدینگ آیلتس توسط کامپیوتر محاسبه می‌شود و مبنای نمره‌دهی تعداد سوالات درست است. آزمون آیلتس نمره منفی ندارد و به همین دلیل توصیه می‌شود به تمام سوالات پاسخ داده شود. اما نمره‌دهی آیلتس جنرال و آکادمیک با هم فرق دارد. چون ریدینگ جنرال از متن‌های کوتاه‌تر و ساده‌تری تشکیل شده است، محدوده نمره‌ای که برای آن در نظر گرفته شده، در مقایسه با ریدینگ آکادمیک متفاوت‌‌تر است. یعنی با پاسخ دادن به تعداد سوالات بیشتری می‌توانید به نمره مدنظر برسید. در جدول زیر نحوه نمره‌دهی ریدینگ آیلتس جنرال را مشاهده می‌کنید.

نمره‌دهی آزمون ریدینگ جنرال
نمره کل تعداد پاسخ‌های درست
۹ ۴۰
۸٬۵ ۳۹
۸ ۳۷-۳۸
۷٬۵ ۳۶
۷ ۳۴-۳۵
۶٬۵ ۳۲-۳۳
۶ ۳۰-۳۱
۵٬۵ ۲۷-۲۹
۵ ۲۳-۲۶
۴٬۵ ۱۹-۲۲
۴ ۱۵-۱۸
۳٬۵ ۱۲-۱۴
۳ ۹-۱۱
۲٬۵ ۶-۸

انواع سوالات ریدینگ آیلتس جنرال

همان‌طور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، سوالات ریدینگ آزمون آیلتس انواع مختلفی دارد و نوع سوال‌ها برای آزمون آکادمیک و جنرال یکسان است. در کتاب‌‌ها و برخی از منابع آزمون آیلتس، دسته‌بندی‌های مختلفی را برای سوالات ریدینگ در نظر گرفته‌اند، اما به طور کلی، انواع سوالات ریدینگ آیلتس جنرال شامل موارد زیر می‌شود:

  • matching headings
  • true false not given / yes no not given
  • matching paragraph information
  • summary completion
  • sentence completion
  • short answer questions
  • table / flow chart completion
  • diagram labeling
  • multiple choice / list selection
  • choosing a title
  • categorisation
  • matching sentence endings

نکات مهم درباره ریدینگ آیلتس جنرال

اکنون که با ساختار ریدینگ آیلتس جنرال آشنا شدیم، لازم است نکات مهمی را در این رابطه یاد بگیریم. در ادامه به ۴ مورد مهم اشاره کرده‌ایم که با رعایت آن‌ها می‌توانید نمره بهتری در این بخش از آزمون کسب کنید.

  • با نوع متن‌ها آشنا شوید. ریدینگ جنرال از سه بخش تشکیل شده است که انواعی از متن‌های کوتاه و بلند را شامل می‌شود. اولین بخش از ۲ یا ۳ متن کوتاه تشکیل شده است. بخش دوم ۲ متن دارد، اما بخش سوم یک متن طولانی و کاملاً تخصصی دارد. محتوای هر یک از متن‌ها شامل موضوعات اجتماعی می‌شود و از سوالاتی تشکیل شده است که برای پاسخ دادن به سوالات آن باید به اطلاعات واقعی دست پیدا کنید. بخش دوم شامل موضوعاتی پیرامون محیط‌های کاری است و سوالاتی را شامل می‌شود که با توصیف شغل، قراردادها و پیشرفت کارکنان در یک مجموعه کاری ارتباط دارد. بخش سوم هم از یک متن تخصصی با موضوع آکادمیک تشکیل شده است و انواع مختلفی از موضوعات را به خود اختصاص داده است.
  • با انواع سوالات آشنا شوید. در ریدینگ آیلتس ۴۰ سوال مطرح می‌شود که هر یک سوالات مختلفی را در خود جای داده است. این تسک‌ها برای بررسی مهارت درک مطلب، مهارت‌های استدلالی و تحلیل داوطلب طراحی شده است و شامل درک موضوعات مختلف و خواندن برای فهمیدن جزئیات بیشتر است.
  • با تکنیک پاسخ دادن به سوالات آشنا شوید. برای این‌که بتوانید در بازه زمانی تعیین‌شده به تمام سوالات پاسخ دهید، لازم است با نحوه پاسخ دادن به سوالات آیلتس آشنا شوید. در این آموزش به تکنیک ریدینگ آیلتس اشاره کردیم. با یادگیری و تمرین این تکنیک‌ها می‌توانید به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنید.
  • از آزمون‌های سال‌های قبل کمک بگیرید. بعد از این‌که با سوالات ریدینگ و نحوه پاسخ دادن به آن‌ها آشنا شدید، نوبت تمرین کردن است تا هم بتوانید زمان را برای آزمون اصلی مدیریت کنید و هم محیطی شبیه آزمون اصلی را برای خود شبیه‌سازی کنید.

ساختار ریدینگ آکادمیک

ریدینگ آیلتس آکادمیک هم از سه بخش تشکیل شده است و داوطلب در مجموع ۶۰ دقیقه فرصت دارد که به سوال‌ها پاسخ بدهد. ساختار ریدینگ آکادمیک با جنرال فرق دارد و عمده تفاوت آن در نوع متن‌های هر یک از بخش‌ها است. هر یک از بخش‌ها از یک متن بلند و آکادمیک تشکیل شده است و می‌تواند بخشی از یک کتاب، مجله، روزنامه یا ژورنال باشد. بر همین اساس سوالات مختلفی هم برای هر یک از این بخش‌ها در نظر گرفته شده است که به شکل دیاگرام، تصویر یا نمودارهای مختلف مطرح می‌شود. متن‌ها ساختار خاص خودشان را دارند و می‌توانند بر اساس حقایق باشند یا توصیفی، تحلیلی و نظری باشند.

نمره‌دهی ریدینگ آیلتس آکادمیک

همان‌طور که اشاره شد، نمره‌دهی ریدینگ آیلتس آکادمیک با جنرال فرق دارد. در جدول زیر می‌توانید با نحوه نمره‌دهی ریدینگ آکادمیک آشنا شوید.

نمره‌دهی آزمون ریدینگ آکادمیک
نمره کل تعداد پاسخ‌های درست
۹ ۳۹-۴۰
۸٬۵ ۳۷-۳۸
۸ ۳۵-۳۶
۷٬۵ ۳۳-۳۴
۷ ۳۰-۳۲
۶٬۵ ۲۷-۲۹
۶  ۲۳-۲۶
۵٬۵ ۱۹-۲۲
۵ ۱۵-۱۸
۴٬۵ ۱۳-۱۴
۴ ۱۰-۱۲

انواع سوالات ریدینگ آیلتس آکادمیک

برای ریدینگ آیلتس آکادمیک هم انواع سوالات مختلفی در نظر گرفته شده است که با آشنایی با این سوالات و روش‌های پاسخ دادن به آن‌ها می‌توانیم شانس کسب نمره بهتر را افزایش دهیم. در یک دسته‌بندی کلی، انواع سوالات ریدینگ آیلتس آکادمیک را به شکل زیر تقسیم‌بندی می‌کنیم.

  • matching headings
  • true false not given / yes no not given
  • matching paragraph information
  • summary completion
  • sentence completion
  • short answer questions
  • table / flow chart completion
  • diagram labeling
  • multiple choice / list selection
  • choosing a title
  • categorisation
  • matching sentence endings
نمودار نمره دهی آیلتس

نکات مهم برای پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس

برای این‌که بتوانید در بخش ریدینگ آیلتس نمره خوبی کسب کنید، لازم است با انواع سوالات و تکنیک‌های پاسخ دادن به آن‌ها آشنا شویم. در عین حال باید نکاتی را بدانیم که به کسب نمره بهتر به ما کمک می‌کند. در ادامه به این نکات اشاره می‌کنیم.

  • با ساختار ریدینگ آیلتس آشنا شوید.
  • انواع سوالات ریدینگ آیلتس را بدانید.
  • با دو روش Skimming و Scanning آشنا شوید و از آن‌ها برای پاسخ دادن به سوالات کمک بگیرید.
  • کلمات کلیدی را شناسایی کنید و در متن به دنبال مترادف‌های آن‌ها بگردید.
  • زمان را به خوبی مدیریت کنید.
  • دانش لغات و مترادف‌های کلمات انگلیسی خود را تقویت کنید.
  • سرعت خواندن متن را افرایش دهید (برای مثال، هر ۱۵۰ تا ۲۰۰ کلمه را در یک دقیقه بخوانید، طوری که متوجه مفهوم آن هم بشوید.)
  • حین خواندن متن به دستور زبان انگلیسی هم توجه کنید.
  • از نمونه سوالات آزمون‌های سال قبل کمک بگیرید.
  • به همه سوال‌ها در برگه پاسخنامه جواب بدهید (چون آزمون آیلتس نمره منفی ندارد و شانس این‌که جوابی درست باشد زیاد است.)

چگونه با فرادرس برای آیلتس آماده شویم؟

آمادگی برای آزمون آیلتس به دو روش امکان‌پذیر است. در روش اول، زبان‌آموز در دوره‌‌های ترمیک ثبت‌نام می‌کند و به کمک استاد زبان انگلیسی برای آزمون آماده می‌شود. اما در روش دوم داوطلب به هر دلیل قصد آمادگی در آیلتس بدون مطالعه را دارد. اگر در کلاس‌های آمادگی برای آیلتس ثبت‌نام کنید، مؤسسه در وهله اول شما را تعیین سطح می‌کند و سپس بر اساس آن منابع مناسب را برای شما در نظر می‌‌گیرد. اما اگر بخواهید به صورت خودخوان برای آیلتس آماده شوید، لازم است منابع مناسب خودتان را انتخاب کنید.

برای این منظور هم می‌توانید از کتاب‌‌های آیلتس کمک بگیرید و هم به سراغ منابع دیگری مانند اپلیکیشین یا پادکست بروید و بر اساس یک برنامه مطالعاتی منظم، روند مطالعه را در پیش بگیرید.

سعی کنید هر روز بازه زمانی کوتاه اما مشخصی را برای مطالعه در نظر بگیرید و حین مطالعه لغات جدید و ساختارهای گرامری ناآشنا را یادداشت کنید تا با مرورشان بتوانید تسلط کافی بر مهارت‌‌های زبان انگلیسی خود پیدا کنید. برای آمادگی در آزمون آیلتس باید با تکنیک پاسخگویی به سوالات هر یک از بخش‌های آزمون آشنا شوید و بعد از آن با تمرین‌‌‌های منظم و پیوسته مسیر مطالعه را پیش ببرید. اگر قصد یادگیری تکنیک‌های آزمون آیلتس را دارید، فرادرس مجموعه فیلم‌‌های آموزش آیلتس را در اختیار شما قرار داده است. این فیلم‌‌های آموزشی هر یک از بخش‌‌‌‌‌‌های آزمون را به طور جداگانه بررسی کرده و نمونه آزمون‌های سال‌های قبل آیلتس را در خود جای داده است. برای مشاهده مجموعه فیلم‌‌‌های آموزش آیلتس در فرادرس روی لینک زیر کلیک کنید.

تصویر فیلم‌‌های آموزش آیلتس در فرادرس
برای مشاهده فیلم‌های آموزش آیلتس در فرادرس از مقدماتی تا پیشرفته روی تصویر کلیک کنید.

جمع‌بندی

در این آموزش به بررسی چند تکنیک ریدینگ آیلتس پرداختیم و به کمک مثال و نمونه آزمون‌های سال‌های قبل آن‌ها را بررسی کردیم. همچنین نکات مهمی را در خصوص نحوه پاسخ دادن به سوالات ریدینگ آیلتس یاد گرفتیم. همچنین تفاوت ساختار ریدینگ آیلتس را برای آزمون آکادمیک و جنرال بررسی کردیم.

در مجموع، شاید این‌طور به نظر برسد که ریدینگ آیلتس یکی از بخش‌های دشوار این آزمون است و داوطلبان معمولاً هنگام پاسخ دادن به سوالات آن با چالش‌های زیادی روبه‌رو می‌شوند. اما اگر بتوانیم با انواع سوالات آشنا شویم و راهکارهای پاسخ دادن به آن‌ها را یاد بگیریم، با تمرین زیاد و به مرور زمان می‌توانیم هم زمان را به خوبی مدیریت کنیم و هم به سوالات پاسخ درستی بدهیم. فراموش نکنید که شرکت‌کنندگان آزمون آیلتس علاوه بر این‌که باید از دانش زبانی خوبی برخوردار باشند، با تکنیک پاسخ دادن به سوالات هر بخش نیز باید آشنایی کافی داشته باشند. در غیر این صورت یا با کمبود وقت مواجه می‌شوند یا نمی‌دانند چطور باید به برخی از سوال‌‌ها پاسخ بدهند.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «راهنمای آزمون های زبان انگلیسی» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

source

توسط expressjs.ir