ترید با استفاده از شکست ساختار در نمودار قیمت، یکی از استراتژیهای معاملاتی است که به آن ترید با استفاده از BOS نیز میگویند. در این استراتژی معاملاتی سعی میشود تا با استفاده از رفتار قیمت در واکنش به محدودههای حمایت و مقاومتی، روندهای ادامهدار شناسایی شوند. این موضوع به تریدرها کمک میکند تا بتوانند پوزیشنهای معاملاتی در ترید را با احتمال موفقیت بیشتری باز کنند. با توجه به اهمیت استفاده از استراتژیهای معاملاتی در ترید، در این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع میپردازیم که BOS در ترید چیست و کاربرد آن را در تحلیل تکنیکال بیان میکنیم. انواع آن را در نمودار بررسی میکنیم و درباره استراتژیهای ترید با استفاده از BOS توضیحاتی میدهیم.

BOS در ترید چیست؟
BOS مفهومی در ترید است که به معاملهگران کمک میکند تا بتوانند فرصتهای معاملاتی که در آنها قیمت تغییر روند میدهد را در نمودار شناسایی کنند. با شناسایی بهموقع این نواحی تریدرها میتوانند موقعیتهای مناسبی برای ورود به معامله و خروج از آنها پیدا کنند و بهطور بهینهای معاملات خود را مدیریت نمایند.
«شکست ساختار» (Break of Structure | BOS) زمانی روی میدهد که قیمت دارایی مربوطه به سطوحی فراتر از سطح حمایت یا مقاومت قبلی در نمودار قیمت میرسد. این حالت سیگنالی برای تغییر روند احتمالی در بازار مربوطه محسوب میشود.
برخلاف نوسانات و تغییر جهتهای کماهمیت در نمودار قیمت، زمانی که شکست ساختار در بازار مورد نظر روی میدهد، تغییر جهتهایی مهم در روند بازار اتفاق میافتد. پس از توضیحات اولیه درباره استراتژی شکست، در ادامه به این موضوع میپردازیم که ترید BOS به روش اسمات مانی چیست و این استراتژی را شرح میدهیم.

ترید BOS به روش اسمارت مانی
الگوی BOS در ترید به معاملهگران کمک میکند تا بتوانند فعالیت اسمارت مانی در بازار مربوطه را بهتر درک کنند. برای اینکه تریدرها بتوانند همسو با ورود و خروج پول هوشمند در بازار موردنظر ترید کنند، نیاز دارند ساختار بازار را بهطور دقیق بررسی کنند.
این موضوع مخصوصا زمانی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که تریدرها بخواهند از میان نوسانات قیمت در بازار مربوطه، جهتگیریهای اصلی روند قیمتی را ردیابی کنند. برخی از نواحی مهم قیمتی در نمودار وجود دارند که در برخورد قیمت به آنها احتمال تغییر روند و شکست ساختار قبلی بازار بیشتر است.
این نواحی که از آنها میتوانیم بهعنوان نواحی مهم نوسانی نیز نام ببریم میتوانند باعث تشکیل الگوی BOS در روندهای صعودی یا نزولی شوند. برای مثال در یک روند صعودی که از مجموعهای از سقفهای بالاتر و کفهای بالاتر تشکیل شده است، زمانی میتوان به ادامهدار بودن روند افزایشی امیدوار بود که آخرین کف بالاتر به سمت پایین شکسته نشود.
بنابراین این احتمال وجود دارد که روند صعودی در برخورد به ناحیهای مقاومتی نتواند از آن عبور کند. این موضوع در روندهای صعودی معمولا با آخرین بیشینه قیمتی منطبق میشود.
بنابراین شناسایی الگوی BOS برای ردیابی فعالیتهای اسمارت مانی موضوعی فراتر از پیدا کردن بیشینهها و کمینههای قیمتی در روندهای صعودی و نزولی است. برای این منظور تریدرها باید به نحوه رفتار قیمت در بازههای زمانی گذشته و روندهای کلی بازار موردنظر نیز توجه کنند.
پیدا کردن نواحی مهم قیمتی به تریدرها کمک میکند تا بتوانند روندهای آتی قیمت را شناسایی کنند و نواحی احتمالی برای تشکیل الگوی BOS در نمودار قیمت را پیشبینی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پول هوشمند میتوانید مطلب اسمارت مانی چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید.
یادگیری ترید ارزهای دیجیتال با فرادرس
یکی از بازارهای پرنوسان که تریدرها میتوانند با استفاده از ساختار BOS در آن ترید کنند، بازار ارزهای دیجیتال است. در این بازار تریدرها سعی میکنند با توجه به روندهای موجود در رمزارز انتخابی پوزیشنهای مناسبی را برای ترید باز کنند. بنابراین افراد میتوانند همانند سایر ابزارهای تحلیلی موجود در تحلیل تکنیکال از استراتژی شکست ساختار برای ترید رمزارزها استفاده کنند. اما نکته مهمی که نیاز است در زمان ترید در بازار ارزهای دیجیتال به آن توجه کرد، پیروی روندهای قیمتی ارزهای دیجیتال از روند بیت کوین است.

بنابراین لازم است در کنار استفاده از اندیکاتورها و ساختارهای تحلیل قیمت به نحوه نوسانات قیمت بیت کوین نیز توجه کنیم. نوسانات قیمت بیت کوین را نیز میتوان با استفاده از انواع تحلیلهای بنیادی و تکنیکال پیشبینی کرد. برای یادگیری نحوه ترید در بازار کریپتو و تحلیل این بازار فیلمهای آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که در فهرست زیر برخی از آنها را مشاهده میکنید.
برای مشاهده فیلمهای آموزشی بیشتر در این حوزه میتوانید از مجموعه فیلم آموزشی زیر استفاده کنید.
کاربرد BOS در تحلیل روند
BOS یک الگوی مهم در تحلیل تکنیکال است که احتمال ادامهدار بودن روند را نشان میدهد. برای مثال در روندهای صعودی الگوی BOS زمانی روی میدهد که قیمت بتواند بالاتر از سقف قبلی، بیشینه جدیدی ثبت کند. به عبارت دیگر بدون اینکه کف قبلی شکسته شود، در این حالت قیمت از مقاومت ضعیف عبور میکند و سقف جدیدی تشکیل میدهد. این موضوع بیانگر ادامه روند صعودی است.
در روندهای نزولی نیز شکست ساختار زمانی شناسایی میشود که کف قیمتی جدید بتواند در پایینتر از کف قیمتی قبلی در نمودار تشکیل شود بدون اینکه از بیشینه قبلی عبور کند.
برای آشنایی بیشتر با ساختارهای قیمتی در تحلیل بازارهای مالی میتوانید فیلم آموزش پرایس اکشن RTM در بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.
برای اینکه بدانیم BOS در ترید چیست در ادامه لازم است تا با انواع این ساختار در نمودار آشنا شویم.
انواع BOS در نمودار
شکست ساختار در نمودار قیمت ممکن است در سه حالت روی دهد که در ادامه آنها را شرح میدهیم.
BOS صعودی
شکست ساختار صعودی زمانی در نمودار قیمت روی میدهد که قیمت بتواند مقاومت قبلی را به سمت بالا بشکند. این حالت نشانهای از احتمال ادامهدار بودن روند صعودی است. شکست ساختار صعودی این موضوع را بیان میکند که خریداران توانستهاند کنترل بازار را بهدست بگیرند و احتمال ادامه افزایش قیمت در بازار مربوطه بیشتر است.
با توجه به احتمال ادامهدار بودن روند صعودی تریدرها میتوانند پس از تایید شکست معتبر در بالای ناحیه مقاومتی به معامله ورود کنند. در این قسمت یاد گرفتیم که BOS صعودی در ترید چیست. در ادامه به این موضوع میپردازیم که BOS نزولی در ترید چیست و درباره آن توضیح میدهیم.

BOS نزولی
BOS نزولی زمانی روی میدهد که قیمت بتواند سطح حمایتی قبلی را به طرف پایین بشکند. این نوع شکست ساختار نشانهای از احتمال شروع روندی نزولی در بازار مربوطه است. با توجه به اینکه BOS نزولی نشانهای از برتری فروشندگان به خریداران در بازار مربوطه است، بنابراین تریدرها میتوانند در فرصتهای مناسبی نسبت به باز کردن پوزیشن معاملاتی شورت اقدام کنند.
با شناسایی زودهنگام شکست ساختار نزولی تریدرها میتوانند از روند نزولی بازار برای دریافت سود استفاده کنند. علاوه بر این با شناسایی این نوع شکست تریدرها میتوانند در قیمتهای مناسبی نسبت به قرار دادن حد ضرر برای مدیریت سرمایه بهینه در ترید اقدام کنند.

با توجه به اینکه در موارد زیادی شکست ساختار بهطور نامعتبر انجام میشود، بنابراین در ادامه به این موضوع میپردازیم که BOS اشتباه در ترید چیست و درباره آن توضیحاتی ارائه میکنیم.
BOS اشتباه در ترید
شکست ساختار اشتباه زمانی در نمودار قیمت روی میدهد که پس از شکست ساختار، قیمت دوباره به محدوده قبلی برگردد. بنابراین هر شکست ساختاری دلیلی بر ادامهدار بودن روند پس از شکست نیست.
برای اینکه تریدرها بتوانند شکست ساختارهای درست را از BOS نادرست تشخیص دهند، لازم است تا از تاییدهای بیشتری برای ترید با BOS استفاده کنند. برای این منظور میتوانند منتظر بمانند تا پس از شکست ساختار، قیمت به ناحیه مربوطه پولبک بزند. روشی دیگر برای دریافت تایید برای ورود به معامله با استفاده از استراتژی شکست ساختار توجه به اندیکاتورهای حجم برای دریافت تاییدهای مربوط به ورود به معامله است.
در این قسمت آموختیم که انواع BOS در ترید چیست و انواع شکست ساختارهای صعودی، نزولی و شکست ساختار نامعتبر را شرح دادیم. در ادامه به این موضوع میپردازیم که دلیل اهمیت BOS در ترید چیست و درباره آن توضیحاتی ارائه میکنیم.

دلیل اهمیت BOS در ترید چیست؟
استفاده از BOS در ترید به معاملهگران امکان میدهد نواحی احتمالی برگشت روند قیمتی را بهتر شناسایی کنند. این موضوع تاثیر زیادی در پیدا کردن موقعیتهای مناسب برای ورود به معامله و خروج از آن دارد. در ادامه دلایل اهمیت استفاده از BOS در ترید را شرح میدهیم.
- سیگنال پیشبینی روند: با استفاده از استراتژی شکست ساختار تریدرها میتوانند جهت احتمالی روند قیمت را در بازار مربوطه شناسایی کنند. این موضوع به تریدرها کمک میکند تا بتوانند روندهای آتی صعودی و نزولی را با توجه به استراتژی شکست ساختار پیشبینی کنند.
- موقعیتهای ورود و خروج در ترید: با توجه به شناسایی حمایتها و مقاومتهای اصلی در نمودار قیمت با استفاده از استراتژی شکست ساختار تریدرها میتوانند علاوه بر پیدا کردن نواحی ورود به معامله، نواحی مربوط به حد ضرر و تیک پروفیت را نیز برای خروج از معامله، راحتتر پیدا کنند.
- کاهش ریسک: با قرار دادن سفارش حد ضرر بعد از نواحی شکست، تریدرها میتوانند مدیریت ریسک بهینهای در معاملات خود داشته باشند.
- قابل استفاده در تایمفریمهای مختلف: از استراتژی شکست ساختار در ترید میتوان در تمامی تایمفریمهای کوتاهمدت و بلند مدت استفاده کرد.
در این قسمت آموختیم که دلیل اهمیت BOS در ترید چیست. در ادامه به این موضوع میپردازیم که نحوه شناسایی BOS در ترید چیست و درباره آن توضیح میدهیم.
نحوه شناسایی BOS در ترید
برای شناسایی شکست ساختار در روندهای قیمتی در ابتدا لازم است تا کمینهها و بیشینههای قیمتی را در روندهای صعودی و نزولی ارزیابی کنیم. این روش شامل بررسی این موضوع است که در روندهای صعودی سقفها و کفهای بالاتری بهطور متوالی تشکیل میشود.
در روندهای نزولی نیز این موضوع بررسی میشود که آیا سقفها و کفهای پایینتری در نمودار مربوطه ثبت میشود یا روند نزولی خاتمه پیدا میکند. برای کسب مهارتهای لازم برای انجام بهینه معاملات در بازارهای مالی میتوانید فیلم آموزش مدیریت حرفهای ترید در بازار سرمایه فرادرس را مشاهده کنید.
نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که در تایمفریمهای متفاوت این احتمال وجود دارد که ساختار بازار متفاوت باشد. برای مثال روندی که در یک تایمفریم صعودی محسوب میشود، ممکن است در تایمفریمهای بالاتر تنها روندی اصلاحی در یک روند نزولی بزرگتر باشد.
برای شناسایی BOS معاملهگران بر روی نقاط نوسانی کلیدی تمرکز میکنند. در این میان نقاط نوسانی را میتوان به دو دسته زیر تقسیم کرد.
- نقطه نوسانی قوی: که نباید شکسته شود تا روند معتبر باقی بماند.
- نقطه نوسانی ضعیف: که در صورت ادامه روند انتظار میرود که قیمت از آن عبور کند.
زمانی یک شکست ساختار در نمودار قیمت تایید میشود که علاوه بر عبور قیمت از نقطه نوسانی ضعیف، کندل قیمتی نیز بهطور معتبر در بالا یا پایین آن بسته شود و یک سقف یا کف جدید را در روند مربوطه تشکیل دهد. عبور سایه کندل از این سطح میتواند نشانهای از BOS باشد، اما معمولا کمتر میتوان به آن اعتماد کرد و این احتمال وجود دارد که تنها برای جذب نقدینگی تشکیل شده است.
با توجه به اهمیت استراتژی شکست ساختار در انجام معاملات، تریدرها بهتر است با نحوه شناسایی BOS برای انجام معاملات موفق آشنا شوند. در ادامه با برخی از روشهای شناسایی BOS برای انجام معاملات آشنا میشویم.
شناسایی BOS با الگوهای شمعی
یکی از روشهای معمول برای شناسایی BOS در نمودار قیمت استفاده از نمودار شمعی و توجه به الگوهای قیمتی در پرایس اکشن است. برخی از الگوهای شمعی مانند الگوی کندلی اینگالف و پینبارها نشانهای از ساختار BOS در نمودار هستند و گذر قیمت از نواحی حمایت و مقاومتی قبلی را در نمودار بیان میکنند.

این الگوهای شمعی نشانههایی از احتمال برگشت قیمت را در اختیار تریدرها قرار میدهند. مزیت این الگوها نسبت به اندیکاتورها در سریعتر بودن دریافت سیگنال از آنها نسبت به اندیکاتورها است.
خطوط روند و کانالهای قیمتی
خطوط روند و کانالهای قیمتی ابزارهای مهم دیگری هستند که برای شناسایی BOS در نمودار قیمت استفاده میشوند. با رسم خطوط روند تریدرها میتوانند مسیرهایی را در نمودار مشخص کنند که قیمت به احتمال زیاد در راستای آنها حرکت میکند.
زمانی که قیمت فراتر از این خطوط میرود، سیگنالی برای برگشت روند یا تغییر جهت ساختاری در قیمت است. علاوه بر این با ترسیم کانالهای قیمتی تریدرها میتوانند محدودهای که قیمت در آن حرکت میکند را مشخص کنند. در این حالت قیمت میتواند در راستای کانال مربوطه حرکت کند یا با شکست یکی از خطوط حمایت یا مقاومتی از کانال عبور کند.
زمانی که قیمت خطوط روند را میشکند در واقع نشانهای از شکست ساختار است که مسیر احتمالی حرکت بعدی قیمت را مشخص میکند.
اندیکاتورهای شکست ساختار
با وجود اینکه نواحی BOS را میتوان بهصورت چشمی در نمودار پیدا کرد. استفاده از اندیکاتورها به تریدرها در شناسایی بهتر و راحتتر این نواحی بیشتر کمک میکنند. با استفاده از اندیکاتورها امکان شناسایی نادرست نواحی BOS در نمودار کاهش مییابد. در ادامه تعدادی از اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال را برای تایید شناسایی نواحی BOS در نمودار بررسی میکنیم.
میانگین متحرک
اندیکاتور میانگین متحرک یکی از معروفترین و پرکاربردترین اندیکاتورها در شناسایی روندهای قیمتی در نمودار است. برای مثال زمانی که میانگین متحرک کوتاه مدتی از پایین یا بالا میانگین متحرک بلندمدتتری را قطع کند، نشانهای از تغییر جهت روند است که منطبق با ناحیه BOS در نمودار مربوطه است.
- عبور قیمت به بالای میانگین متحرک میتواند سیگنال ایجاد BOS صعودی در نمودار باشد.
- عبور قیمت به پایین میانگین متحرک میتواند سیگنال ایجاد BOS نزولی در نمودار باشد.
استفاده از میانگین متحرک در نمودار به تریدرها این امکان را میدهد تا روندهای اصلی در نمودار را بدون توجه به نوسانات جزئی در نمودار مربوطه بررسی کنند.
اندیکاتور مکدی
اندیکاتور مکدی اختلاف بین دو میانگین متحرک را دنبال میکند و تغییر مومنتوم را نشان میدهد. سیگنالهای دریافتی از این اندیکاتور همسو با تشکیل ساختار BOS در نمودار است.
- زمانی که خط مکدی بعد از تشکیل BOS صعودی از پایین به بالا خط سیگنال را قطع میکند، مومنتوم صعودی حرکت تایید میشود.
- زمانی که خط مکدی بعد از تشکیل BOS نزولی از بالا به پایین خط سیگنال را قطع کند، مومنتوم نزولی در نمودار مربوطه تایید میشود.

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی
«اندیکاتور شاخص قدرت نسبی» (The Relative Strength Index | RSI) یک اندیکاتور مومنتوم است که سرعت و میزان تغییرات قیمت را اندازهگیری میکند. این اندیکاتور نواحی اشباع خرید و اشباع فروش را برای دارایی موردنظر مشخص میکند.
برای تایید شکست ساختار با استفاده از این اندیکاتور لازم است تا موارد زیر را در نظر بگیریم.
- مقادیر بالای ۷۰ در این اندیکاتور بیانگر روندهای صعودی قوی بعد از تشکیل الگوی BOS است.
- مقدار زیر ۳۰ در این اندیکاتور نشاندهنده روندهای نزولی است.
در زمانی که اندیکاتورها در نواحی اشباع خرید یا فروش هستند لازم است تا تریدرها به احتمال برگشت روند توجه کنند. در مواردی نیز این اندیکاتور به تریدرها کمک میکند تا بتوانند از مقدار مومنتوم برای ادامه روند پس از تشکیل الگوی BOS آگاه شوند.

استراتژی ترید با BOS
با استفاده از استراتژی شکست ساختار تریدرها میتوانند مقدار سود را افزایش و میزان ریسک را کم کنند. در ادامه اجزای اصلی این استراتژی را شرح میدهیم.
ورود به معامله با BOS
ورود به معامله با استفاده از استراتژی شکست ساختار اهمیت زیادی دارد. نقطه ورود با استفاده از استراتژی شکست ساختار زمانی بهدست میآید که قیمت ناحیه حمایت یا مقاومتی را بشکند و این شکست تایید شود.
برای مثال زمانی که BOS صعودی تشکیل میشود، قیمت در ابتدا از ناحیه مقاومتی عبور میکند. در ادامه قیمت به این ناحیه پولبک میزند. ناحیهای از نمودار که شکست در آن روی داده است در برگشت قیمت همانند حمایت عمل میکند و پس از پولبک به آن، قیمت روند صعودی را ادامه میدهد.
این پولبک شکست ناحیه مقاومتی را تایید میکند و برای ادامه روند صعودی به تریدرها اطمینان بیشتری میدهد. علاوه بر این برای دریافت تاییدهای بیشتر تریدرها میتوانند منتظر بسته شدن کندل قیمتی در بالا یا پایین ناحیه مربوطه باشند.
برای این منظور در استراتژی BOS صعودی بسته شدن کندل در بالای مقاومت تایید بیشتری برای ادامه روند صعودی است. از سویی دیگر زمانی که کندل نزولی در پایین خط حمایتی بسته شود، در استراتژی BOS نزولی نشانهای از ادامهدار بودن روند نزولی در بازار مربوطه است.

مثال برای موقعیت ورود به معامله
در ادامه موقعیتهای ورود به معامله را در استراتژیهای BOS صعودی و نزولی شرح میدهیم.
- در ترید با استفاده از استراتژی BOS صعودی در ابتدا منتظر بمانید تا قیمت خط مقاومتی را به طرف بالا بشکند. پس از تکمیل شدن پولبک به این ناحیه، در زمان تشکیل اولین کندل صعودی میتوانید به معامله ورود کنید.
- در ترید با استفاده از استراتژی BOS نزولی در ابتدا منتظر بمانید تا قیمت خط حمایتی را به طرف پایین بشکند. پس از تکمیل شدن پولبک به این ناحیه، در زمان تشکیل اولین کندل نزولی میتوانید وارد معامله شوید.
حد ضرر با استراتژی BOS
قرار دادن حد ضرر برای محدود کردن زیانهای احتمالی از برگشتهای ناگهانی قیمت در زمان استفاده از استراتژی BOS ضروری است. در استراتژی BOS صعودی تریدرها کمی پایینتر از سطح مقاومتی که قیمت از آن عبور کرده است را برای قرار دادن حد ضرر انتخاب میکنند. این حد ضرر زمانی که قیمت با شکست نامعتبر مقاومت به سمت پایین حرکت کند، میتواند زیانهای مربوط به شکست ساختار نامعتبر را محدود کند.
در استراتژی BOS نزولی حد ضرر مقداری بالاتر از ناحیه حمایتی شکستهشده قرار داده میشود. در این حالت در صورت برگشت دوباره قیمت به بالاتر از ناحیه شکسته شده، حد ضرر میتواند زیانهای مربوطه را محدود کند.

تیک پروفیت با استراتژی BOS
قرار دادن سطح تیک پروفیت به روند صعودی یا نزولی بعد از شکست ساختار وابسته است. در بسیاری موارد میتوان نواحی حمایت و مقاومت قبلی را بهعنوان تارگت برای تیک پروفیت در ترید موردنظر انتخاب کرد. یکی از روشهای کاربردی برای قرار دادن تیک پروفیت خروج پلهای از ترید با قرار دادن چند سطح برای تیک پروفیت است.
برای مثال معاملهگران میتوانند درصد مشخصی از معامله را در تارگت اول ببندند. در ادامه میتوانند حد ضرر را در قیمت ورود به معامله قرار دهند و بقیه پوزیشن را برای رسیدن به اهداف بالاتر باز نگه دارند.
- در استراتژی BOS صعودی تریدرها میتوانند پس از ورود به معامله، مقاومت بعدی را بهعنوان تارگت تعیین کنند.
- در استراتژی BOS نزولی نیز با توجه به افزایش احتمال ادامه روند نزولی تریدرها میتوانند حمایت بعدی را بهعنوان تارگت انتخاب کنند.
تایمفریم مناسب برای تیک پروفیت از استراتژی BOS
در ترید روزانه معاملهگران میتوانند از تایمفریمهای کوتاهمدت ۵ دقیقه یا ۱۵ دقیقهای استفاده کنند. اما برای شناسایی روندهای بلند مدتتر استفاده از تایمفریمهای بلندمدت مانند روزانه و هفتگی کاربرد دارد.
چگونه با BOS ترید کنیم؟
برای اینکه بتوانیم با استفاده از BOS تریدهای موفقی انجام دهیم، بهتر است تا این ساختار را همراه با سایر استراتژیهای معاملاتی در بازار مربوطه استفاده کنیم. در ادامه نحوه استفاده از BOS را در کنار میانگین متحرک و نمودارهای شمعی بیان میکنیم.

- شناسایی روند بازار: در ابتدا لازم است تا با استفاده از میانگین متحرک کمینهها و بیشینههای قیمتی را در نمودار مشخص کنیم. برای این منظور میتوانیم از میانگین متحرک نمایی با دوره ۲۱ استفاده کنیم.
- شناسایی BOS: در ادامه لازم است تا شکست ساختار را در نمودار مربوطه شناسایی کنیم. در مثال تصویری بالا شکست ساختار زمانی روی میدهد که قیمت در پایین میانگین متحرک حرکت کند. این موضوع نشان میدهد که احتمال ادامه روند نزولی در مثال تصویری بالا بیشتر است.
- باز کردن پوزیشن معاملاتی: بعد از شکست ساختار نزولی در مثال بالا منتظر بمانید تا الگوی کندلی نزولی مانند پینبار یا اینگالف نزولی در نمودار قیمت ایجاد شود. این الگو بهعنوان سیگنالی برای ورود به پوزیشن معاملاتی شورت است.
- بستن پوزیشن: با توجه به موقعیت نمودار قیمت نسبت به میانگین متحرک میتوانیم پوزیشن معاملاتی خود را در زمان عبور قیمت از میانگین متحرک به سمت بالا ببندیم و با مقداری ضرر خارج شویم. اما در صورت ادامه روند نزولی میتوانیم پوزیشن شورت را تا حمایت بعدی باز نگه داریم و با توجه به شرایط نمودار قیمت در سطوح مناسبی تیک پروفیت کنیم.
توجه به این نکته ضروری است که مثال بالا تنها نمونهای از نحوه استفاده از BOS در انجام معاملات است. بنابراین با توجه به استراتژی معاملاتی انتخابی و میزان ریسک قابلتحمل در معاملات میتوانید از BOS در معاملات خود استفاده کنید. همواره به این موضوع دقت کنید که استفاده از BOS بهعنوان بخشی از یک استراتژی بزرگتر معاملاتی میتواند تاییدیه بیشتری از روند بازار به شما ارائه کند.
ساختار BOS را میتوان برای ترید در روندهای صعودی و نزولی بازار استفاده کرد. با توجه به اینکه در مثال بالا نحوه ترید BOS را در روند نزولی شرح دادیم، در ادامه سعی میکنیم ترید با این ساختار را برای روند صعودی شرح دهیم.

ترکیب BOS صعودی و ناحیه تقاضا
در این استراتژی معاملاتی در ابتدا لازم است تا BOS را شناسایی کنیم که در این مثال BOS صعودی را میتوانیم در نمودار مربوطه مشخص کنیم. این الگو زمانی که قیمت بتواند از بیشینه قبلی عبور کند در نمودار قیمت قابل شناسایی است. این موضوع نشاندهنده وجود مومنتوم صعودی قوی در بازار مربوطه است.
شناسایی BOS صعودی
برای شناسایی الگوی شکست ساختار لازم است تا به نمودار قیمت توجه کنیم در این حالت در ابتدا متوجه میشویم که با توجه به تشکیل بیشینهها و کمینههای بالاتر در نمودار قیمت، بازار روندی صعودی دارد. BOS صعودی در این نمودار زمانی تایید میشود که قیمت بتواند بیشینه قبلی را بشکند. این موضوع احتمال ادامه رشد قیمت به سطوح بالاتر را افزایش میدهد.

شکلگیری ناحیه تقاضا
پس از تشکیل الگوی BOS قیمت دوباره به محل شکست پولبک میزند و ناحیه تقاضا را تشکیل میدهد. این ناحیه که در نزدیکی شکست ساختار روی میدهد سطح مهمی در نمودار را مشخص میکند که نشاندهنده ناحیه انباشت سفارشات است.
برای باز کردن پوزیشن معاملاتی با استفاده از این استراتژی در ابتدا لازم است تا منتظر بمانیم قیمت به ناحیه تقاضا پولبک بزند. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید در این مثال قیمت به ناحیه تقاضا پولبک زده است و در این ناحیه نشانههایی از انباشت سفارشات مشاهده میشود. این موضوع میتواند فرصت مناسبی برای خرید محسوب شود.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید بلافاصله پس از پولبک به ناحیه تقاضا قیمت روند صعودی خود را به سمت سطوح بالای قیمتی ادامه داده است. این جهتگیری قیمت به سمت بالا ادامهدار بودن روند صعودی را بیشتر تایید میکند. در این حالت تریدرها میتوانند حد ضرر را کمی پایینتر از ناحیه تقاضا قرار دهند و با توجه به استراتژی مدیریت ریسک انتخابی سطح مناسبی را برای تیک پروفیت در نظر بگیرند.
اشتباهات رایج در ترید استراتژی BOS
زمانی که تریدرها از استراتژی BOS برای ترید استفاده میکنند، همواره این احتمال وجود دارد که این ساختار را اشتباه تعبیر کنند یا در انجام معامله شتاب کنند. این موضوع باعث عدم موفقیت در ترید با این استراتژی میشود. در ادامه برخی از اشتباهات رایج ترید با استفاده از استراتژی BOS را شرح میدهیم.
- ورود به معامله قبل از تایید شکست: در برخی موارد تریدرها بدون توجه به تایید شکست، بهطور شتابزده وارد معامله میشوند. این اشتباه باعث افزایش احتمال معاملات ناموفق میشود.
- عدم توجه به حجم معاملات: عدم توجه به این موضوع که آیا حجم معاملات شکست ساختار را در نمودار تایید میکند، میتواند باعث انجام معاملات ناموفق شود.
- توجه افراطی به اندیکاتورها: توجه بیش از حد به اندیکاتورها بدون درنظر گرفتن الگوهای قیمتی و روندهای موجود باعث افزایش احتمال پیشبینیهای نادرست در انجام معاملات میشود.
- حد ضررهای نامناسب: قرار دادن حد ضررها در فاصلههای نامناسب از قیمت ورود به معامله میتواند باعث بسته شدن غیرضروری معامله در نوسانات قیمتی شود.
یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس
معرفی و آموزش ساختار BOS در تحلیل تکنیکال مطرح میشود. تحلیل تکنیکال با استفاده از پیشینه قیمتی در بازار مربوطه سعی میکند الگوهای قیمتی و نواحی مهم معاملاتی را برای انجام تریدهای موفق پیدا کند. با بررسی رفتار قیمت در بازارهای مالی متوجه میشویم که ساختارهایی در نمودار یافت میشوند که همانند ساختار BOS میتوان از آنها برای ترید در بازار مربوطه استفاده کرد.
بنابراین برای یادگیری تحلیل تکنیکال لازم است تا در ابتدا با انواع نمودارهای قیمت از جمله نمودار شمعی در تحلیل تکنیکال آشنا شویم. با توجه به اینکه نمودار شمعی یکی از محبوبترین نمودارهای تحلیل تکنیکال است میتوانیم در ادامه ساختارهای مربوط به شکلگیری الگوهای شمعی را در نمودار قیمت یاد بگیریم.

مشخص کردن نواحی مهم قیمتی مانند مقاومتها و حمایتهای مهم در کنار بررسی نمودار شمعی به تریدرها در یافتن موقعیتهای مناسب معاملاتی کمک زیادی میکند. برای این منظور فیلمهای آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که برخی از آنها را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
برای دسترسی به فیلمهای آموزشی بیشتر در حوزه تحلیل تکنیکال میتوانید از مجموعه فیلم آموزشی زیر استفاده کنید.
جمعبندی
در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع پرداختیم که BOS در ترید چیست. برای این منظور ترید با استفاده از آن را با استفاده از روش اسمارت مانی شرح دادیم. با توجه به اینکه ساختار BOS یکی از ساختارهای موجود برای بررسی بازار در تحلیل تکنیکال است، بنابراین در ادامه این مطلب کاربرد آن را در تحلیل روند توضیح دادیم.
سپس انواع BOS در نمودار را شرح دادیم. برای این منظور این ساختار را در روندهای صعودی و نزولی بیان کردیم. در ادامه به این موضوع پرداختیم که دلیل اهمیت BOS در ترید چیست و پس از آن نحوه شناسایی این ساختار را در ترید بیان کردیم. اندیکاتورهای شکست ساختار را شرح دادیم و استراتژی ترید با BOS را توضیح دادیم.
سپس یاد گرفتیم که چگونه با BOS ترید کنیم و اشتباهات رایج در زمان استفاده از این استراتژی در ترید را شرح دادیم. در پایان نیز درباره یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس توضیحاتی را بیان کردیم.
source