شایانیوز- فصل بهار از راه رسید و گیاهان و سبزیجات تازه به بازار اومد و می تونیم خیلی ساده یه تنوع جذاب و عالی در برنامه غذایی مون به وجود بیاریم. خورش ها، کوکوها و خوراک های بهاری که طعم و مزه فوق العاده ای دارن.
البته خیلی از غذاهای بهاری مورد علاقه همه آدما نیستن اما میشه به بهانه تازه شدن سال، اون ها رو دوباره امتحان کنیم و شاید با ذائقه مون سازگار شده باشن! خورش کنگر، کوکوی کنگر، خورش گوجه سبز و خورش ریواس از معروف ترین غذاهای بهاری هستن که میشه اون ها رو خیلی راحت و ساده درست کردن و از خوردنشون لذت برد. در این مطلب، طرز تهیه خورش کنگر رو بهتون آموزش میدیم که واقعا فوق العاده ست. تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم طرز تهیه خورش کنگر
کنگر 500 گرم
گوشت خورشتی 300 گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
روغن مایع به مقدار لازم
زعفرون دم کرده به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه خورشتی (کاری) به مقدار لازم
آبلیمو یا آبغوره به مقدار لازم
*در بعضی از دستورها از مقداری لپه هم داخل خورش کنگر استفاده میشه.
*در بعضی از دستورها از سبزی نعنا و جعفری خرد شده هم استفاده میشه.
طرز تهیه خورش کنگر
مرحله اول
برای درست کردن خورش کنگر، ابتدا کنگر پاک و شسته شده رو خرد کنید. پیازها رو پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده رو تفت بدید تا سبک بشه. سپس ادویه ها رو بریزید و کمی دیگه تفت بدید.
مرحله دوم
گوشت خورشتی رو که مکعبی خرد کردید، اضافه کنید و مواد رو با هم تفت بدید تا رنگ گوشت تغییر کنه، بعد به اندازه ای که روی گوشت رو بگیره، آب جوش بریزید، در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید تا گوشت با حرارت ملایم بپزه.
مرحله سوم
کنگر خرد شده رو داخل یک تابه بریزید، چند قاشق روغن اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت بدید. مقداری زردچوبه و رب رو هم بریزید و کمی تفت بدید.
*در بعضی از نقاط کشور، کنگر رو با رب و در بعضی از شهرها با سبزی جعفری و نعنا درست می کنن. اگر خواستید جعفری و نعنا بریزید اون ها رو در این مرحله همراه کنگر تفت بدید.
مرحله چهارم
بعد از یک ساعت که گوشت نیم پز شد، کنگر تفت خورده رو به قابلمه خورش اضافه کنید و اجازه بدید خورش کنگر با حرارت ملایم جا بیفته و بپزه.
*اگر تمایل دارید خورش کنگر شما لپه داشته باشه، لپه یکی دو ساعت خیس خورده رو جداگانه بپزید، آبکش کنید و بعد به خورش کنگر اضافه کنید.
مرحله پنجم
۱۰ دقیقه آخر پخت، مقداری زعفرون دم کرده غلیظ به خورش کنگر اضافه کنید. نمک و آبلیمو یا آبغوره هم بریزید و بعد از اینکه کمی جوشید قابلمه رو از روی حرارت بردارید و در ظرف سرو مورد نظرتون بکشید و همراه با پلوی زعفرونی سرو کنید. نوش جان.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
source