ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، بسیاری از فعالیتهای انسانها را سادهتر و روند اجرای آنها را سریعتر کردهاند. البته دقت خروجی این ابزارها، هنوز هم قابل بحث است. با این وجود، افرادی که در حوزههای مرتبط با طراحی فعالیت میکنند، از هوش مصنوعی به عنوان یک منبع الهامگیری برای ایدهپردازیهای خود بهره میگیرند. ابزارهای هوش مصنوعی، به مهندسان معماری، طراحان داخلی، طراحان خارجی و دیگر افراد فعال در حرفههای مرتبط با معماری کمک میکنند تا مرزهای تفکر و خلاقیت خود را گسترش داده و ایدههای مبتکرانهای را ارائه دهند. در این مطلب از مجله فرادرس، قصد داریم برخی از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی در معماری را معرفی کنیم.

در ابتدای مطلب، مروری بر مفهوم هوش مصنوعی و کاربرد آن در حوزه معماری خواهیم داشت. سپس، به ترتیب و در بخشهای جداگانه ابزارهای هوش مصنوعی برای نقشهکشی، طراحی مفهومی، رندرگیری و ارائه در معماری را معرفی میکنیم. در انتها، ضمن جمعبندی مطلب، چند ابزار کاربردی دیگر را نام میبریم.
ابزارهای هوش مصنوعی در معماری چه هستند؟
«هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence)، یکی از انواع فناوریهای مرتبط با کامپیوتر است که امکان شبیهسازی تواناییهای انسانی از جمله یادگیری، درک، حل مسئله، تصمیمگیری و خلاقیت را فراهم میکند. ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی، باعث تسهیل فعالیتها در بسیاری از حوزهها میشوند. در سالهای اخیر، این ابزارها به حوزه معماری و طراحی داخلی نیز ورود کردهاند.
افراد فعال در حوزه معماری میتوانند از ابزارهای هوش مصنوعی برای به تصویر کشیدن ایدهها، ایجاد طرحهای مفهومی، تولید محتوای متنی و غیره استفاده کنند.
- به تصویر کشیدن ایدهها، متداولترین کاربرد ابزارهای هوش مصنوعی در معماری است. این ابزارها، امکان خلق ایدههای جدید، ویرایش تصاویر موجود، تغییر منظره، گرفتن رندر از ترسیمات ساده و بسیاری از فعالیتهای خلاقانه دیگر را فراهم میکنند.
- ایجاد طرحهای مفهومی، از دیگر قابلیتهای جذاب ابزارهای هوش مصنوعی برای معماران است. ابزارهای شناخته شده هوش مصنوعی، طرحهای مفهومی بسیار خوبی را تولید میکنند. این قابلیت، کاربرد زیادی در فازهای اولیه پروژه (بررسی سبک، طرح و متریال مختلف) دارد.
- تولید محتوای متنی، ابتداییترین کاربرد ابزارهای هوش مصنوعی محسوب میشود. معماران و طراحان میتوانند از این قابلیت برای تحقیق، مرور گزارشها، خلاصهسازی ایدهها، تنظیم ارائهها، برنامهریزی و دیگر فعالیتهای نیازمند تصمیمگیری منطقی استفاده کنند.
- آموزش ابزارهای هوش مصنوعی بر اساس دادههای اختصاصی، رویکردی است که برخی از شرکتهای بزرگ معماری به آن روی آوردهاند. این شرکتها، مدلهای هوش مصنوعی را با استفاده از دادههای خود آموزش میدهند تا خروجیهایی مطابق با سبکهای طراحی مورد نظرشان به دست بیاورند. با دنبال کردن این رویکرد، ضمن رعایت استانداردهای مورد نظر، از نقض کپیرایت شرکتهای رقیب جلوگیری میشود.
ابزارهای هوش مصنوعی متعددی در حوزه معماری وجود دارد که در ادامه به معرفی اجمالی آنها خواهیم پرداخت. انتخاب بهترین ابزارهای هوش مصنوعی، به هدف شما از بکارگیری این ابزارها بستگی دارد. تصویر زیر، برخی از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی در معماری را نمایش میدهد.

نکته بسیار مهم در مورد استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، محدودیت دسترسی به برخی از این ابزارها برای کاربران ایرانی است. در صورت مواجهه با این مشکل، از ابزارهای قانونی تغییر IP استفاده کنید. البته جای نگرانی نیست. بسیاری از ابزارهای هوش مصنوعی در معماری، از قابلیتهای مشابه بهره میبرند. ما نیز در این مطلب ابزارهای زیادی را معرفی خواهیم کرد که اگر با هر یک از آنها مشکل داشتید، میتوانید به سراغ دیگری بروید.
چگونه کار با ابزارهای هوش مصنوعی در معماری را یاد بگیریم؟

هوش مصنوعی یکی از موضوعات پربحث در سالهای اخیر بوده است. بسیاری تصور میکنند این فناوری، روزی جایگزین انسان در حرفههای مختلف میشود. با این وجود، در حال حاضر ابزارهای هوش مصنوعی، خود را به عنوان یک ابزار کمکی برای بهبود روند اجرای فعالیتهای عمومی و تخصصی نشان دادهاند. به همین دلیل، یادگیری آنها به عنوان یک مهارت تکمیلی ارزشمند به شمار میرود. سادهترین راه برای یادگیری کار با ابزارهای هوش مصنوعی، پیدا کردن ابزارهای رایگان و امتحان کردن قابلیتهای آنها توسط آزمون و خطا است اما بهترین راه برای این کار، استفاده از آموزشهای کاربردی مرتبط با حرفه تخصصیتان است.
فرادرس، چندین فیلم آموزشی مفید و کاربردی را در زمینه استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در معماری تهیه کرده است که میتواند شما را در یادگیری این مهارت نوین کمک کنند. لینک مشاهده این فیلمهای آموزشی در ادامه آورده شده است:
بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای طراحی و نقشهکشی معماری
از فعالیتهای مهم مهندسان معماری میتوان به طراحی و رسم انواع پلانهای ساختمانی اشاره کرد. ابزارهای هوش مصنوعی زیادی برای تسهیل و سرعت بخشیدن به این فعالیت ارائه شدهاند که در این بخش به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
Maket.ai: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای اتوماسیون طراحی پلانهای مسکونی
«Maket.ai»، یکی از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه معماری است که امکان رسم پلانهای ساختمانی مانند پلان کف و نقشههای معماری را فراهم میکند. معماران با استفاده از این ابزار میتوانند ضمن بهینهسازی طرحهای خود، به بررسی مسائل مربوط به استفاده مناسب از فضا و کاربری آنها بپردازند. برخی از قابلیتهای Maket.ai عبارت هستند از:
- ساخت سریع چندین پلان مختلف برای پروژههای مسکونی و تجاری
- اتوماسیون فازهای اولیه طراحی
- طراحی بر اساس بودجه
- تنظیم سریع پارامترهای طراحی نظیر تعداد اتاق خواب، حال و آشپزخانه
- امکان گرفتن خروجیهای سهبعدی باکیفیت و دقیق
Maket.ai، یک ابزارها حرفهای با قابلیتهای پیشرفته است که امکان استفاده رایگان و محدود را برای کاربران فراهم میکند. در ادامه، نحوه استفاده از این ابزار را به طور خلاصه آموزش میدهیم.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی Maket.ai
به منظور استفاده رایگان از قابلیتهای هوش مصنوعی Maket.ai، مراحل زیر را طی کنید:
- ورود به سایت Maket.ai (+)
- کلیک بر روی گزینه Sign-Up برای ساخت حساب کاربری یا Login برای ورود به حساب کاربری
- ورود به حساب کاربری و پاسخ به سوالات (در اولین ورود)
- کلیک بر روی دکمه «Create» برای ساخت پلان، ویرایش تصویر یا تعریف پروژه جدید

Maket.ai، ابزارهای متعددی را در اختیار کاربران قرار میدهد. در صورت انتخاب گزینه «Image»، امکان دسترسی به قابلیت تبدیل متن به عکس، رندرگیری از اسکیس یا تصویر، تغییر سبک طرح و ایجاد حالتهای متفاوت از یک تصویر فراهم میشود. گزینه «Plan» نیز به شما در طراحی پلان کف ساختمان کمک میکند. اگر گزینه «Project» را انتخاب کنید، گزینههایی برای تعیین نوع پروژه (بازسازی یا ساخت ساختمان جدید) ظاهر میشوند. در این گزینهها، امکان تعیین محل ساخت پروژه، هزینه پروژه و ارز مورد استفاده برای تامین هزینه وجود دارد.

ابزار طراحی پلان کف، دارای گزینههایی برای تعیین واحد اندازهگیری، تعداد طبقات، مساحت زیربنا، تعداد انواع اتاقها، اضافه کردن بالکن، اضافه کردن کمد دیواری و غیره است.
Hypar: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای اتوماسیون طراحی سیستمهای ساختمانی
«Hypar»، یکی دیگر از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای اتوماسیون طراحی و ایجاد پلانهای معماری است. این پلتفرم ابری، به معماران اجازه میدهد تا با بکارگیری کتابخانهای از دادههای تاسیسات بهداشتی، مکانیکی و الکتریکی به همراه نمودارهای سازهای، فرآیند طراحی و اجرای سازه را بهبود بخشند. از قابلیتهای جذاب Hypar میتوان به رندرگیری زنده و تهیه نقشههای دقیق و آماده برای استفاده اشاره کرد. برخی از فرمتهای ورودی قابل پشتیبانی در این ابزار هوش مصنوعی معماری عبارت هستند از:
- فرمتهای تصویری مانند JPG و PNG
- فرمتهای چاپی مانند PDF
- فرمتهای طراحی مانند DXF
- فرمتهای صفحهگسترده مانند XLS و CSV
فرمت خروجی Hypar میتواند به صورت تصویری، چاپی (PDF) یا حتی فرمت قابل پشتیبانی در نرمافزار «رویت» (Revit) باشد.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی Hypar
برای استفاده از هوش مصنوعی Hypar، ابتدا وارد سایت آن (+) شوید و ثبت نام کنید. پس از ثبت نام، ضمن ورود به حساب کاربری، رابطه گرافیکی Hypar برای شما به نمایش درمیآید.

رابط کاربری پیشفرض Hypar، نمای سهبعدی از فضای شبکهبندی شده است. البته امکان تغییر نما به نمای دوبعدی (دید از بالا)، تنظیم بسیاری از پارامترها نظیر مساحت زیربنا، اضافه کردن المانهای بصری مانند انواع اتاقها (اداری، جلسه، سرویس بهداشتی و غیره)، تعیین نوع و تعداد اجسام داخل اتاقها (میز، صندلی و غیره) وجود دارد.

Hypar، با وجود بهرهمندی از قابلیتهای کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی، از یک رابط کاربری ساده و جذاب برخوردار است.
CONIX.AI: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل دادههای ساختمانی
«CONIX.AI»، یکی ابزارهای پیشرو در بهینهسازی طرحهای ساختمانهای مسکونی است که از قابلیتهای هوش مصنوعی بهره میبرد. معماران، محدوده زمین مورد نظر خود را درون گوگلمپ رسم کرده و به همراه الزامات اجرایی در این ابزار وارد میکنند. پس از این کار، CONIX.AI، چندین طرح ساده (مانند پهنهبندی) تا طرحهای جزئی (مانند پلان مبله شده) را پیشنهاد میدهد.
CONIX.AI، یکی از ابزارهای توسعهیافته توسط کشور عربستان است. به همین دلیل، تنظیمات پیشفرض آن از الزامات ساختمانسازی این کشور پیروی میکند. با این وجود، معماران میتوانند ضمن تعیین نوع سازه مورد نظر خود و اعمال تنظیمات پیشفرض، از قابلیتهای هوش مصنوعی CONIX.AI بهره ببرند و کنترل بیشتری بر روی طراحیهای خود داشته باشند.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی CONIX.AI
پس از ورود به سایت CONIX.AI (+) و کلیک بر روی دکمه «Start Free Today»، فرم ساخت حساب کاربری به نمایش درمیآید. دقت داشته باشید که امکان وارد کردن شماره تلفن با پیششماره ایران وجود دارد. پس از ساخت حساب کاربری، رابط کاربری CONIX.AI ظاهر میشود.

مراحل کار با CONIX.AI به صورت زیر هستند:
- کلیک بر روی «Create New Project»
- تعریف پروژه و تنظیم عنوان، کشور، تعداد طبقات و دیگر پارامترهای کلی
- تعیین پارامترهای جزئیتری نظیر ابعاد ساختمان، ویژگیهای وجههای جانبی و ویلایی یا دوبلکس بودن ساختمان
- انتخاب یکی از چندین حالت مختلف پیشنهادی توسط CONIX.AI برای در نظر گرفتن ابعاد فضاهای ساختمان (البته امکان تعریف دلخواه این پارامترها برای کاربر وجود دارد.)
- کلیک بر روی «Next» و انتظار برای انجام محاسبات توسط CONIX.AI

پس از طی کردن این مراحل، CONIX.AI، پهنهبندی، پلانهای معماری، مبلمان، نقشههای تاسیسات و نقشههای ارتفاعی را آماده میکند. نسخه رایگان CONIX.AI، تنها یک خروجی را به کاربران ارائه میدهد.
TestFit: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای مطالعات امکانسنجی و برنامهریزی شهری
«TestFit»، از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای انجام مطالعات امکانسنجی و پروژههای برنامهریزی شهری محسوب میشود. هدف اصلی این ابزار، حذف جنبههای پیچیده در اجرای پروژههای بزرگمقیاس است. امکان استفاده از قابلیتهای TestFit، هم به صورت آنلاین و هم به صورت نرمافزار (ویندوز، مک و افزونه رویت) وجود دارد. این نرمافزار، دادههای محل اجرای پروژه، از جمله نقشه توپوگرافی، نقشه سیل، الزامات طراحی و پارامترهای معماری را دریافت میکند و چندین طرح برای انواع پروژهها مانند ساختمانهای مسکونی، فروشگاهها، هتلها، سایتهای صنعتی و حتی پارکینگها ارائه میدهد.

از قابلیتهای مبتکرانه این نرمافزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رندرگیری زنده
- ایجاد سریع نسخههای مختلف از طرحها
- امکان ادغام با برخی از بهترین نرمافزارهای طراحی نظیر اتوکد، اسکچآپ، اکسل و غیره
TestFit، یک نرمافزار پولی است و برای استفاده از قابلیتهای آن باید اشتراک تهیه کنید.
بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای طراحی مفهومی در معماری
اغلب ابزارهای شناخته شده ساخت عکس با هوش مصنوعی، نیازهای شما برای خلق ایدهپردازی و ایجاد طرحهای مفهومی را برطرف میکنند. نکته مهم در کار کردن با اغلب این ابزارها، مهارت پرامپنویسی و انتقال ایدهها در قالب کلمات توصیفی دقیق است. در این بخش، به معرفی بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای طراحی مفهومی در معماری میپردازیم.
Midjourney: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای طراحی گرافیکی در معماری
«میدجرنی» (Midjourney)، یکی از بهترین و شناخته شدهترین ابزارهای هوش مصنوعی مولد است که با استفاده از اصول یادگیری ماشین، متنهای توصیفی را به المانهای گرافیکی تبدیل میکند. ابزارهای قدرتمند و قابلیتهای متعدد این ابزار، امکان ایجاد طرحهای مفهومی معماری و افزایش خلاقیت طراحان را فراهم میکنند. توجه داشته باشید که استفاده از میدجرنی، نیازمند خرید اشتراک است.
معماران و طراحان میتوانند با استفاده از ابزارهای میدجرنی، ایدههای پیچیده خود را به تصاویر نزدیک به واقعیت تبدیل کنند و آنها را به مشتریان خود ارائه دهند. یادگیری این ابزار، مانند استخدام کردن یک طراح حرفهای شخصی است که به ایدههای شما با بهترین کیفیت ممکن جان میبخشد. بنابراین اگر به دنبال افزایش خلاقیت خود در طراحی هستید، پیشنهاد میکنیم نحوه استفاده از میدجرنی را یاد بگیرید.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی میدجرنی برای طراحی مفهومی معماری
برای استفاده از ابزار هوش مصنوعی میدجرنی برای ایجاد طرحهای مفهومی معماری، ابتدا باید به سایت میدجرنی (+) بروید و مراحل ثبت نام در این سایت را انجام دهید. هنگام ورود به این سایت، با تصویر مشابه تصویر زیر روبرو میشوید.

در پایین این صفحه، گزینههای مختلفی وجود دارند که عملکرد هر یک از آنها عبارت هستند از:
- Log In: ورود به حساب کاربری موجود
- Sign Up: ساخت حساب کاربری جدید
- Explore: گشت و گذار در تصاویر ایجاد شده تصویر کاربران
- Documentation: مطالعه مستندات و آموزشهای متنی رسمی
با کلیک بر روی گزینه «Sign Up»، کادری باز میشود که گزینههای مختلف ثبت نام در میدجرنی را نمایش میدهد.

میدجرنی، امکان ثبت نام با حسابهای کاربری گوگل و «دیسکورد» (Discord) را فراهم کرده است. پس از ساختن حساب کاربری، به طور پیشفرض وارد بخش Explore در میدجرنی میشوید. برای به تصویر کشیدن ایدههای خود، بر روی گزینه «Create» در منوی سمت چپ تصویر کلیک کنید.

تمام تصاویر ایجاد شده توسط شما، در صفحه Create به نمایش درمیآیند. در بالای این صفحه، کادر مخصوص توصیف ایدههایتان وجود دارد.

ایدههای خود را درون این کادر توصیف کنید. یادگیری اصول پرامپتنویسی شما را قادر میسازد تا منظور خود را بهتر به هوش مصنوعی میدجرنی منتقل کنید. تصویر زیر، نمونهای از نحوه پرامپتنویسی برای ایجاد طرحهای مفهومی و خروجی میدجرنی را نمایش میدهد.

تمام جنبههای گرافیکی و سبکهای طراحی در میدجرنی قابل تنظیم و سفارشیسازی هستند. بنابراین، طراحان و معماران با استفاده از این ابزار هوش مصنوعی میتوانند ایدههای خود را با جزئیات بیشتری به تصویر بکشند.
OpenArt: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای طراحی خلاقانه در معماری
«OpenArt»، یکی بهترین پلتفرمهای ارائهدهنده خدمات ایجاد هنرهای دیجیتال است که امکان استفاده از بسیاری از ابزارهای هوش مصنوعی را فراهم میکند. یکی از ویژگیهای مثبت این پلتفرم، امکان ساخت تصاویر، بدون نیاز به پرامپنویسی و با ارجاع به تصاویر دیگر است. البته در تنظیمات OpenArt، محلی برای نوشتن پرامپت (در صورت تمایل کاربر) وجود دارد.
نحوه استفاده از OpenArt
برای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی OpenArt جهت ساخت طرحهای مفهومی، مراحل زیر را طی کنید:
- ورود به سایت OpenArt (+) و ساخت حساب کاربری
- انتخاب گزینه «Create Images» از منوی نواری سمت چپ
- اعمال تنظیمات مورد نظر بر اساس ایدههای خود
- کلیک بر روی Create و مشاهده خروجی
OpenArt، به هر کاربر جدید، ۴۰ اعتبار ماهانه اختصاص میدهد. با توجه به ابزاری که انتخاب میکنید، از اعتبار شما کاسته میشود. هرچه ابزارهای انتخابیتان قدیمیتر باشد، میزان اعتبار مصرفی کمتر خواهد بود. علاوه بر این، برخی از ابزارهای OpenArt، رایگان هستند.

تصویر بالا، یک طرح مفهومی ایجاد شده با مدل «OpenArt SDXL» و پرامپنویسی سفارشی را نمایش میدهد. کار با OpenArt شاید برای کاربران مبتدی کمی دشوار باشد. اگر به دنبال یک ابزار ساده، رایگان و در عین حال قدرتمند هستید، پیشنهاد میکنیم به سراغ ابزار بعدی بروید.
Clipdrop: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای ویرایش و پردازش تصاویر
«Clipdrop»، یک یکی از ابزارهای مبتنی بر مدل هوش مصنوعی مولد «Stable Diffusion» است که به منظور تبدیل دستورات متنی به تصاویر نزدیک به واقعیت مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار، ضمن تبدیل متن به عکس از قابلیتهای زیر نیز بهره میبرد:
- تغییر ابعاد تصویر
- ساخت نسخههای مختلف از یک تصویر
- تبدیل تصاویر ساده به تصاویر واقعی
- حذف و یا تغییر پسزمینه تصویر
- حذف المانهای گرافیکی از تصویر یا جایگزینی آنها با المانهای مورد نظر
- افزایش کیفیت تصویر
- تغییر نورپردازی
- حذف نوشتههای تصویر
تمام این قابلیتها، کلیپدراپ را به گزینهای مناسب برای ایدهپردازی و خلاقیت معماران تبدیل میکند.
نحوه استفاده از Clipdrop
برای استفاده از کلیپدراپ، مراحل زیر را طی کنید:
- ورود به سایت Clipdrop (+)
- کلیک بر روی گزینه «My Account» در قسمت بالا-راست صفحه
- ساخت یا ورود به حساب کاربری
- کلیک بر روی گزینه «Tools» در منوی بالای صفحه
- انتخاب ابزار «Text to image» برای تبدیل متن به تصویر یا دیگر ابزارها بر اساس هدف
- کلیک بر روی Generate

یکی از ابزارهای کاربردی Clipdrop برای معماران، بخصوص افراد فعال در حوزه طراحی داخلی، ابزار «Reimagine» است که امکان ایجاد نسخههای مختلف از یک تصویر را فراهم میکند. این ابزار، از ابزارهای رایگان کلیپدراپ محسوب میشود.
Stable Diffusion، یکی از مدلهای قدرتمند هوش مصنوعی برای تبدیل ورودیهای متنی به خروجیهای گرافیکی محسوب میشود. بسیاری از سرویسهای تبدیل متن به تصویر، از این مدل برای ارائه خدمات خود استفاده میکنند. اگر به یادگیری نحوه پرامپنویسی مناسب برای Stable Diffusion و گرفتن خروجیهای باکیفیت از ابزارهای مبتنی بر این مدل هوش مصنوعی علاقهمند هستید، مشاهده «فیلم آموزش تبدیل متن به تصویر با هوش مصنوعی Stable Diffusion فرادرس» را به شما پیشنهاد میکنیم. لینک مشاهده این فیلم آموزشی در ادامه آورده شده است.
Microsoft Designer: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای طراحی گرافیکی و بصری
«Microsoft Designer»، نام یکی از سرویسهای مبتنی بر هوش مصنوعی و توسعهیافته توسط شرکت معروف مایکروسافت است که به منظور تبدیل متن به عکس مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار قدرتمند، از مدل «DALL-E3» برای خلق تصاویر نزدیک به واقعیت استفاده میکند. مانند تمام ابزارهای هوش مصنوعی مولد، Microsoft Designer نیز کاربرد خوبی در ساخت طرحهای مفهومی و ایدهپردازی معماری دارد. این ابزار کاربردی، ویرایش تصاویر با هوش مصنوعی را نیز فراهم میکند.
نحوه استفاده از Microsoft Designer
برای دسترسی به ابزار ساخت تصاویر با هوش مصنوعی Microsoft Designer، مراحل زیر را طی کنید:
- ورود به سایت Microsoft Designer (+)
- ثبت نام یا ورود با حساب کاربری گوگل یا مایکروسافت
- کلیک بر روی گزینه «Create with AI» از منوی بالای صفحه
- انتخاب گزینه «Images»
- نوشتن پرامپت مورد نظر در کادر «Description»
- تعیین ابعاد از «Size»
- کلیک بر روی Generate

Microsoft Designer در هر ماه، ۱۵ اعتبار برای تولید تصویر به کاربران اختصاص میدهد.
بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای رندرگیری معماری
یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه معماری، امکان رندرگیری از ترسیمات و طرحهای اولیه است. ابزارهای متعددی این قابلیت را در اختیار کاربران خود قرار میدهند. البته در اغلب موارد، استفاده از ابزارهای قدرتمند، نیاز به تهیه اشتراک است.
MyArchitectAI: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای رندرگیری از طراحی داخلی و خارجی
«MyArchitectAI»، یکی از معدود ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه معماری است که امکان رندرگیری رایگان، البته به میزان محدود را برای کاربران خود فراهم میکند. این نرمافزار، از قابلیت رندرگیری از فضای داخلی، مبلمان و فضای خارجی ساختمانها بهره میبرد. از ویژگیهای مثبت MyArchitectAI میتوان به عدم نیاز به نصب (اجرا در مرورگر)، سرعت بالا و سادگی رابط کاربری اشاره کرد.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی MyArchitectAI
استفاده از هوش مصنوعی MyArchitectAI، بسیار ساده است. پس از ورود به سایت MyArchitectAI (+)، کلیک بر روی دکمه «Log in» و ورود به حساب کاربری با استفاده از ایمیل یا جیمیل خود، رابط کاربری به نمایش درمیآید. تصویر زیر، برخی از گزینههای اصلی این رابط کاربری را نشان میدهد.

عملکرد چند مورد از گزینههای MyArchitectAI عبارت است از:
- Input image: وارد کردن تصویر مورد نظر برای رندرگیری
- Scene type: تعیین نوع صحنه (فضای داخلی یا خارجی)
- Rendering engine: نوع موتور مورد استفاده برای رندرینگ (حفظ ویژگیهای فعلی یا انتقال سبک به روی تصویر)
- Advanced mode: امکان نوشتن پرامپت و توصیف ویژگیهای مورد نظر
- Quick mode: امکان انتخاب سریع انواع فضا، اتاق، سبک، نورپردازی و نمای مورد نظر
در زمان نوشتن این مطلب، MyArchitectAI، امکان ۱۰ بار استفاده رایگان از ابزارهای رندرگیری خود را برای کاربران فراهم کرده است. این تعداد، برای دانشجویان یا افراد علاقهمند به آشنایی با قابلیتهای ابزارهای هوش مصنوعی در معماری کافی به نظر میرسد.
برای بررسی عملکرد MyArchitectAI، یک اسکیس ساده را به آن دادیم و با انتخاب گزینه «Advanced mode»، از هوش مصنوعی خواستیم تا یک رندر ساده و مدرن را ایجاد کند. تصویر بالا، نتیجه این کار را نمایش میدهد که نسبتا خوب و قابل قبول است.
Render a House: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای رندرگیری خودکار
«Render a House»، عنوان یکی دیگر ابزارهای هوش مصنوعی برای رندرگیری معماری است. معماران میتوانند انواع نقشههای معماری از جمله اسکیسها، ترسیمات سهبعدی و حتی تصاویر رندر شده با کیفیت پایین را به این ابزار مبتنی بر وب ارائه دهند و خروجیهای باکیفیت و نزدیک به واقعیت را دریافت کنند. جزئیات نورپردازی، متریال، بافت و دیگر المانهای طراحی در Render a House، بسیار دقیق و قابل قبول هستند.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی Render a House
برای استفاده از هوش مصنوعی Render a House، مراحل زیر را طی کنید:
- مراجعه به سایت Render a House (+)
- کلیک بر روی دکمه «Start Creating»
- ساخت حساب کاربری جدید یا ورود به حساب کاربری موجود
- کیک بر روی دکمه «New Project»
- کلیک بر روی دکمه «Upload Image»
- انتخاب تصویر مورد نظر
پس از انتخاب تصویر مورد نظر، رابط کاربری Render a House به نمایش در میآید.

رابط کاربری Render a House، با وجود سادگی، بسیار کاربردی است. هنگام وارد کردن تصویر، هوش مصنوعی محتوای آن را بررسی میکند و المانهای شناسایی شده را به صورت یک فهرست بازشونده نشان میدهد. بنابراین، کاربر میتواند این المانها را به دلخواه تغییر دهد. بخشی دیگر رابط کاربری، به نوشتن پرامپت توصیف نما اختصاص دارد. در تصویر بالا، جزئیات مورد نظر خود را در کادر پرامپت نوشتیم. خروجی پرامپت و طرح ورودی، به صورت تصویر رندر شده زیر به نمایش درآمد.

پس از نمایش خروجی، امکان دانلود، مقایسه با تصویر اولیه، اضافه کردن نما، اضافه کردن شی، ویرایش و تولید مجدد رندر فراهم میشود.
Rendair: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای رندرگیری سریع و باکیفیت
«Rendair»، یک ابزار هوش مصنوعی مبتنی بر وب است که برای رندرگیری با کیفیت بالا مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار کاربردی، از الگوریتمهای قدرتمند هوش مصنوعی برای تبدیل ترسیمات دوبعدی نظر اسکیس ساده ساختمان به تصاویر گرافیکی سهبعدی بهره میگیرد. ایجاد مدلهای نزدیک به واقعیت به همراه امکان ویرایش راحت متریال، نورپردازی و بافت، از قابلیتهای اصلی Rendair به شمار میرود.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی Rendair
برای استفاده از قابلیتها و ابزارهای هوش مصنوعی Rendair، پس از ورود به وبسایت آن (+)، بر روی دکمه Sign up در منوی بالای صفحه کلیک کنید. به این ترتیب، صفحه ورود یا ثبت نام برایتان به نمایش درمیآید.

با استفاده از ایمیل یا جیمیل خود ثبت نام کنید. پس از ورود به حساب کاربری، چندین سوال و گزینه برای فعالیت مورد نظرتان نشان داده میشود. پس از انتخاب گزینههای مورد نظر، رابط کاربری اصلی Rendair را خواهید دید.

گزینههای مختلفی در رابط کاربری Rendair وجود دارند که برخی از آنها عبارت هستند از:
- Text to Render: تبدیل متن به تصویر رندر شده
- Elevation to Render: رندرگیری از نقشه جانبی ارتفاعی
- Sketch to Render: رندرگیری از اسکیس
- 3D Base to Render: رندرگیری از مدل سهبعدی
- Image to Render: رندرگیری از عکس
از بین ابزارهای بالا، تنها ابزار تبدیل متن به تصویر رایگان است. در تصویر زیر، نمونهای از خروجی این ابزار را مشاهده میکنید.

برای استفاده از ابزار Text to Render، ابتدا توصیف خود از ویژگیهای رندر از جمله متریال، نورپردازی، بافت و دیگر المانهای مرتبط را در قسمت «Describe the scene» بنویسید و سپس بر روی Generate کلیک کنید. هرچه توصیفات شما بیشتر و دقیقتر باشد، کیفیت خروجی بهتر میشود.
برای پرامپنویسی و اضافه کردن جزئیات، میتوانید از دیگر ابزارهای هوش مصنوعی نظیر چتجیپیتی، بارد و غیره استفاده کنید. در یکی از مطالب مجله فرادرس با عنوان «پرامپتویسی چیست؟ – توضیح مهندسی پرامپت به زبان ساده»، اصول نوشتن دستورات توصیفی برای ابزارهای هوش مصنوعی به طور کامل و کاربردی آموزش داده شده است.
Visoid: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای شبیهسازی بصری طراحیهای معماری
«Visoid»، یکی دیگر از ابزارهای هوش مصنوعی در معماری با تمرکز بر رندرگیری از مدلهای سهبعدی است. این ابزار مبتنی بر وب، با استفاده از الگوریتمهای نوین هوش مصنوعی، المانهای بصری جذاب، باکیفیت و نزدیک به واقعیت را ایجاد میکند. خروجیهای Visoid، کاربرد بسیار خوبی در ساخت پرزانته و شیتبندی معماری دارند.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی Visoid
در صفحه اول وبسایت Visoid (+)، دکمههایی با عنوان «Get Started» و «Get Started for Free» وجود دارد. بر روی یکی از این دکمهها کلیک کرده و مراحل زیر را طی کنید:
- یک حساب کاربری برای خود بسازید.
- پس از ساخت حساب کاربری، ایمیل تایید برای شما ارسال میشود. آن را باز کرده و حساب کاربری خود را فعال کنید.
- به وبسایت Visoid بازگردید و بر روی دکمه «Log In» کلیک کنید.
- اطلاعات کاربری خود را وارد کنید.
پس از ورود به حساب کاربری، صفحهای مشابه تصویر زیر ظاهر میشود.

یکی از مزایای Visoid نسبت به دیگر ابزارهای هوش مصنوعی در معماری، تعداد دفعات استفاده رایگان از آن است. این ابزار، امکان ۳۰ بار استفاده رایگان را برای کاربران جدید فراهم میکند. در سمت چپ رابط کاربری، گزینههای مختلفی قرار دارند که عملکرد آنها به صورت زیر است:
- 3D: مشاهده و رندرگیری از مدلهای سهبعدی با پشتیبانی از فایلهای GLB و GLTF
- Images: بارگذاری تصاویر برای رندگیری از آنها
- Create: ساخت تصاویر زیبا از روی مدلهای سهبعدی
- Enhance: افزایش کیفیت رندرهای گرفته شده با حفظ جزئیات قبلی
- Edit: ویرایش بخشی از تصویر با حفظ ساختار اصلی آن
- Replace: جایگزینی بخشی از تصویر با المانهای دلخواه ضمن حفظ نورپردازی و رنگ اولیه
- Transform: تغییر سبک تصویر
برای بررسی قابلیتهای هوش مصنوعی Visoid، تصویر نمای دلخواه از مدل سهبعدی یک ساختمان را در بخش «Create» بارگذاری کردیم. پرامپت مورد نظر خود را در بخش «Prompt» نوشتیم و تعداد خروجی را در بخش «Number of images» برابر با یک قرار دادیم. با کلیک بر روی دکمه Generate، خروجی زیر به دست آمد.

البته خروجی بالا، حاصل چندین بار سعی و خطا در کار با Visoid بود. برخلاف انتظار، اغلب خروجیهای این ابزار با توصیفات ما مطابقت نداشت و مجبور به خلاصه کردن پرامپت و ویرایش تصویر شدیم. به طور کلی، خروجی ابزارهای دیگر، بسیار رضایتبخشتر از Visoid بود و با یکبار تلاش میشد به ایده دلخواه رسید.
ArchVizz: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای تجسم معماری
«ArchVizz»، یک برنامه تحت وب است که از قابلیتهای هوش مصنوعی برای سرعت بخشیدن به رندرگیری و مصورسازی طراحیهای معماری کمک میکند. این ابزار کاربردی، منابع لازم برای ساخت معرفیهای سهبعدی و رندرهای سهبعدی را در اختیار کاربران قرار میدهد. دقت بالا و شباهت به واقعیت، از ویژگیهای رندرگیری در هوش مصنوعی ArchVizz است. علاوه بر این، رابط کاربری قابل درک و سازگاری فایلهای خروجی با دیگر برنامههای طراحی، به عنوان نقاط قوت این ابزار محسوب میشود.

نحوه استفاده از هوش مصنوعی ArchVizz
پس از ورود به سایت ArchVizz (+) و ثبت نام در آن، رابط ساده و کاربرپسند این ابزار هوش مصنوعی به نمایش درمیآید. مراحل مختلف کار با این رابط کاربری، شمارهگذاری شدهاند. این مراحل عبارت هستند از:
- وارد کردن تصویر مورد نظر یا فایل مدل سهبعدی
- انتخاب یک سبک از دستهبندیهای مختلفی نظیر ساختمان مسکونی، تجاری، صنعتی، عمومی و غیره
- انتخاب گزینههای مربوط به اضافه کردن جزئیاتی نظیر ساعت روز، فصل، آسمان، منظره، متریال معماری، پرامپت و غیره
به غیر از وارد کردن تصویر یا مدل و انتخاب دکمه «Render» برای شروع رندرگیری، تنظیم گزینههای دیگر اختیاری است.
D5 Render: بهترین نرمافزار رندرینگ با قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی
«D5 Render»، یک نرمافزار کامپیوتری قدرتمند رندرگیری زنده است که از هوش مصنوعی برای جان بخشیدن به طرحهای معماری استفاده میکند. از قابلیتهای مبتنی هوش مصنوعی در این نرمافزار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- D5 Hi: ایدهپردازی برای طرحهای مفهومی بر اساس متنهای توصیفی یا تصاویر دیگر
- AI-generated Material Texture Maps: اضافه کردن سریع و راحت بافتهای متنوع به سطح
- AI Atmosphere Match: تبدیل تصویر به محیط
- Ultra HD Texture: افزایش رزولوشن تصاویر کمکیفیت به تصاویر بدون نویز و 4K
- AI Style Transfer: اعمال سبکهای طراحی مختلف
نرمافزار D5 Render، فقط بر روی کامپیوترهای دارای ویندوز ۱۰ یا بالاتر و کارت گرافیک NVIDIA GTX 1060 6GB یا بالاتر، AMD Radeon RX 6000 XT یا بالاتر و Intel Arc A3 یا بالاتر نصب میشود.
نحوه استفاده از هوش مصنوعی D5 Render برای رندرگیری معماری
لینک دانلود D5 Render در وبسایت این نرمافزار (+)، قرار داده شده است. پس از دانلود، نصب و اجرای نرمافزار D5 Render، رابط کاربری آن مشابه تصویر زیر به نمایش درمیآید.

در حین کار با ابزارهای مختلف D5 Render، تنظیمات مربوط به هر ابزار در نوار سمت راست ظاهر میشود. برای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، به دنبال گزینههایی باشید که آیکون آنها با عبارت «AI» مشخص شدهاند.

D5 Render، یکی از بهترین و قدرتمندترین نرمافزارهای رندرگیری است. این نرمافزار، قابلیتهای رایگان متعددی را در اختیار کاربران قرار میدهد. با این وجود، ابزارهای هوش مصنوعی آن، با خرید اشتراک فعال میشوند.
بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای ارائه در معماری
تهیه ارائه، یکی از فعالیتهای متداول معماران و طراحان داخلی است. ارائهها معمولا برای نمایش ایدهها، طرحها و روند اجرای پروژه به کارفرمایان، مسئولان و همکاران تهیه میشوند. در ادامه، به معرفی برخی از بهترین ابزارهای هوش مصنوعی رایگان برای ارائه در معماری میپردازیم.
Gamma: بهترین ابزار ساخت ارائه با هوش مصنوعی از هر نظر
«Gamma»، یکی از بهترین ابزارهای ساخت ارائه با قابلیتهای هوش مصنوعی است. این ابزار از قابلیتهای دیگری نظیر تولید محتوا، سیستم مرتبسازی ایدهها و قالبهای قابل سفارشیسازی نیز بهره میبرد. از ویژگیهای مثبت Gamma میتوان به رابط کاربرپسند و سرعت بالا در ساخت ارائههای حرفهای اشاره کرد. کاربران پس از نوشتن دستورات دلخواه، کپی و پیست کردن متن یا وارد کردن فایل، با یک ساختار پیشنهادی به همراه عنوان اسلایدهای ارائه روبرو میشوند. خروجی ارائههای ساخته شده توسط Gamma را میتوان با فرمتهای پیدیاف، پاورپوینت، گوگل اسلاید و تصاویر PNG ذخیره کرد.
نحوه کار با Gamma
برای ساخت ارائه با هوش مصنوعی Gamma، مراحل زیر را طی کنید:
- ورود به سایت Gamma (+)
- کلیک بر روی «Sign up for free» برای ثبت نام رایگان
- کلیک بر روی «Create new» برای ساخت ارائه جدید
- انتخاب نحوه ساخت ارائه (متن، پرامپنویسی، وارد کردن فایل یا آدرس اینترنتی)
Gamma، امکان استفاده رایگان از ابزارها و قابلیتهای خود را برای کاربران فراهم کرده است. البته کاربران معمولی میتوانند تا حداکثر ۱۰ اسلاید برای ارائه خود ایجاد کنند. در مرحله پیش از ساخت ارائه نهایی، گزینههایی برای تغییر عنوانهای پیشنهادی، تعیین قالب کلی، طول متنها (کوتاه، متوسط، بلند)، منبع تصاویر (کاربر یا هوش مصنوعی)، سبک تصاویر و مدل ساخت تصاویر به نمایش درمیآیند.

برای بررسی قابلیتها و کیفیت خروجی Gamma، پس از انتخاب گزینه مربوط به ساخت ارائه با پرامپنویسی و نوشتن یک پرامپت ساده، از هوش مصنوعی Gamma خواستیم تا یک ارائه هشتاسلایدی در مورد طراحی داخلی برایمان بسازد. نتیجه کار، بسیار رضایتبخش بود. تمام متنها و تصاویر، با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شدند. تمام المانهای ارائه در Gamma، قابل تغییر و سفارشیسازی هستند.
Pitch: بهترین ابزار ساخت ارائه تیم بازاریابی معماری
«Pitch»، یکی دیگر از ابزارهای آنلاین ساخت ارائه است که از مدلهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای پیشنهاد ساختار و قالب ارائه کمک میگیرد. البته این ابزار کاربردی، امکان ویرایش و به اشتراکگذاری ارائه را نیز فراهم میکند. از ویژگیهای جذاب Pitch میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تبدیل پرامپت به ارائه
- ابزارهای ویرایش اسلایدها
- فونتها و رنگهای متنوع
- اضافه کردن المانهای بصری و فونتهای سفارشی
- تحلیل تعامل مخاطب
نحوه استفاده از Pitch
به منظور استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی Pitch برای ساخت ارائه در حوزه معماری، مراحل زیر را طی کنید:
- ورود به سایت Pitch (+)
- کلیک بر روی دکمه «Sign up» و ساخت حساب کاربری
- کلیک بر روی دکمه «Start new presentation» برای ساخت ارائه جدید
- انتخاب نحوه ساخت ارائه جدید (از ابتدا، با هوش مصنوعی یا با وارد کردن فایل)
- نوشتن پرامپت برای توصیف موضوع و ارائه مورد نظر
- کلیک بر روی «Start Generating»
- انتخاب قالب رنگی و فونت مورد نظر
- کلیک بر روی «Start editing» برای ویرایش اسلایدها

ارائههای ساخته شده توسط هوش مصنوعی Pitch، دارای ساختار جذاب و قابل قبولی هستند. با این وجود، محتوای آنها به اندازه خروجی Gamma کامل نیست. بنابراین، معمولا به ویرایش بیشتر نیاز دارند.
STORYD: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای ساخت قالب ارائه
«STORYD»، از دیگر ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی است که به کاربران در تهیه قالب و چارچوب ارائهشان کمک میکند. این ابزار با وجود برخورداری از ویژگیهای ساده با تنظیمات نهچندان پیشرفته، باعث ایدهپردازی و پایهریزی بهتر یک ارائه جذاب میشود.
نحوه استفاده از STORYD
برای استفاده از STORYD، کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- ورود به سایت STORYD (+) و کلیک بر روی «Launch App» یا «Start for free»
- ثبت نام و ورود به حساب کاربری
- نوشتن پرامپت توصیفی یا عنوان اصلی موضوع مورد نظر
- کلیک بر روی Create
- ویرایش اسلایدها

STORYD به شما کمک میکند تا به ساختار ارائه مورد نظرتان نظم دهید و هر اسلاید را بر اساس نیازهایتان تنظیم کنید.
Slidesgo: بهترین ابزار هوش مصنوعی برای ساخت و ویرایش ارائه
«Slidesgo»، یکی دیگر از ابزارهای هوش مصنوعی برای ساخت سریع ارائه است که ابزارهای کاربردی بسیار زیادی را برای ویرایش اسلایدها در اختیار کاربران قرار میدهد. این ابزار، تنها با نوشتن عنوان، تعیین تعداد اسلایدها و انتخاب تم مورد نظر، ارائهای با متن و تصویر جذاب تولید میکند. امکان دانلود خروجی ارائه با فرمتهای پاورپوینت، پیدیاف و PNG وجود دارد.
نحوه استفاده از Slidesgo
برای استفاده از Slidesgo، مانند تمام ابزارهای رایگان و پولی معرفی شده در این مطلب، پیش از هر کاری باید وارد سایت آن (+) شوید و حساب کاربری بسازید. پس از این کار، یک کادر ساده برایتان به نمایش درمیآید که از شما میخواهد تا موضوع یا هدف ارائه خود را بیان کنید. در پایین این کادر، گزینهای برای تنظیم تعداد اسلایدها وجود دارد.

پس نوشتن ایده و کلیک بر روی «Get started»، هوش مصنوعی Slidesgo شروع به ایدهپردازی و ساخت اسلایدها میکند. در مرحله اول، این ابزار، عنوانها را نمایش میدهد. اگر نیازی به تغییر یا پاک کردن عنوانها ندارید، بر روی «Continue» کلیک کنید تا تمها و قالبهای آماده نشان داده شوند. پس از انتخاب قالب مورد نظر، بر روی «Generate and download presentation» کلیک کنید. به این ترتیب، ارائه آماده و به طور خودکار دانلود میشود.
بهترین مسیر یادگیری کار با ابزارهای هوش مصنوعی در معماری چیست؟

بهترین مسیر یادگیری کار با ابزارهای هوش مصنوعی در معماری، آشنایی با عملکرد کلی ابزارهای رایج با کاربردهای عمومی و سپس رفتن به سراغ ابزارهای تخصصیتر با قابلیتهای ویژه است. پیشنهاد میکنیم در ابتدای مسیر یادگیری خود، با ابزارهای عمومی نظیر چتجیپیتی، بارد و کوپایلت آشنا شوید.
اغلب فعالیتهای معماران، با طراحی و به تصویر کشیدن ایدهها ارتباط دارند. بنابراین، یادگیری کار با ابزارهای تبدیل متن به عکس، بخصوص تمرکز بر روی تقویت مهارت پرامپنویسی، قدم هوشمندانهای خواهد بود:
در قدم نهایی، توصیه میکنیم کار با ابزارهای تخصصی هوش مصنوعی در معماری را یاد بگیرید.
فیلمهای آموزشی فرادرس، شما را در این مسیر همراهی میکنند.
جمعبندی: تکمیل فهرست ابزارهای هوش مصنوعی در معماری
در این مطلب از مجله فرادرس، به معرفی بهترین ابزارهای هوش مصنوعی در معماری به همراه آموزش اجمالی نحوه استفاده از آنها پرداختیم. اغلب ابزارهای معرفی شده در این مطلب، رایگان یا دارای امکان استفاده رایگان با محدودیتهای خاص بودند. اگر ابزارهای رایگان را با دقت و متناسب با نیازهایتان انتخاب کنید، میتوانید به خروجیهای قابل قبول و باکیفیت برسید.
فهرست ابزارهای هوش مصنوعی در معماری به موارد معرفی شده در این مطلب محدود نمیشود. نرمافزارهای کامپیوتری، برنامههای کاربردی تلفنهای همراه و حتی افزونههای زیادی بر پایه مدلهای هوش مصنوعی و برای تسهیل فعالیتهای حوزه معماری توسعه یافتهاند. شاید گزینههای زیر، موارد معرفی شده را تا حدی کاملتر کنند:
- ReRender: ابزار آنلاین رندرگیری با امکان ۳ بار استفاده رایگان در روز
- Planfinder: پلاگین ویرایش سریع پلان کف ساختمان با قابلیت نصب بر روی نرمافزارهایی نظیر راینو و رویت
- Spacely AI: ابزار آنلاین رندرگیری، طراحی داخلی و طراحی اتاق با امکان استفاده رایگان محدود
- Adobe Firefly: هوش مصنوعی اختصاصی شرکت ادوبی (سازنده فتوشاپ) با قابلیت تبدیل متن به تصویر و ویرایش هوشمند تصاویر
- ChatGPT: معروفترین ابزار هوش مصنوعی متنی با قابلیت گفتگو و پاسخدهی به سوالات عمومی و تخصصی
هر روزه، ابزارهای جدید به دنیای هوش مصنوعی معرفی میشوند. اگر میخواهید بیشترین بهره را از این ابزارها ببرید، باید همواره خود را بهروز نگه دارید و به دنبال یادگیری باشید.
source