استفاده از اطلاعات داخل شبکه‌های بلاکچینی برای ارزیابی بازار ارزهای دیجیتال «تحلیل درون‌زنجیره‌ای» (On-chain Analysis) نامیده می‌شود. به عبارت دیگر تحلیل آنچین روشی برای بررسی داده‌های درون شبکه‌ای بسترهای بلاکچینی برای درک رفتار سرمایه‌گذاران است. با استفاده از این تحلیل تریدرها می‌توانند روندهای قیمتی را نیز پیش‌بینی کنند. این تحلیل مواردی نظیر اطلاعات تراکنش‌ها، آدرس‌های فعال، حجم ورودی و خروجی صرافی‌ها و رفتار نهنگ‌های بازار را بررسی می‌کند. در این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع می‌پردازیم که تحلیل آنچین چیست و پس از معرفی این تحلیل، نحوه ترید با اطلاعات آنچین را شرح می‌‌دهیم. در ادامه مزایا و معایب استفاده از این تحلیل را نیز توضیح می‌دهیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

تحلیل آنچین چیست؟

بررسی اطلاعات بلاک‌چین برای ارزیابی سلامت شبکه و پیش‌بینی نوسانات قیمت را تحلیل آنچین می‌گویند. تحلیل آنچین به تحلیل‌گران رویکردی متفاوت برای تحقیق و بررسی در حوزه ارزهای دیجیتال ارائه می‌کند. تحلیل درون‌زنجیره‌ای می‌تواند روشی نوین برای ارزش‌گذاری رمزارزها باشد و قدرت پیش‌بینی تحلیل‌گران را در بازار کریپتو افزایش دهد.

نحوه کارکرد تحلیل آنچین چیست؟

تحلیل آنچین با بررسی اطلاعات بلاک‌چین مانند تراکنش‌ها و دارایی‌های کیف پول‌های ارز دیجیتال اطلاعات مربوط به نحوه فعالیت کاربران شبکه را به‌طور لحظه‌ای در اختیار تحلیل‌گران قرار می‌دهد. این امکان که نظیر آن در امور مالی سنتی وجود ندارد، امکان بررسی دقیق‌تر و گسترده‌تری را در اختیار تحلیل‌گران بازار کریپتو قرار می‌دهد. برای آشنایی بیشتر با کیف پول‌های ارز دیجیتال می‌توانید مطلب کیف پول دیجیتال چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید.

در تصویر زیر مقدار عرضه در گردش بیت کوین با نوسانات قیمت این رمزارز مقایسه شده است. نمودار نارنجی مربوط به مقدار عرضه در گردش بیت کوین و نمودار مشکلی تغییرات قیمت بیت کوین را نشان می‌دهد.

مقایسه مقدار عرضه در گردش بیت کوین با نوسانات قیمت این رمزارز
مقایسه مقدار عرضه در گردش بیت کوین با نوسانات قیمت این رمزارز

بلاک‌چین‌های عمومی مانند اتریوم، سولانا و بیت کوین دفاتر کل توزیع‌شده‌ای هستند که به کاربراین اجازه اعمال تغییرات در آن را می‌دهند. این تغییرات شامل تراکنش‌هایی در این بسترهای غیرمتمرکز هستند که توسط همه افراد قابل مشاهده و ردیابی است. این قابلیت به هر فردی این امکان را می‌دهد تا بدون محدودیت زمانی و مکانی به اطلاعات این تراکنش‌ها دسترسی پیدا کند. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که کارکرد تحلیل آنچین در ترید چیست و درباره آن توضیحاتی ارائه می‌کنیم.

کارکرد تحلیل آنچین در ترید

شفافیت تراکنش‌ها در بسترهای بلاکچینی که آن را می‌توان با توجه به اطلاعات درون‌زنجیره‌ای تحلیل کرد، فرصت مناسبی را برای پیدا کردن موقعیت‌های مناسب در ترید ایجاد می‌کند. امکان رصد لحظه‌ای تراکنش‌های شبکه برای تریدرها امکان بررسی فعالیت بازار مربوطه را فراهم می‌کند. با توجه به این موضوع تریدرهایی که از تحلیل آنچین در بازار ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند، سریع‌تر می‌توانند از فرصت‌های معاملاتی برای ترید استفاده کنند.

اهمیت اطلاعات آنچین

اطلاعات درون زنجیره‌ای از آن جهت اهمیت دارد که شامل اطلاعات تراکنش‌های ذخیره‌شده در بلاکچین است. این اطلاعات به‌راحتی از طریق مرورگرهای بلاکچین در دسترس کاربران قرار می‌گیرد و کاربران می‌توانند از این اطلاعات برای بررسی نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال استفاده کنند.

بنابراین با استفاده از اطلاعات آنچین تریدرها می‌توانند روندهای قیمتی را پیش‌بینی کنند و میزان اشتیاق یا دلسردی تریدرها در بازار مربوطه را بررسی کنند. برای مثال یکی از موضوعاتی که امکان بررسی آن با تحلیل آنچین وجود دارد و این اطلاعات را ارزشمند می‌کند، امکان بررسی چگونگی جابه‌جایی سرمایه درون شبکه است که این موضوع فرصت‌های معاملاتی مناسبی را به تریدرها نشان می‌دهد.

تحلیل آنچین شامل چه مواردی می‌شود؟

در فهرست زیر برخی از معیارهای قابل‌بررسی با تحلیل آنچین را مشاهده می‌کنید.

  • آدرس‌های فعال در شبکه
  • حجم تراکنش‌ها
  • ارزش کل قفل‌شده
  • سود و زیان تحقق‌یافته
  • میزان عرضه در سود
  • میزان عرضه در زیان
معیارهای قابل‌بررسی با تحلیل آنچین
معیارهای قابل‌بررسی با تحلیل آنچین

یادگیری تحلیل ارزهای دیجیتال با فرادرس

روش‌های متنوعی برای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد. تحلیل تکنیکال یکی از انواع تحلیل‌های موجود در بازارهای مالی است که می‌توان از آن برای تحلیل قیمت بازار ارزهای دیجیتال نیز استفاده کرد. برای یادگیری تحلیل تکنیکال لازم است تا با نحوه تحلیل نمودار قیمت آشنا شوید و انواع الگوهای قیمتی را بشناسید.

تحلیل بنیادی نوعی دیگر از تحلیل در بازارهای مالی است که برای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال نیز استفاده می‌شود. البته روش‌هایی که برای تحلیل بنیادی در بازار ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود، با روش‌های تحلیل بنیادی در سایر بازارهای مالی متفاوت است. نوعی دیگر از تحلیل که مخصوص بازار ارزهای دیجیتال است، تحلیل با استفاده از داده‌های درون‌زنجیره‌ای است که به‌عنوان تحلیل آنچین شناخته می‌شود.

مجموعه آموزش ارز دیجیتال و رمز ارز – مقدماتی تا پیشرفته
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش ارزهای دیجیتال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

در فرادرس فیلم‌های آموزشی متنوعی برای یادگیری تمامی انواع تحلیل‌های موجود در بازار ارزهای دیجیتال تهیه شده است. در فهرست زیر برخی از فیلم‌های آموزشی فرادرس در حوزه ارزهای دیجیتال را مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر در این حوزه می‌توانید از مجموعه فیلم آموزشی زیر استفاده کنید.

ابزارهای تحلیل آنچین

ابزارهای متنوعی برای تحلیل آنچین وجود دارد. این ابزارها بررسی تمامی کیف‌‌پول‌های رمزارزی و قراردادهای هوشمند را برای کاربران امکان‌پذیر می‌کنند. با توجه به نیاز کاربران و تریدرها برای تحلیل درون زنجیره‌ای شبکه‌های بلاکچینی، پلتفرم‌های متنوعی ایجاد شده‌اند که با ارائه نمودارها و امکانات کاربردی به کاربران کمک می‌کنند تا داده‌های بلاکچین را بهتر مشاهده کنند و جابه‌جایی‌های ارزهای دیجیتال و محتویات داخل کیف پول‌های فردی را رصد کنند. برای آشنایی با نحوه راه‌اندازی و استفاده از کیف پول ارز دیجیتال می‌توانید فیلم آموزش استفاده از کیف پول‌ ارز دیجیتال فرادرس را مشاهده کنید.

در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که اهمیت انتخاب ابزارهای برتر در تحلیل آنچین چیست و برخی از پلتفرم‌های مطرح در این حوزه را نام می‌بریم.

اهمیت انتخاب ابزارهای برتر برای تحلیل آنچین

با توجه به اهمیت درک فعالیت‌های بلاکچین، انتخاب ابزارهای پیشرفته تحلیل درون‌زنجیره‌ای نقش مهمی برای درک نوسانات قیمت در بازار ارزهای دیجیتال دارد. در ادامه سعی می‌کنیم برخی از پلتفرم‌های پشرو در حوزه تحلیل آنچین را معرفی کنیم.

  • پلتفرم Nansen: این پلتفرم با پوشش شبکه‌هایی مانند اتریوم و انواع فورک‌های آن تحلیل‌های گسترده‌ای از داده‌های درون زنجیره‌ای ارائه می‌کند. علاوه بر این پلتفرم Nansen ابزارهای ضروری برای تحلیل پیشرفته بازار ارزهای دیجیتال را برای پیگیری رفتار نهنگ‌ها فراهم می‌کند.
  • پلتفرم Glassnode: این پلتفرم بر شاخص‌های درون‌زنجیره‌ای بیت کوین تمرکز دارد. علاوه بر این از بیش از ۲۰۰ دارایی دیجیتال پشتیبانی می‌کند و دسترسی به بیش از ۲۰۰ شاخص تحلیل در بازار را برای بررسی عمق‌تر فراهم می‌کند.
  • پلتفرم CryptoQuant: سادگی در ارائه داده‌های درون‌زنجیره‌ای و پشتیبانی از بیت کوین، اتریوم و سایر آلت‌کوین‌ها از ویژگی‌های این پلتفرم است. این پلتفرم با ارائه اطلاعات به‌طور ساده، ابزاری کاربردی برای تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه برای انجام معاملات محسوب می‌‌شود.

ترید ارزهای دیجیتال با تحلیل آنچین

با توجه به اینکه با تحلیل درون‌زنجیره‌ای امکان بررسی داده‌های بلاکچینی برای تشخیص الگوهای تراکنشی و جابه‌جایی دارایی‌ها وجود دارد، بنابراین تریدرها می‌توانند با بررسی این اطلاعات تصمیمات بهتری درباره نحوه انجام معاملات در بازار مربوطه اتخاذ کنند.

برای پیش‌بینی بهتر قیمت دارایی‌های دیجیتال علاوه بر استفاده از تحلیل آنچین لازم است تا از ترکیب عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمتی استفاده کنیم. برای این منظور می‌توانید فیلم آموزش شناسایی توکن‌های ارز دیجیتال با رشد بالا در سرمایه‌گذاری فرادرس را مشاهده کنید.

برای مثال با اندازه‌گیری شاخص‌هایی مانند تعداد دارندگان توکن، حجم تراکنش‌ها و میزان تمرکززدایی، تریدرها بهتر می‌توانند ارزش بنیادی ارزهای دیجیتال را بررسی کنند.

نحوه بررسی اطلاعات آنچین

برای بررسی اطلاعات آنچین به منظور درک فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای می‌بایست مراحل زیر را در نظر بگیریم.

  • درک شاخص‌های آنچین
  • بررسی احساسات بازار با الگوهای رفتاری
  • تمرکز بر فعالیت نهنگ‌های بازار
  • رصد مقدار ورود و خروج ارز دیجیتال به صرافی‌ها
  • ترکیب شاخص‌ها

درک شاخص‌های آنچین

در ادامه برخی از مهم‌ترین شاخص‌های آنچین را برای انجام تحلیل‌های درون‌زنجیره‌ای بررسی می‌کنیم.

  • حجم تراکنش‌ها: این شاخص حجم کل تراکنش‌ها و تعداد آن‌ها را در بازه‌های زمانی مشخص نشان می‌دهد. حجم تراکنش‌ها میزان فعالیت شبکه موردنظر را بیان می‌کند.
  • آدرس‌های فعال در شبکه: آدرس‌های منحصر به‌ فردی را نشان می‌دهد که در شبکه مربوطه فعال هستند و تراکنش انجام می‌دهند. تعداد آدرس‌های فعال میزان مشارکت کاربران در شبکه را نشان می‌دهد.
  • ورود و خروج به صرافی: این شاخص ورودی‌های ارز دیجیتال به صرافی و خروجی‌های آن را از صرافی نشان می‌‌دهد. افزایش خروجی‌ها از صرافی بیان‌گر احتمال ایجاد بازار صعودی و حجم بالای ورودی‌ها به صرافی‌ بیان‌گر احتمال ریزش قیمت است.
  • فعالیت نهنگ‌ها: رصد کیف‌پول‌هایی که حجم بالایی از رمزارزها را در اختیار دارند، اطلاعات ارزشمندی را از فعالیت‌های سرمایه‌گذاران سازمانی یا سرمایه‌گذاران اصلی و بزرگ در بازار مربوطه برای تریدرها فراهم می‌کند.
  • هش ریت شبکه: در بلاکچین‌های مبتنی بر اثبات کار مانند بیت کوین، نرخ هش میزان کل توان محاسباتی مورد استفاده برای تامین امنیت شبکه را نشان می‌دهد. افزایش نرخ هش معمولا به معنی امنیت بالاتر شبکه است.
  • توزیع عرضه: این شاخص نحوه توزیع توکن را بین کیف‌پول‌های رمزارزی نشان می‌دهد. این شاخص بیان می‌کند که آیا توکن‌ها به‌طور یکنواخت در کیف‌پول‌ها توزیع شده‌اند یا اینکه بیشتر آن‌ها در اختیار نهنگ‌های بازار قرار دارند.
مقایسه نمودار تعداد آدرس‌های انباشت بیت‌کوین با نوسانات قیمت این رمزارز
مقایسه تعداد آدرس‌هایی که بیت‌کوین انباشت می‌کنند با نوسانات قیمت این رمزارز

در تصویر بالا خط نارنجی نشان‌دهنده تعداد آدرس‌هایی است که بیت‌کوین را انباشت می‌کنند. خط مشکلی نیز نوسانات قیمت بیت‌کوین را نشان می‌دهد. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که الگوهای رفتاری در تحلیل آنچین چیست و درباره بررسی احساسات بازار با این الگوها توضیحاتی ارائه می‌کنیم.

بررسی احساسات بازار با الگوهای رفتاری

برای شناسایی احساسات بازار با استفاده از ابزارهای تحلیل آنچین می‌توانیم موارد زیر را بررسی کنیم.

  • بررسی رفتار کاربران شبکه: زمانی که هولدرهای شبکه شروع به افزایش دارایی‌ها می‌کنند، نشانه‌ای مثبت برای بازار است. از سویی دیگر فروش‌های گسترده توسط تریدرهای کوتاه‌مدت نشانه‌ای از وجود احساسات منفی در بازار مربوطه است.
  • سود و زیان تحقق‌یافته و تحقق‌نیافته: بررسی این موضوع که آیا اکثر کوین‌های در گردش در وضعیت سود یا زیان نگهداری می‌شوند، می‌تواند فشار فروش احتمالی یا تمایل به نگه‌داشتن دارایی‌ها را نشان دهد.
  • افزایش ناگهانی کارمزد تراکنش‌ها: کارمزدهای بالاتر معمولا نشانه افزایش تقاضا یا شلوغی شبکه است که اغلب با افزایش فعالیت بازار ارتباط دارد.

تمرکز بر فعالیت نهنگ‌های بازار

جابه‌جایی‌هایی که توسط نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران سازمانی روی می‌دهد معمولا قبل از حرکات قیمتی در بازار مربوطه اتفاق می‌افتد. زمانی که نهنگ‌ها شروع به انباشت دارایی می‌کنند، سیگنال مثبتی برای بازار محسوب می‌شود. از سویی دیگر فروش‌های گسترده توسط نهنگ‌ها نشانه‌ای از بازار ریزشی است و بعد از آن قیمت‌ها در بازار مربوطه اصلاح می‌کند.

رصد مقدار ورود و خروج ارز دیجیتال به صرافی‌ها

مقدار دارایی‌های رمزارزی نگهداری‌شده در صرافی‌های ارز دیجیتال شاخص خوبی برای پیش‌بینی روند حرکات قیمت در بازار است.

  • کاهش ذخایر صرافی‌ها: زمانی که ذخایر صرافی‌ها به‌دلیل خروج ارزهای دیجیتال از آن‌ها کاهش پیدا می‌کند، نشانه‌ای از مرحله انباشت و کاهش فشار فروش در بازار مربوطه است.
  • افزایش ذخایر صرافی‌ها: افزایش حجم ارزهای دیجیتال نگهداری‌شده در صرافی‌ها دلیلی بر احتمال فروش‌ گسترده و کاهش قیمت احتمالی در بازار مورد نظر است.
مقایسه نمودار قیمت بیت کوین با نمودار مربوط به ذخایر بیت کوین در صرافی‌های ارز دیجیتال
مقایسه نمودار قیمت بیت کوین با نمودار مربوط به ذخایر بیت کوین در صرافی‌های ارز دیجیتال

در تصویر بالا نمودار نارنجی تغییرات مربوط به مقادیر بیت کوین نگهداری‌شده در کل صرافی‌های رمزارزی را نشان می‌دهد. در این تصویر نمودار قیمت بیت کوین با نمودار مربوط به ذخایر بیت کوین در صرافی‌های ارز دیجیتال مقایسه شده است.

نمودار قیمت بیت کوین با رنگ مشکی نشان داده شده است. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید معمولا با کاهش ذخایر بیت کوین در صرافی‌ها روند بیت کوین سیر صعودی داشته است و زمانی که تعداد بیت کوین‌های موجود در صرافی‌ها افزایش پیدا کرده، روند قیمت بیت کوین کاهشی شده است.

ترکیب شاخص‌ها

با توجه به اینکه هیچ‌کدام از شاخص‌های موجود در تحلیل آنچین نمی‌تواند به تنهایی تصویر مناسبی از بازار مورد نظر ارائه کند، بنابراین ترکیب داده‌های مختلف نتایج بهتری از تحلیل بازار به تریدرها ارائه می‌کند. به عنوان مثال‌‌هایی از ترکیب داده‌های درون‌زنجیره‌ای برای دریافت نتیجه بهتر می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • زمانی که ذخایر صرافی‌ها کاهش پیدا می‌کند و همزمان فعالیت کیف پول‌های نهنگ‌ها نیز افزایش می‌یابد، سیگنالی صعودی برای بازار مربوطه محسوب می‌شود.
  • افزایش ورودی ارزهای دیجیتال به صرافی‌ها به‌همراه کاهش آدرس‌های فعال در شبکه سیگنالی نزولی برای بازار موردنظر به‌حساب می‌آید.

برای دریافت نتایج بهتر از داده‌های درون‌زنجیره‌ای لازم است تا آن‌ها را در کنار تحلیل تکنیکال، عوامل اقتصاد کلان و جو حاکم بر بازار بررسی کنیم. برای این منظور می‌توان اخبار مرتبط را در شبکه‌های اجتماعی معتبر بررسی کنیم.

از سویی دیگر می‌توان از پلتفرم‌های تحلیل درون‌زنجیره‌ای برای تنظیم هشدارهای لحظه‌ای درباره فعالیت‌های غیرمعمول مانند انتقال‌های با حجم بالا بین کیف پول‌های رمزارزی، تغییرات مهم در حجم ورودی و خروجی به صرافی‌ها و رفتارهای غیرعادی نهنگ‌های بازار استفاده کنیم.

با وجود اینکه اطلاعات درون‌زنجیره‌ای برای تحلیل بازار بسیار ارزشمند هستند اما این اطلاعات عوامل برون‌زنجیره‌ای مانند تغییرات قوانین، رویدادهای کلان اقتصادی و فعالیت‌های صرافی‌های متمرکز را پوشش نمی‌دهند. بنابراین همواره بهتر است برای اینکه تحلیل جامعی از بازار مربوطه داشته باشیم، تحلیل‌های آنچین را با تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی ترکیب کنیم. در ادامه یاد می‌گیریم که مزایای تحلیل آنچین چیست و برخی از این مزایا را توضیح می‌دهیم.

مزایای تحلیل آنچین چیست؟

در ادامه برخی از مزایای استفاده از تحلیل آنچین را شرح می‌دهیم.

مزایای تحلیل آنچین
مزایای تحلیل آنچین

رصد لحظه‌ای فعالیت‌های درون شبکه

تحلیل آنچین امکان رصد لحظه‌ای فعالیت‌های درون شبکه‌ای را در ارزهای دیجیتال فراهم می‌کند. با توجه به افزایش روزافزون کاربران شبکه‌های بلاکچینی برای نقل و انتقال رمزارزها، استفاده از اطلاعات درون زنجیره‌ای برای رصد بازارهای مربوطه ضروری است.

رصد لحظه‌ای بازار با تحلیل آنچین به کاربران امکان می‌دهد تا بتوانند تغییرات بازار را در همان لحظه روی دادن، در شبکه مربوطه دنبال کنند. این موضوع به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند هر گونه تغییرات تاثیرگذار ناگهانی را به‌سرعت شناسایی کنند و نسبت به آن واکنش‌های مناسبی داشته باشند.

پیش‌بینی دقیق بازار

تحلیل درون‌زنجیره‌ای با استفاده از داده‌هایی شفاف امکان پیش‌بینی دقیق‌تر بازار را فراهم می‌کند. شاخص‌های کلیدی مانند ورود سرمایه به صرافی‌ها، حجم تراکنش‌ها و حرکات نهنگ‌های بازار ابزارهای مفیدی برای پیش‌بینی روندهای بازار هستند.

با بررسی این شاخص‌ها سرمایه‌گذاران می‌توانند احساسات بازار را ارزیابی کرده و تغییرات قیمتی آینده را با دقت بیشتری پیش‌بینی کنند.

بهبود استراتژی‌های معاملاتی

با استفاده از تحلیل آنچین تریدرها می‌توانند استراتژی‌های معاملاتی خود را بهینه کنند. با استفاده از اطلاعاتی که درباره شاخص‌های درون‌زنجیره‌ای مانند آدرس‌های فعال، حجم معاملات و سایر شاخص‌های مربوطه به‌دست می‌آید تریدرها می‌توانند استراتژی‌های معاملاتی خود را بهبود دهند.

برای یادگیری استراتژی‌های لازم برای پیدا کردن توکن‌های پرپتانسیل در بازار ارزهای دیجیتال می‌توانید فیلم آموزش شناسایی توکن‌های ارز دیجیتال با رشد بالا در سرمایه گذاری فرادرس را مشاهده کنید.

با استفاده از شاخص‌های آنچین و بررسی روندهای مربوطه تریدرها می‌توانند معاملات خود را با شرایط لحظه‌ای بازار به‌روز نگه دارند. با استفاده از اطلاعات درون زنجیره‌ای تریدرها بهتر می‌توانند رفتار سایر معامله‌گران را بررسی کنند. علاوه بر این تحلیل آنچین در بررسی فعالیت‌های درون زنجیره‌ای توکن‌های مستعد رشد نقش مهمی دارد.

پس از بررسی مزایای تحلیل آنچین در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که معایب تحلیل آنچین چیست و برخی از معایب این تحلیل را شرح می‌دهیم.

معایب تحلیل آنچین

با وجود مزایای زیادی که تحلیل آنچین دارد، این تحلیل ممکن است تریدرها را با چالش‌هایی روبرو کند و تاثیرگذاری آن را کاهش دهد. یکی از چالش‌های مهم مربوط به دشواری در درک و تعبیر این شاخص‌ها است. علاوه بر این موضوع موارد دیگری نیز وجود دارد که آن‌ها را می‌توان جزو معایب این تحلیل دسته‌بندی کرد. در ادامه به دو مورد مهم از این معایب اشاره می‌کنیم.

دشواری تعبیر اطلاعات آنچین

برای تعبیر و استفاده از داده‌های درون‌زنجیره‌ای لازم است تا تحلیل‌گران اطلاعات زیادی را بررسی کنند. علاوه بر این تفسیر این اطلاعات نیازمند درک مفاهیم بنیادی بلاکچین است. با توجه به این موضوع تعبیر اشتباه از این اطلاعات می‌تواند باعث تصمیم‌گیری‌های نادرست در انجام معاملات شود.

عدم دسترسی به فعالیت‌های برون زنجیره‌ای

یکی از مهم‌ترین معایب تحلیل آنچین عدم دسترسی آن به اطلاعات برون زنجیره‌ای است. با وجود اینکه اطلاعات درون زنجیره‌ای سهم مهمی در تحلیل بازار دارند، برخی از اطلاعات خارج از بلاکچین مانند فعالیت صرافی‌های متمرکز می‌تواند در تصمیم‌گیری تریدرها نقش مهمی داشته باشد.

این فعالیت‌های خارج از بلاک‌چین می‌تواند نقش مهمی در رفتار احتمالی سرمایه‌گذاران در بازار مربوطه داشته باشد. بنابراین در صورتی که تنها به اطلاعات درون زنجیره‌ای تکیه کنیم، تصویری ناقص از شرایط کلی بازار خواهیم داشت.

یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس

تحلیل تکنیکال یکی از انواع تحلیل‌های موجود برای بررسی بازارهای مالی است که طرفداران زیادی دارد. این تحلیل روش‌هایی را برای پیدا کردن نواحی بهینه‌ ورود به معامله و خروج از آن برای تمامی بازارهای مالی از جمله بازار ارزهای دیجیتال ارائه می‌کند.

برای یادگیری تحلیل تکنیکال افراد با استفاده از پیشینه‌ قیمتی موجود لازم است تا الگوهای تکرارشونده در نمودار قیمت را شناسایی کنند. این الگوهای قیمتی که در گذشته ایجاد شده‌اند با احتمال زیادی می‌توانند در شرایطی تقریبا مشابه تکرار شوند. این موضوع به تریدرها کمک می‌کند تا بتوانند قیمت‌های آتی در بازار مربوطه را پیش‌بینی کنند.

مجموعه آموزش بورس و تحلیل تکنیکال – جامع و کاربردی
برای مشاهده مجموعه آموزش بورس و تحلیل تکنیکال بر روی تصویر کلیک کنید.

با توجه به اهمیت تحلیل تکنیکال برای بررسی بازارهای مالی فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که برخی از آن‌ها را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

برای دسترسی به فیلم‌های آموزشی بیشتر در حوزه تحلیل تکنیکال می‌توانید از مجموعه فیلم آموزشی زیر استفاده کنید.

جمع‌بندی

در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع پرداختیم که تحلیل آنچین چیست و اهمیت این تحلیل در بازار ارزهای دیجیتال را شرح دادیم. ابزارهای تحلیل آنچین را بیان کردیم و درباره اهمیت انتخاب ابزارهای برتر برای تحلیل آنچین توضیحاتی را ارائه کردیم.

سپس نحوه بررسی اطلاعات آنچین را شرح دادیم. برای این منظور درباره درک شاخص‌های آنچین، بررسی احساسات بازار با الگوهای رفتاری، فعالیت نهنگ‌های بازار، مقدار ورود و خروج ارز دیجیتال به صرافی‌ها و ترکیب این شاخص‌ها برای ارزیابی بهتر بازار رمزارزها توضیحاتی دادیم.

در ادامه مواردی نظیر رصد لحظه‌ای فعالیت‌های درون شبکه، پیش‌بینی دقیق بازار و بهبود استراتژی‌های معاملاتی را به‌عنوان مزایای این روش بیان کردیم. در پایان نیز مواردی نظیر دشواری در تعبیر اطلاعات آنچین و عدم دسترسی به فعالیت‌های برون زنجیره‌ای را به‌عنوان معایب این روش شرح دادیم.

source

توسط expressjs.ir