راهنمای رفتار با فرزند کنکوری
به نقل از وب سایت استاد محمودزاده کار هایی که والدین در زمان کنکور فرزندان نباید بکنند به شدت مورد اهمیت است و باید والدین به آن توجه ویژه ای داشته باشند. در این دوران حساس و پرتنش، نحوه برخورد شما با فرزند کنکوری تاثیر بسزایی بر روحیه و عملکرد او دارد. به جای وارد کردن فشار های روانی و اعمال انتظارات غیر منطقی، ضروری است که فضایی دلگرم کننده و آرام ایجاد کنید تا دانش آموز بتواند با اطمینان و تمرکز به سوی اهدافش حرکت کند. وقتی به جای مقایسه های بی پایان و سرزنش های تند، به تقویت اعتماد به نفس و حمایت عاطفی توجه کنید، محیط مطالعه ای مساعد فراهم می آید که خلاقیت و استقلال فرزندتان را شکوفا می کند. رفتار هوشمندانه و همراهی مستمر شما در این مسیر، کلید افزایش بهره وری و موفقیت در شرایط رقابتی کنکور است.
- ۱. سرزنش مداوم: از سرزنش کردن و انتقاد بی وقفه خودداری کنید.
- ۲. مقایسه با دیگران: فرزندتان را با دیگران مقایسه نکنید.
- ۳. ایجاد فشار بیش از حد: به او فشار روانی و انتظارات غیر منطقی وارد نکنید.
- ۴. کنترل مطلق: اجازه ندهید تمام برنامه هایش تحت کنترل شما قرار گیرد.
- ۵. بی توجهی عاطفی: حمایت عاطفی و دلگرمی لازم را نادیده نگیرید.
چگونه با فرزند کنکوری رفتار کنیم
در دوران کنکور، شیوه برخورد والدین با فرزند خود اهمیت بسیاری برای رسیدن به موفقیت دارد.
برخورد والدین در ایجاد انگیزه و روحیه دانش آموز تاثیر بسزایی دارد. تعامل موثر والدین با مشاوران تحصیلی می تواند در شکل گیری این رفتار صحیح بسیار موثر باشد.
والدینی که با صبر و حوصله از فرزند خود در این مسیر حمایت می کنند تاثیر زیادی در کاهش استرس و اضطراب دانش آموز دارند و این موضوع باعث می شود که دانش آموز بتواند از فشار و استرس ناشی از این دوران به سلامت عبور کند.
موارد زیر می تواند شما را در برخورد صحیح تر با دانش آموزان کنکوری هدایت کند.
- شما باید این اطمینان را به فرزند خود بدهید که در هر شرایطی حامی و همراه او خواهید بود و با اعتماد به توانایی های فرزند خود در این مسیر قدم بگذارید. زمانی که فرزند شما بداند ارزش او در کسب نمره بالا محدود نمی شود و چیزی که اهمیت دارد تلاش او برای رسیدن با اهداف است، انگیزه و خودباوری او به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کند.
- شما باید در عوض اعمال فشار و استفاده از ابزار های کنترل کننده و حتی سخنان کلامی تند، با استفاده از کلمات محبت آمیز و حمایت و تشویق او، محیطی امن در راستای رسیدن به موفقیت های بیشتر برایشان مهیا کنید.
- رفتار صحیح شما زمانی شکل می گیرد که به دور از مقایسه فرزندتان با دیگران و با تاکید بر نقاط قوت، پیشرفت ها و موفقیت او باعث ایجاد حس ارزشمندی در فرزندتان می شوید.
- با تعیین زمان های از پیش تعیین شده با فرزند خود صحبت کنبد تا از درگیری های ذهنی، مشکلات تحصیلی و نیاز های او باخبر شوید تا بتوانید با مشورت مشاور تحصیلی بهترین راهکار ها را برای رفع این چالش ها پیش بگیرید.
- یکی از دیگر موارد مهم فراهم کردن یک محیط آرام و به دور از تنش در گوشه ای از خانه است تا بتواند از هرگونه مزاحمت های غیرضروری دور باشد. برای این منظور فراهم کردن یک برنامه ساختار یافته با هدف مدیریت زمان می تواند در پیشبرد اهداف موثر واقع شود.
- حضور فعال شما در ارائه این راهنمایی ها و برطرف کردن نیاز های آموزشی او می تواند نقش کلیدی در کاهش استرس دانش آموز داشته باشد.
چرا مقایسه مداوم فرزند با دیگران در کنکور ضرر دارد؟
یکی از بزرگترین اشتباهات رایج والدین مقایسه فرزندان خود با دیگران است. انجام این رفتار اشتباه می تواند منجر به از بین بردن اعتماد به نفس دانش آموزان شود.
با از بین رفتن اعتماد به نفس افراد شروع به خود تخریبی می کنند و این موضوع باعث دور شدن آن ها از موضوع اصلی خواهد شد.
شما باید بدانید که هر فرد ویژگی ها و توانمندی های خاص خود را دارد و نمی توان از طریق مقایسه به فردی موفق تبدیل شد.
زمانی که پیشرفت ها و تلاش های فرزندتان با مقایسه شما روبرو می شود باعث می شود که او خود را فردی ناتوان و بی کفایت تلقی کند و او را از تلاش در ادامه مسیر باز می دارد.
مبنای مقایسه بر اساس ایجاد رقابت با دیگران شکل می گیرد که این موضوع نگرانی ها، فشار و استرس را در فرد افزایش می دهد.
این نگرانی ها از ترس شکست و نگرانی از عدم برآروده کردن انتظارات والدین، می تواند عملکرد و بهره وری هر کسی را در هر زمینه ای مختل کند.
در مقابل زمانی که ما بر توانمندی های خود تمرکز داشته باشیم با کمک افراد آگاه می توانیم روز به روز پیشرفت بیشتری را در زندگی شاهد باشیم.
به جای آن که والدین زمان و انرژی خود را صرف مقایسه های بی پایان کنند، بهترین رویکرد حمایت و تشویق به تلاش فردی است.
با تاکید بر رشد شخصی، تقدیر از پیشرفت های کوچک و تشویق به بهبود، می توانند به فرزند خود کمک کنند تا به اعتماد به نفس کافی دست یابد و با آرامش و انگیزه به سوی اهدافش حرکت کند.
حمایت عاطفی والدین در زمان کنکور: کلید افزایش بهره وری و موفقیت
یکی از نیاز های اصلی دانش آموزان در دوره پرچالش کنکور، فراهم کردن یک محیط امن با ایجاد حس امنیت و حمایت بی قید و شرط است.
نظریه های مختلف نشان می دهد که حمایت عاطفی از سوی والدین به طرز چشمگیری باعث کاهش استرس و اضطراب می شود و در نتیجه عملکرد وی بهتر خواهد شد.
یکی از جنبه های مهم حمایت عاطفی از سوی والدین، ایجاد محیطی است که فرزند احساس کند برای والدینش فارغ از نتیجه ای که در کنکور کسب می کند اهمیت دارد.
این حمایت می تواند از طریق تشویق های مثبت، گوش دادن به نگرانی ها، تلاش برای رفع نیاز ها و ایجاد فضایی آرام باشد.
حمایت و پذیرش والدین باعث افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان و انگیزه ای مضاعف برای تلاش کردن می شود.
در نهایت، نقش والدین به عنوان یک پشتیبان عاطفی، همچون چراغ راهی در تاریکی دوران کنکور عمل می کند. این حمایت نه تنها به بهبود عملکرد تحصیلی منجر می شود، بلکه زمینه ساز رشد شخصیتی و شکوفایی استعداد های واقعی فرزندتان خواهد بود.
source