04 بهمن 1403 ساعت 19:04

با اعلام معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، واگذاری انشعاب برق در ساختمان های مسکونی از سال ۱۴۰۴ به بعد، منوط به نصب پنل خورشیدی خواهد بود.

با عنایت به آخرین اخبار داخلی، محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در نشست اخیر «گذر از اوج باز تابستان ۱۴۰۴» که به صورت مشترک با شرکت‌های توزیع برق کشور برگزار شد، از واگذاری انشعاب برق متقاضیان خانگی و تجاری به شرط نصب پنل خورشیدی پشت بامی خبر داد و این اقدام را مستلزم اجزای درست و موثر دستورالعمل و تسری آن به تمامی فرآیندهای واگذاری انشعاب برق در کشور خواند.

اجباری شدن نصب پنل خورشیدی از سال آینده

نصب پنل خورشیدی

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، با تأکید بر اهمیت آمادگی کامل برای اجرای دستورالعمل‌های جدید، خواستار تسلط کامل مدیران ذی‌ربط شرکت‌های توزیع برق بر دستورالعمل‌ها و فرایند انجام کار شد. وی همچنین بر لزوم توجیه مقامات استانی، مسئولان فنی استانداری، سازمان بازرسی و سازمان نظام مهندسی در خصوص این دستورالعمل‌ها تأکید کرد.

محسن ذبیحی، برگزاری جلسات آموزشی را برای طراحان و ناظران حوزه برق و حوزه ساختمان ضروری دانست و اظهار داشت که این آموزش‌ها به اجرای صحیح و دقیق دستورالعمل کمک خواهد کرد. وی همچنین خواستار تهیه یک جدول مقایسه‌ای از هزینه‌های انجام کار در مقایسه با ارزش ساختمان شد تا این اطلاعات در اختیار شرکت‌های توزیع برق قرار گیرد و بتوانند با دیدی روشن‌تر به این موضوع بپردازند.

معاون هماهنگی توزیع توانیر با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی و روشنگری در خصوص دستورالعمل‌های جدید، کاربرد این دستورالعمل را بیشتر متوجه کلانشهرها عنوان کرد و اظهار داشت که این دستورالعمل از ابتدای سال آینده اجرایی می‌شود.

نصب پنل خورشیدی

مهرداد صمدی، معاون مهندسی شبکه توانیر نیز در این نشست به تفاهم‌نامه توانیر با سازمان نظام مهندسی ساختمان در اواسط امسال اشاره کرد که بر اساس آن، نصب سامانه‌های خورشیدی بامی در دستور کار قرار گرفته است. وی بیان داشت که شیوه‌نامه اجرایی این تفاهم‌نامه از سوی سازمان نظام مهندسی اعلام شده و دستورالعمل اجرایی نیز به شرکت‌های توزیع برق ابلاغ گردیده است.

مطابق دستورالعمل فنی نصب این سامانه‌ها که از سوی سازمان ساتبا صادر شده، مشترکان محدود به 2 برابر ظرفیت انتخاب تا سقف 200 کیلووات، می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند. بر اساس این دستورالعمل، ساختمان‌های تجاری و خانگی باید پنل‌های خورشیدی بامی را نصب کرده و به شبکه توزیع متصل کنند.

همچنین، این ساختمان‌ها می‌توانند در قالب انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق با وزارت نیرو از مزایا و منافع اقتصادی قابل توجه و مستمر آن بهره‌مند شوند. دستورالعمل ساتبا، همه ساختمان‌های تجاری و خانگی دارای 4 طبقه و بیشتر یا با مجموع زیربنای طبقات بیش از هزار متر مربع را که متقاضی انشعاب برق هستند، ملزم به نصب پنل‌های خورشیدی روی پشت بام یا محوطه و پارکینگ می‌سازد. حداقل توان نامی سامانه در نظر گرفته شده برای این ساختمان‌ها، 5، 10، 15 و 20 کیلووات است.

آمادگی ۲۰۰ مگاوات پنل خورشیدی در کشور

نصب پنل خورشیدی

در این نشست که با ارائه گزارشی از آماده‌سازی ۲۰۰ ساختگاه ۳ مگاواتی همراه بود، معاون هماهنگی توزیع توانیر از آمادگی ۲۰۰ مگاوات پنل خورشیدی خبر داد. این پنل‌ها در انتظار معرفی ساختگاه برای نصب هستند و هدف از نصب آن‌ها، رفع افت ولتاژ با اولویت استان‌های تهران، قم، البرز، مازندران و گلستان است.

ذبیحی با اشاره به ابلاغ افزایش اختیارات شرکت‌های توزیع برق برای عقد قرارداد با متقاضیان (از ۲۰۰ کیلووات به ۱ مگاوات)، از پذیرش افزایش این ظرفیت به ۵ مگاوات خبر داد. این افزایش ظرفیت به‌صورت پایلوت در ۵ شرکت توزیع برق و با هماهنگی ساتبا اجرا می‌شود و در ادامه به سایر شرکت‌ها تعمیم داده خواهد شد.

وی همچنین از پیگیری دو فاز دیگر این طرح توسط ساتبا خبر داد: احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط سرمایه‌گذاران خصوصی و احداث ۱۵۰۰ مگاوات دیگر توسط ساتبا از طریق دیگر سرمایه‌گذاران. انتظار می‌رود در مجموع، فرایند اجرایی ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

همچنین بخوانید: انتقاد پزشکیان از وزارت نیرو: وعده قطعی دو ساعته برق، محاسبات غلط بود فیلترشکن ها بلای جان برق ایران؛ ۱۶ درصد مصرف برق کشور خوراک عبور از فیلتر! بابک زنجانی و بیت بانک؛ ماجرای صرافی ارز دیجیتال جدیدی که سروصدا به پا کرد

source

توسط expressjs.ir