04 بهمن 1403 ساعت 12:52
به نظر میرسد جیمی دونالدسون معروف به مستر بیست، مشتری جدید تیک تاک است. این در حالیست که قبلاً نام ایلان ماسک به عنوان خریدار این پلتفرم مطرح شده بود.
از زمان تعلیق ممنوعیت سراسری تیک تاک توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، گمانهزنیها درباره خرید این پلتفرم پرطرفدار توسط ثروتمندترین افراد جهان به اوج خود رسیده است. حالا، یک رقیب جدید وارد این رقابت شده است: جیمی دونالدسون، اینفلوئنسر مشهور که با نام مستعار مستر بیست شناخته میشود.
مشتری جدید تیک تاک، مستر بیست است
دونالدسون هفته گذشته در پلتفرم ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد: «خب، من تیک تاک را میخرم تا ممنوع نشود.» او در ادامه افزود: «از وقتی این توییت را گذاشتم، کلی میلیاردر به من پیام دادند که ببینیم میتوانیم این کار را انجام دهیم یا خیر.»
روز سهشنبه، وکیل دونالدسون به شبکه سیانان گفت که این ستاره یوتیوب در مورد خرید تیکتاک کاملا جدی است و در حال حاضر بخشی از گروهی از سرمایهگذاران آمریکایی است که برای خرید این پلتفرم تلاش میکنند. شرکت حقوقی Paul Hastings، نماینده این گروه، اعلام کرده که این پیشنهاد در واکنش به تایید قانون قبلی توسط دیوان عالی مبنی بر الزام تیکتاک به فروش یا ممنوعیت در آمریکا ارائه شده است.
کاملاً منطقی است که دونالدسون، که کسبوکارش بر تولید محتواهای پربیننده متمرکز است، به دنبال مالکیت پلتفرمی باشد که بیشترین سهم را در توزیع این نوع محتوا دارد. خرید تیک تاک عملاً انحصار سرگرمی رسانهای را به او میدهد.
دلیل اصلی این وضعیت، لایحهای است که جو بایدن در آوریل گذشته امضا کرد. این لایحه، بایتدنس (شرکت مادر چینی تیک تاک) را مجبور میکند تا اپلیکیشن خود را به یک شرکت آمریکایی بفروشد یا با ممنوعیت کامل روبرو شود. بسیاری از تحلیلگران این تصمیم را یک اشتباه بزرگ سیاسی دانستند، بهخصوص با توجه به محبوبیت بالای تیک تاک در میان جوانان. ترامپ از این فرصت استفاده کرد و با امضای یک فرمان اجرایی، مهلت 75 روزه برای فروش تیکتاک تعیین کرد. بر اساس این فرمان، آمریکا باید حداقل 50 درصد مالکیت این پلتفرم را حفظ کند. ترامپ پیشتر اعلام کرده بود که خریداران دیگری مانند ایلان ماسک و لری الیسون را نیز برای خرید تیک تاک در نظر خواهد گرفت.
با این وجود، شواهدی مبنی بر حمایت احتمالی ترامپ از معامله دونالدسون وجود دارد. بنا بر گزارش بلومبرگ، برد بوندی، برادر پم بوندی (شخصی که توسط ترامپ به عنوان دادستان کل انتخاب شد)، وکیل گروه سرمایهگذاری دونالدسون برای خرید تیک تاک است. ترامپ و بوندی سابقه همکاری نزدیکی دارند. به نوشته بلومبرگ، بوندی بخشی از تیم حقوقی بود که در ماه مارس گذشته به ادغام شرکت رسانهای ترامپ (شرکت مالک پلتفرم اجتماعی سوشال تروث) با یک شرکت چک سفید کمک کرد. این معامله به عنوان یک اقدام نجاتبخش برای ترامپ در اوج مشکلات قانونیاش تلقی شد. قبلا، وبسایت ورج گزارش داده بود که بوندی در سال 2018 نیز وکالت ایلان ماسک را در پرونده اتهام تقلب در اوراق بهادار توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار بر عهده داشت.
دلیل اقدام قاطعانه ایالات متحده برای ممنوعیت تیک تاک هنوز به طور کامل روشن نیست. روایت غالب این بوده که نگرانی مقامات آمریکایی از ارتباطات این پلتفرم با چین و تمایل آنها به قطع ارتباط با رقیب ژئوپلیتیکی اصلیشان، عامل اصلی این تصمیم بوده است. با این حال، نظریه دیگری نیز وجود دارد که تیک تاک را به عنوان ابزاری برای توزیع گسترده جنایات اسرائیل توسط فعالان طرفدار فلسطین معرفی میکند. این نظریه ادعا میکند که این پلتفرم به ابزاری برای تحریک نوجوانان آمریکایی علیه متحد استراتژیک ایالات متحده در خاورمیانه تبدیل شده است.
میت رامنی، سناتور جمهوریخواه، سال گذشته به این موضوع اشاره کرد و دلیل حمایت قاطع برای تعطیلی تیکتاک را تعداد زیاد اشاره به فلسطینیها، نسبت به سایر شبکههای اجتماعی دانست. مجله تایم نیز نیز سال گذشته، فراوانی محتواهای فلسطین در این پلتفرم را با افزایش اتفاقات ضدصهیونیستی در دانشگاههای آمریکا مرتبط دانسته بود.
از زمان احیای تیک تاک، گمانهزنیهایی در خصوص سانسور محتوای مرتبط با فلسطین در این پلتفرم به شدت افزایش یافته است. با این حال، به نظر میرسد این ادعاها تا حدودی اغراقآمیز باشند. تحقیقات منتشر شده توسط 404 Media در روز سهشنبه نشان میدهد که تیک تاک به طور مداوم محتوای مرتبط با فلسطین را حذف نمیکند. این شرکت در پاسخ به پرسش خبرنگاران اعلام کرده است که این محتواها، الزاماً مخالف قوانین و مقررات آن نیست.
اگر هدف ایالات متحده از اعمال محدودیت بر تیک تاک، در واقع، جلوگیری از انتشار محتوای مرتبط با فلسطین در میان کاربران آمریکایی باشد، این رویکرد سابقهای مشخص در رفتار سایر شرکتهای فناوری آمریکایی دارد. گزارش اخیر سازمان دیدهبان حقوق بشر در مورد متا نشان میدهد که این شرکت به طور سیستماتیک محتوای مرتبط با فلسطین را از اینستاگرام و فیسبوک حذف میکند. همچنین، ایکس و یوتیوب نیز در گذشته با چالشهایی در ارتباط با مدیریت محتوای مرتبط با فلسطین مواجه شدهاند.
source