به گزارش خبرنگارپارلمانی رکنا ، مهرداد لاهوتی ضمن اشاره به لزوم بررسی فضای فرامتنی FATF اظهار داشت: موافقت رهبری با بررسی مجدد پالرمو و CFT، نشان میدهد که برای برون رفت از شرایط فعلی اقتصادی باید تدابیر جدید اتخاذ کرد. البته من نمیدانم مجمع تشخیص مصلحت نظام با این موضوع موافقت خواهد کرد یا نه ولی آن چه مسلم است با توجه به وجود تحریمها، ایجاد سرمایهگذاریهای جدید نیز یک ضرورت است و این مهم فقط با فراهم کردن یک فضای امن اقتصادی میسر و ممکن میشود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس دوازدهم ادامه داد: پیوستن به FATF به معنای بهبود دسترسی به سیستم مالی بینالمللی است که همین امر، زمینه افزایش جذب سرمایهگذاری خارجی و بهبود روابط تجاری با سایر کشورها را ایجاد می کند.
لاهوتی در پاسخ به منتقدانی که پیوستن به این کنوانسیون بین المللی را موجب افزایش نظارتهای بینالمللی و در نتیجه بالا رفتن سطح فشارهای سیاسی و اقتصادی بیشتر به کشور می کند را نیز پاسخ داد و گفت: من منکر این موضوع نیستم ولی به هر حال باید هزینه-فایده کرد. الان شرایط اقتصادی کشور در وضعیت مناسبی نیست. مردم هر روز میپرسند که تا کجا این وضعیت ادامه دارد؟ ما باید جواب بدهیم.
نایب رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر ما در لیست سیاهFATF قرار داریم و عضویت در این نهاد، میتواند موجب افزایش اعتماد کشورهای دیگر به نظام مالی ایران شود و همین امر به تسهیل همکاریهای مالی و تجاری ایران با سایر کشورهای دوست و همسایه کمک میکند.
لاهوتی تأکید کرد: به محض این که حرف از FATF می شود برخی ها از رابطه با غرب و آمریکا سخن می گویند در حالی که این طور نیست. وقتی به جز ایران، کره شمالی و دو سه کشور دیگر، بقیه کشورها به این کنوانسیون ملحق شده و از قوانین آن تبعیت میکنند، یعنی ما حتی در مبالات اقتصادی با کشورهای دوست هم ناتوانیم، لذا به نظرم مجمع تشخیص هم باید در این باره تجدید نظر کرد.
source