جوان آنلاین: به دنبال نهاییشدن توافق آتشبس میان حماس و صهیونیستها، یک سناتور امریکایی ضمن اشاره به حمایتهای همهجانبه کشورش از جنایات رژیم صهیونیستی در باریکه غزه، بر لزوم تکرار نشدن فجایع مشابه تأکید کرد. در پارلمان انگلیس هم با حمایت از به رسمیت شناخته شدن دولت مستقل فلسطینی، بر لزوم ادامه فعالیت آنروا در غزه تأکید شده است.
با اجرای آتشبس، صداهایی از غرب به گوش میرسد که مشخصاً نشان میدهد، در پی جلوگیری از تکرار وحشیگری صهیونیستها در غزه هستند. برنی سندرز، سناتور مستقل امریکایی، ضمن تکرار درخواست خود برای پایان دادن عرضه تسلیحات امریکا به رژیم صهیونیستی، با استقبال از توافق آتشبس غزه میان این رژیم و حماس، ابراز امیدواری کرد که ویرانیها به زودی پایان یابد و اسرا نزد خانوادههایشان بازگردند. سندرز در این باره گفت: «با وجود پایان یافتن این جنگ هولناک، رنج مردم فلسطین پابرجا است. این آتشبس تنها گام اول است.» این سناتور امریکایی با گفتن اینکه کمکهای انسانی گستردهای باید به مردم گرسنه غزه برسد که دچار سوءتغذیه هستند، از جامعه جهانی خواست که این آتشبس را دائمی کنند. این سناتور امریکایی با اشاره به کمکهای مالی، نظامی و دیپلماتیک تمامعیار دولت جو بایدن رئیسجمهور امریکا از رژیم صهیونیستی هم گفت: «سرانجام، ما امریکاییها نیز باید با نقش خود در این فصل تیرهوتار مواجه شویم.» او افزود: «امریکا با تأمین نامحدود تسلیحات به نتانیاهو و شکست در به کار بستن یک اهرم فشار هدفمند، اجازه تداوم این قساوت را داد.» سندرز با تأکید بر اینکه کمکهای نظامی امریکا به رژیم صهیونیستی، با نقض آشکار قوانین امریکا و قوانین بینالمللی انجام شد، گفت: «این اتفاق نباید تکرار شود. این باید درس عبرتی برای رهبران سیاسی آینده باشد تا به قوانین خودمان و اصول اخلاقی احترام بگذارند.» در انگلیس هم، با وجود حمایت لندن از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، کمیته توسعه بینالمللی پارلمان بریتانیا از دولت درخواست کرد دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت بشناسد و اقدامات لازم و جدول زمانی آن را مشخص کند. در گزارشی که این کمیته از وخامت انسانی در غزه منتشر کرده، آمده است: جنگ اسرائیل در غزه باعث تلفات انسانی قابلتوجه و تخریب زیرساختهای مدنی این باریکه شده است. این گزارش با اشاره به احکام دادگاههای بینالمللی در زمینه نقض قوانین بینالمللی در غزه تأکید کرد: «ما معتقدیم این خطر محتمل است که حمله نظامی اسرائیل به غزه شامل نقض شدید قوانین بینالمللی بشردوستانه باشد که اتهامات نسلکشی را برانگیخته است.» کمیته توسعه بینالمللی پارلمان بریتانیا همچنین یادآور شد که غزه روزانه به ۵۰۰ کامیون کمکهای بشردوستانه نیاز دارد، اما این تعداد به طور متوسط به روزانه ۲۵ کامیون کاهش یافته است.
آنروا فعالیت خود را ادامه میدهد
رژیم صهیونیستی با طرح این ادعای دروغین که جنبش حماس و دیگر نیروهای مسلح در غزه در آژانس آنروا نفوذ کرده و از زیرساختها و کمکهای آن استفاده میکنند، بدون ارائه هیچگونه مدرکی برای این ادعای خود، فعالیت این آژانس امدادرسان را از ۳۰ ژانویه جاری در غزه ممنوع اعلام کرد، آنهم در شرایطی که تقریباً تمامی فلسطینیها در غزه که تعدادشان حدود ۲میلیون تن است، برای دریافت کمکهای اولیه به این آژانس وابسته هستند و حدود ۶۵۰ هزار کودک فلسطینی نیز در غزه برای تحصیل خود به آنروا متکی هستند. فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در جمع خبرنگاران گفت: «آژانس مصمم است پس از اجرایی شدن ممنوعیت فعالیتش از سوی اسرائیل از تاریخ ۳۰ ژانویه جاری، باز هم به فعالیتهای خود در غزه و کرانه باختری اشغالی ادامه دهد.» لازارینی گفت: «تعطیلی آژانس آنروا پاسخ بشردوستانه بینالمللی در غزه را به شدت تضعیف خواهد کرد، چراکه آنروا تنها نهادی است که قادر به تأمین خدمات بهداشتی اصلی و آموزش در غزه است که به محض اجرا شدن آتشبس نیازی مبرم در آنجا خواهد بود.»
ممنوعیت آنروا آتش تنش را شعلهور میکند
این آژانس در تحلیلی که با اشاره به گزارش سازمان انگلیسی «کودکان را نجات دهید» منتشر کرد، درباره آخرین تحولات غزه اعلام کرد: «در سال ۲۰۲۴ هر ماه حدود ۴۷۵ کودک یا هر روز ۱۵ کودک دچار معلولیتهای دائمی همانند نقص عضو در دستها و پاها و از دست دادن شنوایی شدند.» آنروا با اشاره به اینکه بحران سوخت هنوز تهدیدی جدی برای عملیاتهای امدادرسانی و ارائه کمکهای بشردوستانه در نوار غزه است، اعلام کرد: «دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در ادامه نیز اعلام کرد که احتمال دارد خدماتی، چون آب و فاضلاب به دلیل اتمام سوخت در نوار غزه متوقف شوند. کمیته توسعه بینالمللی پارلمان انگلیس گزارشی منتشر کرده که در آن نمایندگان این کشور گفتهاند دولت باید هر کاری که میتواند، برای اطمینان یافتن از تداوم فعالیتهای آنروا پیش از اجرایی شدن مصوبه پارلمان رژیم صهیونیستی در پایان ژانویه برای ممنوع کردن فعالیتهای این آژانس انجام دهد. وبگاه پارلمان انگلیس با انتشار این مطلب نوشت: «نمایندگان پارلمان به این نتیجه رسیدهاند که اگر فعالیت آنروا بدون در نظر گرفتن جایگزینی برای آن ممنوع شود، وضعیت انسانی در غزه و کرانه باختری، بهسرعت و احتمالاً به طور جبرانناپذیری وخیمتر شده و احتمالاً منجر به بروز درگیریهای بیشتر و آوارگی (فلسطینیان) خواهد شد.»
source