جوان آنلاین: مقامات جهان با مثبت ارزیابی کردن توافق آتش‌بس در باریکه غزه، ابراز امیدواری کردند اجرای کامل این توافق، زمینه‌ساز ثبات و امنیت در منطقه باشد. 
پس از ۱۵ ماه تجاوز صهیونیست‌ها به باریکه غزه و فراز و فرود‌های فراوان در تحقق آتش‌بس، مقاومت حماس و رژیم‌صهیونیستی به توافقی دست یافتند که امید است از روز یک‌شنبه به اجرا در‌آید. این توافق واکنش‌های گسترده‌ای را در جهان، هم در سطح مردمی و هم در سطح سیاسی به دنبال داشت. مردم در کشور‌های مختلف به خیابان‌ها آمدند و برقراری آتش‌بس را جشن گرفتند و به مردم مقاوم غزه تبریک گفتند. در بعد سیاسی هم از کشور‌های منطقه تا مقامات جهانی، از برقراری آتش‌بس استقبال کردند. محمد عبدالسلام، سخنگوی رسمی انصارالله یمن از فداکاری‌های گسترده مقاومت فلسطین در غزه و شهادت شماری از فرماندهان بزرگ از جمله اسماعیل هنیه و یحیی سنوار که با تمام قدرت و شجاعت، به مبارزه با دشمن ادامه دادند تا او را وادار به قبول آتش‌بس کنند، تقدیر کرد. وی ضمن درود به جبهه‌های پشتیبانی و در رأس آن جبهه مقاومت اسلامی در لبنان، به مقاومت اسلامی در عراق بابت نقش برجسته و مؤثر در نبرد پشتیبانی غزه درود فرستاد. جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان هم گفت: «امیدواریم آتش‌بس به اوضاع فاجعه‌بار غزه پایان دهد. نوع پایبندی «اسرائیل» به توافق آتش‌بس مستلزم تأمل و درنگ است، چون این رژیم عادت دارد از تعهداتش شانه خالی کند.»

 آتش‌بس به طور کامل اجرا شود
عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر خواستار تسریع در ورود کمک‌های بشردوستانه فوری برای مردم غزه شد و گفت که تحقق صلح پایدار نیازمند راه‌حل دودولتی برای فراگیرشدن ثبات، امنیت و توسعه در منطقه است. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه هم در پستی در شبکه ایکس نوشت: «امیدواریم این توافق برای منطقه ما و همه بشریت به ویژه برادران فلسطینی ما مفید باشد و دری را به سوی صلح و ثبات پایدار باز کند. ما به عنوان ترکیه هرگز برادران فلسطینی خود را در مبارزه با ظلم یک لحظه تنها نگذاشتیم. به امید خدا، ما همچنان در کنار مردم غزه خواهیم بود و از همه امکانات خود برای کمک به غزه برای التیام زخم‌هایش و ایستادن دوباره استفاده می‌کنیم.» هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه نیز در گفت‌وگوی تلفنی با مسئولان حماس، ضمن تبریک این توافق بر تداوم حمایت ترکیه از فلسطین تأکید کرد. همچنین شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان ابراز امیدواری کرد که توافق آتش‌بس در غزه به طور کامل اجرا شود و بار دیگر بر راه‌حل دوکشوری مطابق قطعنامه‌های سازمان ملل تأکید کرد. پارلمان عربی، وزارت خارجه امارات، شورای همکاری خلیج‌فارس، وزارت خارجه اردن و عربستان سعودی و اردن هم در قالب بیانیه‌هایی از اعلام توافق آتش‌بس در غزه استقبال و بر لزوم پایبندی کامل به آن تأکید کردند. 

 لزوم رفع موانع امدادرسانی
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از طرفین خواست این توافق را اجرا کنند و گفت که همه موانع امنیتی و سیاسی در برابر رساندن کمک‌ها به غزه باید برداشته شود. وزارت خارجه چین اعلام کرد: «امیدواریم توافق آتش‌بس به طور کامل اجرا و به توقف کامل و دائمی جنگ در باریکه غزه منجر شود.» وزارت خارجه روسیه نیز اعلام کرد: «امیدواریم توافق آتش‌بس شرایط را برای بازگشت تمام آوارگان به غزه و آغاز عملیات بازسازی فراهم کند.» امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه هم بامداد پنج‌شنبه در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) نوشت: «پس از ۱۵ ماه مصیبت غیرقابل توجیه، اکنون تسکینی عظیم برای ساکنان غزه، امید برای گروگان‌ها و خانواده‌های آنها فرا رسیده است.» اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت: «این توافق به کل منطقه امید می‌بخشد؛ جایی که مردم رنج‌های بسیار زیادی را برای مدت طولانی متحمل شده‌اند.» وی از صهیونیست‌ها و حماس خواست بی‌قید و شرط به توافقنامه احترام بگذارند و آن را به طور کامل اجرا کنند. رئیس کمیسیون اروپا امیدواری کرد این توافق به عنوان پایه‌ای برای ثبات پایدار در منطقه عمل کند و بر نیاز به راه‌حل دیپلماتیک برای درگیری طولانی‌مدت تأکید کرد. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان تصریح کرد که آتش‌بس راه را برای پایان دائمی جنگ و بهبود وضعیت بد بشردوستانه در غزه باز می‌کند و اشاره کرد که آلمان به «کار برای رسیدن به این هدف» ادامه می‌دهد. پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا نیز این توافق را حرکتی حیاتی و ضروری به سوی صلح پایدار از طریق راه‌حل دوکشوری توصیف کرد.

source

توسط expressjs.ir