راهنمای پرورش جوجه گوشتی
پرورش جوجه گوشتی یکی از مهمترین بخشهای صنعت دام و طیور است که نقش کلیدی در تأمین پروتئین حیوانی برای جامعه دارد. این فعالیت به دلیل سودآوری بالا و تقاضای روزافزون برای گوشت مرغ، همواره مورد توجه پرورشدهندگان قرار گرفته است. با این حال، شرایط محیطی از جمله دما، رطوبت، و کیفیت هوا در هر منطقه، تأثیر بسزایی بر موفقیت این فرایند دارد. هر استان با توجه به ویژگیهای اقلیمی خود، نیازمند برنامهریزی دقیق در تنظیم شرایط سالنهای پرورش، انتخاب نژاد مناسب، و مدیریت منابع است.
جوجه گوشتی یک روزه نژاد کاب
رابرت سی کاب در سال ۱۹۱۶ در یکی از ایالات آمریکا کمپانی به نام کاب را به جهت پرورش جوجه یک روزه گوشتی تاسیس کرد و ایشان در سال ۱۹۳۵ بعنوان بزرگترین پرورش دهنده مرغ گوشتی معرفی شد. از آن پس ایشان تصمیم به اصلاح نژاد جوجه گوشتی به جهت وزن گیری بالا و کمتر شدن ضریب تبدیل به جهت افزایش سود و کاهش هزینه پرورش در این کمپانی فعالیت خود آغاز کرد.
در دهه ۱۹۶۰ ایشان موفق به ثبت برندی از یک نژاد جوجه گوشتی به نام نژاد کاب شد و از آن پس شروع به فروش و عرضه این نژاد از جوجه گوشتی یعنی نژاد کاپ به بازارهای اروپا و سپس آمریکای جنوبی و آفریقا و در نهایت به آسیا شد. هم اکنون نژاد کاب یکی از گسترده ترین و برترین سویه های جوجه یک روزه گوشتی در سراسر جهان است.
نژاد کاب دارای سرعت متابولیسم بالاتری نسبت به نژادهای دیگر جوجه گوشتی است، به همین خاطر ساعات خاموشی و هوادهی آن نیز به همان نسبت، بیشتر میشود و باید روی سیستم تهویه و برنامه نوری برای نژاد کاپ مرغ گوشتی دقت ویژهای داشت و از آن نباید غفلت کرد.
مزایا جوجه گوشتی نژاد کاب
معرفی جوجه گوشتی نژاد کاب دارای عدد ضریب تبدیل ۱.۸ است که در مقایسه با سویه های دیگر جوجه گوشتی تقریبا عدد ضریب تبدیل مناسبی دارند و همچنین وزن گیری جوجه گوشتی نژاد کاب در سن ۴۲ روزگی ۲۷۰۰ گرم می باشد.
از جمله مزیت های جوجه گوشتی ۱ روزه نژاد کاب بهره وری بالا و کمترین میزان چربی در بدن این نژاد از جوجه گوشتی در طول دوران پرورش است. همچنین جوجه گوشتی نژاد کاب از لحاظ احتیاجات غذایی در جیره تشکیل دهنده ی آن به میزان ۱.۵ الی ۲ درصد پروتئین خام کمتری نیازمند است که این امر سبب کاهش هزینه تولید و کاهش نرخ خوراک این نژاد از جوجه گوشتی شده است.
از دیگر مزایای این نژاد جوجه گوشتی کاب یک روزه کم بودن اختلاف وزن گیری بین مرغ و خروس از این نژاد از مرغ گوشتی می باشد که این امر سبب کاهش رقابت جوجه ها در سالن و کاهش غیر یکنواختی در گله های پرورش جوجه گوشتی خواهد شد.
نکات مهم در پرورش جوجه گوشتی کاب
- بررسی سالن را از لحاظ تجهیزات، خوراک، آب، تهویه، دمای محیط و کیفیت هوا
- فراهم کردن امنیت زیستی
- حداقل تهویه را روزانه افزایش دهید
- ارتفاع نوک آبخوری را تنظیم کنید
- رطوبت بستر را کنترل کنید
- نظارت بر سیلوهای خوراک
- آلارم ها را تست کنید و تنظیمات کنترلر را روزانه بررسی کنید
معایب جوجه گوشتی نژاد کاب
از معایب مرغ جوجه محلی گلپایگانی نژاد کاب می توان به نیاز بالای هوادهی و اکسیژن خواهی زیاد آن اشاره کرد که در صورت عدم هوادهی و اکسیژن رسانی و تهویه نا مناسب سالن های پرورش جوجه گوشتی سبب ایجاد عارضه آسیت در طول دوران پرورش این نژاد از جوجه گوشتی بر خواهیم خورد.
جوجه گوشتی نژاد پلاس
نژاد جدیدی از انواع جوجه یک روزه گوشتی نژادی به نام آربراکروزپلاس (Plas acres arbos) است. جوجه گوشتی پلاس که توسط شرکت آمریکایی تبار اصلاح نژاد شده است یکی از بهترین نژاد های شاخص در دنیا می باشد گفته می شود که وزن جوجه گوشتی پلاس طی مدت زمان ۴۲ روز حدود ۲۴۰۰ گرم می شود. در ضمن اینکه نوع و میزان خوراک مصرفی این نژاد از جوجه گوشتی در بین سایر نژاد های جوجه گوشتی ارزان تر و کم مصرف تر و مقروم بصرفه تر می باشد.
رنگ جوجهها یک روزه بومی در نژاد پلاس، سفید خالص است و این رنگ میتواند از سفید خامهای روشن، سایههای زرد مختلف تا زرد خیلی روشن متفاوت باشد. در مرحله بزرگسالی، به دلیل عدم وجود رنگدانه ملانین در تمام قسمتهای پر، تمام سطح پر سفید خالص است.
جوجه گوشتی نژاد پلاس با توجه به آداپته پذیری آن با شرایط مختلف آب و هوایی مختلف بسیار مناسب بوده به همین خاطر پرورش جوجه یک روزه گوشتی پلاس در بین پرورش دهندگان مرغ گوشتی در ایران به سرعت رواج یافته و تعداد بسیاری از پرورش دهندگان جوجه یک روزه گوشتی به سمت جوجه گوشتی نژاد پلاس سوق پیدا کرده اند.
ضریب تبدیل جوجه یکروزه گوشتی پلاس
جوجه یک روزه گوشتی پلاس دارای ضریب تبدیل ۱.۸ است که این ضریب تبدیل بسیار عالی و مناسب می باشد. همچنین مقاومت جوجه گوشتی پلاس نسبت به بیماری ها و سایر عوارض نسبت به سایر نژاد های جوجه گوشتی مقاومت نسبتا بالاتری دارد.
علت اهمیت پرورش در هفته اول در جوجه گوشتی پلاس
جوجه گوشتی پلاس در مدت زمان کوتاه تری با وزن گیری ایده آل آماده کشتار می شود. در جوجه گوشتی پلاس ۲۰ درصد از رشد جوجه ها در هفته اول پرورش صورت می گیرد؛ به همین خاطر است که مهمترین زمان دوره پرورش جوجه گوشتی پلاس هفته اول تولید آن می باشد و مدیریت صحیح در پرورش در این دوران یکی از مهمترین و برجسته ترین فاکتورهای پرورش این نژاد از جوجه گوشتی می باشد.
تاریخچه کوتاه درباره جوجه گوشتی یک روزه پلاس
نژاد آربراکروز یا همان جوجه گوشتی پلاس در سال ۱۹۹۸ توسط شرکت آویاژن اصلاح نژاد گردیده شد. در آن زمان فقط این شرکت سه شعبه در آمریکای شمالی و جنوبی و اروپا داشته است که در سال ۲۰۰۴ تعداد شعبات آن به ۷ پایگاه ارتقاع پیدا کرده است. با دست آوردهای بالا حاصل از تولید مرغ گوشتی حاصل از جوجه یکروزه گوشتی نژاد پلاس امروزه در تمامی نقاط جهان از جمله آسیا و خاورمیانه دارای شعبات بسیاری است.
در کشور ما ایران بسیاری از پرورش دهندگان جوجه گوشتی به سمت جوجه گوشتی پلاس یکروزه برای پرورش و سود آوری سوق پیدا کرده اند. جوجه گوشتی نژاد پلاس به عنوان یکی از نژادهای موفق در صنعت پرورش مرغ گوشتی محسوب میشود که میتواند به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای پرورش در سالنهای مرغداری مورد استفاده قرار گیرد.
نحوه خرید و قیمت جوجه ۱ روزه گوشتی نژاد پلاس
شرکت نغمه تورنگ طلایی عرضه کننده مستقیم جوجه گوشتی پلاس (آربراکروز یک روزه) به اقصی نقاط کشور در کوتاه ترین زمان ممکن به قیمت مستقیم کارخانه می باشد.
source