جوان آنلاین: «نضال عیسی»، نویسنده و تحلیلگر سیاسی لبنان خاطرنشان کرد آنچه امروز در سوریه اتفاق می‌افتد و پس از کنترل فرآیند تصمیم‌گیری توسط گروه‌های مسلح، از منظر سیاسی کشور را در تاریکی بزرگ فرو برده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری المعلومه، وی در ادامه افزود: خطرناک‌ترین موضوع در این زمینه، نفوذ بیگانگان به روند تصمیم‌گیری‌های داخلی سوریه و اعطای درجه‌های نظامی از سرهنگ و بالاتر به آن‌ها است که این امر ترفیع محسوب نمی‌شود، بلکه مؤید زیر پا گذاشتن قانون اساسی است.

نضال عیسی همچنین خاطرنشان کرد که تعداد غیرنظامیانی که در ارتش ادعایی سوریه عضوی از نیروهای نظامی شده‌اند از هفتاد درصد فراتر رفته است.

این تحلیلگر سیاسی لبنان اظهار کرد این موضوع برای اعتبار و کارآمدی ارتش فاجعه‌بار خواهد بود و آنچه بیشتر موجب تعجب و شگفت‌زدگی شده است اعطای درجه نظامی به غیرنظامیان اردنی، تاجیک، ترکمان و آلبانیایی است که حتی تابعیت سوریه را نیز ندارند و این امر موجب خواهد شد بحث و جدل‌هایی در خصوص دایره اختیارات فرماندهی ارتش به وجود بیاید و بر اساس اطلاعات به دست آمده، در روزهای آینده برخی از این اسامی جزو مناصب وزارت دفاع سوریه خواهند شد.

وی همچنین اظهار کرد در صورتی که نام الجولانی یا آنچه امروز احمد الشرع نامیده می‌شود در راس قدرت بماند، به خودش یک درجه عالی نظامی داده است؛ او چگونه توانست به این غیرنظامیان و خارجی‌ها درجات نظامی بدهد و طی چند روز رتبه آنها را ارتقا دهد؟ استدلال قانونی که الشرع برای این اقدام از آن استفاده کرده است، چیست؟ بنابراین این دلایل و این تصمیمات نقض قانون اساسی و دستورالعمل‌های نظامی است.

پیش از این نیز شماری از سازمان‌ها و شخصیت‌های مستقل سوریه با صدور بیانیه‌ای خواستار پایبندی دولت جدید به قطعنامه ۲۲۵۴ و بیرون راندن تمامی نظامیان غیرسوری از این کشور شدند.

پیشتر خبرگزاری رویترز از جذب نیروهای خارجی در ارتش سوریه توسط مخالفان مسلح این کشور پرده برداشت.

رویترز در این باره به نقل از ۲ منبع سوری گزارش داد: حاکمان جدید سوریه تعدادی از «جنگجویان اسلام‌گرای خارجی» از جمله اویغورها، یک اردنی و یک ترک را در ارتش این کشور منصوب کرده‌اند.

این خبرگزاری همچنین گزارش داد که از مجموع ۵۰ نقش نظامی اعلام شده توسط وزارت دفاع سوریه، دست‌کم ۶ پست نظامی به جنگجویان خارجی تعلق گرفته است و این اقدام با هدف اعطای نقش‌های رسمی، از جمله پست‌های ارشد، به تعدادی از جنگجویان خارجی انجام شده است.

این اقدام مخالفان مسلح سوریه باعث شده تا دولت‌های خارجی و شهروندان سوری نگران شوند که این حکومت برخلاف وعده‌هایش درباره مدارا با گروه‌های اقلیت عمل کند.

پیشتر «احمد الشرع» اعلام کرده بود که تمامی گروه‌های مسلح در سوریه و خود هیئت تحریرالشام منحل و به وزارت دفاع این کشور ملحق خواهند شد.

مخالفان مسلح سوری پس از پیشروی‌های خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماه رسید، روز شنبه هفته گذشته از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر وارد پایتخت سوریه شده و کنترل آن را به دست گرفته و به حکومت چندین ساله بشار اسد پایان دادند.

source

توسط expressjs.ir