نیویورک تایمز گزارش داده است که به دلیل بحران‌های اقلیمی و رخدادهای شدید آب‌وهوایی، عرضه جهانی قهوه کاهش یافته و قیمت‌ها به‌طور مکرر افزایش یافته است. همزمان با کاهش عرضه، تقاضای جهانی برای قهوه همچنان در حال افزایش است و همین موضوع قیمت‌ها را به بالاترین سطح خود در نزدیک به ۵۰ سال گذشته رسانده است.

تالئون ترمین معمولاً تلاش کرده است در موضوع قهوه از دستورات بازار پیروی نکند.

ترمین، مدیرعامل و یکی از بنیان‌گذاران شرکت Pachamama Coffee در کالیفرنیا، دانه‌های قهوه تخصصی را با قیمتی بالاتر از نرخ جهانی کالاها می‌فروشد. او معتقد است قهوه باید به‌عنوان یک کالای لوکس در نظر گرفته شود و بر همین اساس قیمت‌گذاری شود، به‌طوری‌که کشاورزانی که در کشورهایی مانند پرو، نیکاراگوئه و اتیوپی دانه‌های قهوه را پرورش می‌دهند، بتوانند هزینه‌های خود را پوشش دهند.

اما ترمین اکنون نگران است که قهوه به دلایل نادرست گران شده است. در سال‌های اخیر، خشکسالی‌ها و سیلاب‌های مکرر، عرضه جهانی قهوه را کاهش داده و موجب افزایش مکرر قیمت‌ها شده است. تأثیر تغییرات اقلیمی بر محصولات اساسی دیگر همچون کاکائو، روغن زیتون و آب پرتقال نیز تصویری مشابه را نشان می‌دهد. در عین حال، تقاضای جهانی برای قهوه همچنان در حال افزایش است و مصرف‌کنندگان تمایلی به کاهش مصرف قهوه نشان نمی‌دهند. در ماه جاری، قیمت‌ها در برخی بازارها تقریباً به بالاترین سطح خود در ۵۰ سال گذشته رسیده است.

ترمین می‌گوید حتی اگر قیمت‌ها کاهش یابد، نوسانات بازار می‌تواند پایداری کسب‌وکارهایی مانند شرکت او و معیشت کشاورزان قهوه را تهدید کند. این موضوع همچنین ممکن است منجر به افزایش ناگزیر قیمت نوشیدنی‌هایی مانند لاته شود. او در مصاحبه‌ای گفت: «با گذشت زمان قیمت‌های بسیار بالاتری خواهیم دید. عرضه به تقاضا نمی‌رسد.»

شرایط محدود و افزایش تقاضا

قهوه که یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌های جهان است، تنها در شرایط بسیار خاصی قابل کشت است: آب‌وهوای مه‌آلود، مرطوب و استوایی، خاک غنی و عاری از بیماری. ایالات متحده، به‌جز مقادیر اندکی که در هاوایی تولید می‌شود، تقریباً قهوه‌ای به‌صورت محلی تولید نمی‌کند و به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده قهوه در جهان شناخته می‌شود. منابع محدود، قیمت جهانی قهوه را در برابر رخدادهای شدید آب‌وهوایی آسیب‌پذیر کرده است.

بر اساس گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده، سال گذشته حدود ۵۷ درصد از تولید جهانی قهوه مربوط به دانه‌های عربیکا بوده است و برزیل بزرگ‌ترین صادرکننده آن محسوب می‌شود. با این حال، خشکسالی شدید تابستان امسال تأثیر قابل‌توجهی بر برداشت محصول از ماه مه تا سپتامبر داشت و ممکن است محصول سال آینده را نیز تهدید کند.

در ویتنام، بارندگی شدید پس از یک خشکسالی شدید، بزرگ‌ترین ذخایر روبوستا در جهان را آسیب رساند. روبوستا دومین نوع پرمصرف قهوه در جهان است و معمولاً در ترکیب‌های قهوه فوری استفاده می‌شود.

نوسانات قیمت

بازار قهوه، نوساناتی را نشان می‌دهد که منعکس‌کننده نگرانی‌های مربوط به برداشت محصول است. از ابتدای ماه نوامبر تاکنون، قیمت عمده‌فروشی دانه‌های قهوه بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است. در اواسط ماه دسامبر، قیمت معاملات آتی دانه‌های عربیکا به ازای هر پوند بیش از ۳.۳۰ دلار رسید و رکورد ۴۷ ساله را شکست.

دیوید آکسلی، اقتصاددان ارشد اقلیم و کالاهای اساسی در Capital Economics، در یادداشتی که ماه گذشته منتشر کرد، نوشت: «تاریخ نشان داده است که قیمت قهوه تنها زمانی کاهش می‌یابد که عرضه بهبود یابد و ذخایر دوباره پر شود.»

کارشناسان می‌گویند رخدادهای شدید آب‌وهوایی به‌طور فزاینده‌ای در حال گسترش هستند و به نوسانات قیمت قهوه دامن می‌زنند. در سال ۲۰۱۱، خشکسالی‌ها و باران‌های شدید در چند کشور، تولید قهوه را کاهش داد و قیمت‌ها را بالا برد.

افزایش تقاضا

در حالی که تولید کاهش یافته است، تقاضای جهانی برای قهوه، به‌ویژه به دلیل افزایش مصرف در چین، افزایش یافته است. بر اساس گزارشی که وزارت کشاورزی ایالات متحده در ماه ژوئن منتشر کرد، مصرف قهوه در چین در پنج سال گذشته بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است.

عوامل دیگری نیز در این وضعیت تأثیرگذار بوده‌اند. در سال ۲۰۲۱، مشکلات زنجیره تأمین ناشی از پاندمی کووید-۱۹، همراه با بی‌ثباتی سیاسی در آمریکای جنوبی، صادرات را کند کرد و باعث افزایش قیمت‌ها شد. اما حتی با کاهش تورم بالا، بسیاری از شرکت‌ها قصد افزایش قیمت را دارند. بزرگ‌ترین تولیدکننده قهوه در جهان، Nestlé، ماه گذشته اعلام کرد که قیمت قهوه را افزایش و اندازه بسته‌بندی را کاهش می‌دهد. شرکت J.M. Smucker که برندهای قهوه خانگی مانند Folgers و Dunkin’ Donuts را تولید می‌کند، در ماه اکتبر از افزایش قیمت‌ها خبر داد.

کوین رینی، دانشیار دانشگاه راجرز که در زمینه تولید قهوه تحقیق می‌کند، می‌گوید بازگشت محصولات قهوه برزیل از خشکسالی ممکن است دو سال طول بکشد. اما او نگران است که قیمت قهوه همچنان مانند سایر محصولات ارزشمند تحت تأثیر تغییرات اقلیمی افزایش یابد. با گرم شدن جهان، گیاهان قهوه بهره‌وری کمتری خواهند داشت و اقداماتی مانند جنگل‌زدایی، پایداری این صنعت را تهدید خواهد کرد.

او گفت: «به نوعی، این نشانه‌ای از آن چیزی است که در آینده رخ خواهد داد. مناطق مناسب برای کشت قهوه به مرور زمان کاهش خواهد یافت.»

نوسانات قیمت قهوه اسکات کانری، رئیس یک شرکت مستقل رُست قهوه به نام Carrboro Coffee Roasters را نیز نگران کرده است. کانری می‌گوید: «این وضعیت از نظر پایداری صنعت سالم نیست.»

کانری اشاره کرد که در گذشته معمولاً به نوسانات با افزایش تدریجی قیمت قهوه پاسخ داده است. اما او در سال‌های آینده بیشتر نگران افزایش قابل‌توجه هزینه‌های حمل‌ونقل و انبارداری است.

با این حال، کانری افزایش قیمت قهوه را در صورتی که باعث آگاهی بیشتر شود و مشتریان را به خرید از تولیدکنندگان کوچک‌تر و بوتیکی مانند شرکت خودش ترغیب کند، مثبت می‌داند. او گفت: «مردم باید بفهمند که قهوه یک محصول کشاورزی است.» و افزود: «ما برای قهوه به اندازه کافی هزینه نمی‌کنیم.»

سانتول نرکار / نیویورک تایمز

source

توسط expressjs.ir