روشهای متنوعی برای دستهبندی انواع معاملات ارز دیجیتال در بازار کریپتو وجود دارد. معاملات رمزارزی را میتوان با توجه به بازه زمانی برای ترید به انواعی مانند ترید روزانه و سوئینگ تریدینگ تقسیم کرد. از سویی دیگر انواع معاملات در بازار کریپتو را میتوان با توجه به استراتژیهای معاملاتی نیز دستهبندی کرد. با استفاده از انواع معاملات ارز دیجیتال افراد میتوانند رمزارزها را خرید و فروش کنند. خرید و فروش ارزهای دیجیتال باعث میشود تا تریدرها بتوانند از نوسانات قیمت رمزارزها کسب سود کنند. در این مطلب از مجله فرادرس پس از ارائه توضیحاتی درباره انواع معاملات رمزارزی، کاربردهای مربوطه را در قالب انواع استراتژیهای معاملاتی شرح میدهیم و در پایان نیز مزایا و معایب انواع معاملات ارز دیجیتال را شرح میدهیم.
انواع معاملات ارز دیجیتال
انواع معاملات ارز دیجیتال را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
- معامله روزانه ارز دیجیتال
- انواع معاملات اسکالپ ارز دیجیتال
- معاملات روزانه به روش رنج تریدینگ
- ترید با اخبار
- انواع معاملات سریع ارز دیجیتال
- آربیتراژ در بازار ارزهای دیجیتال
- هولد ارزهای دیجیتال آیندهدار
- انواع معاملات DCA ارز دیجیتال
- انواع معاملات روند ارز دیجیتال
- ترید در بازه نوسانی محدود
- سوئینگ تریدینگ ارز دیجیتال
- معاملات مارجین ارز دیجیتال
- معاملات فیوچرز ارز دیجیتال
با استفاده از انواع معاملات ارز دیجیتال تریدرها میتوانند میزان ریسک موجود در بازار کریپتو را کاهش دهند. انتخاب روشهای درست برای انجام معاملات و استفاده از استراتژیهای معاملاتی مناسب به تریدرها کمک میکند تا بتوانند کنترل بهتری بر احساسات خود در زمان ترید داشته باشند و از تصمیمگیریهای شتابزده خودداری کنند.
برای آگاهی از میزان نوسانات قیمت در بازار کریپتو افراد میتوانند از پلتفرمهای آزمایشی موجود در صرافیهای رمزارزی برای شروع استفاده کنند.
روش معامله ارز دیجیتال
روش انجام انواع معاملات ارز دیجیتال به این صورت است که در ابتدا لازم است صرافی معتبری را انتخاب کنید و با انتقال حداقل لازم برای خرید ارز دیجیتال مربوطه ترید در صرافی مورد نظر را شروع کنید. برای درک بهتر این موضوع روش معامله ارز دیجیتال را در مراحل زیر شرح میدهیم.
- ثبت نام در صرافی ارز دیجیتال: توصیه میشود صرافیهای معتبری با نحوه کارکرد شفاف و کارمزدهایی پایین انتخاب شوند.
- انتقال وجه به حساب صرافی: در ادامه برای خرید ارز دیجیتال لازم است تا مبلغی را برای خرید اولیه ارز دیجیتال موردنظر به حساب کاربری خود در صرافی انتقال دهید.
- انتخاب رمزارز: پس از شارژ حساب تریدرها با انتخاب رمزارز موردنظر و خرید آن میتوانند معاملات خود را شروع کنند.
یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس
برای اینکه تریدها بتوانند انواع معاملات در بازار ارز دیجیتال را انجام دهند، میبایست در ابتدا توانایی تحلیل بازار را کسب کنند. تحلیل تکنیکال یکی از روشهای تحلیلی در بازارهای مالی است که افراد میتوانند از آن در بازار رمزارزها نیز استفاده کنند. برای این منظور لازم است تا با استفاده از انواع نمودارهای موجود در تحلیل تکنیکال پیشینه قیمتی را در بازار موردنظر ارزیابی کنند.
با استفاده از تحلیل تکنیکال تریدرها میتوانند نواحی مهم قیمتی را شناسایی کنند. نواحی مهم قیمتی قسمتهایی از نمودار هستند که قیمت به آنها واکنش نشان میدهد. برای این منظور لازم است تا با مفاهیمی نظیر حمایت و مقاومت آشنا شوند تا بتوانند احتمال تشکیل روندهای قیمتی در بین این سطوح را پیشبینی کنند. علاوه بر این انواع الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال نیز به تریدرها کمک میکند تا بتوانند با شناسایی آنها در نمودار مربوطه تحلیل بهتری از بازار موردنظر ارائه کنند.
با توجه به اهمیت تحلیل تکنیکال در انجام انواع معاملات ارز دیجیتال فیلمهای آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آنها را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
برای مشاهده آموزشهای بیشتر در این حوزه میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
معامله روزانه ارز دیجیتال
معاملات روزانه ارز دیجیتال به آن دسته از معاملاتی گفته میشود که تریدرها در طول یک روز به معامله ورود کنند و از آن خارج شوند. برای مثال تریدرها میتوانند با تحلیل قیمت بیت کوین در طول روز از نوسانات روزانه این ارز دیجیتال کسب سود کنند.
کاربرد ترید روزانه
کاربرد ترید روزانه ارز دیجیتال در کسب سود از نوسانات کوچک روزانه در بازار کریپتو است. با توجه به اینکه بازار ارزهای دیجیتال بازاری پرنوسان محسوب میشود، بنابراین انجام معاملات روزانه در این بازار ممکن است سودهای قابلتوجهی را به تریدرها بدهد.
با وجود این ترید روزانه یکی از روشهای پرریسک در معاملات ارز دیجیتال محسوب میشود که برای تریدرهای باتجربه مناسب است.
بهترین استراتژیهای ترید روزانه ارز دیجیتال
استراتژیهای ترید روزانه متنوعی برای ارز دیجیتال وجود دارد. در ادامه فهرست برخی از معروفترین استراتژیهای موجود در ترید روزانه ارزهای دیجیتال را مشاهده میکنیم که در ادامه هر کدام را شرح میدهیم.
- انواع معاملات اسکالپ ارز دیجیتال
- معاملات روزانه به روش رنج تریدینگ
- ترید با اخبار
- انواع معاملات سریع ارز دیجیتال
- آربیتراژ در بازار ارزهای دیجیتال
انواع معاملات اسکالپ ارز دیجیتال
تریدرها با استفاده از انواع معاملات اسکالپ ارز دیجیتال از نوسانات کوتاهمدت رمزارز مربوطه کسب سود میکنند. تریدرهایی که از روش اسکالپ در معاملات خود استفاده میکنند لازم است تا به حجم معاملات توجه داشته باشند تا بتوانند با رصد تغییرات آن موقعیتهای مناسبی را برای ورود به معامله و خروج از آن انتخاب کنند.
علاوه بر این برای انجام انواع معاملات اسکالپ ارز دیجیتال تریدرها میبایست روندهای قبلی قیمت در نمودار بازار موردنظر را بررسی و تحلیل کنند.
افرادی که از روش اسکالپ در انجام معاملات استفاده میکنند لازم است تا برخی شرایط لازم برای انجام معاملات همانند میزان مارجین موردنیاز را بهدقت بررسی و تامین کنند تا در حین انجام انواع معاملات اسکالپ ارز دیجیتال دچار مشکل نشوند. با توجه به اینکه تریدرهای اسکالپ از نوسانات جزئی بازار مربوطه کسب سود میکنند بنابراین همواره سعی میکنند بازارهایی را انتخاب کنند که نقدینگی بالایی داشته باشد.
معاملات روزانه به روش رنج تریدینگ
رنج تریدینگ در معاملات روزانه به روشی گفته میشود که تریدرها از نوسانات قیمت در دو محدوده مشخص در بازه زمانی یکروزه برای کسب سود استفاده میکنند. در این روش تریدرها به روندهای قیمتی بین دو محدوده مشخص قیمتی در بازار مربوطه توجه میکنند و سعی دارند تا فرصتهای مناسبی را برای ورود به معامله و خروج از آن پیدا کنند.
برای مثال همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید قیمت بین دو محدوده حمایت و مقاومتی نوسان میکند. تریدرهایی که از رنج تریدینگ استفاده میکنند میتوانند با خرید در حمایت و فروش در مقاومت نسبت به نوسانگیری در بازار ارزهای دیجیتال اقدام کنند.
ترید با اخبار
ترید با اخبار در بازار ارزهای دیجیتال یکی از استراتژیهای معاملاتی در این بازار است که سبکی مشابه با ترید با اخبار در بازار سهام و فارکس دارد. ترید با اخبار شامل انجام معاملات با توجه به رویداد اقتصادی خاص یا خبری تاثیرگذار در بازار مربوطه است.
در سایر بازارهای مالی مانند سهام و فارکس زمان انتشار اخبار از قبل تعیین میشود. این موضوع باعث میشود تا تریدرها بتوانند خود را برای جهتگیری آتی قیمت در زمان پخش اخبار آماده کنند. ترید ارز دیجیتال با خبر با توجه به پراکندگی اخبار مربوطه از ترید خبر در بازارهای سنتی دشوارتر است.
البته ترید با خبر در بازار ارزهای دیجیتال در صورتی که در زمان مناسبی انجام شود میتواند سودآوری قابل توجهی برای افراد داشته باشد. برای مثال در تصویر زیر افزایش قابل توجه قیمت بیت کوین را بعد از خبر سرمایهگذاری ۱/۵ میلیارد دلاری شرکت تسلا در بیت کوین مشاهده میکنید.
انواع معاملات سریع ارز دیجیتال
انواع معاملات سریع ارز دیجیتال با استفاده از رباتهای معاملهگر و ترید الگوریتمی امکانپذیر است. این ابزارهای معاملاتی به تریدرها کمک میکنند تا بتوانند با سرعت بالایی نسبت به ورود به معامله و خروج از آن اقدام کنند. معاملات آربیتراژ، بازار سازی، رصد نقدینگی و مومنتوم تریدینگ چهار استراتژی در انواع معاملات سریع در ارزهای دیجیتال است.
با استفاده از رباتهای هوشمندی که نقدینگی بازارها را رصد میکنند، افرادی که از روش معاملات سریع ارز دیجیتال برای کسب سود استفاده میکنند، میتوانند میزان مشارکت تریدرها مخصوصا سرمایهگذاران سازمانی را در بازار مربوطه بررسی کنند. بنابراین این تریدرها میتوانند با توجه به میزان مشارکت تریدرهای دیگر نسبت به انجام معاملات سریع در بازار کریپتو اقدام کنند.
آربیتراژ در بازار های دیجیتال
تریدرها میتوانند با استفاده از انواع معاملات آربیتراژ برای بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال از موقعیتهای معاملاتی مربوطه استفاده کنند. آربیتراژ یکی از روشهای معاملاتی است که در آن معاملهگر ارز دیجیتال موردنظر را با قیمتی کمتر از یک بازار خریداری میکند و آن را در بازار دیگری با قیمتی بیشتر میفروشد.
افرادی که از استراتژی معاملات سریع با روش آٰربیتراژ استفاده میکنند، سعی دارند تا از اختلاف قیمت ارز دیجیتالی یکسان در دو صرافی رمزارزی برای کسب سود استفاده کنند. رباتهای معاملهگری که برای آربیتراژ در ارزهای دیجیتال طراحی میشوند، با توجه به توانایی انجام معاملات سریع در بازارهای مربوطه میتوانند از این اختلاف قیمتها کسب سود کنند.
نکته مهمی که در انجام انواع معاملات آربیتراژ ارز دیجیتال لازم است تا به آن توجه شود، کارمزدهای واریز، برداشت و انجام معاملات است که از مقدار سود نهایی دریافتی توسط تریدرها کم میشود.
هولد ارزهای دیجیتال آیندهدار
هولد ارز دیجیتال یکی از انواع معاملات ارز دیجیتال است که در آن زمان بین خرید و فروش ارز دیجیتال مربوطه طولانی است. خرید و نگهداری ارز دیجیتال در این روش معاملاتی در بازار کریپتو به تریدرها این امکان را میدهد تا بتوانند از نوسانات بلندمدت رمزارز مربوطه استفاده کنند.
استفاده از روش هولد در انجام معاملات ارز دیجیتال تریدرها را از ریسکهای موجود در ترید در بازههای زمانی کوتاهمدت ایمن میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ارزهای دیجیتال آیندهدار میتوانید فیلم آموزش شناسایی توکن های ارز دیجیتال با رشد بالا در سرمایه گذاری فرادرس را مشاهده کنید.
نحوه پیدا کردن رمزارزهای پرپتانسیل
پیدا کردن به موقع ارزهای دیجیتال آیندهدار میتواند سودهای قابل توجهی به همراه داشته باشد. برای یافتن ارزهای دیجیتال با رشد بالا برای سرمایهگذاری لازم است تا همواره اخبار مربوط به پروژههای رمزارزی را دنبال کنیم، سپیدهنامههای آنها را مطالعه کنیم و تیم پروژههای رمزارزی را بررسی کنیم. علاوه بر این لازم است تا سوابق مربوط به بنیانگذاران پروژههای مربوطه و نحوه و میزان سرمایهگذاری شرکتهای معتبر در آنها را بررسی کنیم.
انواع معاملات DCA ارز دیجیتال
انواع معاملات ارز دیجیتال را میتوان با استراتژی «میانگین هزینه دلاری» (Dollar Cost Averaging | DCA) در بازار مربوطه انجام داد. در روش DCA تریدرها مبلغ ثابتی را در فاصلههای زمانی منظمی در بازار مربوطه سرمایهگذاری میکنند. استفاده از این استراتژی معاملاتی به تریدرها کمک میکند تا بتوانند از افزایش قیمت ارز دیجیتال مربوطه بهرهمند شوند. علاوه بر این استفاده از این استراتژی معاملاتی به تریدرها کمک میکند تا بتوانند ارزهای دیجیتال خریداری شده را از ریسک نوسانات بازار مربوطه حفظ کنند.
برای استفاده از روش DCA تریدرها میتوانند مقدار مشخصی سرمایه را در بازههای زمانی معینی به خرید ارز دیجیتال موردنظر اختصاص دهند. در ادامه بدون توجه به رفتار کوتاه مدت قیمت در ارز دیجیتال انتخابی لازم است تا به سرمایهگذاری خود در بازههای زمانی مشخص ادامه دهند.
زمانی که از استراتژی میانگین هزینه دلاری در انجام معاملات رمزارزی استفاده میکنید، در بیشینهها و کمینههای قیمتی نسبت به خرید ارز دیجیتال موردنظر اقدام میکنید. در این روش لازم است تا ارز دیجیتال مناسبی که ارزش سرمایهگذاری بلندمدت دارد را برای خرید پلهای انتخاب کنید. در این روش با توجه به اینکه ورود سرمایه بهصورت تدریجی انجام میشود، میزان ریسک کاهش پیدا میکند.
انواع معاملات روند ارز دیجیتال
انواع معاملات روند در ارز دیجیتال که به آن پوزیشن تریدینگ نیز میگویند به آن دسته از استراتژیهای معاملاتی گفته میشود که در آن تریدرها پوزیشن معاملاتی خود را برای چند ماه باز نگه میدارند تا بتوانند از روندهای اصلی در بازار مربوطه کسب سود کنند.
برای این منظور در صورتی که تریدرها روند کلی بازار را نزولی ارزیابی کنند نسبت به باز کردن پوزیشنهای معاملاتی شورت اقدام میکنند. در حالتی که آنها روندهای بازار مربوطه را صعودی ارزیابی کنند، در موقعیتهای مناسب معاملاتی وارد پوزیشن معاملاتی لانگ میشوند.
برای این منظور لازم است تا تریدرها به تغییر روند بازار توجه کنند. بنابراین آنها از انواع الگوهای قیمتی و اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال مانند اندیکاتور مکدی و استوکاستیک برای پیشبینی تغییر روندهای احتمالی و انجام معاملات موفق در بازار مربوطه استفاده میکنند.
ترید در بازه نوسانی محدود
تریدرها میتوانند از انجام انواع معاملات ارز دیجیتال در بازه نوسانی محدود برای کسب سود استفاده کنند. برای مثال فرض کنید قیمت بیت کوین در حال حاضر برابر با ۳۵ هزار دلار است. در صورتی که تریدرها برای هفتههای آتی قیمت بیت کوین را ۴۰هزار دلار پیشبینی کنند، میتوانند با خرید بیت کوین در قیمت ۳۵ هزار دلار و فروش آن در قیمت ۴۰ هزار دلار در هفتههای آتی از این معامله کسب سود کنند.
در مواردی قیمت بیت کوین میتواند در بازهای مشخص برای مدتی نوسان کند. در این حالت خرید در کف و فروش در سقف در این بازه نوسانی میتواند تا خروج بیت کوین از این ناحیه ادامه داشته باشد.
سوئینگ تریدینگ ارز دیجیتال
تریدرها میتوانند با انجام انواع معاملات سوئینگ تریدینگ ارز دیجیتال در بازههای زمانی هفتگی تا یک ماه از نوسانات بازار مربوطه کسب سود کنند. برای این منظور تریدرها از انواع تحلیلهای بنیادی و تکنیکال برای پیشبینی روندهای احتمالی قیمت برای رمزارز موردنظر استفاده میکنند. در این استراتژی معاملاتی تریدرها زمان کافی برای رصد نوسانات قیمت در بازار ارز دیجیتال مربوطه را دارند و میتوانند تصمیمگیریهای بهتری را برای انجام معاملات انجام دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سبکهای معاملاتی میتوانید مطلب انواع سبکهای ترید از مجله فرادرس را مطالعه کنید.
اما از سویی دیگر در این روش معاملاتی نیز در بسیاری مواقع نیاز است تا تریدرها بتوانند تصمیمگیریهای سریع را برای ایجاد تغییرات در معاملات یا ورود و خروج به آنها انجام دهند. بنابراین این روش نیز به تریدرهای تازهکار توصیه نمیشود.
علاوه بر این در این روش لازم است تا تریدرها روزانه مقداری از زمان را به بررسی تغییرات ایجاد شده در رفتار قیمت در بازار مربوطه اختصاص دهند. با توجه به اینکه لزوم رصد و بررسی بازار مربوطه حتی برای زمانی که ترید انجام نمیشود نیز فرآیندی زمان بر است، بنابراین این استراتژی معاملاتی را نیز میتوان روشی پیچیده و زمانبر دانست.
با این وجود رباتهای معاملهگر میتوانند با بررسی بازار مربوطه و انجام معاملات خودکار انجام انواع معاملات سوئینگ تریدینگ در ارز دیجیتال را آسان کنند. برای مثال رباتهای معاملهگر میتوانند با تحلیل بازار نسبت به خرید یا فروش داراییهای دیجیتال بدون دخالت تریدرها اقدام کنند.
معاملات مارجین ارز دیجیتال
معاملات مارجین در ارز دیجیتال با سرمایه قرضی این امکان را به تریدرها میدهد تا بتوانند پوزیشنهای معاملاتی بزرگتر از سرمایه اولیه خود باز کنند. بنابراین با استفاده از معاملات مارجین علاوه بر استفاده از سرمایه ورودی به صرافی رمزارزی میتوان با سرمایه قرض شده از صرافی پوزیشنهای معاملاتی با اندازههایی بزرگتر باز کرد. استفاده از معاملات مارجین میزان سود معاملات را افزایش میدهد ولی همزمان میزان ریسک معاملات مربوطه را نیز بالا میبرد.
مثال معاملات مارجین ارز دیجیتال
فرض کنید هزار دلار در صرافی رمزارزی موجودی دارید و بر این باورید که روند آتی بیت کوین صعودی است. در بازار اسپات میتوانید با این سرمایه در صورتی که قیمت بیت کوین ده درصد افزایش پیدا کند، با خرید بیت کوین قبل از افزایش قیمت به میزان صد دلار سود کنید.
حال فرض کنید که قصد دارید با اهرم 10x ترید مارجین کنید. اهرم 10x با مارجین اولیه هزار دلار به این معنی است که ۹۰۰۰ هزار دلار قرض میگیرید و با مقدار مارجین اولیه هزار دلار میتوانید پوزیشنی به اندازه ده برابر مارجین اولیه باز کنید. با این اهرم و مارجین اولیه در واقع میتوانید پوزیشنی به اندازه ده هزار بیت کوین را مدیریت کنید. در صورتی که قیمت ۱۰ درصد افزایش پیدا کند، سود مربوطه به جای صد دلار برابر هزار دلار میشود که با توجه به مارجین هزار دلاری اولیه سود این معامله برابر با ۱۰۰٪ است.
کاربرد انواع معاملات مارجین ارز دیجیتال
کاربرد معاملات مارجین در افزایش سود معاملات است. علاوه بر این تریدرها با استفاده از معاملات مارجین میتوانند در بازارهای نزولی ارزهای دیجیتال نیز کسب سود کنند. بنابراین معاملات مارجین به تریدرها این امکان را میدهد تا بتوانند در بازارهای صعودی و نزولی سود معاملات خود را افزایش دهند.
البته به همان اندازه که استفاده از مارجین میزان سود را در معاملات موفق افزایش میدهد، میزان ضرر احتمالی را نیز در معاملات ناموفق بالا میبرد. بنابراین لازم است تا تریدرها در کنار استفاده از این روش معاملاتی از تکنیکهای مدریت ریسک و سرمایه در بازار کریپتو نیز استفاده کنند.
معاملات فیوچرز ارز دیجیتال
معاملات فیوچرز در ارزهای دیجیتال یکی از انواع معاملات در بازر کریپتو است که در آن میتوان از اهرم استفاده کرد. در بازار فیوچرز کریپتو قراردادهای آتی رمزارزی معامله می شود. انواع معاملات فیوچرز ارز دیجیتال نیز شامل خرید و فروش قراردادهای آتی مربوط به داراییهای رمزارزی میشود. در معاملات فیوچرز رمزارزی تریدرها مقدار مشخصی از دارایی پایه رمزارزی مانند بیت کوین را در قیمت و تاریخ تعیین شده در آینده معامله میکنند.
انواع معاملات فیوچرز ارز دیجیتال به تریدرها امکان میدهد تا بتوانند انواع ارزهای دیجیتال را بدون داشتن آنها معامله کنند.
کاربرد انواع معاملات فیوچرز ارز دیجیتال
در ادامه مهمترین کاربردهای استفاده از معاملات فیوچرز ارز دیجیتال را شرح میدهیم.
- امکان استفاده از اهرم: در معاملات فیوچرز تریدرها میتوانند با استفاده از اهرم در معاملات پوزیشنهای معاملاتی بزرگتر از سرمایه اولیه ورودی را در بازار مربوطه کنترل کنند. در این حالت تریدرها با توجه به صرافی رمزارزی مربوطه میتوانند از اهرمهایی تا 125xنیز استفاده کنند.
- افزایش سود: با استفاده از اهرم تریدرها میتوانند سود بیشتری از معاملات خود بهدست آورند. البته لازم به ذکر است در انواع معاملات اهرمدار ارز دیجیتال به همان اندازه میزان ضرر احتمالی نیز افزایش پیدا میکند.
- کسب سود از ریزش بازار: در انواع معاملات فیوچرز ارز دیجیتال این امکان وجود دارد تا تریدرها بتوانند با باز کردن پوزیشنهای معاملاتی شورت از روند نزولی بازار مربوطه نیز کسب سود کنند.
اصطلاحات بازار فیوچرز
در ادامه مهمترین اصطلاحات معاملات فیوچرز ارز دیجیتال را شرح میدهیم.
- مارجین اولیه: مارجین اولیه در واقع همان وثیقهای است که تریدرها بابت باز نگه داشتن معاملات اهرمدار در صرافی رمزارزی قرار میدهند.
- مارجین کال: زمانی که مقدار موجودی تریدر در صرافی از مقدار تعیین شده کمتر میشود، معاملهگر مارجین کال میشود. در این حالت تریدرها لازم است برای باز نگه داشتن پوزیشنهای معاملاتی خود به حساب خود مارجین اضافه کنند.
- لیکویید شدن: لیکویید شدن زمانی روی میدهد که ضررهای ناشی از معاملات ناموفق مارجین را به زیر حداقل مارجین برای باز نگه داشتن پوزیشنهای معاملاتی میرساند. در زمان لیکویید شدن تمامی پوزیشنها بهطور خودکار بسته میشوند و تریدر ضرر مربوطه را در حساب خود مشاهده میکند.
- پوزیشن لانگ: به پوزیشنهای معاملاتی در جهت روند صعودی بازار پوزیشن لانگ میگویند.
- پوزیشن شورت: به پوزیشن معاملانی در جهت روند نزولی بازار پوزیشن شورت میگویند.
مزایای انواع معاملات ارز دیجیتال
در ادامه مزایای مربوط به انواع معاملات ارز دیجیتال را بهطور جداگانه شرح میدهیم.
نوسانات شدید قیمت
نوسانات شدید قیمت در بازار کریپتو باعث میشود تا انواع معاملات ارز دیجیتال توجه بسیاری از سرمایهگذاران و تریدرها را به خود جلب کند. برای مثال تریدرهای روزانه میتوانند از نوسانات قابلتوجه رمزارزها در طول بازههای زمانی روزانه برای کسب سود استفاده کنند. اما همواره به این موضوع توجه داشته باشید که این نوسانات در مواردی نیز برخلاف پیشبینیها حرکت میکنند و تریدرها را با ضرر همراه میکند.
ناشناس ماندن تریدرها
انجام انواع معاملات ارز دیجیتال بهصورت آنلاین انجام میشود و تریدرها برای انجام این معاملات نیاز به ارائه اطلاعات شخصی ندارند. این موضوع با در نظر گرفتن توجهات روزافزونی که به مساله حریم خصوصی در فضای مجازی وجود دارد، میتواند یکی از مزایای مهم در انجام معاملات انواع ارزهای دیجیتال محسوب شود.
البته برای شناسایی فعالان بازار ارزهای دیجیتال هر صرافی رمزارزی مراحل احراز هویت را برای مشتریان خود انجام میدهد. مراحل احراز هویت صرافیهای رمزارزی به سازمانهای نظارتی امکان محدود کردن ریسکهای مالی در این بازار را میدهد.
بازار ۲۴ ساعته انواع معاملات ارز دیجیتال
با توجه به غیرمتمرکز بودن بازار کریپتو، انجام انواع معاملات رمزارزی در این بازار شبانهروزی است. بازار ارزهای دیجیتال ۲۴ ساعت شبانهروز و در هفت روز هفته باز است و مکان فیزیکی مشخصی برای انجام معاملات ندارد. در عوض افراد میتوانند انواع معاملات ارز دیجیتال را بدون محدودیت جغرافیایی و در سراسر دنیا انجام دهند.
تراکنشهای همتا به همتا
یکی از مزایای انواع معاملات ارز دیجیتال عدم نیاز به نهادها و سازمانهای مالی واسطهای برای انجام تراکنشهای رمزارزی است. بنابراین حذف نهادهای مالی واسط هزینههای تراکنشها را کاهش میدهد. بنابراین تراکنشهای همتا به همتا در انواع معاملات رمزارزی مورد استقبال کاربران زیادی قرار گرفته است.
کیف پولهای رمزارزی به کاربران حوزه بازار کریپتو کمک میکند تا بتوانند تراکنشهای همتا به همتا را در محیطی امن انجام دهند. برای آشنایی بیشتر با کیف پولهای رمزارزی میتوانید فیلم آموزش استفاده از کیف پول ارز دیجیتال تراست والت و متامسک فرادرس را مشاهده کنید.
معایب انواع معاملات ارز دیجیتال
با وجود مزایای زیادی که انجام انواع معاملات ارزهای دیجیتال برای تریدرها دارد، این بازار معایبی نیز دارد که در ادامه برخی از آنها را شرح میدهیم.
مشکلات امنیت در فضای مجازی
بازار ارزهای دیجیتال همانند سایر تکنولوژیهای دیجیتال با مشکلات امنیتی مربوط به فضای مجازی همراه است. بنابراین همواره این احتمال وجود دارد که هکرها شبکههای مربوطه را مورد حمله قرار دهند. برای مقابله با این مشکلات همواره لازم است تا زیرساختهای شبکههای رمزارزی با لایههای امنیتی پیشرفته بهروزرسانی شوند. علاوه بر این لازم است تا کاربران شبکههای رمزارزی از ابزارهای امنیتی پیشرفتهتر از ابزارهای موجود در بازارها سنتی استفاده کنند.
مشکلات مقیاسپذیری
قبل از پیشرفتهای اخیر در زیرساختهای شبکههای غیرمتمرکز تعداد و سرعت تراکنشهای رمزارزی بسیار کمتر از تعداد و سرعت تراکنشها در بازارهای سنتی بود. برای مثال در مارس ۲۰۲۰ مشکلات مقیاسپذیری باعث کندی زیادی در انجام تراکنشهای رمزارزی میشد. این موضوع باعث میشد تا انتقال ارزهای دیجیتال از کیف پول شخصی به صرافیهای رمزارزی زمانبر باشد و در مواردی با مشکلاتی همراه شود.
مشکلات عدم قانونگذاری
با توجه به اینکه ساختار قانونی مشخصی برای قانونگذاری بازار ارزهای دیجیتال وجود ندارد، بنابراین فعالان این حوزه در معرض آسیبهای مربوط به عدم قانونگذاری در این بازار قرار دارند. با وجود این برخی از صرافیهای آمریکایی از قوانین مربوط به نهادهای نظارتی پیروی میکنند.
یادگیری ترید ارز دیجیتال با فرادرس
برای اینکه افراد بتوانند انواع معاملات ارز دیجیتال را انجام دهند، لازم است تا بتوانند نواحی مناسبی را برای ورود به بازار موردنظر پیدا کنند. علاوه بر این تریدرها میبایست در موقعیتهای مناسبی از بازار مربوطه خارج شوند. برای این منظور نیاز دارند تا علاوه بر تحلیل تکنیکال با عوامل تاثیرگذار بر نوسانات ارز دیجیتال مربوطه نیز آشنا شوند.
عوامل تاثیرگذاری همانند اخبار رمزارزی یا گزارشات مربوط به تغییرات در حوزه اقتصاد کلان میتواند در نوسانات ارزهای دیجیتال تاثیر داشته باشند. برای این منظور لازم است تا تریدرها تاثیر این عوامل را برای انجام معاملات کوتاهمدت، میانمدت و حتی بلندمدت خود در نظر بگیرند.
با توجه به اهمیت این موضوع فیلمهای آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آنها را در فهرست زیر مشاهده میکنید.
برای مشاهده فیلمهای آموزشی بیشتر در این حوزه میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.
جمعبندی
در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس انواع معاملات ارز دیجیتال را شرح دادیم و برای آشنایی با کاربردهای این معاملات در ادامه استراتژیهای معاملاتی مربوط به این حوزه را بیان کردیم. برای این منظور درباره معامله روزانه ارز دیجیتال، هولد رمزارزها، انواع معاملات فیوچرز، آربیتراژ، اسکالپ و روشهای ترید با توجه به بازه نوسانی مربوطه و روندهای قیمتی توضیحاتی را ارائه کردیم.
سپس مزایای انواع معاملات ارز دیجیتال را بیان کردیم. برای این منظور درباره مزایایی نظیر نوسانات شدید قیمت، ناشناس ماندن تریدرها، بازار شبانه روزی ارزهای دیجیتال و تراکنشهای همتا به همتا در این بازار توضیحاتی را ارائه کردیم. در کنار اشاره به مزایای انجام معاملات در بازار کریپتو به معایب ترید در این بازار نیز اشاره کردیم.
برای این منظور معایبی نظیر مشکلات امنیت در فضای مجازی، مشکلات مقیاسپذیری و مشکلات عدم قانونگذاری را شرح دادیم. در پایان نیز درباره یادگیری ترید ارز دیجیتال با فرادرس توضیحاتی را بیان کردیم.
source