جوان آنلاین: وزیر خارجه که پیش‌تر با انتشار مطلبی در روزنامه «پیپلز‌دیلی» درباره اهداف خود از سفر به چین توضیح داده بود، روز جمعه به خبرنگاران گفت که در کنار مسائل منطقه‌ای، موضوع هسته‌ای هم در دستور کار این سفر قرار دارد. 

سیدعباس عراقچی دیروز در نخستین سفر به چین پس از تصدی وزارت امور خارجه، هدف اصلی این سفر را، رایزنی و مشورت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در رابطه با روابط دوجانبه با کشور چین اعلام کرد و توضیح داد: «الان طبیعی است که شرایط حساسی وجود دارد، هم منطقه دارای التهابات مختلف است و هم در سطح بین‌المللی مسائل مختلفی وجود دارد و همین طور بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز است مشورت‌های بیشتری داشته باشیم.» اظهارات عراقچی به اکتبر ۲۰۲۵ و بند غروب برجام اشاره دارد که در واقع تاریخ انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و به منزله به پایان رسیدن مکانیسم ماشه است. 

عراقچی در روزنامه «پیپلزدیلی» هم به تشریح اهداف و برنامه‌های خود پرداخت: «از آخرین باری که به پکن آمدم (۲۰۱۹) تقریباً پنج سال می‌گذرد، آن زمان، برای شرکت در «نشست مشورتی مشترک در مورد برجام» به پکن آمدم و گفتگو‌های خوبی با دوستان چینی داشتم؛ مسئولانه تلاش کردیم طرف‌های مقابل را برای بازگشت به برجام و پایبندی به تعهدات ترغیب کنیم.» وی ادامه داد: «ما با رویکردی مسئولانه و عملگرایانه نشان دادیم که موضوعات هسته‌ای، بخش جدایی‌ناپذیری از همکاری‌های راهبردی دو کشور است و آنچه یک توافق را ماندگار می‌کند، «مسئولانه رفتار کردن» و «پایبندی به تعهدات» است و با ایران به عنوان بازیگر مهم منطقه باید با احترام و به صورت برابر گفتگو کرد.»

 

 جهان بر سر چهارراه تاریخی

در بخش دیگری از این یادداشت، با اشاره به تحولات منطقه آمده است: «منطقه خاورمیانه با چالش‌های متعددی مواجه است که مسئله فلسطین هسته اصلی آن است. بحران انسانی در غزه ناشی از نسل‌کشی مورد حمایت برخی از قدرت‌ها با بی‌عملی جامعه جهانی و رفتار‌های غیرمسئولانه تشدید شده است. جمهوری اسلامی ایران همواره از مطالبه مشروع مردم فلسطین برای حق تعیین سرنوشت دفاع کرده است. ما با دوستان چینی در این زمینه اشتراک نظر داریم که آتش‌بس فوری در غزه و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه مهم‌ترین اولویت در شرایط فعلی فلسطین است.» عراقچی تصریح کرد: «درخصوص تحولات سوریه نیز جمهوری اسلامی ایران بر احترام به وحدت، حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه تأکید کرده و تصمیم‌گیری در مورد آینده سوریه را تنها بر عهده مردم این کشور بدون مداخله مخرب یا تحمیل خارجی می‌داند. این اصل قطعی باید مورد توجه همه بازیگران قرار گیرد که این مردم منطقه هستند که نقشی تعیین‌کننده در شکل دادن به سرنوشت سیاسی و اجتماعی و امنیت و توسعه خود دارند.» در یادداشت عراقچی آمده است: «با تغییرات بی‌سابقه‌ای در جهان مواجهیم. این تغییرات، کشور‌ها را همزمان با «فرصت»‌ها و «چالش»‌های پیچیده‌ای مواجه کرده و دنیا را بر سر «چهارراه تاریخی» قرار داده است تا خواه ناخواه بین تقابل یا همکاری، انحصار یا فراگیری، بسته بودن یا گشودگی، هرج و مرج یا ثبات دست به انتخاب بزنند.»

source

توسط expressjs.ir