جوان آنلاین: ماریا زاخارووا روز چهارشنبه در نشستی خبری افزود: انتظار است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، عینیت و بی‌طرفی خود را در نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران تضمین کند.

به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: ما این را تضمینی ضروری برای همکاری سازنده بین آژانس اتمی و ایران می‌دانیم و همواره از تقویت این همکاری‌ها، حمایت می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه این سخنان را در پاسخ به سؤالی درباره سخنان اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران قادر به تولید سلاح هسته‌ای است، بیان کرد.

وی افزود: چنین اظهارنظر‌هایی که شائبه همدستی آژانس اتمی و غرب را مطرح می‌کند و حتی گاهی با هدف آغاز حملات سیاسی به تهران انجام می‌شود، همیشه یک هدف را دنبال می‌کند و آن اینکه برنامه هسته‌ای ایران را به عنوان تهدید اصلی در خاورمیانه معرفی کند.
زاخارووا اظهار داشت: غرب در تلاش است تا از مسئولیت نقض فاحش قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و رکود عمیق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مورد مقررات پیرامون هسته‌ای ایران فرار کند.

این دیپلمات روس خاطرنشان کرد: جامعه بین‌الملل درک روشنی دارد که این کشور‌های غربی بودند که در احیای برجام خلل ایجاد کردند، در حالی که تهران بار‌ها آمادگی خود را برای بازگشت به این توافق اعلام کرده است، مشروط بر اینکه واشنگتن، بروکسل و لندن در این راستا اقدامات متناسبی را انجام دهند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: نه در معاهدات بین‌المللی و نه توافقنامه برجام هیچ محدودیت کمی برای توسعه انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز وجود ندارد، مشروط بر اینکه تمام فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحت کنترل آژانس باشد و آژانس تأیید کرده است که برنامه هسته‌ای ایران تحت نظارت بوده است.

به گزارش ایرنا، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در مصاحبه اخیر خود با خبرگزاری ایتالیایی «آنسا» گفته است: «ایران اورانیوم را نزدیک به سطح نظامی غنی می‌کند و به سرعت به سمت یک کشور دارنده سلاح هسته‌ای حرکت می‌کند. برجام دیگر موضوعیت ندارد و تفاهم جدیدی برای در نظر گرفتن واقعیات برنامه هسته‌ای ایران، نیاز است.»

در واکنش به این اظهارات، رئیس سازمان انرژی اتمی چهارشنبه ۲۸ آذر با بیان اینکه پذیرفتنی نیست آژانس تنها به تعهدات ایران به صورت تحریک آمیز بپردازد و به عدم انجام تکالیف طرف مقابل اشاره‌ای نداشته باشد، گفت: این نهاد بین المللی باید بی طرفی خود را حفظ کند و رفتار حرفه‌ای داشته باشد.

محمد اسلامی با بیان اینکه الان موعد بررسی قطعنامه ۲۲۳۱ در سازمان ملل است که هر ۶ ماه برگزار می‌شود بیان کرد: این قطعنامه ۲ فراز دارد که شامل پذیرش محدودیت‌هایی توسط ایران برای اعتمادسازی در ازای لغو تحریم‌ها و انجام تعهدات طرف مقابل است. 

معاون رئیس جمهور افزود: این پذیرفتنی نیست که یک نهاد بین المللی تنها به یک بعد ماجرا آن هم به صورت تحریک آمیز بپردازد و به بعد اصلی که عدم انجام تکالیف طرفین متعاهد است اشاره‌ای نداشته باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما از مدیرکل آژانس که یک دیپلمات با سابقه است انتظار داریم که این موارد را رعایت کند.

روسیه تماسی با تیم ترامپ نداشته است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری گفت: روسیه هنوز هیچ تماسی با تیم دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا از طریق کانال‌های دیپلماتیک یا رسمی نداشته است.

وی افزود: اظهارنظر در این باره پس از تغییر دولت در آمریکا و انتصاب دولتمردان جدید این کشور منطقی خواهد بود.

پیش از این نیز یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور روسیه گفته بود که واشنگتن برای گفتگو در مورد امکان سفر کیت کلوگ فرستاده ویژه ترامپ به اوکراین و سازماندهی هرگونه تماس با وی، با مسکو تماسی نداشته است.

اوکراین به تنهایی قادر به ساخت سلاح هسته‌ای نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: اوکراین به تنهایی قادر به ساخت تسلیحات هسته‌ای در مدت چند هفته نیست.

وی افزود: این موضوع، یک واقعیت است که اوکراین برای این کار به دریافت اجزای دیگر (سلاح هسته‌ای) از کشور‌های دیگر نیاز دارد.

اعزام نیرو‌های حافظ صلح نیازمند توافق طرفین و مصوبه شورای امنیت است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: هر گونه اقدامی در مورد اعزام نیرو‌های خارجی به عنوان نیرو‌های حافظ صلح به اوکراین تحریک‌آمیز است و به وخامت بیشتر وضعیت متشنج کنونی منجر خواهد شد.

وی افزود: هرگونه مشارکت نیرو‌های حافظ صلح در هر درگیری مستلزم رضایت همه طرف‌های درگیری و همچنین تصویب موضوع در شورای امنیت سازمان ملل است.

زاخارووا تأکید کرد: هیچ یک از پیش‌نیاز‌های اعزام نیرو‌های حافظ صلح در این مرحله نه تنها وجود ندارد، بلکه حتی در مورد آن صحبتی هم نشده است.
وی ادامه داد: اولویت ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین و باند او این است که از ایالات متحده و متحدانش مقداری سلاح، پول و تجهیزات نظامی اضافی دریافت کنند و با چنین رویکردی، هیچ انگیزه‌ای برای انجام مذاکرات صلح وجود ندارد، رویکرد اوکراین به ممنوعیت مذاکره تحت فشار آمریکا اتخاذ شده است.

پاسخ به بیش از یک هزار سؤال در یک سال

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این نشست گزارش داد که در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۴۷ نشست خبری برگزار کرده و در این نشست‌ها به بیش از یک هزار سؤال پاسخ داده است.

زاخارووا همچنین گفت: ما روزانه ده‌ها تا صد‌ها سؤال و درخواست دریافت می‌کنیم که سعی می‌کنیم به سرعت به آنها پاسخ دهیم، ما در طول سال گذشته حدود دو و نیم هزار نظر، مصاحبه و پاسخ به سؤالات را آماده کرده‌ایم.

source

توسط expressjs.ir