گزارش‌ها از تداوم حضور نیرو‌های حماس در بیت‌حانون و اقدام علیه نظامیان اشغالگر در این شهر حکایت دارد. تحرکاتی از این دست که نشان از حرکت جنبش حماس در مسیر تجدید قواست، از یک سو در بدنه نظامی رژیم صهیونیستی، نگرانی‌هایی را به دنبال داشته است و از سوی دیگر، بهانه‌ای برای نخست‌وزیر این رژیم خواهد بود تا با تکیه بر آن، همچنان در مسیر آتش‌افروزی و فاصله گرفتن از آتش‌بس گام بردارد. 

بیت‌حانون، نخستین شهری بود که ارتش رژیم صهیونیستی پارسال و پس از شروع جنگ غزه وارد آن شد و از آن زمان، بیش از ۱۰ بار در این شهر عملیات صورت داده است، اما همچنان سربازان زیادی در این شهر کشته می‌شوند. در تازه‌ترین مورد به دنبال شلیک یک بمب سنگین به غرب بیت‌حانون، سه سرباز صهیونیستی کشته و یک تن دیگر زخمی شد. روزنامه معاریو در تشریح ناکامی تل‌آویو در از بین بردن حماس در این شهر، با اشاره به موقعیت مکانی راهبردی و با اعلام اینکه بیت‌حانون در واقع مکانی راهبردی در نوار غزه است، نوشت که در عملیات در شمال غزه، تاکنون ۳۸ سرباز کشته شده‌اند. این روزنامه، در ادامه با طرح این نکته که اسرائیل ساکنان این منطقه را تخلیه کرده است ولی نیروهایش همچنان در این منطقه کشته می‌شوند، این پرسش را مطرح کرد که حماس چگونه توانسته است مجدداً به بیت‌حانون بازگردد. معاریو نوشت که ارتش رژیم صهیونیستی پس از چند هفته متوجه شد که نیرو‌های حماس دوباره در بیت‌حانون پنهان شده‌اند و با کاشت مواد منفجره به استقبال ارتش اشغالگر رفتند که می‌دانستند به این شهرک برمی‌گردند. 

 

 حملات بی‌فایده در جهت خواسته‌های نتانیاهو

یسرائیل هیوم با اعلام اینکه حدود ۵۰۰ افسر با درجه سرگرد از ارتش اسرائیل در جریان شش ماه اخیر و به دنبال فشار‌های روانی و اقتصادی از رویارویی با مقاومت فلسطین فرار کرده‌اند، از شوکی که به فرماندهی نظامی صهیونیست‌ها به این دلیل وارد شده خبر داد و افزود: «این وضعیت در برهه‌ای که چالش‌ها به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کرده است، تهدید‌کننده ارتش است.» اسحاق بریک، ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی، با اشاره به تقویت توان حماس، به معاریو گفت: «نتانیاهو در حالی از عزم خود برای نابودی حماس دم می‌زند که برآورد‌های میدانی از تضعیف ارتش اسرائیل خبر می‌دهند.» بریک تأکید کرد: «حماس شاخه نظامی خود را تقویت کرده است و اوضاع غزه را به خوبی مدیریت و از تونل‌هایش برای دستیابی به سلاح و مهمات استفاده می‌کند و این در شرایطی است که ارتش اسرائیل ناتوان از تحقق اهدافش است.» اسحاق بریک گفت: «ارتش توان زمینی کافی برای یکسره ساختن کار نبرد را ندارد و به حملات نظامی بی‌فایده روی آورده است.» وی افزود: «تداوم جنگ برآورده‌کننده خواسته‌های سیاسی نتانیاهو و علیه اسیران و ارزش‌های اخلاقی است. ناکامی در برابر حماس، شکست‌های اسرائیل در برابر حزب‌الله را تداعی می‌کند. تداوم عملیات نظامی فقط به تشدید تهدید‌ها منجر می‌شود.» بریک گفت: «در سایه تشدید خطرات منطقه‌ای به ویژه تنش با مصر و ترکیه، سران کنونی ناتوان از مقابله با چالش‌ها و اتخاذ راهبردی درست هستند.» در چنین شرایطی، تلاش امریکایی‌ها برای پایان جنگ در دولت کنونی و پیش از روی کار آمدن دونالد ترامپ، باز هم به در بسته خورده است. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از تیم مذاکره‌کننده این رژیم که در دوحه و در حال رایزنی به منظور استقرار آتش‌بس در غزه و تبادل اسراست، خواسته است که به تل‌آویو بازگردند. این فراخوان به منظور مشورت تیم مذاکره‌کننده با کابینه رژیم صهیونیستی انجام شده است. نتانیاهو که پیش‌تر هم به دلیل سنگ‌اندازی در مسیر تحقق آتش‌بس هدف انتقاد قرار گرفته بود، حالا و با مشاهده شواهدی از بازگشت حماس، بیشتر مصمم شده تا آتش‌بس را به تعویق بیندازد. 

 

 فلسطینی‌ها زیر آوار

جبالیا، بیمارستان کمال عدوان، دیر بلح، اردوگاه النصیرات، خان یونس و رفح همچنان آماج حملات صهیونیست‌ها قرار دارند و جنایات کابینه نتانیاهو در جهت نسل‌کشی، همچنان ادامه دارد. این حملات در حالی صورت می‌گیرد که تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سیستم پزشکی در نوار غزه به ویژه بیمارستان‌های شمال نوار غزه ادامه دارد و این رژیم مانع ورود کمک‌های بشردوستانه لازم به ویژه به شمال نوار غزه می‌شود. «محمود بصل» سخنگوی دفاع مدنی در غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از حدود ۵۰ روز پیش مانع انجام مأموریت‌های تیم‌های دفاع مدنی در شمال نوار غزه می‌شود. وی به المیادین گفت: «یک فاجعه واقعی در شمال نوار غزه رخ داده است، چرا که همچنان چندین تن از فلسطینی‌ها در زیر آوار هستند.» وی گفت که خدمات پزشکی در شهر غزه متوقف شده است و مقادیر محدودی از کمک‌ها که از انجمن‌های خیریه وارد شده برای برآورده کردن نیاز‌های فلسطینی‌ها کافی نیست.

source

توسط expressjs.ir