05 دی 1403 ساعت 13:45

نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی اظهار کرد واتساپ و گوگل پلی به دلیل پذیرفتن شرایط ایران، رفع فیلتر شده‌اند و سایر پلتفرم‌ها نیز به همین ترتیب رفع فیلتر می‌شوند.

روز گذشته، جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار شد و در نهایت اعضای این شورا رای به رفع فیلتر شدن فروشگاه اپلیکیشن گوگل پلی استور و پیام رسان واتساپ دادند. پس از این اتفاق، سوال‌های زیادی به‌وجود آمده است؛ از جمله این که سایر پلتفرم‌ها چه زمانی رفع فیلتر می‌شوند و دلیل رفع فیلتر شدن واتساپ و گوگل پلی استور در این مرحله چه بوده است؟

واتساپ و گوگل پلی همکاری کردند، بقیه هم باید قبول کنند!

در همین راستا، حسنعلی اخلاقی امیری، نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد پلتفرم‌هایی که با شورای عالی فضای مجازی و سیاست‌های ده‌گانه آن همسو باشند، رفع فیلتر می‌شوند و دلیل رفع فیلتر شدن واتساپ و گوگل پلی استور نیز همین بوده است. او در مصاحبه با رسانه شرق گفت برنامه‌ریزی انجام شده از سوی شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ شامل 10 سیاست و 30 گام اجرایی است. طبق این سیاست‌های ده‌گانه تدوین شده در شورای عالی فضای مجازی، پلتفرم‌هایی که با این شورا و سیاست‌های آن هماهنگ باشند، رفع فیلتر می‌شوند.

رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی

این نماینده مجلس در ادامه افزود، در قدم اول، واتساپ و گوگل پلی استور، شروط ایران را پذیرفتند و به همین دلیل رفع فیلتر شدند. اخلاقی امیری عنوان کرد بعد از این، نوبت پلتفرم بعدی است و مذاکره با مالک این پلتفرم نیز آغاز شده است.

دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی جزو شروط مذاکره با پلتفرم‌های خارجی است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص شروط تعیین‌شده از سوی شورای عالی فضای مجازی، گفت جزئیات این 10 سیاست را خود شورا اطلاع‌رسانی می‌کند؛ اما هر مجموعه‌ای که این ده شرط را بپذیرد، در ایران رفع فیلتر می‌شود. اخلاقی امیری در پاسخ به سوال مطرح شده در خصوص دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی، بیان کرد این مورد هم جزو شروط مذاکره با این پلتفرم‌ها است. همچنین یکی دیگر از شروط این است که برخی از آنها در ایران اقدام به تاسیس دفتر کنند.

وی در نهایت خاطرنشان کرد که اجرای این سیاست‌ها تقریبا چهارده ماه طول می‌کشد؛ البته ممکن است این 14 ماه زمان تعیین شده، زودتر به نتیجه برسد، اما نهایت مذاکرات 14 ماه است و هر یک از پلتفرم‌های خارجی که شرایط ایران را قبول کنند، مشکلی برای رفع فیلتر شدنشان وجود ندارد. گفتنی است که چند روز پیش هم ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مذاکره با متا و ایکس برای رفع فیلتر در ایران خبر داده بود.

در گجت نیوز بخوانید: مصاحبه اختصاصی گجت نیوز با ظریف: فیلترینگ به ضرر امنیت و اقتصاد کشور است فاجعه در شبکه ایران؛ بیش از 50 درصد دیتای اینترنت کشور از VPN رد و بدل می‌شود تلگرام با بستن کانال روح‌الله زم به درخواست ایران موافقت کرده بود

source

توسط expressjs.ir