شایانیوز- «برج های دوقلوی بابلسر» یکی از پروژه هایی است که نیمی از طراحی آن در 16 طبقه تا بهار سال 1403 به انجام رسیده است؛ اما این پروژه بناست در 41 طبقه ساخته به بهره برداری برسد. در این راستا کارفرما با دعوت از با دعوت از تعدادی مشاور در مسابقهای محدود، بازطراحی معماری پروژه را با حداقل تغییرات در سازه و تاسیسات به مسابقه گذاشت.
ویلایی در ارتفاع
آنچه در ترکیب فضای ساخته شده وجود داشت مشابه آپارتمان های دیگر بود. در حالیکه تعریف و انتظار از این فضاها در چنین پروژهای متمایز است؛ طراحی جدید با با نیم نگاهی به سنت سکونت در این نوع از اقلیم که لزوما فضاهای بسته پیوسته و یکپارچه نیستند و همینطور با تصور از یک ویلا که این بار در ارتفاع قرار گرفته انجام شده است.
فضایی خصوصی به عنوان تراس
در طراحی جدید برج های دوقلوی بابلسر فضا به گونه ای طراحی شده است که مخاطب به جای احساس سکونت در یک آپارتمان، بتواند در فضای خصوصیاش مابین فضا تردد کند و بخش قابل توجهی از اوقاتش را در حیاط بگذراند. به همین دلیل میزان فضای باز بزرگتر و متنوعتر بوده و هندسه آن نیز به گونه ای طراحی شده که تراس آن ا شباهت به تراس های دیگر بناها فضایی با تناسبات مناسب نشیمن و فضای جمعی را در خود جای دهد.
پرایوسی با ارتفاع گرفتن فراهم شد
اگر خط لبه طبقات برج ها روی یکدیگر تکرار نشوند اشراف طبقات روی یکدیگر فراهم شده و موضوع محرمیت و خصوصی بودن (Privacy) فضاهای باز به خطر میافتد. در طراحی پیشنهادی تلاش بر این بود که این موضوع تا حدی مرتفع شود. بر این اساس یک واحد دوبلکس کمی عقب می نشیند تا تراس ارتباط بصری بین دو طبقه یک ویلا فراهم شود. هندسه منعطف لبهها این ظرفیت را ایجاد میکند که با ارتفاع گرفتن آن پرایوسی مدنظر تامین شود.
سبزینگی برای سبز ماندن
در کنار دریا قرار گرفتن این پروژه و همینطور هندسه پایه آن در وضع موجود، این انتظار را ایجاد میکند که هندسه ذهنی جاری در فضا در طراحی لبهها و خطوط پیرامونی برجها نیز دیده شود و ادراکی متناسب با اتمسفر ساحلی را در مخاطب القا کند. هستههای صلب (شفتهای عمودی) پروژه فرصتی را فراهم آوردهاند تا سبزینگی در ارتفاع منظر متفاوتی را برای کلیت پروژه در دید ناظر بیرونی ایجاد کند. همچنین در تک تک واحدها نیز این بدنههای سبز بزرگ خواهند توانست به بخشی از ظرافت مد نظر برای داشتن حس فضای ویلایی در ارتفاع را تامین کنند.
این پروژه مسکونی توسط احسان مسعود و با همراهی حمیدرضا ناصری طراحی شد؛ مساحت ناخالص ساخته شده آن ۲۵۲۶ مترمربع و در بابلسر مازندران واقع شده است. این طراحی سال 1402 رتبه اول مسابقه محدود برجهای دوقلوی Skyview بابلسر را از آن خود کرده است.
source