۰۷:۰۰ – ۰۹ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلیپور – در ابتدای دولت سیزدهم ۱۰ هزار روستا شناسایی شد که به آب شرب سالم به صورت پایدار دسترسی نداشتند و طرحی با نام جهاد آبرسانی در دولت شکل گرفت تا آبرسانی به این روستاها به صورت پایدار محقق شود.
طرح جهاد آبرسانی که به عنوان یک اقدام کلیدی در راستای تأمین آب شرب و بهبود شرایط زندگی در مناطق کمآب، نقش مهمی در توسعه پایدار و بهبود بهداشت عمومی ایفا میکند.
تامین آب پایدار روستاها که محمد حسین محمدی سرپرست دفتر نظارت بر طرحهای آب و فاضلاب روستایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: با هزینه کرد بالغ بر ۲۴۰۰۰۰ میلیارد ریال و اجرای ۱۵۰۰۰ کیلومتر شبکه و خط انتقال، احداث ۴۳۰ هزار متر مکعب مخزن، احداث و تجهیز ۵۰۰ واحد ایستگاه پمپاژ همچنین ایجاد تاسیسات تامین آب به میزان ۱۰۶۰۰ لیتر در ثانیه، طرح جهاد آبرسانی به لحاظ احجام کار دارای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: از ۱۰ هزار روستای هدف طرح ۷۰۶۷ روستا دارای آب شرب پایدار هستند و در صورت تامین منابع مالی تا پایان سال این تعداد به ۷۶۰۰ روستا خواهد رسید.
آبرسانی به روستاها که محمدزاده یکی از ساکنان روستاهای ایلام میگوید: در گذشته برای تامین آب آشامیدنی با سختیهای زیادی مواجه بودیم، اما از زمانی که آب آشامیدنی به خانه ما رسید بسیاری از مشکلات حل شد.
در ادامه هم آقاجانی یکی از ساکنان روستاهای استان البرز به خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با رسیدن آب آشامیدنی به منازل دیگر نیازی نیست برای تهیه آب مسافت طولانی را طی کنیم علاوه بر این دیگر از بهداشت آب هم آسوده خاطر هستیم.
یکی از ساکنان روستاهای استان یزد هم که به تازگی با طرح جهاد آبرسانی منزلشان دارای آب آشامیدنی شده در گفتگویی با خبرنگار رسانه ملی گفته بود: اکنون با طرح جهاد آبرسانی منزل ما دارای آب آشامیدنی است آب آشامیدنی که کیفت خوبی دارد و دیگر نیاز نیست مانند سابق از قنات آب بیاوریم.
تامین مالی مهمترین مسئله طرح جهاد آبرسانی
پروژه جهاد آبرسانی که حالا به ۷ هزار روستای هدف رسیده، اما برای تکمیل این پروژه و رسیدن به هدف نهایی یعنی آبرسانی به ۱۰ هزار روستا نیازمند تامین منابع مالی است که در همین راستا محمد حسین محمدی سرپرست دفتر نظارت بر طرحهای آب و فاضلاب روستایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: تکمیل این طرح نیازمند تامین ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار بر اساس هزینههای حال حاضر است. همچنین باید اشاره کرد اجرای پروژهای در این مقیاس و در سطح تمام استانهای کشور قطعا با دشواریهای زیادی مواجه است که با برنامه ریزی و تلاش مجموعه مدیران و همکاران در شرکتهای آب و فاضلاب عمده آنها مرتفع گردیده است.
در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: مهمترین مسئله تامین به موقع منابع مالی است که امیدواریم با توجه به اتفاق نظر متولیان امر در رفع مشکل تامین آب پایدار روستاهای کشور درادامه کار به این لحاظ مشکلی رخ ندهد.
پیش از هم مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هاشم امینی عنوان کرده بود: کارگروهی در معاونت بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ایجاد شده است که در همه ایام سال وضعیت آب مناطق مختلف کشور را رصد و پایش میکند و پروژههای اولویتدار برای رفع تنش آبی شهرها ترسیم میشود.
گفتنی است، تکمیل طرح جهاد آبرسانی نه تنها به تأمین نیازهای اساسی جامعه کمک میکند، بلکه به توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی نیز منجر میشود. این طرح میتواند به عنوان یک ابزار کلیدی در راستای بهبود کیفیت زندگی و افزایش تابآوری جوامع عمل کند.
در نهایت باید اشاره کرد بنابر اعلام مسئولان در حال حاضر بیش از ۹۹ درصد از جمعیت شهری و بیش از ۸۶ درصد جمعیت روستایی زیر پوشش شبکه آب شرب و بهداشت قرار دارند.
source