فریمورک Nest JS، ابزاری است که به کمک آن میتوانید وباپلیکیشنها و اپلیکیشنهای سمت سرور خود را توسعه دهید. Nest جیاس بر مبنای پلتفرم بکاند نود جیاس ایجاد شده است و از خصوصیات بارز این فریمورک میتوان به کارایی بالا در برنامههای توسعه یافته، مقیاسپذیری و قابلیت اطمینان آنها اشاره کرد. در این مطلب از مجله فرادرس قصد داریم تا به زبانی ساده و تا حد ممکن بهطور کامل به شما بگوییم که Nest JS چیست. همچنین به خصوصیات مهم آن اشاره میکنیم و کاربردهای این فریمورک را شرح میدهیم.
در این نوشتار، ابتدا تعریفی در رابطه با فریمورک Nest JS به شما ارائه میدهیم و پس از آن، منابعی را برای یادگیری جاوا اسکریپت، تایپاسکریپت و نود جیاس معرفی میکنیم که به نوعی، پیشنیازهای این فریمورک محسوب میشوند. سپس، به شما میگوییم که چرا باید نِست جیاس را یاد بگیرید. ویژگیهای Nest JS، نحوه نصب و ایجاد اولین پروژه با این فریمورک، بهترین شیوهها در ساخت برنامه و معایب آن جزو دیگر عناوینی هستند که در این مطلب به آنها پرداخته شده است. بنابراین، اگر قصد آشنایی با Nest JS را دارید مطالعه این مطلب میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهد.
Nest JS چیست؟
Nest.js ابزار و فریمورکی برای توسعه بکاند وباپلیکیشن محسوب میشود که با آن میتوانید کدهای سمتسرور و API-ها را به کمک Node.js توسعه دهید.
Nest JS را به زبان ساده میتوانید فریمورکی در نظر بگیرید که بر مبنای نود جیاس و همچنین اکسپرس جیاس نوشته شده و توسعه پیدا کرده است. این ابزار رابطه نزدیکی با زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت دارد و به ویژه، هنگامی که بخواهید وباپلیکیشنهای خود را با تایپ اسکریپت توسعه دهید میتواند بسیار مفید باشد و این کار را برای شما تسهیل کند.
طراحی و توسعه وباپلیکیشن در این روزها اهمیت زیادی پیدا کرده است. در واقع، این عناصر، سازمانها را یاری میدهند تا کاربران بیشتری را جذب کنند و علاوه بر آن، در تسهیل وظایف و فرایندهای کاری آنها نیز نقش مؤثری دارند. با این تفاصیل، جای تعجب نیست که شرکتها و سازمانهای متعددی را میبینیم که به توسعه وباپلیکیشنهای اختصاصی خود روی آوردهاند تا از مزیتهای آن بهرهمند شوند.
در صورتیکه پیش از این در حوزه برنامهنویسی فرانتاند و با فریمورک وباپلیکیشن مبتنی بر تایپاسکریپت Angular کار کرده باشید، به احتمال قوی، خیلی راحتتر میتوانید اصول و مفاهیم اصلی Nest جیاس را یاد بگیرید و استفاده کنید. به این دلیل که در ساخت Nest JS تا حد زیادی از انگولار الهام و تأثیر گرفته شده است.
در طراحی و توسعه معماری فریمورک Nest JS مؤلفههای گوناگونی از پارادایمهای مختلف برنامهنویسی از جمله موارد زیر مد نظر قرار گرفته است.
همچنین، با بهرهمندی از بهترین خصوصیات موجود در این پارادایمها، Nest جیاس اکنون میتواند فریمورک بسیار قدرتمند و کارآمدی برای توسعه وباپلیکیشنهای شما باشد.
در صورتیکه قصد انجام پروژهها و توسعه اپلیکیشنهای مقیاسپذیر را داشته باشید، فریمورک NEST JS یکی از بهترین گزینههایی است که به شما پیشنهاد میشود. کار با این فریمورک بهدلیل ماهیت و ساختاری که دارد ساده است و میتوانید خیلی سریع، توسعه برنامههای مدنظر خود را با آن شروع کنید.
زبان مورد استفاده در فریمورک Nest JS، در حالت عادی تایپ اسکریپت است و شما میتوانید در صورت لزوم از جاوا اسکریپت نیز استفاده کنید.
اهمیت یادگیری Nest JS چیست؟
پیش از اینکه منابعی را برای شروع یادگیری این فریمورک معرفی کنیم لازم است تا اهمیت و لزوم یادگیری Nest JS را بدانید. نست جیاس ابزار قدرتمندی است که رفتهرفته به محبوبیت آن افزوده میشود. به این دلیل که انعطافپذیری مناسبی را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد. بهطور مثال، میتوان به پشتیبانی آن از موارد زیر اشاره کرد.
دلیل دیگری که میتوان برای محبوبیت Nest JS بیان کرد، قابلیت اتصال راحت و بدون دردسر آن به کتابخانههای شخص ثالث است. با این تفاصیل در ادامه، به برخی موارد اشاره کردهایم که اهمیت یادگیری این فریمورک قدرتمند را نشان میدهند.
- پشتیبانی و سازگاری با زبان تایپاسکریپت: همانطور که پیشتر نیز تا حدودی اشاره شد، NEST JS با استفاده از زبان تایپاسکریپت ایجاد شده است و بههمین دلیل میتوان از ویژگی «تایپ ایستا» (Static Typing) در آن بهرهمند شد. این ویژگی در واقع یک سیستم نوعدهی است که بر اساس آن، متغیرها هنگام فرایند کامپایل و قبل از اجرا، به «نوع داده» معینی منتسب میشوند و این وضعیت حین اجرای برنامه نیز به همین شکل باقی میماند. بدینترتیب، نه تنها کدهای بهتری خواهید داشت بلکه میتوانید خطاهای برنامه را بسیار سریعتر و در مراحل ابتدایی پیدا کنید و به رفع آنها بپردازید.
- معماری ماژولار: NEST JS دارای معماری ماژولار است و این ویژگی باعث میشود تا فرایند توسعه اپلیکیشن به سادگی قابل انجام باشد. به دلیل اینکه اپلیکیشن در قالب ماژولها توسعه پیدا میکند، مدیریت و ایجاد هر یک از این ماژولها راحتتر انجام میشود و به دنبال آن میتوان برنامه را بهسادگی گسترش داد. این مورد برای اپلیکیشنهای بزرگ و پیچیده میتواند بسیار سودمند باشد.
- پشتیبانی از معماری REST و زبان کوئری GraphQL: همانطور که پیشتر نیز گفته شد، فریمورک NEST JS از گرافکیوال و REST پشتیبانی میکند. بدینترتیب، برای ساخت API-های خود نیاز به ابزارهای اضافهای نخواهید داشت.
- تکنیک تزریق وابستگی: در این فریمورک، با سیستم تزریق وابستگی قدرتمندی رو به رو هستید که با آن، تست کدهای نرمافزار بسیار سادهتر میشود.
- جامعه برنامهنویسی و اکوسیستم آن: هنگام استفاده از این فریمورک خیال شما میتواند از بابت پشتیبانی جامعه برنامهنویسان آن آسوده باشد زیرا NEST JS جامعهای فعال دارد و افزون بر این، ابزارها و کتابخانههای متنوعی را در اختیار شما قرار میدهد.
پیش نیازهای NEST JS چیست؟
برای اینکه بتوانید مفاهیم این فریمورک را به خوبی درک کنید و از قابلیتهای آن به بهترین نحو بهرهمند شوید، لازم است دانش خوبی از موارد فهرست شده در زیر داشته باشید.
- زبان برنامهنویسی تایپ اسکریپت
- زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت
- آشنایی با شیوه برنامهنویسی شیگرا و دیتاتایپهای گوناگون
- پلتفرم نود جیاس
- پروتکل HTTP و معماری API-های RESTful
- اصول اکسپرس جیاس
مشاهده فیلم آموزش برنامهنویسی تایپ اسکریپت در جاوا اسکریپت از فرادرس که لینک آن در ادامه آورده شده، میتواند در این زمینه برای شما مفید باشد.
یادگیری جاوا اسکریپت با فرادرس چگونه است؟
در صورتیکه قصد شروع آموختن برنامهنویسی و ورود به حوزه توسعه وب را دارید، جاوا اسکریپت یا همان JS یکی از گزینههایی است که برای یادگیری با آن رو به رو خواهید شد. با استفاده از این زبان و به لطف فریمورکها و کتابخانههای متعدد و متنوع آن میتوانید هر ۲ جنبه فرانتاند و بکاند توسعه وبسایتها و وباپلیکیشنها را برنامهنویسی کنید. از فریمورکهای شناخته شده این زبان میتوان به Next JS، پلتفرم نود جیاس، NEST جیاس، ریاکت، Vue.js و بسیاری دیگر اشاره کرد که تمامی قابلیتهای لازم را در اختیار برنامهنویس قرار میدهند.
برای یادگیری جاوا اسکریپت و فریمورکهای قدرتمند آن راههای گوناگونی از جمله، شرکت در کلاسهای حضوری و آنلاین و بوتکمپها، استفاده از کتابها و منابع متنی آنلاین و غیر آنلاین و مشاهده ویدیوهای آموزشی موجود روی اینترنت، پیش روی شما قرار دارد. با اینکه تمامی این شیوهها میتوانند مؤثر باشند اما در این میان منبعی ارزشمندتر است که بتواند مفاهیم پایه و پیشرفته جاوا اسکریپت را با صرف حداقل زمان و هزینه و به بهترین شکل به شما یاد بدهد. فیلمهای آموزش موجود در مجموعه فیلمهای آموزش جاوا اسکریپت مقدماتی تا پیشرفته از فرادرس که توسط این پلتفرم آموزشی معتبر و محبوب ارائه میشوند علاوه بر ویژگیهای اشاره شده این امکان را نیز به شما میدهند تا در هر لحظه از شبانه روز و با سرعت مدنظر خود به یادگیری JS به صورت پروژهمحور و از مربیان با تجربه این حوزه بپردازید.
برای نمونه برخی از فیلمهای آموزش موجود در این مجموعه را در ادامه فهرست کردهایم.
ماژول در معماری فریمورک NEST JS چیست؟
ماژولها در برنامهنویسی به قطعات کوچک و مستقلی از کدها اشاره دارند که قابل استفاده مجدد هستند.
در معماری ماژولار، برنامهها با استفاده از این ماژولها توسعه پیدا میکنند. درست مانند بازی خانهسازی یا LEGO که با سرهم کردن قطعات کوچک، اشیای معناداری را میسازیم و ممکن است در کودکی تجربه سرگرمی با آن را داشته باشید. فریمورک NEST JS با استفاده از معماری اینچنینی طراحی و ساخته شده است. ماژولهای NEST JS درست مانند بلوکهای LEGO که کنار هم قرار گرفتهاند، با ترکیب و تعامل باهم باعث میشوند تا اپلیکیشن شما ساخته شود و عملکرد صحیحی را ارائه دهد. بدینترتیب، در NEST JS با استفاده از ماژولهای گوناگون میتوانیم وباپلیکیشنهای بزرگ و پیچیدهتری بسازیم. این وباپلیکیشنها مانند همان سازهای هستند که با بلوکهای LEGO ایجاد میکنیم و شما به عنوان توسعهدهنده با افزودن ماژولهای مناسب میتوانید عملکرد برنامه خود را طبق نظر خود و الزامات پروژه شکل دهید.
اکنون که میدانید ماژول در NEST JS چیست، اجازه دهید کمی در این مبحث عمیقتر شویم.
ماژولها در NEST JS میتوانند موارد زیر را در بر بگیرند.
- Controller
- Service
- Provider
در نهایت، همین مؤلفهها هستند که با تعامل و هماهنگی هم، عملکرد وب اپلیکیشنهای شما را شکل میدهند. در ادامه، این اجزا را بیشتر توضیح دادهایم.
کنترلر در ماژول NEST JS چیست؟
مؤلفه Controller در ماژولهای NEST JS را میتوان همانند واسطی بین سرور و کلاینت تجسم کرد. به این صورت که درخواستهای ارسالی از سمت کاربر را دریافت میکنند و همچنین، پاسخ مربوطه را به او ارائه میدهند. در واقع کنترلر، درخواست کاربر و پاسخ به او را مدیریت میکند. کنترلرها همچنین دارای اِندپوینتها یا بهاصطلاح نقاط پایانی مختلفی هستند که برای ارتباط با آنها باید از آدرسهای مخصوصی استفاده کرد. این اندپوینتها به متدهای HTTP فهرست شده در زیر، مربوط میشوند.
- متد GET
- متد POST
- متد PUT
- متد DELETE
سرویس در ماژول NEST JS چیست؟
مؤلفه Service در ماژولهای NEST JS، به انجام وظایف مربوط به منطق تجاری برنامه میپردازد و با انجام برخی کارها به کنترلر کمک میکند تا عملکرد صحیحی را ارائه دهد. پس میتوان گفت که سرویس به نوعی مکمل کنترلر محسوب میشود. کنترلر با کاربران ارتباط مستقیمی دارد و از سوی دیگر، سرویس با مدیریت وظایفی مانند ارتباط با پایگاه داده و اطمینان از عملکرد درست برنامه، کنترلر را یاری میدهد. کارهایی مانند پرس و جو در پایگاهداده، پردازش دادهها و ارتباط با API-ها، جزو کارهایی هستند که از جانب سرویسها برای کمک به مؤلفه کنترلر انجام میشوند. از خصوصیت سرویسها میتوان به قابلیت استفاده آنها در قسمتهای مختلف اپلیکیشن اشاره کرد که در این صورت، مدیریت سادهتر کدها را به دنبال خواهند داشت. بهطور خلاصه، سرویسها با در دست گرفتن عملکرد کلی اپلیکیشن باعث میشوند تا کنترلرها تنها به مدیریت درخواستها بپردازند و با این تقسیم کار، مدیریت برنامه سادهتر شود.
ارائهدهنده در ماژول NEST JS چیست؟
مؤلفه Provider یا «ارائهدهنده» در ماژولهای NEST JS را بهطور ساده میتوانید رابطی در نظر بگیرید که بین اپلیکیشن شما و منبع خارجی مانند یک پایگاه داده قرار میگیرد و امکان تعامل و بهرهمندی از آن را با هدف بهبود اپلیکیشن فراهم میکند.
ویژگیهای NEST JS چیست؟
اکنون که میدانید NEST JS چیست، در این قسمت برخی از خصوصیات این فریمورک قدرتمند را بررسی میکنیم.
- داشتن سرور HTTP: در فریمورک NEST JS شما میتوانید برای مدیریت درخواستهای کاربر و ارسال پاسخهای HTTP، از سرور تعبیه شده در آن بهرهمند شوید.
- میانافزارها و «مداخلهگرها» (Interceptors): وجود توابعی مانند میانافزارها در NEST JS باعث میشود تا بتوان تغییراتی مانند ثبت درخواستها، بررسی احراز هویت، تجزیه و انجام برخی اعمال مورد نظر روی درخواستها را پیش از رسیدن آنها به Route Handler-ها انجام داد. مداخلهگرها همچنین این امکان را فراهم میکنند تا بتوانیم روی پاسخهایی که قرار است به سمت کاربر هدایت شود، اَعمال مورد نظر از جمله مدیریت خطاها و سایر کارهای لازم را انجام دهیم.
- Guard-ها: محافظ یا گارد، یکی از مهمترین ویژگیهایی است که NEST JS در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد. شما با پیادهسازی گاردها میتوانید درخواستهای ورودی به سمت مسیرها یا به اصطلاح Route-ها را مدیریت کنید. به زبان ساده، با استفاده از گاردها میتوان امکان دسترسی کاربران به مسیرهای خاص را کنترل و مدیریت کرد. بهطور مثال، زمانی که بخواهیم تنها کاربران احراز هویت شده بتوانند به مسیرهای خاص دسترسی داشته باشند، میتوانیم از این ویژگی استفاده کنیم.
- ابزارهای آزمایش و تست نرمافزار: این فریمورک، ابزارها و قابلیتهایی را در اختیار شما قرار میدهد تا به راحتی بتوانید تست یکپارچگی و Unit Test-های مورد نظر خود را ایجاد کنید.
- دکوریتورها: Decorator-ها جزو دیگر موارد ارائه شده در فریمورک NEST JS هستند که استفاده از آنها باعث میشود تا کدهای بهینهتری داشته باشید. دکوریتورها در موارد متعددی مانند تعریف مؤلفههای گوناگون، مسیرها، میانافزارها و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.
- میکروسرویس: فریمورک NEST بهصورت پیشفرض و بدون نیاز به ابزار اضافی، از معماری میکروسرویس پشتیبانی میکند و شما میتوانید برای ایجاد میکروسرویسهای خود از آن بهرهمند شوید.
- معماری و ساختار ماژولار: همانطور که اشاره شد، اپلیکیشنهای توسعه یافته با این فریمورک با ماژولهایی ساخته میشوند که قابلیت استفاده مجدد دارند و در نهایت مزیت «ارتباط ضعیف» (Loosely Coupled) را برای اپلیکیشن فراهم میکنند. به زبان ساده، توسعه اپلیکیشن با ماژولهایی که دارای حداقل وابستگی باشند، باعث میشود تا مدیریت، توسعه و مقیاسپذیری برنامه سادهتر شود و تغییر در یک جزء، پیامدهای غیر قابل پیشبینی به دنبال نداشته باشد.
- توسعهپذیری: قابلیت توسعه و گسترش NEST JS به این معنا است که میتوان بهسادگی آن را با کتابخانهها و فریمورکهای گوناگون بهکار برد. بدینترتیب میتوانید از قابلیتها و امکانات متنوع آنها در اپلیکیشن خود بهرهمند شوید.
نحوه نصب و ایجاد اولین پروژه با NEST JS
اکنون که با فریمورک NEST JS و پیشنیازهای آن آشنا شدهاید، میخواهیم نحوه نصب و راهاندازی این فریمورک و همچنین ایجاد نخستین اپلیکیشن با آن را به شما توضیح بدهیم.
گام اول: نصب Nest CLI
برای نصب این فریمورک، کافی است وارد ترمینال سیستم خود شوید و دستوری که در ادامه آورده شده است را تایپ و اجرا کنید.
npm install -g @nestjs/cli
از طریق ابزار Nest CLI میتوانید پروژههای NEST JS را بهسادگی ایجاد کنید و یا به مدیریت پروژههای خود بپردازید. پس از اجرای دستور گفته شده، برای اطمینان از نصب صحیح آن میتوانید دستور زیر را تایپ و اجرا کنید.
nest --version
با اجرای این دستور در واقع، شماره نسخه CLI به شما نمایش داده میشود و این خروجی، یعنی CLI به درستی نصب شده است.
گام دوم: ایجاد یک پروژه جدید NEST JS
برای اینکه بتوانید پروژه NEST JS جدیدی بسازید لازم است مجدد از Nest CLI استفاده کنید و دستورات اشاره شده در زیر را تایپ و اجرا کنید.
nest new nest-gfg
توجه داشته باشید که عبارت nest جزو دستوراتی است که برای مدیریت پروژهها استفاده میشود. کلمه new که پس از آن آورده شده است، یک پروژه جدید ایجاد میکند و در نهایت nest-gfg نام پروژهای است که قرار است ایجاد شود.
با اجرای این دستور، با پیامی رو به رو بخواهید شد که از شما میخواهد تا برای نصب وابستگیهای لازم برای برنامه، مدیر بسته خود، بهطور مثال NPM یا YARN را انتخاب کنید. پس از تعیین «Package Manager» مربوطه و تأیید آن، ساختار کلی پروژه NEST JS شما ایجاد میشود و بستههای لازم برای برنامه نیز نصب خواهند شد. منظور از وابستگیهای پروژه، مواردی مانند ماژولها، کتابخانهها، ابزارها و بستههایی هستند که پروژه شما برای اجرا به آنها نیاز پیدا میکند.
تصویری که در ادامه آورده شده است، نمایی از ساختار پوشههای پروژه Nest JS را نشان میدهد.
با باز کردن فایل package.json و از بخش وابستگیهای (dependencies ) این فایل که شامل موارد اشاره شده در زیر است، میتوانید منابع مورد نیاز اپلیکیشن را مشاهده کنید.
"dependencies": { "@nestjs/common": "^10.0.0", "@nestjs/core": "^10.0.0", "@nestjs/platform-express": "^10.0.0", "reflect-metadata": "^0.2.0", "rxjs": "^7.8.1" }
فایل ها و دایرکتوری های اپلیکیشن NEST JS
در ادامه، برخی از فایلها و دایرکتوری مهم موجود در ساختار یک اپلیکیشن NEST JS را توضیح دادهایم.
- src. : این دایرکتوری حاوی سورسکدهای اپلیکیشن NEST JS است.
- app.controller.ts. : این فایل شامل تعریف کنترلر برنامه است.
- app.module.ts. : کدهای ماژول اصلی اپلیکیشن در این فایل نوشته شده است.
- app.service.ts. : کدهای مؤلفه سرویس را در این فایل میتوانید مشاهده کنید.
- main.ts. : فایل Main به نوعی نقطه شروع اپلیکیشن و اجرای برنامههای شما محسوب میشود.
- test. : فایلهای تست اپلیکیشن شما در این دایرکتوری قرار دارند.
- package.json. : این فولدر بین برنامهنویسان JS معروف است و با مراجعه به آن میتوانید به وابستگیهای برنامه و اسکریپتهای پروژه دسترسی داشته باشید.
- tsconfig.json. : این فایل شامل تنظیمات مربوط به زبان تایپاسکریپت و موارد گوناگونی از جمله تنظیمات کامپایل کدهای این زبان و غیره را در بر میگیرد.
- nest-cli.json. : در این فایل نیز میتوانید به تنظیمات و پیکربندی پروژههای ساخته شده با NEST CLI دسترسی داشته باشید.
کدهای برنامه Nest JS
در این قسمت، نمونه کدهای یک پروژه ساخته شده با NEST JS را آوردهایم. توجه داشته باشید این کدها مربوط به یک اپلیکیشن بسیار ساده هستند.
در ادامه، کدهای مربوط به «کنترلر» اپلیکیشن NEST JS را آوردهایم که در فایل app.controller.ts قرار دارد.
در زیر، کدهای مربوط به «سرویس» اپلیکیشن NEST JS را مشاهده میکنید که در فایل app.service.ts قرار دارد.
در ادامه، کدهای مربوط به «ماژول» اپلیکیشن NEST JS را آوردهایم که در فایل app.module.ts قرار دارد.
در زیر، کدهای مربوط به نقطه شروع اپلیکیشن NEST JS یا همان Main را مشاهده میکنید که در فایل main.ts قرار دارد.
گام سوم: نحوه اجرای اپلیکیشن
اکنون که پروژه خود را با موفقیت توسعه دادهاید، زمان آن رسیده تا اپلیکیشن را اجرا کنید.
برای این منظور، دستور زیر را در ترمینال تایپ و اجرا کنید.
npm run start
با انجام این کار، برنامه شما روی http://localhost:3000 اجرا میشود. همچنین در صورتیکه بخواهید برنامه خود را در حالت توسعه اجرا کنید، میبایست دستور زیر را بنویسید.
npm run start:dev
در این حالت، قابلیت «بارگذاری در لحظه» (Live Reloading) نیز برایتان فراهم میشود. یعنی با هر تغییری که روی فایل صورت گیرد، سرور بهصورت خودکار ریاستارت میشود و نتیجه را خواهید دید.
تصویری که در ادامه آورده شده است، نمایی از اجرای برنامه را نشان میدهد.
نکات مفید و بهترین شیوهها برای کار با NEST JS
در این قسمت، توصیههایی را ارائه دادهایم که رعایت آنها میتواند شما را در استفاده بهتر از این فریمورک، بهرهمندی از قابلیتهای آن و توسعه اپلیکیشنها یاری دهد.
- در نظر گرفتن قابلیتهای تایپاسکریپت: توصیه میشود از ویژگیهای زبان TS از جمله «اینترفیسها» و «نوعدهی استاتیک» استفاده کنید. با انجام این کار، کدهای اپلیکیشن شما پایدارتر و بهینهتر خواهند بود.
- نظم بخشیدن به کدها و ساختار پروژه: پروژه و اپلیکیشن خود را بهصورت ماژولار توسعه دهید و امکانات و بخشهای مختلف آن را در قالب ماژولهای جداگانه پیادهسازی کنید.
- بهکارگیری DTO-ها: «شی انتقال داده» (Data Transfer Objects | DTO)، دیزاینپترن و روشی است که به منظور انتقال دادهها بین بخشهای مختلف اپلیکیشن مورد استفاده قرار میگیرد و مزیت آن این است که دادهها را کپسوله میکند. در توسعه اپلیکیشنهای NEST JS توصیه میشود در مواردی مانند اعتبارسنجی و مدیریت دادههای موجود در درخواستها، این تکنیک را مورد استفاده قرار دهید.
- فعالسازی CORS: «اشتراک منابع بین سایتهای مختلف» یا به اختصار CORD به اپلیکیشن شما امکان میدهد تا بتواند به کلاینتهای دیگر دسترسی و با آنها تعامل داشته باشد. در صورت نیاز می توانید این قابلیت را پیکربندی و فعالسازی کنید.
- امنیت: توصیه میشود برای موارد امنیتی از جمله احراز هویت در اپلیکیشنهای خود از «Interceptor» و «Guard»، که در بخش ویژگیهای NEST JS توضیح دادهایم، استفاده کنید.
معایب فریمورک NEST JS چیست؟
اکنون که با نقاط قوت و ویژگیهای مثبت NEST JS آشنا هستید، خوب است که برخی از معایب آن را نیز با هم مرور کنیم.
- یادگیری: در صورتیکه بهعنوان فردی تازهکار شروع به یادگیری این فریمورک کنید، ممکن است در یادگیری برخی مفاهیم پیشرفته و خصوصیات آن با چالش مواجه شوید.
- ساختار مشخص: هنگام توسعه پروژه با NEST JS لازم است از قواعد و قوانین مشخصی پیروی کنید. این شیوه در کنار اینکه فرایند ساخت برنامهها را یکپارچه میسازد اما برای برخی از برنامهنویسان ممکن است خوشایند نباشد و محدودیت در نظر گرفته شود.
- پیشنیاز بودن تایپاسکریپت: با توجه به این که آشنایی با زبان تایپاسکریپت یکی از پیشنیازهای فریمورک NEST JS است، فرایند یادگیری آن برای افرادی که این زبان را بلد نیستند ممکن است به زمان و تلاش بیشتری نیاز داشته باشد.
فرق NEXT JS و NEST JS چیست؟
در این قسمت میخواهیم Nest.js را با یکی دیگر از فریمورکهای شناخته شده جاوا اسکریپتی یعنی Next.js مقایسه کنیم. البته، در یکی از مطالب پیشین مجله فرادرس، توضیح دادیم که Next JS چیست و چه کاربردی دارد.
- قبل از هر چیز باید بدانید که فریمورک Next.js بر پایه کتابخانه ریاکت توسعه یافته است و میتواند برای برنامهنویسی بکاند و فرانتاند وباپلیکیشنها مورد استفاده قرار گیرد. هر چند که بیشتر برای توسعه سمت کلاینت استفاده میشود. در مقابل، Nest.js جزو فریمورکهای بکاند محسوب میشود.
- فریمورک Next.js در سالهای گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده است و شرکتهای بزرگی از آن بهره میبرند. از وبسایتهایی که از این فریمورک استفاده می کنند میتوان به نتفلیکس، اوبر و داکر اشاره کرد. محبوبیت Nest.js نیز روز به روز بیشتر میشود و برنامهنویسان زیادی برای توسعه وباپلیکیشنهای از آن استفاده میکنند.
هر دو فریمورک اشاره شده میتوانند در حوزه خود بسیار مؤثر و کارآمد باشند و با توجه به الزامات پروژه مورد استفاده قرار گیرند.
ادامه یادگیری جاوا اسکریپت با فرادرس
با فرض اینکه با جاوا اسکریپت به عنوان زبان پایه Nest JS آشنا هستید و اکنون میخواهید در حوزه مورد نظر خود متخصص شوید، فیلمهای آموزش معرفی شده در این قسمت میتوانند برای شما مفید باشند.
با هدف یادگیری بکاند
در ادامه، به آموزشهایی اشاره کردهایم که در مسیر برنامهنویسی بکاند با JS برای شما مفید خواهند بود.
با هدف یادگیری فرانتاند
در ادامه، به آموزشهایی اشاره کردهایم که در مسیر برنامهنویسی فرانتاند با JS برای شما مفید خواهند بود.
جمعبندی
در این نوشتار از مجله فرادرس، فریمورک جاوا اسکریپتی Nest JS را به شما معرفی کردیم که ابزاری قدرتمند و منبعباز محسوب میشود و امکانات زیادی را در اختیار توسعهدهنده قرار میدهد. این فریمورک مزیتهای زیادی از جمله ماژولار بودن، پشتیبانی از تایپ اسکریپت، تزریق وابستگی، قابلیت توسعه، ابزارها و کتابخانهها مفید را به همراه دارد و در عین حال دارای نکات منفی مانند چالشبرانگیز بودن مفاهیم پیشرفته آن برای مبتدیان، ساختار مشخص برای پروژهها و غیره است.
Nest JS فریمورکی است که به کمک آن میتوانید وباپلیکیشنها و بهطور کلی، اپلیکیشنهای سمت سرور خود را با NodeJS بنویسید. شما در این فریمورک به خصوصیات ارزشمند پارادایمهای مختلف برنامهنویسی همچون، شیگرایی و برنامهنویسی تابعی دسترسی خواهید داشت. این فریمورک در حالت عادی با تایپاسکریپت مورد استفاده قرار میگیرد و در صورت نیاز میتوان آن را بهگونهای تنظیم کرد که با جاوا اسکریپت نیز قابل استفاده باشد. اگر پیش از این تجربه کار با انگولار جیاس را داشتهاید، بهطور حتم خواهید دید که NEST JS نیز ساختار مشابهی را برای شما فراهم میکند. اگر قصد یادگیری و بهرهمندی از قابلیتهای این فریمورک را دارید میتوانید از اسناد رسمی آن، آموزشهای ویدیویی و سایر منابع استفاده کنید.
source