الگوی مثلث باز شونده که به آن الگوی مثلث پهن شونده نیز می‌گویند زمانی در نمودار قیمت تشکیل می‌شود که نوسانات قیمت به‌تدریج بیشینه‌های بالاتر از بیشینه‌های قبلی و کمینه‌هایی پایین‌تر از کمینه‌های قبلی تشکیل می‌دهند. شناسایی و بررسی الگوی مثلث باز شونده در نمودار این امکان را به تریدرها می‌دهد تا بتوانند پیش‌بینی‌های بهتری از روندهای آتی قیمت در بازار مربوطه ارائه کنند. با بررسی الگوهای قیمتی مشابه در گذشته تریدرها می‌توانند رفتار قیمت را در این الگوها بررسی کنند و در زمان تشکیل این الگوها در نمودار قیمت موقعیت‌های مناسبی را برای ترید با این الگوهای قیمتی پیدا کنند. در این مطلب از مجله فرادرس پس از معرفی الگوی مثلث پهن شونده، نحوه شناسایی این الگو را بیان می‌کنیم و در ادامه مشخصات این الگو و روش‌هایی برای ترید با آن را شرح می‌دهیم.

فهرست مطالب این نوشته
997696

الگوی مثلث باز شونده چیست؟

الگوی مثلث باز شونده یکی از الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال است که از حداقل دو بیشینه و دو کمینه تشکیل می‌شود. این الگوی قیمتی زمانی در نمودار تشکیل می‌شود که نوسانات در بازار مربوطه زیاد باشد و تریدرها نتوانند جهت حرکت بازار را تشخیص دهند.

این الگو معمولا زمانی در نمودار شناسایی می‌شود که بازار مربوطه در نواحی پایین یا بالای قیمتی قرار دارد. هر اندازه تایم‌فریم انتخابی برای نمودار قیمت بزرگتر باشد، نحوه عملکرد این الگو بهتر می‌شود. این الگو زمانی که در تایم‌فریم‌های روزانه یا هفتگی در نمودار قیمت مشاهده می‌شود، توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند.

در تصویر زیر نمونه‌هایی از الگوی مثلث باز شونده را مشاهده می‌کنید.

الگوهای صعودی و نزولی مثلث باز شونده (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

نحوه شناسایی الگوی مثلث باز شونده

الگوی مثلث باز شونده معمولا از پنج موج قیمتی تشکیل می‌شود. برای شناسایی این الگو لازم است تا حداقل دو بیشینه و دو کمینه را در آن مشاهده کنیم. خطوط روند را می‌توانیم با اتصال نقاط ۱ و ۳ از یک سمت و نقاط ۲ و ۴ از سمت دیگر در این الگو در نمودار قیمت رسم کنیم.

زمانی که این دو خط روند را در بالا و پایین الگوی مثلث باز شونده رسم می‌‌کنیم، شکلی شبیه به بلندگو یا الگوی مثلث متقارن وارونه در نمودار مربوطه تشکیل می‌شود. همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید بیشینه‌ها در این الگو بالاتر از خطوط پیوت R1 و R2 تشکیل می‌شوند.

از سویی دیگر کمینه‌ها نیز پایین‌تر از خطوط پیوت S1 و S2 در نمودار قیمت بسته شده‌اند. شکست این الگو زمانی روی می‌دهد که الگوی موردنظر خطوط حمایتی و مقاومتی خود را پس از موج پنجم در این الگو بشکند و از الگوی مثلث باز شونده خارج شود.

الگوی مثلث باز شونده و نقاط پیوت (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

یادگیری ترید با فرادرس

برای یادگیری ترید لازم است تا افراد بتوانند بازارهای مالی را تحلیل کنند. برای این منظور می‌توانند از انواع تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال برای بررسی بازار و پیش‌بینی روندهای قیمتی استفاده کنند. تحلیل بنیادی با توجه به بازار مالی انتخابی می‌تواند به روش‌های متفاوتی انجام شود.

برای مثال در بازار سهام تریدرها با بررسی میزان سودآوری شرکت‌ها و صورت‌های مالی شرکت‌ها می‌توانند سهام شرکت موردنظر را ارزیابی کنند. اما پس از تحلیل بنیادی و پیش‌بینی روندهای احتمالی اصلی در بازار مربوطه لازم است تا تریدرها بتوانند موقعیت‌های مناسبی را برای ورود به بازار مربوطه پیدا کنند.

برای این منظور می‌توانند از تحلیل تکنیکال برای پیدا کردن قیمت‌های مناسب برای خرید سهام یا دارایی موردنظر استفاده کنند. از سویی دیگر تحلیل بازار موردنظر این امکان را به تریدرها می‌دهد تا بتوانند در قیمت‌های مناسبی از پوزیشن معاملاتی خارج شوند.

صفحه نخست مجموعه فیلم‌های آموزشی بورس و تحلیل تکنیکال فرادرس
صفحه نخست مجموعه فیلم‌های آموزشی بورس و تحلیل تکنیکال فرادرس

با توجه به اهمیت یادگیری ترید برای انجام معاملات موفق فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از آن‌ها را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

برای دسترسی به فیلم‌های آموزشی بیشتر در حوزه تحلیل تکنیکال می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

مشخصات الگوی مثلث پهن شونده

در ادامه برخی از مشخصات الگوی مثلث پهن شونده در تحلیل تکنیکال را ذکر می‌کنیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تحلیل تکنیکال و استفاده از آن برای شناسایی الگوهای قیمتی می‌توانید فیلم آموزش تحلیل تکنیکال در سرمایه‌گذاری بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.

بررسی حجم در الگوی مثلث باز شونده

برای شناسایی این الگو در نمودار قیمت حجم نقش مهمی دارد. در قسمت‌های بالای الگوی مثلث پهن شونده معمولا حجم نیز همراه با قیمت در قله‌های حجمی قرار دارد. لازم به ذکر است در زمانی که این الگو تایید می‌شود، افزایش حجم نشانه‌ای از تایید شدن روند مربوطه است.

رفتار زیربنایی در ساخت الگو

زمانی که این الگو در نمودار قیمت تشکیل می‌شود نشان دهنده این موضوع است که هر کدام از خریداران و فروشندگان سعی می‌کنند تا کنترل بازار را به‌دست آورند. این الگو زمانی تشکیل می‌شود که خریداران بتوانند قیمت را بالاتر ببرند. البته این موضوع تشکیل قسمت‌های بالای الگوی مثلث پهن شونده را توضیح می‌دهد. اما از سویی دیگر و در ادامه تشکیل این الگو فروشندگان باعث می‌شوند که قیمت کمینه‌های پایین‌تری را ایجاد کند.

هدف قیمتی

هدف قیمتی بیان‌‌کننده مقدار نوسان قیمتی است که پس از تشکیل این الگو در نمودار مربوطه روی می‌‌دهد. تریدرها لازم است تا با توجه به هزینه‌هایی مانند کارمزد معاملات تارگت‌های مناسبی را با توجه به شرایط نمودار قیمت در نظر بگیرند.

روش‌هایی برای ترید الگوی مثلث پهن شونده

الگوی مثلث باز شونده در نمودار قیمت به تریدرها کمک می‌کند تا موقعیت‌های مناسبی را در نمودار قیمت پیدا کنند. تریدرها می‌توانند از روش‌های متفاوتی با استفاده از این الگو ترید کنند. در ادامه برخی از این روش‌ها را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

برای کسب اطلاعات لازم برای نحوه انجام ترید در بازارهای مالی و مدیریت بهینه آن می‌توانید فیلم آموزش مدیریت حرفه‌ای ترید در بازار سرمایه فرادرس را مشاهده کنید.

  • ترید در زمان شکست الگو
  • سوئینگ تریدینگ زمانی که این الگو در حال ساخت بیشینه‌ها و کمینه‌های متوالی در نمودار قیمت است.
  • زمانی که قیمت نمی‌تواند الگوی مثلث باز شونده را بشکند.

ترید در زمان شکست الگو

زمانی که الگو خط روند خود را پس از اتمام موج پنجم می‌شکند و از الگو خارج می‌شود، تریدرها می‌توانند با توجه به رفتار قیمت در نمودار موردنظر نسبت به ترید اقدام کنند. بنابراین زمانی که کندل قیمت خارج از الگو بسته می‌شود، نشانه‌ای از شکست الگوی مربوطه است. شکست این الگو می‌تواند از سمت بالا یا پایین این الگو انجام شود. در این حالت با توجه به شرایط بازار مربوطه و موقعیت این الگو در نمودار، ممکن است شکست صعودی یا نزولی روی دهد.

ترید در زمان شکست الگو (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

همان‌‌طور که در نمودار مربوط به تصویر بالا مشاهده می‌کنید، بازار موردنظر در روندی صعودی قرار دارد. در این مثال الگوی مثلث باز شونده از ابتدای ماه ژوئن شروع به تشکیل کرده است و در طول یک ماه کامل شده است. همان‌طور که در نمودار مشخص است با شکست خط روند بالایی در این الگو و خروج قیمت از الگوی مربوطه، نمودار روند صعودی خود را ادامه می‌دهد.

سوئینگ ترید

با وجود اینکه الگوی مثلث پهن شونده یکی از الگوهای هندسی در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود، اما به سطوح قیمتی مشخص شده با ابزار فیبوناچی واکنش نشان می‌دهد. از سویی دیگر این الگو به خطوط حمایت و مقاومتی تشیکل شده با نقاط پیوت نیز واکنش مناسبی نشان می‌دهد و از آن می‌توان برای سوئینگ تریدینگ استفاده کرد. بنابراین در این الگو خطوط حمایتی و مقاومتی که با توجه به پیوت‌ها در نمودار مربوطه رسم می‌شوند، نقش مهمی را برای شناسایی نواحی مناسب برای انجام معامله ایفا می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نقاط پیوت می‌توانید مطلب پیوت در تحلیل تکنیکال چیست از مجله فرادرس را مطالعه کنید.

سوئینگ ترید در الگوی مثلث باز شونده (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

برای مثال برای پوزیشن‌های معاملاتی لانگ خطوط R1 و R2 همانند خطوط مقاومتی عمل می‌کنند. از سویی دیگر سطوح S1 و S2 برای پوزیشن‌های شورت همانند سطوح حمایتی عمل می‌کنند. بنابراین زمانی که تریدرها از روش شکست الگو برای انجام معامله استفاده می‌کنند، پیدا کردن هدف قیمتی مقداری دشوار است. این موضوع به دلیل تقریبا غیرممکن بودن پیدا کردن موقعیت خروج مناسب از معامله مربوطه است.

برای قرار دادن هدف قیمتی در این حالت تریدرها معمولا از نقطه‌ای که در یکی از خطوط روند شکست روی می‌دهد تا خط روند دیگر را اندازه می‌گیرند و زمانی که پس از شکست الگو از بالا یا پایین، قیمت به ۶۰ درصد این مقدار برسد، به‌طور کامل از معامله خارج می‌شوند یا تیک پروفیت را برای قسمتی از پوزیشن معاملاتی انجام می‌‌دهند.

پیدا کردن هدف قیمتی در الگوی مثلث باز شونده
پیدا کردن هدف قیمتی در الگوی مثلث باز شونده

همان‌طور که در نمودار موجود در تصویر پایین مشاهده می‌کنید، قیمت پس از روندی نزولی الگوی مثلث پهن شونده را تشکیل داده است. در این مثال خط سبز بالایی فاصله بین دو خط روند را مشخص می‌‌کند که در ادامه تریدرها ۶۰ درصد از اندازه این خط را پس از باز کردن پوزیشن معاملاتی شورت برای سطح مربوط به تیک پروفیت از معامله مربوطه قرار می‌دهند.

ترید الگوی مثلث باز شونده در روند نزولی (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

ترید در زمان عدم شکست خط روند

از الگوی مثلث باز شونده در زمانی که این الگو نمی‌تواند خط روند بالا یا پایین خود را بشکند نیز برای انجام معاملات استفاده می‌کنند. اما نکته‌ای که در این روش باید به آن توجه کرد شناسایی موقعیت مناسب برای ورود به معامله است.

ترید در زمان عدم شکست خط روند (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

عدم موفقیت در شکست خط روند زمانی روی می‌دهد که پس از کامل شدن موج پنجم نمودار قیمت نتواند خط روند را از بالا یا پایین بشکند و از ‌آن عبور کند.

برای مثال فرض کنید که در روندی صعودی الگوی مثلث باز شونده تشکیل می‌شود. اما این الگو نمی‌تواند خط روند بالایی را شکست دهد و از آن عبور کند. در این حالت می‌توان در صورت عبور قیمت از بیشینه موج سوم قیمت به سمت پایین وارد پوزیشن معاملاتی شورت شد.

در روندهای نزولی نیز در زمان تشکیل الگوی مثلث پهن شونده می‌توان از روشی مشابه استفاده کرد. در این حالت پس از عدم موفقیت قیمت در عبور از خط روند پایینی و در صورت بسته شدن کندل در بالای کمینه موج سوم به سمت بالا می‌توان وارد پوزیشن معاملاتی لانگ شد.

ورود به پوزیشن شورت در روند نزولی با استفاده از الگوی مثلث باز شونده (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

در نمودار تصویر بالا مشاهده می‌کنیم که قیمت در هر بار به حمایت‌های موجود در نمودار واکنش نشان داده است. در این مثال پس از اینکه قیمت پس از تکمیل موج پنجم نمی‌‌تواند از خط روند بالایی عبور کند، تریدرها می‌توانند پس از عبور قیمت از خط مشکی که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، وارد پوزیشن معاملاتی شورت شوند.

همان‌‌طور که مشاهده می‌کنید، ترید الگوهای قیمتی همانند الگوی مثلث پهن شونده آسان است. اما پیدا کردن و شناسایی درست این الگوها در نمودار قیمت دشوار است و به مهارت بالایی نیاز دارد. در مواردی ترید با این الگوها به‌تنهایی کافی نیست و تریدرها می‌بایست از اندیکاتورها و سایر ابزارهای تحلیلی نیز برای ترید موفق استفاده کنند.

الگوی مثلث باز شونده در بازار کریپتو

تریدرهایی که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنند می‌توانند از الگوی مثلث باز شونده نیز در این بازار استفاده کنند. برای این منظور لازم است تا در ابتدا روندهای اصلی در نمودار را مشخص کنند تا بتوانند پس از شناسایی الگوی مثلث باز شوند در موقعیت‌های مناسبی نسبت به ورود به معامله اقدام کنند.

نحوه ترید با الگوی مثلث پهن شونده در بازار ارزهای دیجیتال نیز همانند بازارهای مالی دیگر است. اما تفاوتی که ترید در این بازار با سایر بازارهای مالی دارد در عوامل تاثیرگذار بر روی نوسانات ارزهای دیجیتال است. برای این منظور لازم است تا تریدرها به عواملی که می‌تواند میزان عرضه و تقاضا را در بازار مربوطه تحت تاثیر قرار دهد، برای انجام معاملات بهتر توجه کنند.

برای مثال توکنومیک ارزهای دیجیتال که در آن‌ها مواردی همانند نحوه و مقدار توزیع رمزارز موردنظر بررسی می‌شود، با تاثیر بر میزان عرضه و تقاضا می‌تواند بر نوسانات ارز دیجیتال موردنظر تاثیرگذار باشد.

صفحه نخست فیلم‌های آموزشی ارز های دیجیتال فرادرس
برای مشاهده مجموعه فیلم‌های آموزش ارزهای دیجیتال فرادرس، روی تصویر کلیک کنید.

با توجه به اهمیت توجه به تحلیل بنیادی در بازار کریپتو در کنار توجه به تحلیل تکنیکال و الگوهای قیمتی همانند الگوی مثلث پهن شونده، فیلم‌های آموزشی متنوعی در فرادرس تهیه شده است که لینک برخی از ‌آن‌ها را در فهرست زیر مشاهده می‌کنید.

برای مشاهده فیلم‌های آموزشی بیشتر در این حوزه می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

جمع‌بندی

در ابتدای این مطلب از مجله فرادرس به این موضوع پرداختیم که مثلث باز شونده چیست و در ادامه ویژگی‌های این الگو در نمودار قیمت را بیان کردیم. برای این منظور حجم معاملات در زمان تشکیل این الگو را در ابتدا توضیح دادیم و در ادامه رفتار زیربنایی قیمت در زمان ایجاد این الگو را بیان کردیم.

با استفاده از این الگو تریدرها می‌توانند موقعیت‌های مناسبی را برای باز کردن پوزیشن‌های معاملاتی در نمودار مربوطه پیدا کنند. بنابراین در ادامه روش‌هایی برای ترید الگوی پهن شونده در نمودار را شرح دادیم. برای این منظور مواردی مانند ترید در زمان شکست الگو، سوئینگ تریدینگ و ترید در زمان عدم شکست خط روند در این الگو را بیان کردیم. در پایان نیز توضیحاتی درباره الگوی مثلث باز شونده در بازار کریپتو ارائه کردیم.

source

توسط expressjs.ir