کندل مرد به دار آویخته چیست؟

کندل مرد به دار آویخته یکی از الگوهای شمعی در تحلیل تکنیکال است که از یک کندل با بدنه‌ای کوچک در قسمت بالا و سایه‌ای بلند در قسمت پایین تشکیل می‌شود. این کندل در قسمت بالای بدنه بدون سایه است یا سایه‌ای کوتاه دارد. با توجه به اینکه شکل این الگوی شمعی همانند فردی است که به دار آویخته شده است بنابراین به آن الگوی مرد به دار آویزان نیز می‌گویند.

کندل مرد به دار آویخته (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

روانشناسی الگوی مرد به دار آویخته

کندل مرد به دار آویخته در نمودار قیمت بیان‌‌گر ایجاد تغییر در احساسات بازار است. این الگو بعد از روندی صعودی در نمودار قیمت تشکیل می‌شود و این موضوع را نشان می‌دهد که مومنتوم خرید کاهش یافته است. سایه بلندی که در پایین بدنه این کندل ایجاد می‌شود این موضوع را بیان می‌کند که در تایم‌فریم مربوطه فروشندگان توانسته‌اند قیمت را به سطوح پایین‌تری ببرند.

با وجود اینکه خریداران توانسته‌اند قیمت را در نهایت بالا ببرند اما نزدیکی قیمت بسته شدن کندل به قیمت باز شدن آن نشان می‌دهد که خریداران قدرت پیشین خود را از دست داده‌اند. بنابراین این الگو نشان‌گر این است که فشار فروش افزایش یافته است که این موضوع احتمال برگشت روند به سطوح پایین‌تر را افزایش می‌دهد.

کندل مرد به دار آویخته الگویی کاربردی در تحلیل تکنیکال است که از آن می‌توان در بازارهایی مثل بورس، بازار ارزهای دیجیتال، بازار فارکس و در تایم‌فریم‌های مختلفی استفاده کرد.

شناسایی کندل مرد به دار آویخته در نمودار

برای شناسایی الگوی مرد به دار آویزان برای ترید در بازارهای مالی می‌توانید مراحل زیر را انجام دهید.

شناسایی کندل مرد به دار آویخته در نمودار (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)
  • شناسایی روند صعودی: در ابتدا لازم است تا روند صعودی در نمودار قیمت را شناسایی کنیم.
  • شناسایی کندل مرد به دار آویزان: برای این منظور لازم است کندل‌هایی با بدنه‌ای کوچک در قسمت بالا را در نمودار شناسایی کنیم. علاوه بر این کندل موردنظر می‌بایست سایه‌ای بلند در پایین بدنه داشته باشد و در قسمت بالای بدنه بدون سایه یا دارای سایه‌ای کوچک باشد. لازم به ذکر است رنگ کندل اهمیتی ندارد اما در صورتی که کندل نزولی باشد، سیگنال دریافتی از این الگو قوی‌تر است.
  • توجه به سایر اندیکاتورها: لازم است تا از سیگنال‌های سایر اندیکاتورها و اسیلاتورها نیز برای تایید احتمال برگشت روند استفاده شود. ابزارهای تحلیلی نظیر خطوط روند، میانگین متحرک و اسیلاتورهایی که نشان دهنده روندی نزولی در بازار مربوطه هستند می‌توانند در کنار کندل مرد به دار آویخته برگشت روند را تایید کنند.

یادگیری تحلیل تکنیکال با فرادرس

کندل مرد به دار آویخته یکی از الگوهای قیمتی است که در تحلیل تکنیکال مورد بررسی قرار می‌گیرد. تحلیل تکنیکال با استفاده از پیشینه قیمتی دارایی‌ها و ابزارهای معاملاتی سعی می‌کند الگوهای قیمتی تکرار شونده را شناسایی کند. با استفاده از این الگوهای قیمتی تریدرها می‌‌توانند احتمال حرکت بعدی قیمت را بهتر پیش‌بینی کنند. علاوه بر این ابزارهای متنوعی همانند انواع اندیکاتورها و اسیلاتورها نیز در تحلیل تکنیکال وجود دارد که بیشتر برای دریافت تایید برای ورود به معاملات از آن‌ها می‌توان استفاده کرد.

صفحه نخست مجموعه فیلم‌های آموزشی بورس و تحلیل تکنیکال فرادرس
صفحه نخست مجموعه فیلم‌های آموزشی بورس و تحلیل تکنیکال فرادرس

با توجه به اهمیت استفاده از الگوهای قیمتی و سایر ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال برای انجام معاملات موفق فیلم‌های آموزشی متنوعی در حوزه تحلیل تکنیکال در فرادرس تهیه شده است که در فهرست زیر لینک برخی از آن‌ها را مشاهده می‌کنید.

برای دسترسی به فیلم‌های آموزشی بیشتر در حوزه تحلیل تکنیکال می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید.

ترید با کندل مرد به دار آویزان

برای اینکه تریدرها بتوانند با استفاده از کندل مرد به دار آویخته احتمال انجام معاملات موفق را افزایش دهند، لازم است تا رویکردی ساختارمند داشته باشند. مراحلی که تریدرها برای انجام معاملات با استفاده از این الگو می‌توانند استفاده کنند را در ادامه شرح می‌دهیم.

  • شناسایی الگو: در ابتدا نیاز است تا با استفاده از مراحلی که برای شناسایی الگوی مرد به دار آویخته بیان شد، نسبت به شناسایی این الگو در نمودار قیمت اقدام کنیم.
  • پیدا کردن سیگنال‌های تایید: برای این که بتوانیم برای انجام ترید تصمیم‌گیری کنیم، پیدا کردن الگوی مرد به دار آویزان به‌تنهایی کافی نیست. بنابراین لازم است تا رفتار کندل‌های بعدی را نیز در نظر بگیریم و علاوه بر این از اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال برای تایید روند استفاده کنیم. برای این منظور می‌توانیم از انواع دیگری از الگوهای برگشتی قیمت همانند اینگالفینگ نزولی، نزدیکی به نواحی مهم حمایت و مقاومتی و واگرایی در اندیکاتورها که نشان‌دهنده احتمال برگشت قیمت است، در تحلیل‌ مربوطه استفاده کنیم.
  • مشخص کردن نقطه ورود به معامله: نقطه ورود به معامله را می‌توان با توجه به تایید کندل بعد از الگوی مرد به دار آویخته و با توجه به شرایط نمودار قیمت نسبت به نواحی مهم حمایت و مقاومتی پیدا کرد.
  • استفاده از مدیریت ریسک: ارزیابی نسبت ریسک به ریوارد در معامله و اطمینان از اینکه این نسبت مطابق با میزان ریسک قابل تحمل برای تریدر است. علاوه بر این برای مدیریت ریسک بهینه در انجام معاملات لازم است تا تریدرها اندازه پوزیشن معاملاتی مناسبی را برای معاملات موردنظر انتخاب کنند.
  • قرار دادن حد ضرر: قرار دادن حد ضرر مناسب می‌تواند از دارایی‌های تریدرها محافظت کند. برای این منظور تریدرها می‌توانند حد ضرر را کمی بالاتر از کندل مرد به دار آویزان در نمودار قیمت قرار دهند.
  • قرار دادن هدف قیمتی: الگوی کندل مرد به دار آویخته به‌تنهایی نمی‌تواند برای معامله مربوطه تارگت مشخص کند. برای این منظور لازم است تا تریدرها با توجه به نواحی حمایتی قبلی، سطوح فیبوناچی و سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال همانند میانگین متحرک و نقاط پیوت نسبت به انتخاب تارگت مناسب برای معامله موردنظر اقدام کنند.
  • رصد دائمی پوزیشن معاملاتی: لازم است تا تریدرها همواره پوزیشن معاملاتی خود را رصد کنند. برای این منظور می‌بایست تا تغییرات بازار مربوطه را درنظر بگیرند و به سیگنال‌های دیگری که ممکن است معامله را نامعتبر کنند در زمان باز بودن پوزیشن معاملاتی توجه کنند.
  • آموختن از نتایج ترید: بعد از انجام معاملات لازم است تا تریدرها معامله انجام شده را تحلیل کنند تا بتوانند نواقص آن را بررسی و رفع کنند. برای این منظور علاوه بر بررسی نقاط ضعف لازم است تا استراتژی مربوطه را تحلیل کنند تا بتوانند از نقاط قوت آن در انجام معاملات بعدی نیز استفاده کنند. این بررسی‌ها باعث می‌شود با مرور زمان استراتژی‌های معاملاتی تریدرها پالایش شود.

برای مثال می‌توانید نمودار مربوط به جفت ارز USDJPY در بازار فارکس را در نظر بگیرید. همان‌طور که در این تصویر مشاهده می‌کنید نقطه ورود به معامله پس از بسته شدن کندل قرمز نزولی بعد از تشکیل کندل مرد به دار آویزان تعیین شده است. در این مثال قیمت حد ضرر نیز بالاتر از الگوی کندل مرد به دار آویخته قرار دارد. قیمت تارگت نیز در سطح حمایتی بعدی پس از ورود به معامله قرار دارد که با خط نارنجی در تصویر مشاهده می‌کنید.

ترید با کندل مرد به دار آویزان (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

محدودیت‌های الگوی مرد به دار آویخته

با وجود اینکه الگوی مرد به دار آویخته یکی از الگوهای کاربردی در تحلیل تکنیکال است اما محدودیت‌هایی دارد که تریدرها لازم است به آن‌ها توجه کنند. در ادامه برخی از این محدودیت‌ها را ذکر می‌کنیم.

  • سیگنال خطا: الگوی مرد به دار آویخته می‌تواند سیگنال‌های خطا به تریدرها بدهد. این سیگنال‌های خطا مخصوصا در بازارهای پرنوسان که تغییرات قیمت شدیدی دارد، بیشتر روی می‌دهد.
  • موقعیت الگو در نمودار: میزان تاثیرگذاری این الگو نسبت به محل قرارگیری آن در نمودار مربوطه و روندهای قیمتی در بازار موردنظر متفاوت است.
  • تاثیر تایم‌فریم: الگوی مربوط به کندل مرد به دار آویزان در تایم‌فریم‌های مختلف میزان اعتبار متفاوتی دارد. بنابراین میزان اعتباری که این الگو در نمودار روزانه دارد در نمودار مربوط به تایم‌فریم‌های ساعتی ندارد.
  • استفاده با سایر ابزارهای تحلیلی: این الگو را نباید به‌تنهایی در نمودار قیمت برای تحلیل و ترید استفاده کرد. بلکه لازم است تا این الگو را در کنار ابزارهای دیگر تحلیلی و در قالب یک استراتژی مدون معاملاتی به‌کار گرفت.

مقایسه کندل مرد به دار آویخته با الگوهای مشابه

برای اینکه تریدرها بتوانند تحلیل دقیقی از رفتار قیمت در نمودار ارائه کنند، لازم است تا از تفاوت این الگو با سایر الگوهای مشابه در تحلیل تکنیکال آگاه باشند. در ادامه تفاوت‌های الگوی مرد به دار آویزان را با برخی الگوهای مشابه در تحلیل تکنیکال بیان می‌کنیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره الگوهای شمعی در بورس و بازارهای مالی می‌توانید فیلم آموزش الگوهای شمعی یا کندل استیک در بورس و بازارهای مالی فرادرس را مشاهده کنید.

مقایسه کندل مرد به دار آویزان و کندل چکش

کندل مرد به دار آویخته و کندل چکش هر دو از لحاظ ظاهری شبیه به هم هستند. اما کندل مرد به دار آویزان در روندهای صعودی ایجاد می‌شوند و بیان‌گر احتمال برگشت روند به سطوح پایین‌تر هستند. از سویی دیگر الگوی چکش در تحلیل تکنیکال در روندهای نزولی تشکیل می‌شود و بیان‌گر احتمال برگشت روند به سطوح بالاتر است.

البته الگوی کندل مرد آویزان را در روندهای نزولی نیز ممکن است مشاهده کنید که در قالب جزئی از اصلاح صعودی در نمودار ظاهر می‌شود. هر دو الگوی کندلی مرد به دار آویخته و الگوی چکش نیاز دارند تا توسط کندل‌های بعدی در نمودار قیمت تایید شوند. بنابراین لازم است تا این الگوی قیمتی با توجه به روندهای موجود در بازار و سیگنال‌های دریافتی از سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال بررسی شود.

مقایسه کندل مرد به دار آویزان و کندل چکش (برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید.)

تفاوت پین بار و کندل مرد به دار آویخته

پین‌بار و کندل مرد به دار آویخته هر دو الگوهایی تک کندلی هستند که بدنه‌هایی کوچک و سایه‌هایی بلند دارند. اما با وجود این شباهت ظاهری بین آن‌ها تعبیرهای متفاوتی در تحلیل تکنیکال برای آن‌ها وجود دارد. پین بار کندلی است که بدنه‌ای کوچک و سایه‌ای بلند دارد و احتمال برگشت را در نمودار نشان می‌دهد.

source

توسط expressjs.ir