جوان آنلاین: «پیتر پاول» رئیس جمهوری چک در واکنش به ادعا‌ها و وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ، برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاکید کرد که ترامپ نمی‌تواند در عرض ۲۴ ساعت جنگ اوکراین را خاتمه دهد، اما حتما برای برقراری صلح و مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تلاش خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، پیتر پاول افزود: من معتقدم این توافقات احتمالی به نفع اروپا یا اوکراین نخواهد بود.

دونالد ترامپ در سخنرانی‌های خود مدعی شده بود که اگر در دوره قبلی نیز، او به جای جو بایدن، رئیس جمهور می‌شد، درگیری در اوکراین هرگز آغاز نمی‌شد.

وی همچنین تاکید کرده بود که در صورت پیروزی مجدد در انتخابات، تنها طی ۲۴ ساعت مناقشه روسیه و اوکراین را پایان خواهد داد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین نیز در واکنش به این ادعا‌های ترامپ تصریح کرد که این درگیری‌ها مشکلی بسیار پیچیده است و نمی‌توان آن را در یک روز حل کرد.

نشریه آمریکایی «نیوزویک» امروز با استناد به گزارش‌های رسیده از تیم مشاوران ترامپ، نوشت که طرح این کشور برای پایان دادن به جنگ شامل اعزام نیرو‌های نظامی نخواهد بود.

گفته می‌شود که ایجاد منطقه غیرنظامی ۸۰۰ مایلی بین ارتش‌های روسیه و اوکراین یکی از ایده‌های رئیس‌جمهور منتخب برای پایان دادن به جنگ است.

این نشریه آمریکایی می‌گوید که مشاوران ترامپ تشریح کرده‌اند که این طرح خط مقدم کنونی را مسدود می‌کند و اوکراین را از هرگونه جاه‌طلبی برای پیوستن به ناتو برای حداقل دو دهه کنار می‌گذارد و این درحالی است که آمریکا سلاح‌هایی را نیز در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد.

وال استریت ژورنال نیز به نقل از یکی از اعضای تیم ترامپ گزارش داد که آمریکا نه تنها هیچ سربازی به اوکراین اعزام نخواهد کرد بلکه هزینه اجرای این طرح را نیز نخواهد پرداخت.

«ولادیمیر پوتین» نیز در ماه ژوئن سال جاری شروطی را برای حل مسالمت آمیز درگیری در اوکراین اعلام کرد و تاکید کرد که بلافاصله بعد از خروج نیرو‌های نظامی اوکراینی از مناطق متعلق به روسیه، مسکو آماده آتش بس و مذاکره خواهد بود.

پوتین خاطرنشان کرد که علاوه بر خروج نیروها، کی‌یف باید انصراف خود را از پیوستن به ناتو را رسما اعلام کند و باید برنامه‌ای برای نظامی سازی نداشته باشد.

رئیس جمهوری روسیه ضمن بیان شروط خود تاکید کرد که اوکراین همچنین باید وضعیتی بی‌طرف و عاری از سلاح هسته‌ای را بپذیرد.

وی در این میان همچنین یکی از شروط خود برای آتش بس را لغو تمامی تحریم‌های ضد روسی دانست.

یادآوری می‌شود که پس از حمله نیرو‌های مسلح اوکراین به منطقه کورسک، پوتین مذاکره با کسانی را که به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی حمله می‌کنند یا می‌خواهند تهدیدی برای تأسیسات انرژی هسته‌ای ایجاد کنند را کاملا غیر ممکن خواند.

رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشور‌های غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیارد‌ها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

source

توسط expressjs.ir