راهنمای طرز تهیه انواع حلوا
راهنمای طرز تهیه انواع حلوا

در شبکه‌های اجتماعی که بگردید، با جدیدترین ایده های جذاب برای تزئین حلوای مراسم ختم روبرو می‌شوید. چیزی که این روزها بسیاری از خانم‌های ایرانی به آن اشراف دارند و با ظرافت‌کاری‌های دیوانه کننده، زیباترین حلوا و البته شیرین‌ترین دسر را برای همسر و کودکان خود می‌پزند. طرز تهیه بیشتر از دو مدل حلوای لذیذ را در این مطلب می‌خوانیم.

حلوای زعفرانی

اگر به دنبال یک دسر خوشمزه، سالم و سنتی هستید، حلوا زعفرانی بهترین گزینه برای شماست. این حلوا نه تنها برای پذیرایی از مهمانان مناسب است، بلکه می‌تواند یک میان‌وعده خوشمزه و انرژی‌زا نیز باشد. همچنین، حلوا زعفرانی یک هدیه‌ی ارزشمند و اصیل برای عزیزانتان خواهد بود.

راهنمای طرز تهیه انواع حلوا
راهنمای طرز تهیه انواع حلوا

مراحل درست کردن حلوای زعفرانی

برای تهیه حلوایی که عطر زعفران آن تمام خانه را پر کند، به این مواد احتیاج داریم:

  • آرد گندم نرم و لطیف: دو پیمانه
  • شکر سفید و درشت: یک پیمانه
  • آب خنک و گوارا: یک پیمانه
  • پودر هل سبز و خوش عطر: نیم پیمانه
  • روغن مایع بی‌بو: نیم پیمانه
  • کره خوش طعم و محلی: صد گرم
  • گلاب ناب و معطر: نیم پیمانه
  • زعفران طلایی و خوش رنگ به مقدار دلخواه
  • پودر دارچین گرم و شیرین، پودر پسته سبز و پودر نارگیل سفید به مقدار دلخواه
  • مقداری کنجد طلایی، گردو و خلال بادام برشته برای تزیین

نحوه پختن حلوای زعفرانی در خانه

  • ابتدا شکر، آب، پودر هل و زعفران دم‌کرده را در یک قابلمه مناسب با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. این مخلوط را مرتبا هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و مخلوط به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید شهد حلوا کمی غلظت پیدا کند. البته که نباید غلظت شهد بیش از حد زیاد شود.
  • در یک تابه بزرگ، آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن کمتر شود و رنگی تیره‌تر پیدا کند. حواستان باشد که آرد نسوزد؛ زیرا حلوا تلخ می‌شود.
  • آرد تفت داده شده را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف بزرگ بریزید. در این شرایط به تدریج شهد گرم را به آرد اضافه کرده و با یک قاشق چوبی بزرگ با سرعت زیاد هم بزنید تا گلوله‌های آرد باز شوند.
  • کره را در تابه بیندازید و به همراه روغن مایع به آرد و شهد اضافه کنید. حالا دوباره مواد داخل تابه را هم بزنید تا همه مواد به خوبی یکدست شوند.
  • درجه حرارت را روی کم تنظیم کنید. با استفاده از قاشق چوبی، حلوا را از کف و دیواره‌های ظرف جدا کرده و به وسط تابه هدایت کنید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا حلوا یکدست و منسجم شود.
  • وقتی حلوا به روغن افتاد و راحت از کف ظرف جدا شد، متوجه می‌شویم که پخته شده است. در نهایت، حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و با پودر پسته، بادام و یا نارگیل تزیین کنید.

حلوای هویج | راهنمای طرز تهیه حلوا

در مقابل حلوای زعفرانی که از همان ابتدا مورد محبوبیت مردم واقع شد، حلوای هویج قرار دارد. حلوای هویج به پنبه‌ای بودن بافتش معروف است. برای درست کردن حلوای هویج، مقدار آرد یک پیمانه است و به ۵۰۰ گرم هویج هم نیاز دارد تا خوش‌رنگ و بو باشد. برای رنگ روشن‌تر و یکدست‌تر حلول بهتر است زعفران دم کرده را به ترکیب‌های فوق اضافه کنید. ابتدا مواد لازم و طرز تهیه این دسر خوشمزه ایرانی را در بخش زیر آوردیم.

  • هویج: ۵۰۰ گرم یا بیشتر
  • آرد: ۱ پیمانه
  • شکر: ۲ پیمانه
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذا خوری
  • روغن: نصف یک پیمانه
  • گلاب: یک چهارم پیمانه
  • خلال پسته و بادام: به اندازه مورد نیاز

مراحل تهیه حلوای هویج

  • هویج‌ها را پوست بگیرید و رنده ریز کنید. در قدم بعدی، هویج‌های رنده شده را با شیر در یک قابلمه مناسب مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید هویج‌ها با بخارپز شدن نرم شوند و مقدار شیر به حداقل برسد.
  • در یک تابه بزرگ، آرد را روی حرارت ملایم بگذارید تا تفت بخورد و رنگ آن کمی به طلایی تغییر کند. مشخص است که باید آرد نسوزد.
  • بعد از اینکه آرد به رنگ دلخواهتان درآمد، روغن را به ظرف اضافه کنید و مطابق با مراحل قبل، آن قدری هم تا آرد به روغن آغشته شود.
  • برای تهیه شهد باید از یک قابلمه جداگانه استفاده کنید. در این قابلمه، شکر، گلاب و زعفران دم کرده را با هم اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا دانه‌های شکر در محلول داغ حل شوند.
  • پوره هویج را به آرد تفت داده شده اضافه کنید. برای این‌که حلوا خیس شود، شهد را نیز به تدریج به مواد اضافه کرده و چشم از آن برندارید تا حلوا حجیم شود و قوام بگیرد.

حلوای سه آرد

در حلوای سه آرد، از سه نوع آرد گندم، برنج و نخودچی استفاده می‌شود. هر کدام از این آردها بافت و طعم متفاوتی به حلوا می‌دهند. آرد گندم باعث چسبندگی و قوام حلوا می‌شود، آرد برنج به حلوا نرمی و لطافت می‌دهد و آرد نخودچی نیز طعم خاص حلوا را رقم می‌زند. موادی که برای تهیه حلوای سه آرد نیاز دارید، شامل لیست زیر می‌شود:

  • آرد برنج: به اندازه ۱ پیمانه
  • آب: به اندازه ۳ لیوان
  • شکر: ۳ لیوان
  • عرق هل: یک چهارم پیمانه
  • زعفران دم شده: ۲ گرم
  • روغن سرخ کردنی: نصف لیوان
  • کره: یک قالب کوچک
  • گلاب: نصف پیمانه

طرز تهیه حلوای سه آرد به صورت خلاصه و مرحله به مرحله

  • شکر و آب را در قابلمه مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.
  • گلاب و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
  • هر سه نوع آرد (قنادی، برنج، نخودچی) را جداگانه الک کرده و در تابه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • آردها را به ترتیب و به مدت مشخص تفت دهید.
  • آردهای تفت داده شده را مخلوط کرده و مجددا الک کنید.
  • کره و روغن را ذوب کرده و به آردها اضافه کنید.
  • پودر هل را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
  • شربت را به تدریج به مواد اضافه کرده و مدام هم بزنید تا حلوا قوام بیاید.
  • حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و تزیین کنید.

The post راهنمای طرز تهیه انواع حلوا appeared first on پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش.

source

توسط expressjs.ir