جوان آنلاین: نشریه “دی سایت” آلمان در مطلبی نوشت: اتحادیه اروپا میخواهد روند اخراج پناهجویان رد شده را تسریع بخشد. تاسیس مراکز اخراج در کشورهای ثالث خارج از اتحادیه اروپا در اجلاس سران اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت.
به گزارش تسنیم، سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا اواخر عصر پنجشنبه بر سر توافقی برای بازگرداندن مهاجرانی که به طور غیرقانونی وارد این منطقه شدهاند به توافق رسیدند. سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نامهای برای نتیجه گیری این جلسه نوشتند: شورای اروپا خواستار اقدام قاطع در همه سطوح برای تسهیل، تقویت و تسریع بازگشت از اتحادیه اروپا با استفاده از تمام امکانات و ابزارهای سیاستی مرتبط اتحادیه اروپا از جمله دیپلماسی، توسعه، تجارت و روادید است.
۲۷ سران کشورهای عضو این اتحادیه در نشست بروکسل تصمیم گرفتند که کمیسیون اروپا تحت ریاست اورسولا فون در لاین، باید هرچه سریعتر بازنگری در قوانین فعلی را ارائه کند.
لهستان نیز در راستای سیاستهای ضد مهاجرتی خود در این نشست حمایتهایی دریافت کرد. دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان پیش از این اعلام کرده بود که میخواهد به طور موقت حق دسترسی به رویههای پناهندگی را در پاسخ به مهاجرانی که از روسیه و بلاروس به اتحادیه اروپا قاچاق میشوند، تعلیق کند.
در بیانیه اجلاس سران همچنین آمده است: “شرایط فوقالعاده مستلزم اقدامات مناسب است”. همبستگی با لهستان و کشورهای عضوی که با این چالشها روبرو خواهند شد ابراز میشود. فون در لاین خاطرنشان کرد که اگر چنین اقداماتی “موقتی” و متناسب باشند، در چارچوب قانونی قرار میگیرند.
“اولاف شولتز”، صدراعظم آلمان هم در پاسخ به این سوال که آیا در صورت استفاده از مهاجران به عنوان سلاح، امکان عقب نشینی وجود دارد یا خیر، پاسخ داد که همه چیز باید در چارچوب قوانین بین المللی انجام شود. شولتز ادامه داد که در عین حال ما نمیتوانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که “اتفاقات بد” در مرزهای روسیه و بلاروس در حال رخ دادن است؛ بنابراین “تلاشهای فوق العاده” “برای اطمینان از عدم سوء استفاده از مهاجرت در آنجا” لازم است.
به طور کلی، شولتز از یک بحث سازنده مهاجرت در بروکسل صحبت کرد. او گفت: من در چندین بحث از این قبیل در اروپا نیز شرکت کردهام. اینها اغلب از روی هیجان زدگی و طولانی بودند. این بار کاملاً متفاوت بود. متوجه فضای بسیار سازندهای شدم.
رهبران اتحادیه اروپا همچنین درباره ایجاد “مراکز استرداد” در کشورهای خارج از اتحادیه اروپا بحث کردند. بر این اساس مهاجرانی که درخواست پناهندگی آنها در اتحادیه اروپا رد شده است باید بتوانند در آنجا منتظر بمانند تا به کشور خود اخراج شوند، مشروط بر اینکه بازگرداندن آنها به آنجا امن باشد.
“فون در لاین” در این باره گفت که بحث در مورد سازماندهی چنین مراکزی هنوز ادامه دارد تا مشخص شود کدام کشور ثالث میتواند ایمن در نظر گرفته شود، چه مدت میتوان یک مهاجر را در یک مرکز نگه داشت و در صورت عدم امکان بازگشت به کشور خود چه باید کرد.
ایتالیا اولین کشور اتحادیه اروپا است که پناهندگان را در کمپهای خارج از اتحادیه اروپا اسکان میدهد. در آنجا درخواستهای آنها توسط مقامات ایتالیایی با یک روند سریع بررسی میشود و کسانی که حق پناهندگی دارند میتوانند به ایتالیا بروند و اگر رد شدند باید بازگردانده شوند.
“اولاف شولتز” البته نسبت به این ابتکار ابراز تردید کرد. به عنوان توجیه، او گفت که از نظر لجستیکی تنها تعداد کمی از مراحل پناهندگی میتواند برون سپاری شود. به گفته وی سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار مهاجر به طور غیرقانونی به آلمان آمدند. وی در این باره گفت: اگر میخواهید این عدد را به میزان قابل توجهی کاهش دهید، “گاهی اوقات ۱۰۰۰، گاهی اوقات ۲۰۰۰” کافی نیست.
این بحث توسط تلاشهای انفرادی ملی در هفتهها و ماههای اخیر تقویت شده است. چند شریک اتحادیه اروپا اخیراً عدم درک خود درباره تصمیم دولت فدرال آلمان برای دستور کنترل در تمام مرزهای زمینی آلمان پس از حمله تروریستی در جشنواره شهری در سولینگن را ابراز کردند.
در همین حال، هلند و مجارستان اعلام کرند مایلند به طور کامل از قوانین مشترک پناهندگی خارج شوند. ایلوا یوهانسون، کمیسر اتحادیه اروپا در امور داخلی، خاطرنشان کرد که این امر بدون تغییر معاهدات اساسی اروپا امکان پذیر نخواهد بود.
دلیل بحثهای کنونی این است که اصلاحات پناهندگی اتحادیه اروپا که در بهار تصویب شد، توسط بسیاری از کشورهای عضو ناکافی تلقی میشود. بسیاری تردید دارند که این اصلاحات بتواند مشکلات فعلی را حل کند.
“کیریاکوس میتسوتاکیس”، نخست وزیر یونان در نشست سران اتحادیه اروپا با انتقاد از اینکه در این اصلاحات به موضوع بازگشت پرداخته نشده است، گفت: ما نمیتوانیم بپذیریم که مراقبت موثری از کسانی که حق حمایت در اتحادیه اروپا را ندارند، انجام نمیدهیم.
علاوه بر این، اجرای اصلاحات پناهندگی ممکن است تا ژوئن ۲۰۲۶ به دلیل دوره انتقال طول بکشد. اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان همچنین خواستار تسریع اجرای آن در بروکسل شد. او گفت که برای او مهم است که توافق بین ۲۷ کشور اتحادیه اروپا نه تنها به تدریج اجرا شود، بلکه تسریع شود.
وی در این باره گفت: ما در آلمان قوانین لازم را خیلی سریع به بوندستاگ آلمان ارائه خواهیم کرد، اما خوب است که این قانون زودتر در همه جای اروپا معرفی شود.
با این اصلاحات بحث برانگیز، کشورهای عضو موظف هستند رویههای یکسانی در مرزهای خارجی داشته باشند تا به سرعت مشخص شود که آیا درخواستهای پناهندگی بیاساس هستند و پناهندگان میتوانند سریعتر و مستقیماً از مرزهای خارجی اخراج شوند. پس از عبور از مرز، افرادی که از کشورهای به زعم اروپا امن آمده اند باید تحت شرایط زندان به مراکز پذیرش کاملاً کنترل شده منتقل شوند.
علاوه بر این، باید اطمینان حاصل شود که برخی از پناهجویان در آینده از کشورهای دارای بار پناهندگی سنگین مانند ایتالیا و یونان برده خواهند شد. کشورهایی که نمیخواهند پناهندگان را بپذیرند باید مجبور به پرداخت غرامت شوند.
source