24 مهر 1403 ساعت 11:47

اگر به تماشای اجرام آسمانی علاقه‌مند هستید، بهتر است که فرصت رویت دنباله دار درخشان سوچینشان اطلس را طی شب‌های آتی از دست ندهید.

تماشای اجرام آسمانی و رویت آن‌ها با چشم غیرمسلح یکی از سرگرمی‌های لذت بخشی است که هر از گاهی فرصتش پیش می‌آید. بهتر است به حرف یکی از محققان حوزه نجوم گوش کنید و فرصت تماشای دنباله‌دار سوچینشان-اطلس را در شب‌های خنک پیش‌رو از دست ندهید.

تماشای دنباله دار درخشان سوچینشان اطلس را از دست ندهید

یکی از دیدنی‌ترین رخدادهای نجومی 2024 دنباله‌دار سوچینشان اطلس که چند روز پیش از مدار زهره خارج شده، به محدوده قابل مشاهده با چشم غیرمسلح رسیده و فرصت خوبی برای علاقه‌مندان به رویت اجرام آسمانی به وجود آورده است. اگر دوربین‌های باکیفیت نوردهی بالا داشته باشید، به وضوح می‌توانید در آسمان شب، این دنباله‌دار زیبا را تماشا کنید.

دنباله دار درخشان

به گفته یکی از محققان حوزه نجوم، هر چه به اواخر مهر یا اوایل آبان ماه نزدیک می‌شویم، احتمال اینکه نتوانیم با چشم غیرمسلح سوچینشان اطلس را ببینیم و نیاز به تلسکوپ داشته باشیم، بیشتر خواهد شد. در حال حاضر مهم‌ترین رویداد نجومی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، عبور همین دنباله‌دار است.

تا پیش از 19 مهر، امکان تماشای آن در آسمان صبح وجود داشت، اما هم اکنون همزمان با چرخش مداری باید بعد از غروب خورشید و در شامگاه به نظاره آن نشست. به عبارت دیگر، هر چه از 20 مهرماه عبور کرده و به اواخر ماه برسیم، فاصله این دنباله‌دار از خورشید بیشتر می‌شود و با تأخیر غروب خواهد کرد.

دنباله دار درخشان

با این اوصاف در وضعیتی که هر لحظه ممکن است شانس تماشای سوچینشان اطلس را از دست بدهیم، بهتر است از همین امشب به دنبال رد پایی از آن در آسمان شب باشیم. علاقه‌مندان به رویت این جرم آسمانی می‌توانند با نصب اپلیکیشن استلاریوم روی گوشی‌های خود، به راحتی آن را پیدا کنند.

چگونه این دنباله‌دار را پیدا کنیم؟

برای کار با Stellarium باید پس از نصب آن، نام لاتین دنباله‌دار سوچینشان اطلس – Tsuchinshan–ATLAS را سرچ کرده تا برنامه به کاربران، موقعیت دقیق این جرم را نشان دهد. به گفته محقق حوزه نجوم، با توجه به حضور سیاره زهره یا ونوس در آسمان شامگاهی که در این شب‌ها هنگام غروب در جهت مغرب دیده می‌شود، اگر دستمان را به صورت کشیده نگه داریم، یک وجب سمت راست سیاره زهره، این دنباله‌دار قابل رویت است.

دنباله دار درخشان

همچنین اگر مجهز به دوربین شکاری در منزل هستید، سمت راست سیاره زهره را نگاه کنید. در شهرهای بزرگی مثل تهران امکان رویت این پدیده آسمانی بیشتر است. سوچینشان اطلس شبیه به یک توپ محو درخشان بوده که وسط آن نقطه‌ای پرنورتر قرار دارد. برای اینکه درک درستی از توپ محو داشته باشید، بهتر است تصاویر بالا را ببینید.

البته نباید انتظار داشته باشید که با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی، دم این دنباله‌دار را به وضوح ببینید و برای این کار باید از نوردهی عکاسی استفاده کرد. البته اگر از آلودگی‌های نوری فضای شهری فاصله بگیریم، احتمال رویت دم بیشتر خواهد بود. آیا موفق به تماشای دنباله‌دار درخشان سوچینشان اطلس شده‌اید؟

در گجت نیوز بخوانید: ماهواره های جدید ایرانی جهت قرار گرفتن در مدار به روسیه ارسال شدند همه آماده مأموریت اروپا کلیپر؛ بزرگترین فضاپیمای ناسا در جستجوی حیات فرازمینی در پشت سیاه چاله چه چیزی وجود دارد؟ تلسکوپ گایا، ۵۵ ستاره سرگردان که از خوشه‌های ستاره‌ای گریخته‌اند را شکار کرد!

source

توسط expressjs.ir