27 شهریور 1403 ساعت 10:46

همه ما شب‌ها رویا می‌بینیم، اما چرا؟ این سوالی است که ذهن بسیاری از ما را به خود مشغول کرده و دانشمندان نیز به دنبال پاسخ این سوال هستند.

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چرا موقع خواب، رویا می‌بینیم؟ این پرسش ساده، دانشمندان را قرن‌ها درگیر خود کرده است. برای مدت طولانی، پاسخ این پرسش در هاله‌ای از ابهام بود. اما با ظهور فناوری‌های جدید و روش‌های خلاقانه تحقیقاتی، در آستانه کشف رازهای خواب هستیم. چهار نظریه اصلی وجود دارد که می‌توانند به ما کمک کنند تا بهتر بفهمیم که چرا هر شب به دنیای رویاها سفر می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

اختراع جدید دانشمند ایرانی به مردم اجازه می‌دهد خواب خودشان را کنترل کنند

بعضی از دانشمندان معتقدند که خواب‌ها فقط مخصوص خودمان نیستند و باید آن‌ها را با دیگران در میان بگذاریم. آن‌ها می‌گویند که خواب دیدن به ما کمک می‌کند تا احساسات خودمان را بهتر بشناسیم و احساسات دیگران را بهتر درک کنیم. یک تحقیق جدید نشان داده که وقتی خواب‌هایمان را به دیگران می‌گوییم، بیشتر به هم نزدیک می‌شویم و بهتر می‌توانیم احساسات یکدیگر را درک کنیم.

علت رویا دیدن در خواب

دانشمندان می‌گویند که شاید دلیل خواب دیدن این باشد که اجداد ما برای اینکه بتوانند بهتر با هم زندگی کنند، نیاز به این مهارت داشته‌اند. به عبارت دیگر، خواب دیدن به ما کمک می‌کرده که ارتباطات بهتری برقرار کنیم. اما این تنها دلیل نیست، برخی دیگر می‌گویند که خواب به ما کمک می‌کند تا برای کارهای روزانه آماده شویم.

آیا دیدن رویا در خواب، حافظه‌مان را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

بعضی از دانشمندان فکر می‌کنند که خواب دیدن ممکن است با حافظه ما هم ارتباط داشته باشد. تحقیقات نشان داده است که افرادی که بیشتر خواب‌هایشان را یاد می‌آورند، ممکن است در تمرکز کردن سخت‌تر باشند. اما افرادی که خواب‌هایشان را یاد نمی‌آورند، ممکن است راحت‌تر بتوانند روی کارهایشان تمرکز کنند.

البته، این هنوز به طور کامل اثبات نشده است و تحقیقات بیشتری برای تأیید این یافته‌ها لازم است. با این حال، نظریه‌ها در مورد اینکه رویاها دقیقا چه معنایی می‌توانند داشته باشند و دلایل دقیق آن در هنگام خواب، همچنان فراوان است. تا زمانی که دانشمندان دقیقا متوجه نشوند که چرا انسان‌ها خواب می‌بینند، همچنان سؤالات زیادی در مورد خواب خواهیم داشت.

علت رویا دیدن در خواب

هنوز جواب قطعی این سوال که خواب دیدن می‌تواند روی حافظه ما تأثیر بگذارد را نمی‌دانیم و برای کشف آن به تحقیقات بیشتری نیاز داریم. شاید با تحقیقات جدید بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم. در هر صورت، قرن‌هاست که دانشمندان در تلاشند تا دلیل خواب دیدن را کشف کنند و هنوز هم به جواب قطعی نرسیده‌اند.

در گجت نیوز بخوانید:

source

توسط expressjs.ir