این گزافه‌گویی بن‌گویر موجی از واکنش‌های انتقادی را به سمت اراضی اشغالی روانه کرد و حماس، جنبش مجاهدین فلسطین، رام‌الله، الازهر، اردن، عربستان سعودی، مصر، امارات و … به آن واکنش شدید نشان دادند. دامنه اعتراض‌ها تا جایی پیش رفت که حتی مقام‌های غربی نیز نوک پیکان اتهام‌ها را سمت وزیر تندروی رژیم صهیونیستی و برنامه‌های اعلامی شوم وی نشانه رفتند.

در همین ارتباط «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل در یک کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت: می‌توان گفت این نوع اظهارنظرها نتیجه بسیار معکوسی دارند. آنها خطر تشدید وضعیتی را دارند که در حال حاضر بسیار پرتنش است. دوجاریک با تاکید بر حساسیت وضعیت اماکن مقدس در قدس، تصریح کرد: وضعیت مورد توافق طرفین برای اماکن مقدس در قدس وجود دارد که باید مورد احترام همه قرار گیرد.

همچنین اظهارنظرهای تحریک‌آمیز وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با واکنش انتقادی بسیاری از اعضای کابینه و مخالفان نتانیاهو مواجه شد. آنها اگر چه در باطن موافق یهودی‌سازی قدس و مسجدالاقصی هستند اما این سخنان وزیر را باعث دردسر خواندند. دفتر نتانیاهو نیز فوراً بیانیه داد و تصریح کرد که هیچ تغییری در وضعیت مسجد الاقصی اعمال نمی‌شود.

بلافاصله «یوآو کیش» وزیر آموزش کابینه نتانیاهو، «موشه آربل» وزیر امور داخلی رژیم، «یائیر لاپید» رهبر مخالفان کابینه نتانیاهو، «آمی الون» رئیس سابق شاباک و «بنی گانتز» عضو پیشین کابینه جنگ هر کدام به نوعی این اظهارنظر بن‌گویر را محکوم کردند. حتی خاخام‌های یهود با انتشار بیانیه نسبت به این اقدام هشدار دادند. بن‌گویر از تندروترین چهره‌های سیاسی رژیم صهیونیستی است که خواهان محو و نابودی تمامی آثار و ابنیه مربوط به فلسطینی‌ها و مسلمانان در فلسطین اشغالی است. بن‌گویر بارها با همراهی شهرک‌نشینان افراطی به مسجد الاقصی یورش برده و به هتک حرمت این مکان مقدس پرداخته‌ است. این اقدام او اعتراض‌های شدید داخلی و خارجی را به همراه داشته‌است و مقام‌های رژیم صهیونیستی وی را خطری برای امنیت رژیم اشغالگر می‌دانند.

وی همچنین طرفدار سرسخت ادامه جنگ و کشتار فلسطینی‌ها در غزه است و هشدار داده به محض موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس از کابینه کناره خواهد گرفت و دولت ائتلافی را فرو خواهد پاشید.

باور موهوم صهیونیسم بهانه‌ای برای هتک حرمت مسجدالاقصی

رژیم صهیونیستی در تلاش است با کنترل کامل بر مسجدالاقصی، آن را تخریب کند زیرا به عقیده موهوم آنها در زیر این مسجد، «هیکل» [معبد] مورد ادعایی آنها قرار دارد و آنها به دنبال ساخت دوباره این هیکل به جای مسجدالاقصی هستند. ایده تخریب مسجد الاقصی و ساخت معبدی یهودی در آن، ریشه در باورهای افراطی صهیونیست‌ها دارد و سال‌هاست که از سوی گروه‌های تندرو دنبال می‌شود. جریان مسیحی صهیونیستی در آمریکا، اصلی‌ترین حامی این اقدام است که بر اساس آموزه‌های التقاطی صهیونیستی ادعا می‌کند ویرانی مسجد الاقصی و ساخت معبد سوم سلیمان به جای این مسجد، ضروری است.

صهیونیست ها مدعی شده‌اند که معبد نخست و دوم سلیمان در زیر مسجد الاقصی واقع شده‌است و برای ساخت مجدد این معبد، راهی جز ویرانی مسجد الاقصی وجود ندارد. با همین رویکرد، صهیونیست‌ها ده‌ها سال است که مشغول حفاری در زیر مسجدالاقصی هستند؛ ظاهراً با این هدف که اثری از معابد اول و دوم بیایند و نیز روند تخریب مسجدالاقصی را تسهیل کنند. موج حفر تونل‌ها بین سال‌های ۱۹۶۷ تا ۱۹۸۱ در شهر قدیمی قدس و مسجد الاقصی به راه افتاد و هر کدام از این تونل‌ها دارای نام و مشخصات ثبت شده‌ای است اما در وضعیتی مشکوک، هیچ اطلاعاتی از بیشتر تونل‌هایی که بعد از قرن ۲۱ حفر شده‌اند، وجود ندارد.

چند سال بعد از آغاز حفاری‌های بی‌سر و صدا در زیر زمین مسجد الاقصی، بخش‌هایی از این مسجد نشست کرده و باعث ترک خوردن دیوارهای برخی از خانه‌های اطراف شده‌است. این امر موجب اعتراض مسئولان فلسطینی شد و آن‌ها در نامه‌هایی سرگشاده به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)، خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب به منظور بررسی حفاری‌هایی شدند که رژیم صهیونیستی در زیر این مسجد انجام داده‌است.

تاکتیک‌های صهیونیست برای یهودی‌سازی قدس

کارشناسان سیاسی، لفاظی و گزافه‌گویی وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در خصوص احداث کنیسه در مسجدالاقصی را بخشی از طرح گسترده یهودی‌سازی قدس اشغالی ارزیابی می‌کنند. یهودی‌سازی قدس اشغالی اصطلاحی است که از تلاش‌های مستمر مقام‌های اشغالگر صهیونیست برای از بین بردن هویت تاریخی اسلامی و مسیحی شهر اشغالی قدس و تحمیل هویتی جدید که همان هویت یهودی است، حکایت دارد.

از زمانی که رژیم صهیونیستی شهر قدس را در سال ۱۹۶۷ اشغال کرد، به شدت برای سیطره بر آن تلاش و از ابزارهای زیادی برای رسیدن به این هدف استفاده کرده‌است. این رژیم از آن زمان اقدام‌های زیادی علیه شهر و ساکنان آن انجام داده‌است. گسترش شهرک‌سازی و نیز مصادره اراضی فلسطینیان ساکن آن از جمله مهمترین تاکتیک و ابزار یهودی‌سازی قدس و اجرای این پروژه شوم به شمار می‌روند.

این تاکتیک‌ها به دو برابر شدن تعداد شهرک‌نشینان و در عین حال کاهش نسبت جمعیت عرب فلسطین شهر قدس منجر شد. البته ناگفته نماند که وضع مالیات‌های سنگین و سیاست تخریب تأسیسات و خانه‌ها به بهانه عدم مجوز، از دیگر اقدام‌های صهیونیست‌ها برای یهودی‌سازی قدس بوده‌است.

اینک برخی رسانه‌های عبری‌زبان نیز به فاش کرده‌اند که بن‌گویر از طریق وزارتخانه‌اش به دنبال یهودی سازی حداکثری قدس است. شبکه رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان) اعلام کرد که بن‌گویر برنامه‌ای را برای وزارت تحت مدیریت خود مدون کرده‌است که در چارچوب آن حاکمیت بر جبل الهیکل (بخش شرقی قدس) تشدید می‌شود.

«موشه تشاینمنتز» تهیه کننده این گزارش آورده‌است که بن‌گویر در یک کتابچه اهداف و سیاست‌های وزارت امنیت داخلی را تدوین و تاکید کرده‌است که در چارچوب این دستورالعمل حقوق ترجیحی به یهودیان در این منطقه اعطا خواهد شد و آنها خواهند توانست به طور مثال در جبل الهیکل مراسم دینی خود را برگزار کنند. نیروهای امنیتی و پلیس نیز به تحقق این طرح کمک خواهد کرد.

کارشناسان بر این باورند که رژیم صهیونیستی با سوء‌استفاده از عدم اقدام جدی کشورهای عربی و نبودن مرجعیت‌های اسلامی و مسیحی، طرح‌های یهودی‌سازی خود را اجرا می‌کند و سکوت و بعضاً همدستی کشورهای عربی در قبال حوادث غزه و کرانه باختری، سران رژیم اشغالگر را به اجرای طرح‌های خود علیه ملت فلسطین ترغیب می‌کند.

 

منبع: مهر

source

توسط expressjs.ir