داغ شدن گوشی در هنگام شارژ 🔥 تا حدی نرمال است، اما اگر گوشی بسیار داغ شده است زنگ خطری برای اشکال نرم افزاری و یا سخت افزاری در گوشی شما می باشد.

در این مطلب از انزل وب به حل مشکل داغ شدن گوشی هنگام شارژ با چند راه حل نجات بخش می پردازیم.

علت داغ شدن گوشی هنگام شارژ چیست؟

به طور خلاصه حل مشکل داغ شدن گوشی با روش های زیر امکان پذیر می باشد:

  • در هنگام شارژ با شارژر وایرلس (بی سیم) کارت اعتباری، وسایل فلزی و یا مگنتی را در نزدیکی شارژر و یا در بین شارژر و گوشی قرار ندهید.
  • تنها از کابل و باتری اورجینال و مناسب گوشی همراهتان استفاده کنید. شارژر های بی کیفیت و یا شارژر های داخل ماشینی می تواند باعث فشار بر باتری شما و در نهایت آسیب به گوشی شما شوند.
  • اگر قسمت پایین گوشی شما در نزدیکی محل اتصال USB داغ می شود، می تواند به علت مشکل و خرابی در کابل USB باشد. برای رفع این مشکل کابل را عوض کنید.
  • گوشی را در معرض تابش آفتاب قرار ندهید.
  • در هنگام شارژ از گوشی استفاده نکنید.
  • چند برنامه در گوشی را با هم اجرا نکنید.
  • سیستم عامل و برنامه های گوشی را همیشه آپدیت نگه دارید.
  • از قاب مناسب برای تهویه گوشی استفاده کنید.
  • گوشی را پاکسازی کنید.
  • زمانی که از گوشی استفاده نمی کنید، حالت هواپیما را روشن کنید.
  • حالت های ذخیره انرژی باتری در گوشی اندرویدی و آیفون را فعال کنید.
  • روشنایی گوشی را تنظیم کنید.
  • ریست فکتوری تنظیمات گوشی
  • اگر گوشی شما خیلی داغ است به عنوان آخرین راه آن را خاموش کنید تا خنک شود.

در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت.

۱- دلایل داغ شدن گوشی هنگام شارژ

معمولا دلایل مختلفی مثل استفاده زیاد از گوشی، خرابی باتری و… می تواند باعث این مشکل در گوشی شما شود. همچنین آپدیت نبودن سیستم عامل گوشی می تواند باعث عملکرد نامناسب برنامه ها و در نتیجه فشار بر گوشی و داغ شدن آن شود. در برخی از موارد بد افزار ها هم می توانند باعث مشکل در گوشی شما شوند. در این بخش به بررسی علت داغ شدن گوشی می پردازیم:

۱-۱ قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب

یکی از علت های داغ شدن گوشی و خاموش شدنش تابش نور مستقیم آفتاب به آن می باشد. نور خورشید و گرمای آن باعث آسیب به باتری و اختلال در عملکرد گوشی شما می شود. اگر شما گوشی خود را برای مدت طولانی در معرض گرما و تابش نور مستقیم قرار دهید اجزای داخلی آن دچار آسیب خواهند شد.

۱-۲ فشار بر CPU گوشی

اگر به CPU گوشی شما فشار وارد شود باعث داغی باتری گوشی خواهد شد. CPU مانند مغز گوشی شما عمل می کند و برای راه اندازی برنامه های گوشی لازم است. اگر CPU گوشی شما در حال پردازش چندین برنامه (حتی در پس زمینه) باشد، می تواند باعث داغ شدن گوشی شما شود.

۱-۳ باز بودن چندین برنامه در گوشی

باز بودن همزمان چندین برنامه می تواند باعث افزایش دمای گوشی شود. این به این علت است که برنامه های در حال اجرا حتی در پس زمینه گوشی  هم انرژی CPU و هم حافظه را مصرف می کنند. برای حل این مشکل برنامه های باز در گوشی را بررسی کنید و در صورتی که نیازی به آن ها ندارید برنامه ها را ببندید.

۱-۴ برنامه های سنگین که به انرژی بیشتری از باتری نیاز دارند

گاهی حتی اجرای یک برنامه سنگین هم می تواند باعث بالا رفتن دمای گوشی شما شود. چه بسا که این برنامه سنگین مدت طولانی در گوشی شما در حال اجرا باشد. برنامه هایی با واقعیت افزوده (AR) با گرافیک سنگین باعث فشار بر CPU و در نتیجه فشار بر سیستم گوشی می شوند و در نهایت منجر به داغی باتری خواهند شد.

در حال شارژ بودن گوشی در این شرایط باعث ایجاد گرمای مضاعفی بر روی گوشی شما می شود. پیشنهاد می کنیم برای پیشگیری از مشکلات ابتدا گوشی خود را شارژ کنید و سپس به ادامه کار با برنامه بپردازید.

۱-۵  داغ شدن گوشی هنگام شارژ به علت خرابی باتری و کابل شارژر

تا به حال به این فکر کرده اید که ” چرا گوشی تان هنگام شارژ داغ می شود؟” داغ شدن گوشی در هنگام شارژ تا حدی طبیعی است اما اگر گوشی شما بیش از حد معمول داغ می شود باید علت آن را جستجو کنید. یکی از علت های داغ شدن گوشی شیائومی موقع شارژ خرابی باتری و یا شارژر آن می باشد. برای جلوگیری و یا حل این مشکل حتما از شارژر های مناسب گوشی و مورد تایید شرکت سازنده گوشی خود استفاده کنید.

۱-۶ شارژ بی سیم (Wireless)

شارژ بی سیم انرژی بیشتری به نسبت شارژر با کابل شارژر صرف می کند. در نتیجه این انرژی به صورت گرما نمایش داده می شود. برای جلوگیری از مشکلات بیشتر، در هنگام شارژ گوشی با این روش کارت اعتباری یا وسیله دیگری را در نزدیکی شارژر قرار ندهید.

۱-۷ بازی با گوشی به مدت طولانی

بازی با موبایل در طولانی مدت باعث فشار برای پردازش در CPU و GPU و در نهایت تولید گرما خواهد شد. به این نکته توجه داشته باشید که بازی کردن در مدت زمان نرمال آسیبی به گوشی شما وارد نخواهد کرد. اما بازی به مدت طولانی علی الخصوص زمانی که بازی از گرافیک بالایی برخوردار باشد می تواند باعث فشار بر باتری و داغ شدن آن شود.

۱-۸ پخش زنده ویدیو از گوشی

پخش فیلم از یوتیوب و یا دیگر پلتفرم های پخش آنلاین تصاویر می تواند به گوشی شما فشار وارد کند. به طور کلی هر برنامه ای که باعث شود صفحه گوشی شما مدت زیادی روشن بماند باعث فشار به گوشی و داغ شدن آن می شود.

۱-۹ آپدیت سیستم عامل

گوشی در زمان آپدیت شدن سیستم عامل و پس از آن دچار داغی باتری خواهد شد. به طور کلی فرآیند آپدیت سیستم عامل گوشی نیازمند صرف انرژی می باشد. پس از اتمام آپدیت و ریستارت گوشی، باتری شروع به خنک شدن می کند. همچنین یکی از علت های داغ شدن گوشی نو می تواند به علت وجود باگ در برخی از پردازش های گوشی (بنا بر گزارش سایت اپل در رابطه با داغ شدن آیفون ۱۵) باشد که به روز رسانی سیستم عامل می تواند این مشکل را رفع کند.

۱-۱۰ بدافزار یا ویروس در گوشی می تواند باعث داغ شدن گوشی شود

عوامل بسیاری می تواند باعث آسیب به گوشی شما شود اما بدافزار ها و ویروس ها از مهم ترین عوامل آن می باشند. دانلود یک نرم افزار و یا کلیک بر روی لینک آلوده، گوشی شما را درگیر ویروس خواهد کرد و درگیر شدن گوشی با آن باعث فشار اضافی بر CPU و حافظه گوشی خواهد شد. همچنین بد افزار های مربوط به ارز دیجیتال هم باعث داغ شدن گوشی خواهند شد.

۱-۱۱ تهویه نشدن گرمای گوشی

مشکل تهویه ضعیف گوشی می تواند باعث داغ شدن بیش از حد گوشی شود. اجزای داخلی گوشی شما نیاز به تهویه هوا و خنک شدن دارند. در صورتی که گوشی شما در هنگام شارژ داغ می کند آن را بر روی سطحی قرار دهید که امکان جریان یافتن هوا وجود داشته باشد و گوشی داغ نشود. همچنین می توانید قاب گوشی را جدا کنید و تا خنک شود.

۱-۱۲ زیاد شارژ شدن

گوشی های جدید مکانیزمی برای جلوگیری از زیاد شارژ شدن پس از رسیدن به شارژ ۱۰۰ درصد دارند. با این قابلیت پس از ۱۰۰ درصد شارژ باتری متوقف می شود. برای گوشی های آیفون در سیستم عامل iOS 13 قابلیت Optimized Battery Charging وجود دارد که میزان شارژ گوشی و مدت آن را مدیریت می کند.

داغ شدن گوشی هنگام شارژ

۲- سنجش دمای گوشی و سایر راه حل داغ شدن گوشی هنگام شارژ

در گوشی های اندرویدی کاربران با رفتن به تنظیمات گوشی و سپس Battery Information می توانید اطلاعات باتری و دمای گوشی را مشاهده کنید. برای سنجش دما همچنین می توانید از برنامه های AIDA64 برای گوشی های اندرویدی و هم آیفون ، برنامه Cooling Master برای گوشی های اندرویدی و برنامه CPU-Z برای تشخیص دما و اطلاعات CPU در گوشی اندرویدی استفاده کنید.

دمای نرمال برای گوشی بین ۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد می باشد. این دما همچنین تا بازه ۳۶ تا ۴۳ سانتی گراد هم می تواند بسته به شرایط طبیعی باشد. اما اگر این مقدار بیشتر از این دما شود برای گوشی ضرر دارد و باید سریعا آن را خنک کنید.

زمانی که دمای گوشی شما بالا می رود می توانید با استفاده از توقف استفاده از برنامه ها، جلوگیری از تابش نور مستقیم آفتاب به گوشی و یا حالت هواپیما گرما را کنترل کنید. هیچ گاه گوشی خود را در یخچال و یا فریزر قرار ندهید. زیرا همان گونه که دمای بالا باعث آسیب به اجزای گوشی می شود دمای بسیار پایین یخچال هم به گوشی آسیب خواهد رساند. در ادامه این قسمت به ارائه راه حل های داغ شدن گوشی هنگام شارژ می پردازیم:

۲-۱ تمام برنامه ها را ببندید

پردازش چند برنامه با هم باعث فشار بر روی گوشی و در نتیجه افزایش دمای گوشی می شود. برای رفع این مشکل تمامی برنامه های در حال اجرا را ببندید تا گوشی خنک شود. همچنین اگر از برنامه ای استفاده نمی کنید در گوشی های اندرویدی با رفتن به تنظیمات گوشی و قسمت Apps می توانید با Tap بر روی برنامه مورد نظرتان و سپس انتخاب Force Stop آن را متوقف کنید.

۲-۲ گوشی را از نور مستقیم خورشید دور کنید

همانطور که گفته شد تابش نور مستقیم آفتاب به گوشی باعث داغ شدن آن می شود. مخصوصا در فصل تابستان سعی کنید گوشی را بر روی داشبورد ماشین و زیر نور آفتاب نگذارید.  دمای پایین هم برای گوشی مضر است و از قرار دادن گوشی در محیط بسیار سرد خودداری کنید.

۲-۳ قاب گوشی را جدا کنید

در صورتی که قاب گوشی شما جایی برای نهویه هوا نداشته باشد گرمای گوشی شما خارج نمی شود و در نتیجه گوشی شما داغ و داغ تر می شود. برای خنک شدن گوشی قاب را جدا کنید و در صورتی که در دراز مدت، زمانی که گوشی شما به قاب متصل است احساس می کنید گوشی داغ تر شده است سعی کنید از گوشی بدون قاب استفاده کنید و یا قابی تهیه کنید که امکان تهویه هوا و تعدیل دمای گوشی را فراهم کند.

۲-۴ حالت هواپیما را روشن کنید

افراد وای فای، GPS و بلوتوث را حتی زمانی که به آن نیاز ندارند هم روشن نگه می دارند. این قابلیت ها در پس زمینه گوشی باعث تولید گرما و مصرف باتری خواهد شد. زمانی که گوشی شما داغ شده است و یا برای جلوگیری از این مشکل و ذخیره باتری در مواقعی که به گوشی نیازی ندارید حالت هواپیما را روشن نگه دارید.

این قابلیت در Control Center گوشی های اندرویدی و آیفون به شکل آیکون هواپیما وجود دارد.

داغ شدن گوشی هنگام شارژ

۲-۵ گوشی را پاکسازی کنید

حذف برنامه هایی که از آن استفاده نمی کنید و پاک کردن کش برنامه ها نه تنها به ذخیره باتری گوشی شما کمک خواهد کرد، بلکه به حل مشکل داغ شدن گوشی هم کمک خواهد کرد.

۲-۶ در صورت داغ شدن گوشی آن را خنک کنید

در صورتی که در نزدیکی یک فن خنک کننده و یا کولر هستید و گوشی شما داغ کرده است گوشی را در مسیر باد خنک قرار دهید.

۲-۷ فعالسازی Low Power Mode و Power-Saving Mode

قابلیت Power-Saving در گوشی های اندرویدی و قابلیت Low Power Mode در گوشی آیفون وجود دارد که به سلامت باتری و کنترل فعالیت های گوشی و در نتیجه آن ذخیره انرژی باتری گوشی کمک می کند. کاهش این فعالیت ها و فعال سازی این قابلیت باعث کاهش دمای گوشی می شود.

داغ شدن گوشی هنگام شارژ

۲-۸ گوشی را خاموش کنید

اگر گوشی شما خیلی داغ شده است آخرین و تنها راه موثر برای رفع این مشکل خاموش کردن گوشی می باشد. توقف فعالیت گوشی و برنامه های آن به سرعت باعث خنک شدن گوشی می شود.

۲-۹ گوشی را ریست کنید

اگر هیچ کدام از این راه ها موثر نبود، می توانید تنظیمات و یا تمامی اطلاعات را به حالت کارخانه بازگردانید. به این توجه داشته باشید که حتما اطلاعات و فایل های گوشی را بکاپ بگیرید.

۳- راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی

در این قسمت از مطلب راهکارهایی برای جلوگیری و پیشگیری از داغ  شدن گوشی ارائه خواهد شد:

۳-۱ آنتی ویروس بر روی گوشی خود نصب کنید

نصب آنتی ویروس در گوشی شما باعث می شود که گوشی از ورود هر بد افزار و ویروسی که باعث صرف انرژی اضافه و فشار بر گوشی می شود جلوگیری کند. در نتیجه کاهش انرژی، از داغ شدن گوشی هم جلوگیری خواهد شد.

۳-۲ روشنایی گوشی خود را تنظیم کنید

قابلیت Auto-Brightness را فعال کنید. کاهش روشنایی صفحه گوشی نه تنها باعث کاهش مصرف باتری و آسیب کمتر به چشم های شما خواهد شد بلکه کمک می کند که گوشی شما خنک تر بماند. این تنظیمات در گوشی شما نور صفحه را با فضای اطراف تنظیم خواهد کرد.

۳-۳ از شارژر مناسب گوشی خود استفاده کنید

مطمئن ترین شارژر برای گوشی شما همان شارژری است که همراه گوشی در هنگام خرید به شما ارائه شده است. برای تامین سلامت گوشی و جلوگیری از داغ شدن گوشی هنگام شارژ از شارژر و کابل سالم و مناسب مدل گوشی خود استفاده کنید.

۳-۴ برنامه های گوشی را همیشه آپدیت نگه دارید

آپدیت برنامه های گوشی به رفع باگ های آن کمک خواهد کرد. گاهی وجود مشکل و باگ یک برنامه در هنگام اجرا باعث فشار بر گوشی و داغ شدن آن می شود که آپدیت زود به زود برنامه به جلوگیری از بروز این مشکل کمک خواهد کرد.

سوالات متداول

آیا داغ شدن گوشی هنگام شارژ طبیعی است؟

به طور کلی داغ شدن گوشی ضرری ندارد مگر آن که دما از حدی بیشتر شود و یا این اتفاق به طور دائمی رخ دهد. اگر گوشی هنگام شارژ داغ می‌شود طبیعی است و می‌توانید با برداشتن قاب و سایر اقدامات در این مطلب دمای گوشی را کاهش دهید.

چرا گوشی داغ میکند؟

از دلایل داغ شدن گوشی می توان به اجرای برنامه و بازی‌های سنگین، استفاده از گوشی در حال شارژ شدن، قرار دادن گوشی در حال شارژ بر روی بالش و یا قرار گرفتن گوشی در معرض تابش مستقیم نور خورشید نام برد.

علت داغ شدن گوشی هنگام استفاده از اینترنت چیست؟

دیدن فیلم به صورت آنلاین با گوشی و یا نقص نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری در گوشی می تواند از علت های داغ شدن گوشی هنگام استفاده از اینترنت باشد.

آیا داغ شدن گوشی ضرر دارد؟

دمای بسیار بالای گوشی ممکن است باعث مشکلاتی مثل تحلیل رفتن باتری و یا در برخی موارد نادر حتی ذوب شدن CPU شود.

جمع بندی

به طور کلی افزایش دمای گوشی می تواند از سه جزء باتری CPU و درگاه شارژ باشد. پس از داغ شدن گوشی علی الخصوص زمانی که گرما از پشت گوشی باشد ابتدا باید باتری گوشی را بررسی کنید و سعی کنید دمای گوشی را پایین بیاورید. دمای بالا گوشی تا حدی نرمال است اما اگر دمای آن بیش از حد زیاد شده باشد می تواند نشان دهنده فشار بر روی CPU و GPU باشد. که این نوع از افزایش دما می تواند با توقف برنامه ها و کاهش فشار بر روی گوشی رفع گردد. همچنین اگر گرمای گوشی از قسمت پایین آن باشد نشان دهنده خرابی پورت USB و یا کابل آن می باشد. شما برای جلوگیری از این مشکل باید علاوه بر مواردی که در این مطلب گفته شد قابلیت های مصرف کننده باتری نظیر ‌اینترنت، بلوتوث، وای ‌فای و (GPS) را نیز خاموش کنید.

نظرات و پیشنهادات شما؟

شما از کدام راه حل این مطلب برای رفع داغ شدن گوشی استفاده کرده اید؟ آیا آن روش در کاهش دما موثر بوده است؟ نظرات و تجربیات خود را با ما در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

source

توسط expressjs.ir