در مورد کود پتاس بیشتر بدانید

کود پتاس

با روند رو به رشد جمعیت، نیاز به تولیدات کشاورزی برای تغذیه، بیشتر از همیشه اهمیت پیدا کرده است. شاید تحقق این امر، با وجود زمین‌های زراعی کم و نامرغوب دور از انتظار به نظر برسد. در حالی که این چنین نیست.

شما می‌توانید با اجرای شیوه‌های کود دهی مناسب، میزان حاصلخیزی خاک و تولید مواد غذایی را افزایش دهید. کودهای مغذی مانند پتاس برای این منظور و کمک به بهره‌وری بیشتر محصولات کشاورزی عرضه شده‌اند.

برای این که بیشتر متوجه شوید کود پتاس چیست و در چه مواردی استفاده می‌شود. همچنین، زمان مصرف و محلول پاشی این کود چگونه است؛ ادامه این مقاله را که به کود پتاس پرداختیم، مطالعه کنید.

کود پتاس چیست؟

پتاس ترکیبی از کلرید پتاسیم، KCl، اغلب به عنوان یک کود کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا منبع غنی از پتاسیم (یکی از مواد مغذی مورد نیاز برای رشد گیاه) به همراه نیتروژن و فسفر است. این عنصر از انواع ذخایر نمک پتاسیم استخراج می‌شود و در فرآیند فرآوری با حذف ناخالصی‌های آن به انواع کود تبدیل می‌شود.

کود پتاس بالا، با ارزش‌ترین و پرمصرف‌ترین کود است و پتاسیم مورد نیاز گیاهان را تامین می‌کند.

اما کاربرد کود پتاس چیست؟ به طور کلی، بیش از نود درصد پتاس تولید شده برای کود دهی محصولات کشاورزی استفاده می‌شود. همچنین، از کود پتاس در کاربردهای زیر نیز استفاده می‌شود:

  • تسهیل روند فتوسنتز
  • تبدیل نیتروژن مولکولی به ترکیبات فعال و غیر آلی نیتروژن (تثبیت نیتروژن)
  • افزایش تولید نشاسته و قندهای طبیعی در گیاه برای تامین انرژی
  • تنظیم تعادل آبی
  • فعال ساختن آنزیم‌های گیاهی و تقویت دیواره سلولی
  • افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماری

کود پتاس بالا برای چی خوبه؟

کود پتاس بالا به دلیل این که حاوی مقادیر بیشتری از پتاسیم است از مزایای زیر برخوردار است:

  • استفاده از این کود باعث بهبود فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاهان مانند فتوسنتز و سنتز پروتئین و کربوهیدرات می‌شود.
  • استفاده از کودهای غنی از پتاسیم به گیاهان کمک می‌کند تا آب را بیشتر حفظ کنند و ریشه‌های گیاه حتی در زمان بی‌آبی رطوبت داشته باشند.
  • کود پتاس بالا تولید سلولز را افزایش می‌دهد و باعث استحکام دیواره سلولی می‌شود. همچنین تولید فیتوالکسین‌ها را افزایش می‌دهد که به گیاهان در مقابله با انواع عفونت‌ها کمک می‌کند.
  • پتاسیم موجود در پتاس بالا همچنین سبب فعالسازی آنزیم‌های گیاهی سلولی می‌شود و ساختار و عملکرد آن‌ها را تسهیل می‌کند.

اگر تمایل دارید بدانید بهترین زمان مصرف کود پتاس بالا برای درختان میوه چیست، ادامه مطلب را دنبال کنید.

زمان مصرف کود پتاس

زمان کود دهی یکی از عوامل مهمی است که در هنگام استفاده از کودها باید به آن توجه داشته باشید تا آسیبی به محصولات شما وارد نشود.

به طور کلی، در پاسخ به این سوال که بهترین زمان مصرف کود پتاس چیست، می‌توان چنین گفت: این که از کود پتاس در چه مواقعی بهتر است استفاده کنید، کاملاً به نیازهای خاص محصولات شما و شرایط خاک بستگی دارد. با این حال، بهتر است از این کود در مراحل اصلی رشد گیاه و در اواخر زمستان تا اوایل فصل بهار استفاده کنید. برخی از گیاهان ممکن است در مراحل میوه دادن نیاز به این کود داشته باشند. در این صورت، می‌توانید کود را قبل یا در مرحله گلدهی به خاک اضافه کنید.

همچنین، اگر قصد دارید گیاه جدیدی بکارید؛ سعی کنید قبل از مرحله کاشت برای رشد بهتر گیاه، مقداری از این کود را به خاک اضافه کنید.

اما چند نکته وجود دارد که هنگام استفاده از کود پتاس باید به آن‌ها توجه کنید:

  • قبل از اضافه کردن کود، نوع خاک، سطح PH و وضعیت گیاه را بررسی کنید.
  • سعی کنید در حد اعتدال از کود استفاده کنید. زیرا کم یا زیاد شدن مواد مغذی می‌تواند به رشد گیاه آسیب برساند.
  • سعی کنید کود را از تماس مستقیم با بذر دور نگه دارید. زیرا سرعت جوانه‌زنی را کاهش می‌دهد.

کود پتاس چیست

محلول پاشی کود پتاس

کودهای پتاس به دلیل این که محلول در آب هستند، می‌توانند به صورت محلول پاشی بر روی زمین‌های زراعی مورد استفاده قرار بگیرند. در فرآیند محلول پاشی کود پتاس، مقداری از کود را با آب مخلوط می‌کنند و آن را به حالت اسپری بر روی گیاه و برگ‌های آن افشانه می‌کنند تا عمل کود دهی و آبرسانی به گیاه انجام شود.

در این روش به دلیل این که مقادیر کمتری از کود مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ باعث کاهش هزینه‌های کود دهی زمین‌های زراعی نیز می‌شود. استفاده از این روش به ویژه در مقادیر مناسب و زمانی که پتاسیم خاک کم است، بسیار مفید است و باعث افزایش مقاومت گیاه و جذب بهتر کود توسط گیاه می‌شود.

با این حال، این روش در زمان بارندگی فصلی کاربردی ندارد؛ زیرا آب باران، کودهای پاشیده شده بر روی برگ‌ها را می‌شوید. این امر، باعث هدررفت کود می‌شود.

نقش پتاسیم در رشد گیاه

پتاسیم ازجمله مواد مغذی است که تقریباً در تمامی مراحل رشد و تغذیه گیاهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به طور کلی، کود پتاسیم ((potash fertilizer)،)، بهره‌وری و کیفیت محصولات کشاورزی شما را افزایش می‌دهد. مقاومت گیاهان را در برابر آفات و بیماری‌ها، حملات حشرات، سرما، خشکی و سایر شرایط نامطلوب بیشتر می‌کند. به استحکام و سلامت ریشه‌های گیاه شما کمک می‌کند و جذب نیتروژن و سایر مواد مغذی را در گیاه بهبود می‌بخشد.

علاوه بر این، پتاسیم میزان پروتئین و روغن‌های مفید در دانه‌ها و غلات را افزایش می‌دهد. همچنین باعث افزایش ویتامین C و قند در میوه‌ها می‌شود. این امر، در نهایت، ارزش غذایی غلات، دانه‌های خوراکی و میوه‌ها را بیشتر می‌کند.

پتاسیم همچنین طعم و رنگ میوه‌ها را بهبود می‌بخشد و باعث بزرگ‌تر شدن اندازه غلات و میوه‌ها می‌شود. علاوه بر این، مقاومت مواد خوراکی را در برابر آسیب‌های ناشی از انبارداری و حمل‌ونقل افزایش می‌دهد و ماندگاری آن‌ها را بیشتر می‌کند.

پتاسیم برای گیاه

ما در این مقاله، سعی کردیم نکات مفیدی را در مورد کود پتاس، زمان مصرف و نحوه استفاده از آن به شما ارائه کنیم. این کود به دلیل مقادیر پتاسیم موجود در آن به رشد گیاه و همچنین حاصلخیزی خاک مزرعه کمک می‌کند. شما می‌توانید از این کود برای تامین پتاسیم خاکی که درصدی از پتاسیم آن در مراحل برداشت محصول از بین رفته است، استفاده کنید. اما قبل از اضافه کردن کود، حتما مطمئن شوید که کود را به اندازه و در زمان مناسب به خاک اضافه می‌کنید تا به محصولاتتان آسیبی وارد نشود.

source

توسط expressjs.ir