اگر قصد خرید تلویزیون جدیدی را دارید، به احتمال زیاد سعی می‌کنید تا بین دو تا از محبوب‌ترین فناوری‌های تلویزیون موجود امروزی یعنی OLED و QLED یکی را انتخاب کنید. هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خودش را دارد اما به دلایل زیر، توصیه می‌شود که تلویزیون QLED بخرید.

تلویزیون‌های QLED ارزان‌تر هستند

قیمت تلویزیون‌های OLED در طول سال‌ها کاهش پیدا کرده و بهترین تلویزیون‌های QLED نیز می‌توانند قیمتی به اندازه تلویزیون‌های OLED داشته باشند. با این حال، تلویزیون‌های QLED دارای پیکربندی‌های بسیار متفاوتی هستند که اغلب اوقات می‌توان در بین آن‌ها گزینه‌ای ارزان قیمت پیدا کرد که در عین حال تجربه تماشای بسیار خوبی را به شما بدهد.

البته اگر به دنبال تلویزیونی هستید که بتواند بهترین کیفیت تصویر ممکن را تولید کند، باید تلویزیون OLED بخرید. اما اگر به دنبال تلویزیونی هستید که بتواند تعادل مناسبی بین ویژگی‌ها، عملکرد و مقرون‌به‌صرفه بودن داشته باشد، تلویزیون‌های QLED مناسب هستند.

تنوع بیشتر تلویزیون‌های QLED

تلویزیون‌های OLED در سال‌های اخیر به طور قابل توجهی طیف خودشان را با اندازه‌ها و مدل‌های مختلف گسترش داده‌اند اما تنوع آن‌ها در مقایسه با تلویزیون‌های QLED هنوز هم کم است. اگرچه فناوری QLED مدت زمان زیادی نیست که وجود دارد اما به سرعت مورد توجه قرار گرفته و توسط تعدادی از تولیدکنندگان مورد استقبال گسترده قرار گرفته است.

مطمئناً به هنگام خرید حضوری در فروشگاه‌ها و یا به صورت آنلاین، مدل‌های QLED بیشتری را در اندازه‌ها، مارک‌ها و قیمت‌ها در مقایسه با تلویزیون‌های OLED پیدا خواهید کرد. این تنوع به این معنی است که اگر از QLED استفاده کنید، زمان کمتری برای پیدا کردن تلویزیون متناسب برای اتاق نشیمن و نیازهای خود صرف خواهید کرد.

تلویزیون‌های QLED درخشان و روشن هستند

اگرچه تلویزیون‌های OLED کنتراست بهتری دارند و همین نیز باعث می‌شود تا در قسمت‌های تاریک‌تر صفحه نمایش رنگ‌پریدگی کمتری داشته باشند اما تلویزیون‌های QLED نیز روشنایی و درخشندگی خوبی دارند. این تلویزیون‌ها به جای استفاده از پیکسل برای ایجاد نور، از نور پس‌زمینه برای تولید روشنایی استفاده می‌کنند. این نورهای پس‌زمینه‌ای LED تصاویری بسیار روشن تولید می‌کنند که حتی به هنگامی که در داخل اتاقی روشن قرار دارید نیز می‌توانید از تجربه بسیار خوبی از تماشای تلویزیون لذت ببرید.

در مقایسه نیز تلویزیون‌های OLED برای تولید روشنایی به پیکسل‌های خود نورده متکی هستند؛ بنابراین، حتی بهترین تلویزیون‌های OLED نیز از نظر سطح روشنایی نمی‌توانند با QLED رقابت کنند. این به هنگام تماشای تلویزیون در طول شب یا اتاقی تاریک مشکلی نیست اما در اتاق‌های روشن و طول روز می‌تواند مسئله مهمی باشد.

 سوختگی کمتر صفحه نمایش

سوختگی به علامت قابل مشاهده‌ای گفته می‌شود که وقتی یک تصویر ثابت برای مدت زمانی طولانی روی صفحه نمایش داده می‌شود، روی صفحه ایجاد می‌شود. این مورد اغلب با لوگوهای کانال‌ها دیده می‌شود. در حالی که همه تلویزیون‌ها در معرض سوختگی صفحه نمایش هستند اما تلویزیون‌های OLED بسیار حساس‌تر هستند. با این حال، اگر قصد دارید تا در روز فقط چند ساعت تلویزیون نگه کنید، این موضوع چندان نگران‌کننده نیست.

اما اگر فکر می‌کنید که شما و خانواده‌تان ممکن است مدت زمان بیشتری را صرف پخش محتوا یا بازی کنید، بهتر است که به سراغ تلویزیون QLED بروید که در برابر سوختگی صفحه نمایش مقاوم‌تر هستند. اگر همچنان قصد استفاده از تلویزیون OLED را دارید، حتماً راه‌های جلوگیری از سوختگی روی صفحه نمایش را پیدا کنید.

محدودیت‌های تلویزیون‌های QLED

با وجود دلایلی که در بالا ذکر شده بود، باید بدانید که تلویزیون‌های QLED نیز معایب خاص خودشان را دارند که ممکن است روی تجربه تماشای شما تأثیر بگذارند. به‌عنوان مثال، تلویزیون‌های OLED از نظر زاویه دید انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به تلویزیون‌های QLED دارند و همچنین در مصرف انرژی کارآمدتر هستند.

یکی دیگر از زمینه‌هایی که تلویزیون‌های OLED بهتر از تلویزیون‌های QLED است، در زمینه سطح کنتراستی که ارائه می‌دهند. تلویزیون‌های OLED می‌توانند پیکسل‌های استفاده نشده را به طور کامل خاموش کنند و کنتراست و سطح سیاهی را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشند اما بهترین تلویزیون‌های QLED نیز نمی‌توانند این کار را انجام بدهند. این مسئله به هنگام تماشای فیلم‌ها و سریال‌هایی با صحنه‌ای تاریک یا با کنتراست بالا بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، تلویزیون‌های QLED در مقایسه با تلویزیون‌های OLED زمان پاسخگویی بالاتری دارند که می‌تواند مسئله بسیار مهمی برای گیمرها باشد.

منبع makeuseof

source

توسط expressjs.ir