کیک یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین دسر های جهان است. پخت کیک در خانه کار چندان سختی نیست، اما برای تهیه یک کیک خوشمزه و عالی، نیاز به ابزار و خرید لوازم قنادی مناسب دارید. یکی از مهم ترین ابزارهای پخت کیک، قالب کیک است که با راهنمای خرید قالب کیک، انتخاب قالب مناسب را راحت تر می کند و نقش مهمی در کیفیت پخت کیک دارد.

ما در ادامه به شما کمک کنیم تا بهترین قالب کیک را برای نیازهای خود انتخاب کنید. همچنین به بررسی انواع قالب کیک، جنس های مختلف قالب، اندازه و نکات مهمی که باید هنگام خرید قالب کیک در نظر بگیرید، می پردازیم. شکل و اندازه یکی از اولین ملاحظات هنگام انتخاب قالب کیک است.

برای هر ترجیح الگویی وجود دارد تا بتوانید بهترین قالب برای کیک را تهیه کنید. برای انتخاب اندازه مناسب، باید تعداد افرادی که کیک برایشان تهیه ‌و تعداد وعده های پخت مورد نیاز خود را در نظر بگیرید. علاوه بر این مشخص نمایید که آیا به قالبی یکدست نیاز دارید یا قالب شیفون دار و میان تهی؟ آیا بهتر است قالب کیک کمربندی را انتخاب کنید یا قالب معمولی؟ انواع مدل های مختلف این قالب ها را در لوازم قنادی ها میتوانید تهیه کنید.

انواع جنس قالب های پخت کیک

انواع قالب پخت کیک

جنس قالب های کیک معمولاً از سیلیکون یا فلزی هایی مانند استیل، چدن یا تفلون نچسب ساخته ‌می‌شوند. قالب‌ سیلیکونی انعطاف‌ پذیر و آسان برای استفاده هستند و امکان جداسازی سریع و بدون دردسر کیک را فراهم می‌کنند. از طرف دیگر، قالب‌های فلزی شکل مشخص‌تری ارائه ‌می‌دهند و برای پخت کیک با طرح‌های یکدست ایده‌آل هستند. طراحی و جزئیات قالب‌های کیک دارای طیف گسترده‌ای از طرح‌ها و سطوح جزئیات هستند.

از اشکال هندسی ساده تا شکل و طرح های عجیب، قالب مناسب برای هر موضوع و مناسبتی وجود دارد. سبک و تم کیک خود را در نظر بگیرید و قالبی را انتخاب کنید که مکمل آن باشد. به عنوان مثال، یک الگوی گل دار برای کیکی با تم بهاری مناسب است، در حالی که یک کیک با تم ورزشی ممکن است به قالبی با طرح هایی از ورزش مانند قالبی گرد یا روی شکل نیاز پیدا کند.

۱- قالب کیک گالوانیزه (آلومینیومی):

قالب های کیک گالوانیزه یکی از قالب‌های پرکاربرد هستند که این قالب ها به دلیل فلزی بودن گرما را به خوبی جذب می‌کنند و باعث پخت سریع کیک می‌شوند. در هنگام خرید این نوع از قالب‌ها به وزن انها توجه کنید زیرا هرچه وزن بیشتری داشته باشند کیفیت قالب بیشتر و دوام بالاتری دارند. این قالب ها متناسب با وزنشان قیمت های مختلفی دارند. در لوازم قنادی ها سایز های مختلف این مدل قالب ها وجود دارد.

۲- قالب کیک تفلون یا چدن (نچسب):

قالب‌های تفلون و چدن نوعی از قالب های فلزی هستند که جنس آن ها از آلومینیوم است و لایه ای که روی سطوح داخلی انها کشیده می شود مانع چسبندگی کیک به قالب می گردد. این نوع از قالب ها بسیار با کیفیت و مقاوم هستند و قیمت بالاتری نسبت به دیگر قالب ها دارند.

این جنس قالب‌ها معمولا رنگ تیره‌ای دارند که در نتیجه مناسب کیک‌هایی که می‌خواهید اهسته و یکنواخت پخته شود نیست. این نوع قالب کیک بسیار پر طرفدار است.قالب های چدن با برند های متفاوت در لوازم قنادی های مطرح یافت میشود.

۳- قالب کیک کمربندی:

قالب‌های کیک کمربندی دارای تسمه یا کمربندی برای دور قالب کیک هستند که پس از پخت کیک ‌می‌توان کمربند را باز کرده و کیک را به صورت یکنواخت از آن جدا نمود. این نوع قالب در شکل و اندازه های مختلف توسط برندهای معتبر تولید ‌می شوند.

۴- قالب شیفون دار یا میان تهی:

این نوع قالب‌ها در اشکال و اندازه‌های متفاوت توسط برندهای مشهور تولید ابزار شیرینی‌پزی به بازار عرضه ‌می‌شوند. استفاده از این نوع قالب‌ها به قنادان و شیرینی‌پزها کمک ‌می‌کنند کیک‌هایی میان تهی را برای مراسم خاص تهیه کرده و آنها را تزیین کنند. جداشدن کیک از این نوع قالب‌ها نیز به دلیل نچسب بودن آنها بسیار راحت خواهد بود.

۵- قالب کلاسیک ساده:

این نوع قالب‌ها با متریال مختلف به شکل گرد ساده، مستطیل و یا بیضی تولید می‌شوند. ابعاد، اندازه و ارتفاع این قالب‌ها متنوع بوده و برای پخت انواع کیک یا دسر مناسب هستند.

تاثیر برند در انتخاب قالب کیک

تاثیر برند در انتخاب قالب کیک

انتخاب برند شناخته شده در تولید قالب‌ های کیک، بهترین قالب کیک را می‌توان از برندهای مطرح دنیا مانند برند پرستیژ، برند تفال و برند شف مید تهیه کرد. متریال کاربردی در این قالب ها بسیار باکیفیت است که باعث ماندگاری و دوام بالای قالب می‌شود. تنوع و طرح‌های این قالب‌ها زیاد بوده و می‌توان نسبت به نوع کاربرد یک یا چند قالب را از این برندها انتخاب نمود.

آشنایی با انواع متفاوت قالب کیکقالب‌های کیک سیلیکونی: قالب‌های کیک سیلیکونی به دلیل انعطاف‌پذیری و سهولت استفاده محبوب هستند. این قالب‌ها در طرح‌های چشمگیر و منحصربه‌فرد به صورت نچسب تولید ‌می‌شوند و به پخت یکنواخت کیک و جداشدن آسان قالب از کیک کمک ‌می‌نمایند. قالب‌های سیلیکونی توسط ماشین ظرف‌شویی قابل شستشو هستند.

انواع قالب های کیک براساس رنگ:

قالب‌های کیک بر اساس رنگ به دو دسته تیره و روشن تقسیم می‌شوند که هر کدام کاربرد مخصوص به خود را دارند:

  1. قالب کیک تیره: رنگ‌های تیره گرما را بیشتر جذب می‌کنند در نتیجه مدت زمان پخت کیک در قالب تیره کمتر است؛ ولی قالب کیک تیره باعث برشته‌تر شدن اطراف و لبه های کیک می‌شود و کیک زودتر اماده می‌شود.
  2. قالب کیک روشن: رنگ روشن گرما را دیرتر جذب می‌کند در نتیجه برای پخت کیک و شیرینی هایی که می‌خواهید زمان پخت طولانی تری داشته باشند و لبه های کیک زودتر پخته نشنوند از قالب کیک روشن استفاده کنید.

نحوه جلوگیری از چسبندگی کیک به قالب

نحوه جلوگیری از چسبندگی کیک به قالب

  • برای اینکه کیک به قالب نچسبد بهتر است از قالب های با کیفیت استفاده کنیم ولی گاهی به دلیل مواد اولیه بعضی کیک ها امکان چسبندگی کیک به قالب زیاد است. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است قبل از ریختن مایع کیک داخل قالب، قالب کیک را با کره اب شده و براش چرب کنیم و برای ده دقیقه در فر از قبل روشن شده قرار دهیم.
  • روش دیگر برای جلوگیری از چسبندگی قالب، مقداری از آرد قنادی به صورت یکنواخت در کف قالب بریزید.‌ همچنین اگر مایع کیک شما مقداری سفت است می‌توانید از کاغذ روغنی استفاده کنید.

نحوه محاسبه گنجایش مواد هر قالب

اگر قالب شما با ۸ پیمانه آب پر شود یعنی باید نصف این مقدار حجم مواد کیک در نظر بگیرید که می‌شود ۴ پیمانه؛ چرا که فضایی برای پف کردن کیک لازم دارید. دقت کنید هر پیمانه اب چیزی معادل یک تخم مرغ میشود. مهم نیست شما به صورت حرفه ای به پخت کیک یا شیرینی مشغول هستید یا برای خودتان و به صورت تفریحی اینکار را می‌کنید.

در پخت کیک علاوه بر دستور پخت درست و دقیق انتخاب یک قالب مناسب بسیار مهم است. تنوع قالب کیک در بازار بسیار زیاد است ولی اگر شما کاربرد هر کدام از انها را بدانید، در انتخاب دچار مشکل نمی‌شوید و مناسب ترین قالب را انتخاب می‌کنید.

تطبیق پذیری انواع قالب ها

تطبیق پذیری برخی از قالب‌ های کیک برای انواع خاصی از کیک‌ها مانند لوف کیک یا کیک‌های لایه‌ای طراحی شده‌اند. با این حال، قالب‌های چند کاربردی نیز وجود دارد که می‌توان از آنها برای پخت انواع کیک استفاده کرد. این قالب‌ها اغلب دارای چند قسمت یا قطعات قابل ‌جداشدن، مانند قالب کفی جدا هستند که به شما امکان ‌می‌دهند اشکال و طرح‌های مختلف را به راحتی بر روی کیک ایجاد کنید.

سهولت استفاده و تمیزکردن یکی دیگر از عوامل مهمی که باید در نظر گرفت، سهولت استفاده و تمیزکردن قالب است. به دنبال قالب‌ هایی باشید که کارکردن با آنها آسان باشد و کیک به راحتی از قالب جدا شده و شکل یکنواخت خود را حفظ کند. قالب‌هایی که قابل شستشو در ماشین ظرف‌شویی بوده یا دارای پوشش تفلون نچسب هستند، فرآیند تمیز کردن را بسیار راحت‌تر ‌می‌کنند.

source

توسط expressjs.ir