شرایط طلاق شامل دلایل یا مسائلی میشود که یکی از طرفین بوسیله آنها بتواند دادخواست طلاق خود را تقدیم مراجع قضایی کند. نکته اینجاست که شرایط طلاق را باید از متن مادههای قانونی استنباط کنیم، تا درک بهتری از فرایند طلاق و راهکارهای آن داشته باشیم.
در این مقاله، قصد داریم شرایط طلاق زن از مرد به نقل از وکیل آنلاین طلاق ، شرایط طلاق مرد از زن، شرایط فسخ نکاح و سایر نکات تکمیلی مربوط به طلاق را بررسی کنیم.
نکتههایی که در این مقاله گنجانده شدهاند، به شما کمک میکنند تا یک ذهنیت یکپارچه از طلاق، شرایط طلاق و پیچ و خمهای قانونی آن به به دست آورید و این مراحل را با سختی کمتر و دقت بیشتر پشت بگذارید و با کمک وکیل انلاین طلاق آماده شده است.
طلاق چیست؟
به نقل از وکیل آنلاین طلاق ، طلاق به صورت عمومی به معنای جدا شدن یا جدا کردن دو چیز یا شخص از یکدیگر است؛
در قوانین جمهوری اسلامی ایران و فقه مذهب شیعه، طلاق به معنای جدا شدن زن و مرد بصورت قانونی و شرعی از یکدیگر است؛
زمانیکه در میان زن و مرد خطبه طلاق جاری شود، به یکدیگر نامحرم خواهند شد و همه حقوقی که بر گردن هم دارند (حقوقی که در جایگاه زوج و زوجه یا زن و شوهر بر گردن یکدیگر داشتند.) از بین خواهد رفت.
شرایط طلاق یعنی چه؟
شرایط طلاق، به دلایل محکمهپسند حقوقی گفته میشود که موجب شود زن از مرد یا مرد از زن طلاق بگیرد؛ از طرف دیگر، از این اصطلاح با عنوان فرایندها و مسائل مربوط به پروسه طلاق نیز نام میبرند.
مطمئنا وکیل آنلاین طلاق به این مسئله توجه کرده است که برخی از زن و مردها پس از آنکه با یکدیگر ازدواج میکنند، شرایط و وضعیت به آن شکلی که تصور میکردند به پیش نخواهد رفت و مشکلات کوچک و بزرگ زیادی بر سر راه آنها پدید خواهد آمد.
قانونگذار برخی از مفاد قانونی را به شرایطی اختصاص داده است که موجب شود زن و شوهر از یکدیگر طلاق بگیرند؛ به بیان سادهتر، در زمانیکه شرایط طلاق مطابق با قانون و شرع پیش بیاید، طلاق به هیچ عنوان، منع قانونی یا شرعی نخواهد داشت.
شرایط طلاق مرد از زن
مطابق با نص قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران و فقه مذهب شیعه، مرد حق دارد تحت هر شرایطی از زوجه (همسر) طلاق بگیرد. به بیان دیگر، قانون، حق و اجازه تقدیم دادخواست طلاق با کمک وکیل انلاین طلاق ، بدون ایراد هیچ دلیل محکمهپسندی را، به مرد داده است.
البته بیان این نکته هم خالی از لطف نیست که اگر زوجه (زن) با دادخواست طلاق از طرف مرد موافق نباشد و به آن اعتراض کند، فرایند رای دادگاه مبنی بر طلاق و جاری شدن صیغه طلاق، به تاخیر خواهد افتاد.
با همه این تفاسیر، اگر مردی مایل باشد که از همسر خود طلاق بگیرد، شرایط طلاق برای وی بسیار ساده خواهد بود و مخالفت زن نیز در حکم پایانی تاثیری نخواهد داشت.
در یکی از مقالات مربوط به طلاق که اینجا مقاله کامل را بخوانید وکیل آنلاین طلاق اینگونه نوشته است که این نکته را هم نباید فراموش کنید که اجازه صددرصدی مرد برای طلاق، به این معنا نیست که شرایط طلاق برای مرد وجود ندارد؛ اتفاقا مرد پیش از آنکه بخواهد طلاق بگیرد باید برخی از شرایط و ضوابط مربوط به طلاق را طی کند، تا دادگاه حکم قطعی را صادر نماید. در ادامه، شرایط طلاق مرد را بیان میکنیم:
پرداخت حقوق مالی و غیرمالی
همانطور که به خوبی میدانید، در زمان ازدواج حقوقی از زن بر عهده مرد خواهد افتاد که با اصطلاح “مهریه” در میان مردم معروف است؛ خانوادههای عروس و داماد پیش از جاری شدن صیغه عقد بر سر مهریه و جزئیات آن صحبت میکنند و در زمان جاری شدن صیغه ازدواج نیز، داماد از جهت شرعی و قانونی موظف میشود که مهریه زن را پرداخت کند.
نکته اینجاست که اگر مردی به فکر ارسال دادخواست طلاق به دادگاه باشد، باید این مسئله را در گوشه ذهن داشته باشد که دادگاه در مراحل قانونی طلاق، او را موظف میکند که همه مهریه را به همراه سایر حقوق زوجه، به صورت تمام و کمال پرداخت کند. پس یکی از مهمترین شرایط طلاق مرد از زن، پرداخت حقوق مادی (مهریه) و معنوی زوجه به صورت صددرصدی است.
اجرت المثل و نحله
وکیل آنلاین طلاق بیان می کند که زن و مرد پس از جاری شدن صیغه ازدواج، حقوق مادی و معنوی گوناگونی بر گردن یکدیگر دارند؛
به عنوان مثال، مرد باید با درآمد خود، مخارج زندگی را تامین کند و زن نیز موظف است که به پرورش کودکان و مسائل دیگر مانند تمکین از شوهر بپردازد. نکته اینجاست که در برخی از موارد، زن در خانه شوهر خود، کارهایی را انجام میدهد که بیشتر از حقوق شرعی یا قانونیاش بوده است.
اجازه بدهید اجرت المثل را با یک مثال تعریف کنیم: تصور کنید که در یک زندگی مشترک، زن علاوه بر اینکه به نظافت و تمیزی خانه شوهریاش میپرداخته بعضی از روزهای هفته، به درخواست شوهر به خانه پدر و مادر شوهرش میرفته و منزل آنها را هم تمیز میکرده است؛
در چنین موقعیتی، اگر زن به دادگاه ثابت کند که چنین کاری را انجام میداده، مرد موظف است مبلغی را تحت عنوان اجرت المثل به زن خود بدهد.
پس زن میتواند دادخواست مطالبه اجرت المثل را به دادگاه تقدیم کند؛ در صورت ارسال چنین دادخواستی و تایید آن در توسط دادگاه ، پرداخت اجرت المثل یکی دیگر از وکیل آنلاین طلاق مرد از زن خواهد بود.
نحله
نحله نیز یکی دیگر از حمایتهای شرعی و قانونی است که اسلام و قانون به پشتیبانی از زن انجام میدهند. ماجرا از این قرار است که اگر مرد قصد داشته باشد از زوجه خود طلاق بگیرد و وکیل آنلاین طلاق را به دادگاه ارسال کند، باید مبلغ قابلتوجهی از اموال خود را به زوجه پرداخت کند. توجه داشته باشید که فقط و فقط در صورتی مرد موظف به پرداخت نحله میشود که دادخواست طلاق از سوی مرد به دادگاه ارجاع شود.
پس اگر دادخواست طلاق از سوی زن باشد یا وکیل انلاین طلاق رقم بخورد، مرد موظف به پرداخت نحله نخواهد بود. علاوه بر این مورد، نکات زیر مربوط به نحله و قانون آن است:
· تا پیش از آنکه مرد دادخواست طلاق خود را تقدیم دادگاه کند، یعنی در زمان زندگی مشترک، زن اجازه قانونیای برای مطالبه نحله ندارد.
· نحله و قوانین مربوط به آن، ربطی به قوانین مربوط به اجرت المثل ندارد؛ یعنی بنا به رای و نظر دادگاه، ممکن است هم نحله و هم اجرت المثل، به زن تعلق بگیرد.
· میزان و مبلغ نحله، کاملا به تشخیص دادگاه بستگی دارد؛ اتفاقا دادگاه در این زمینه از کارشناسان یا متخصصان تعیین ثروت و دارایی استفاده نمیکند.
source