با پیشرفت روزافزون حوزه معماری و طراحی ساختمان استفاده از پنل های کامپوزیت و نمای کامپوزیت رونق چشمگیری پیدا کرده است. استفاده از پنل های کامپوزیت در واقع راه حلی مناسب، همه جانبه و خلاقانه است. ورق های کامپوزیت مزیت ها و فواید بیشماری دارند که از آن جمله می توان به همسو بودن آنها با طبیعت و محیط زیست اشاره کرد. در ادامه در خصوص ویژگی های این نما و برخی کاربردهای آن صحبت خواهیم کرد.

نمای ساختمان
نمای ساختمان

شناخت دقیق نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت از پنل های کامپوزیت ساخته می شود. نام دیگر این پنل ها، پنل های ساندویچ است. پنل های ذکر شده از یک هسته درونی تشکیل می شوند که دو لایه بیرونی متصل نیز دارند. دو لایه بیرونی به طور عمده از موادی فلزی همچون آلومینیوم، فولاد و فلزات دیگر تهیه می شوند.

بزرگترین تفاوت میان هسته درونی و دو لایه بیرونی در این است که هسته درونی از موادی همچون پلی اورتان، پلی اتیلن و حتی پشم می تواند تهیه شود. در حالی که لایه های بیرونی حتما باید از جنس فلز باشند. با قرار گرفتن ترکیب های مذکور در کنار یکدیگر، ساختاری کامپوزیتی تشکیل می شود. مواد سازنده کامپوزیت، نسبت مقاومت به وزن بالایی دارند. به همین دلیل برای استفاده در موارد مختلف کاربرد خواهند داشت.

نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت

انواع کامپوزیت نما

نمای کامپوزیت یکی از نماهای مدرن و نوآورانه است که امروزه استفاده از آن بسیار رونق یافته است. به طور کلی کامپوزیت از بتن، پلاستیک های مقاوم، بتن مسلح به میله های فولادی و تیرهای چوبی می تواند تشکیل شود. بنابراین انواع نمای کامپوزیت را می توان از پلاستیک های تقویت شده، ترموست، ترموپلاستیک غیر آلی و PVC یا پلی وینیل کلراید تهیه کرد.

ورق های کامپوزیت
ورق های کامپوزیت

برخی ویژگی های نمای کامپوزیت

سبک بودن و دوام بالا: یکی از ویژگی های خوب نمای کامپوزیت سبک بودن آن است. سبک بودن پنل های کامپوزیتی در کنار مقاومت و استحکام بالایی که دارند سازه ای منحصر بفرد تولید می کند. به همین دلیل زمانی که معمار قصد دارد نمایی برای ساختمان انتخاب کند که علاوه بر استحکام، وزن اضافه ای بر بدنه ساختمان تحمیل نکند، نمای کامپوزیت را توصیه می کند.

عایق انرژی: پنل های به کار رفته در نمای کامپوزیت به دلیل این که عایق حرارتی و عایق صوتی هستند منجر به افزایش بهره وری انرژی در ساختمان خواهند شد. هسته داخلی به کار رفته در پنل های کامپوزیتی موجب تنظیم دما و کاهش میزان مصرف انرژی خواهند شد. در نهایت می توان ذکر کرد افزایش رفاه اهالی ساختمان را می توان با نصب نمای مذکور به ارمغان آورد.

مقرون به صرفه بودن: استفاده از نمای کامپوزیت علاوه بر این که مقاومت بالایی دارد از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه خواهد بود. از طرفی سبک بودن پنل های کامپوزیت موجب نصب آسان تر آن ها می شود. لازم به ذکر است که نصب آسان پنل های کامپوزیت موجب کاهش هزینه های مربوط به دستمزد و نصب می شود. بنابراین در صورت انتخاب نمای کامپوزیت برای ساختمان، علاوه بر این که از نظر زمانی می توانید جلوتر از برنامه ریزی ها باشید، از نظر اقتصادی نیز به صرفه عمل کرده اید.

هماهنگی بالا: یکی از مزیت های مهم نمای کامپوزیت یکپارچه کردن نمای ساختمان است. در واقع این پنل ها، نمایی زیبا و هماهنگ به ساختمان خواهند بخشید. به طور مثال زمانی که از ورق های کامپوزیتی در طرح های مختلف با رنگ های متفاوت در کنار یکدیگر؛ بنا به سلیقه کاربر استفاده کنید، نمایی هماهنگ، زیبا و خارق العاده ایجاد خواهید کرد. تنوع بالا در پنل های کامپوزیتی به معمار و طراح این اجازه را می دهد که از تضادها، بافت ها و رنگ های مختلف برای هویت بخشیدن به ساختمان خود استفاده کند.

کامپوزیت نما
کامپوزیت نما

نمای کامپوزیت یک نمای دوستدار محیط زیست

وقتی صحبت از نمای کامپوزیت می شود، می توان گریزی هم به طراحی های پایدار داشت. در حال حاضر در حوزه معماری و ساختمان سازی، تاکید ویژه ای بر نماهای پایدار و دوستدار محیط زیست می شود. امروزه پنل های کامپوزیتی به عنوان سازه ای دوستدار محیط زیست شناخته شده اند. دلیل این امر این است که می توان پنل های کامپوزیتی را با مواد قابل بازیافت تهیه نمود. قطع به یقین تولید پنل های مذکور با مواد بازیافت شده می تواند منجر به کاهش تاثیرات محیط زیستی این سازه گردد. نکته دیگر این است که پنل های کامپوزیتی با استانداردهای ساختمان سبز مطابقت بالایی دارند. بنابراین می توان ذکر کرد که این پنل ها همگام و همسو با طراحی های پایدار هستند.

نمای هماهنگ کامپوزیت
نمای هماهنگ کامپوزیت

روش های اجرای نمای کامپوزیت:

  1. اجرا به روش ثابت یا فیکس :روش فیکس یکی از ساده‌ترین و رایج‌ترین تکنیک‌ها برای اجرای نمای کامپوزیت است. 
  2. اجرابه روش ریلی هنگینگ: روش هنگینگ به نصب پانل‌های کامپوزیت با استفاده از سیستم معلق اشاره دارد.
  3. اجرابه روش L , H
  4. روش ترکیبی (Composite Method): در روش ترکیبی از هر دو تکنیک فیکس و هنگینگ برای نصب پانل‌های کامپوزیت استفاده می‌شود. این امر امکان سفارشی‌سازی بیشتر نما را فراهم می‌کند و برای پروژه‌هایی با الزامات خاص معماری ایده‌آل است. ترکیب این دو روش اجازه می‌دهد تا مزایای هر دو یعنی افزایش پایداری نما و بهبود عایق‌بندی هوا و حرارت را در یک پروژه به کار ببرید.
  5. روش نصب پنهان (Concealed Fixing Method): روش نصب پنهان، تکنیکی است که در آن اتصالات و پیچ‌های نگهدارنده پانل‌های کامپوزیت از دید پنهان می‌مانند. این روش برای دستیابی به نمایی صاف و یکدست بدون هیچ گونه قطعات بیرون¬زده یا اتصالات نمایان استفاده می‌شود. تکنیک نصب پنهان علاوه بر زیبایی به حفظ یکپارچگی ظاهری نما کمک کرده و در برابر عوامل جوی مقاومت بیشتری ارائه می‌دهد.

منبع خبر ( timearamesh ) است و پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 12306 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09379341003  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پرتال خبری و تفریحی تایم آرامش مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

source

توسط expressjs.ir