به‌طور کلی، در زبان انگلیسی «عبارت» (Phrase) به گروهی از کلمات گفته می‌شود که فاقد فعل و فاعل هستند. حال اگر این عبارت نقش اسم انگلیسی را در جمله ایفا کند، به آن «عبارت اسمی انگلیسی» (Noun Phrase) می‌گوییم. در این مطلب از «مجله فرادرس» به‌طور کامل و جامع توضیح می‌دهیم که Noun Phrase چیست و چه انواعی دارد. همچنین، با تمام نقش‌های عبارت اسمی در جمله، مثل فاعل انگلیسی، متمم و مفعول حرف اضافه، آشنا می‌شویم و «ترتیب کلمات» (Word Order) در یک عبارت اسمی را به شما نشان می‌دهیم. همچنین، در ادامه می‌آموزیم که تفاوت Noun Clause با Noun Phrase چیست.

فهرست مطالب این نوشته

پس از ارائه مثال‌های متعدد برای انواع Noun Phrase نیز، کاربرد و ساختار آن را به‌طور ملموس و در قالب یک داستان کوتاه و ساده انگلیسی می‌خوانیم و در انتهای مطلب، تمرین‌های متنوعی در اختیار شما قرار داده‌ایم تا به درک هر چه بهتر شما از این آموزش کمک کند. همچنین، در بخش جمع‌بندی خلاصه‌ای از نکات این مطلب را در قالب یک جدول می‌توانید بخوانید.

Noun Phrase چیست؟

به بیان ساده، به گروهی از کلمات که فعل و فاعل نداشته باشند و در کنار هم نقش یک اسم را در جمله ایفا کنند، Noun Phrase می‌گوییم. برای مثال، در جمله «I know the tall man with red hat» در واقع «the tall man with red hat» مجموعه‌ای از چنین کلمات است که با ایفا کردن نقش اسم (در این مثال مفعول) یک Noun Phrase را تشکیل داده است.

برای درک بهتر، به چند مثال دیگر توجه کنید.

The little girl with blonde hair is crying.

دختر‌بچه با موهای بلوند گریه می‌کند.

This is my former house.

این خانه سابق من است.

Do you know Edward’s sister?

آیا خواهر «ادوارد» را می‌شناسی؟

I saw a red box containing crayons.

یک جعبه را دیدم که داخلش مدادشمعی بود.

ساختار Noun Phrase

عبارت اسمی همیشه از یک «اسم اصلی» (head) تشکیل شده است که قبل و بعد از آن «کلمات توصیف‌کننده» (Modifiers) قرار می‌گیرند. Head در واقع همان اسمی است که جمله در مورد آن نوشته شده است و Modifiers با دادن اطلاعاتی نظیر تعداد، مالکیت، محل قرارگیری و غیره Head را توصیف می‌کنند.

براساس آنچه گفتیم، ساختار یک عبارت اسمی در فرمول زیر خلاصه می‌شود:

(pre-modifier) + head + (post-modifer)

به آن‌ دسته از کلمات توصیف‌کننده که قبل از head قرار بگیرند، «توصیف‌کننده‌های مقدم» (Pre-modifiers) و به کلمات توصیف‌کننده‌ای که بعد از head بیایند «توصیف‌کننده‌های مؤخر» (Post-modifiers) می‌گوییم.

نکته: دقت داشته باشید که یک Noun Phrase لزوما شامل هر دو نوع از کلمات توصیف‌کننده نمی‌شود و حتی می‌تواند تنها از یک کلمه تشکیل شود.

به مثال زیر توجه کنید.

That (pre-modifier) + man (head) + with red hat (post-modifer)

آن (توصیف‌کننده مقدم) + مرد (اسم اصلی) + با کلاهی قرمز (توصیف‌کننده مؤخر)

برای درک بهتر این‌که Noun Phrase چیست و چه ساختاری دارد، به مثال‌های زیر توجه کنید. زیر Noun Phrase در مثال‌های زیر خط کشیده‌ایم و اسم اصلی را Bold کرده‌ایم.

a bird is singing.

پرنده‌ای در حال آواز خواندن است.

Jake’s parents do not look like him at all.

پدرومادرِ «جیک» اصلا شبیه او نیستند.

The book under the sofa is mine.

کتابی که زیر مبل است برای من است.

تصویر چند کتاب در کنار هم

Four gold coins are on the ground.

چهار سکه طلا روی زمین هستند.

Emily has many good friends.

«امیلی» دوستان خوب زیادی دارد.

Do you see that happy couple over there?

آن زوج خوشحال در آنجا را می‌بینی؟

Playing with my kids gives me joy.

بازی کردن با فرزندانم برایم لذت‌بخش است.

چگونه ساختار گرامری واژگان را با فرادرس بیاموزیم؟

شاید تصور شود که گرامر انگلیسی و واژگان دو مبحث جدا در زبان انگلیسی هستند، اما در واقع واژگان نیز هر یک ساختار گرامری خود را دارند و براساس قوائد خاصی می‌توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند و ساختارهای بزرگ‌تری مثل عبارات و جملات را بسازند. در حقیقت، گرامر بخش جدایی‌ناپذیر از کلمات است و حفظ کردن لغات بدون یادگیری ساختارهای گرامری آن‌ها روشی منسوخ و نامؤثر است.

مبحث گرامری Noun Phrase، نمونه‌ای بارز از جداناپذیر بودن واژگان و گرامر از هم است. در عبارات اسمی با گروهی از واژگان انگلیسی روبه‌رو هستیم که هر کدام نقش و ساختار گرامری منحصربه‌فرد خود را دارد. از این رو، توصیه می‌کنیم در عین این‌که سعی می‌کنید معنای کلمات را به‌خطر بسپارید، از نقش و ساختار آن‌ها غافل نشوید.

در این آموزش با برخی از رایج‌ترین این نقش‌ها و ساختار‌ها آشنا می‌شویم. برای مثال، ضمن این‌که می‌آموزیم Noun Phrase چیست، با نقش دستوری هر یک از واژگان تشکیل‌دهنده آن و قواعد مربوط به ترتیب قرارگیری آن‌ها آشنا می‌شویم.

همچنین، برای آشنایی بیشتر و کامل‌تر با ساختارهای گرامری واژگان، فیلم‌ آموزشی زیر از فرادرس را به شما توصیه می‌کنیم:

فیلم آموزش ساختار‌های گرامری واژگان
برای دیدن فیلم آموزش ساختار‌های گرامری واژگان انگلیسی فرادرس می‌توانید روی تصویر بالا کلیک کنید.

در مجموعه فیلم‌های آموزشی زبان انگلیسی فرادرس دوره‌های متنوعی برای تقویت گرامر زبان انگلیسی در تمام سطوح مقدماتی تا پیشرفته برای زبان‌آموزان ارائه شده است که به شما کمک می‌کند در کمترین زمان ممکن و به‌نحوی مؤثر با نکات گرامری آشنا شوید.

برای مثال، اگر می‌خواهید گرامر خود را از پایه قوی کنید، فیلم آموزش زیر از فرادرس که براساس مجموعه کتاب‌های پرفروش و کاربردی «Grammar in use» تهیه شده است را به شما توصیه می‌کنیم:

دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی در فرادرس

برای دیدن مجموعه فیلم‌های آموزشی فرادرس روی تصویر کلیک کنید.

انواع Noun Phrase

در بخش قبلی مطلب آموختیم که Noun Phrase چیست و چه ساختاری دارد. به گروهی از کلمات انگلیسی که فاقد فعل و فاعل باشند، عبارت می‌گوییم و اگر نقش اسم را در جمله ایفا کنند، عبارت اسمی نام دارند. در این بخش از مطلب می‌آموزیم که انواع Noun Phrase کدام‌اند.

همان‌طور که اشاره کردیم، تمام عبارات اسمی از یک «اسم اصلی» (Head) تشکیل شده‌اند که جمله درمورد آن نوشته می‌شود. به کلماتی هم که قبل یا بعد از اسم اصلی بیایند تا اطلاعات بیشتری درمورد آن بدهند، «توصیف‌کننده» (Modifiers) می‌گوییم.

به‌طور کلی، عبارات اسمی براساس این‌که با چه Modifierهایی همراه شود، به سه دسته زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  1. عبارات اسمی با Pre-modifiers
  2. عبارات اسمی با Post-modifiers
  3. عبارات اسمی با Pre-modifiers و Post-Modifiers

بنابراین، قبل از پرداختن به انواع عبارات اسمی در انگلیسی لازم است تا با انواع «کلمات توصیف‌کننده» (Modifiers) آشنا شویم.

در زبان انگلیسی دو نوع Modifier داریم:

  • «Pre-modifier» (توصیف‌کننده مقدم)
  • «Post-modifier» (توصیف‌کننده مؤخر)

به کلمه‌ای که قبل از یک اسم می‌آیند تا با افزودن اطلاعاتی درموردش آن را توصیف کند، «Pre-modifier» و به کلمه‌ای که بعد از اسمی بیاید تا آن را توصیف کند، «Post-modifier» گفته می‌شود.

برای مثال، دو عبارت اسمی زیر را در نظر بگیرید. عبارت اسمی اول با توصیف‌کننده‌های مقدم و عبارت اسمی دوم با توصیف‌کننده‌های مؤخر نوشته شده‌ است.

That expensive book

آن کتاب گران‌قیمت

(اسم اصلی در این عبارت اسمی «book» است که با توصیف‌کننده‌های مقدم «that» و «expensive» نوشته شده است.)

***

Books covered in dust

کتاب‌های پوشیده از خاک

(در عبارت اسمی بالا، اسم اصلی «books» است که بعد از آن توصیف‌کننده‌ مؤخر «covered in dust» را آورده‌ایم. )

۱. عبارات اسمی با Pre-modifiers

در این بخش از مطلب، خواهیم آموخت که نوع اول از Noun Phrase چیست و از چه کلماتی تشکیل می‌شود. این دسته از عبارات اسمی با Pre-modifiers همراه می‌شوند؛ کلماتی که قبل از اسم اصلی در یک عبارت اسمی قرار می‌گیرند تا به توصیف آن بپردازند.

تصویر دختری در حال مطالعه

اما Pre-modifiersها کدام‌اند و چگونه در یک عبارت اسمی استفاده می‌شوند؟

Pre-modifiers انواع مختلفی دارد که عبارت‌اند از:

  • حروف تعریف انگلیسی (a/an/the): حروف تعریف انگلیسی در یک Noun Phrase قبل از یک اسم قرار می‌گیرند تا به معین یا نامعین بودن آن اشاره کنند:

A man is over there.

مردی آنجاست. (مردی ناشناس)

***

The man is over there.

مرد آنجاست. (مردی که او را می‌شناسیم)

  • صفات ملکی انگلیسی (my و your و his…): صفات ملکی انگلیسی در یک عبارت اسمی قبل از head قرار می‌گیرند تا مالکیت آن را مشخص کنند:

My bicycle is stolen.

دوچرخه من دزدیده شده است.

His sister lives here.

خواهر او اینجا زندگی می‌کند.

  • صفات اشاره انگلیسی (this/that/these/those): صفات اشاره در انگلیسی به دور یا نزدیک بودن اسمی در یک عبارت اسمی اشاره دارند:

Do you know that girl?

آن دختر را می‌شناسی؟

These shoes are mine.

این کفش‌ها مالِ من است.

  • اعداد شمارشی انگلیسی (one و two و three و…): اعداد شمارشی انگلیسی با قرار گرفتن قبل از head در یک عبارت اسمی، تعداد آن را مشخص می‌کنند و به‌عنوان صفت در نظر گرفته می‌شوند:

Four children are playing in the backyard.

چهار کودک در حیات خلوت بازی می‌کنند.

I need three chairs.

من به سه صندلی نیاز دارم.

  • اعداد ترتیبی انگلیسی (first و second و third و…): اعداد ترتیبی انگلیسی نیز همان‌طور که از اسمشان پیدا است، ترتیب اسم را در یک Noun Phrase توصیف می‌کنند:

Have you ever been in Paris? This is my first time.

آیا تو قبلا به «پاریس» رفته بودی؟ این اولین بارم است.

Today is her 27th birthday.

امروز تولد بیست‌وهفت سالگی او است.

  • صفات توصیفی: به هر صفتی که اطلاعاتی درمورد ویژگی‌های یک اسم به ما بدهد، «صفت توصیفی» (Descriptive Adjective) می‌گوییم که از انواع صفت در زبان انگلیسی است:

Can you give me a sharp pencil?

می‌شود یک مداد تیز به من بدهی؟

The red lipstick looks good on you.

رژ لب قرمز به تو می‌آید.

  • کمیت‌سنج‌های انگلیسی (several و few و some و…): کمیت‌سنج در انگلیسی یا quantifier قبل از اسم اصلی در یک عبارت اسمی قرار می‌گیرد تا به تعداد یا مقدار تقریبی آن اشاره کند:

Several people witnessed the crime.

بسیاری از مردم شاهد جرم بودند.

Few apples are left.

تعداد اندکی سیب باقی‌ مانده است.

  • Noun Phrase با s مالکیت: s مالکیت به‌عنوان یک کلمه توصیف‌کننده قبل از head در عبارت اسمی قرار می‌گیرد و برای توصیف مالکیت یا روابط بین افراد استفاده می‌شود:

This is Emily‘s mother.

این مادرِ «امیلی» است.

Someone‘s phone is ringing.

گوشیِ یک‌ نفر زنگ می‌خورد.

تصویر لپ‌تاپی که کنار یک فنجان قهوه قرار دارد.

The dog‘s favorite toy is missing.

اسباب‌بازی موردعلاقه سگ گم‌ شده است.

  • Noun Phrase با of مالکیت: of مالکیت نیز در یک عبارت معمولا برای نشان دادن تعلق چیزی به اشیا استفاده می‌شود:

The color of the sky looks beautiful.

رنگ آسمان زیبا به‌نظر می‌رسد.

I painted the roof of the building.

من سقف ساختمان را رنگ کردم.

۲. عبارات اسمی با Post-modifiers

دسته دوم از عبارات اسمی با «توصیف‌کننده‌های مؤخر» (Post-modifiers) همراه می‌شوند. در این بخش از آموزش «مجله فرادرس» می‌آموزیم که توصیف‌کننده مؤخر در Noun Phrase چیست و چه کاربردی دارد.

همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم، Post-modifier به کلمه‌ای می‌گوییم که بعد از اسمی بیاید و با دادن اطلاعاتی درمورد آن، به توصیفش بپردازد. در عبارات اسمی نیز post-modifier بعد از head یا همان اسم اصلی قرار می‌گیرد.

انواع Post-modifiers در عبارات اسمی عبارت‌اند از:

  • «عبارات حرف اضافه انگلیسی» (Prepositional Phrases): این نوع عبارات که با یک حرف اضافه انگلیسی شروع می‌شوند، می‌توانند بعد از در یک عبارت اسمی بعد از Head قرار بگیرند تا اطلاعاتی درمورد آن به ما بدهند:

I hate people with rude manners.

از آدم‌های بی‌ادب بدم می‌آید.

The lesson about quantum physics was difficult.

درس راجع‌به فیزیک کوانتوم سخت بود.

The girl next to Kelly looks angry.

دختری که کنار «کلی» است، عصبانی به‌نظر می‌رسد.

  • «عبارات وصفی» (Participial Phrases): عبارات وصفی همان‌طور که از اسمشان پیدا است، عباراتی هستند که اسمی را توصیف می‌کنند. این عبارات یا با «فعل + ing-» یا قسمت سوم فعل (Past Participle of Verb) شروع می‌شوند و در یک عبارت اسمی بعد از اسم اصلی قرار می‌گیرند:

Do you know the woman wearing a red dress?

خانمی که پیرهن قرمز به‌ تن دارد را می‌شناسی؟

The house built in 1992 was on fire.

خانه‌ ساخته شده در سال ۱۹۹۲، آتش گرفته بود.

  • «عبارات مصدری» (Infinitive Phrases): اگر عبارتی با «مصدر با to» بعد از اسمی بیاید تا آن را توصیف کند، در این صورت می‌توان آن را نوعی Post-modifier در نظر گرفت:

Her desire to succeed is strong.

انگیزی او برای موفقیت قوی است.

I need a place to stay.

من به جایی برای ماندن نیاز دارم.

Do you want something to eat?

می‌خواهی یک چیزی بخوری؟

  • «جمله‌واره‌های صفتی» (Adjective Clauses): این نوع جمله‌واره‌ها با یک ضمیر موصولی انگلیسی (مثل who و which و …) شروع می‌شوند و اسم قبل از خود را توصیف می‌کنند:

The T-shirt which you gave me fits me perfectly.

تی‌شرتی که به من دادی، کاملا اندازه‌ام است.

I fell in love, the moment that I saw her.

همان لحظه‌ای که او را دیدم، عاشق شدم.

در ادامه لیستی از ضمایر موصولی را می‌بینیم. این ضمایر همیشه بعد از یک اسم می‌آیند تا توضیح بیشتری درمورد آن بدهند. بسته به این‌که این اسم انسان، اشیا، مکان و… باشد از ضمایر موصولی جدول زیر استفاده می‌‌کنیم.

ضمایر موصولی در انگلیسی

(Relative Pronouns)

which/that Person
who/whom/that Thing
where Place
when Time
why Reason

نکته اول: عبارت موصولی یا Relative Clause نام دیگری از جمله‌واره صفتی است.

نکته دوم: اگر there و over there و over here بلافاصله بعد از اسمی قرار بگیرند، نیز می‌توان آن‌ها را Post-modifer در نظر گرفت، مانند مثال‌های زیر:

Look at those birds there!

به آن پرنده‌ها در آنجا نگاه کن.

***

The building over there looks familiar.

آن ساختمان در آنجا آشنا به‌نظر می‌گیرد.

***

Let’s take the road over here.

بیایید همین جاده را برویم.

۳. عبارات اسمی با Pre-modifiers و Post-modifiers

در بخش‌های قبلی مطلب دیدیم که نوع اول و دوم Noun Phrase چیست. عبارت اسمی از یک head یا اسم اصلی و معمولا یک یا چند «کلمات توصیف‌کننده» (Modifiers) تشکیل می‌شود. در نوع اول، این کلمات توصیف‌کننده قبل از اسم اصلی می‌آمدند و در نوع دوم بعد از آن قرار می‌گرفتند. همچنین، با انواع کلمات توصیف‌کننده مقدم و مؤخر آشنا شدیم.

تصویر یک چراغ مطالعه

اما نوع سومی از Noun Phrase هم داریم که در آن کلمات توصیف‌کننده هم قبل و هم بعد از کلمه اصلی قرار می‌گیرند و در واقع ساختار آ‌ن‌ها را به‌ شکل زیر است:

pre-modifier(s) + head + post-modifier(s)

برای درک بهتر، به چند مثال زیر توجه کنید. اسم اصلی در این عبارات با رنگ بنفش مشخص شده است تا بهتر بتوانید کلمات توصیف‌کننده را در قبل و بعد از آن ببینید.

I talked to the lawyer with the big nose.

من با آن وکیلی که دماغی بزرگ داشت، صحبت کردم.

My favorite book from when I was little was the center of our chat.

کتاب موردعلاقه دوران کودکی‌ام موضوع اصلی صحبتمان بود.

I took a bite of the delicious chocolate cake with strawberries on top.

من یک گاز از کیک شکلاتی خوشمزه با توت‌فرنگی روی آن خوردم.

I don’t remember my mother‘s doctor’s name.

من نامِ دکترِ مادرم را به یاد ندارم.

The weekly meeting about the upcoming project was canceled.

جلسه هفتگی درمورد پروژه آتی کنسل شد.

I finally met a wise man who agreed with me.

بالاخره با مردی عاقل آشنا شدم که با من موافق بود.

The leader of the band, a charismatic young woman in her twenties, captivated the audience.

رهبر گروه، زن جوان بیست‌ساله کارزیماتیک، حضار را شیفته کرد.

عبارت اسمی با Gerund

در گرامر زبان انگلیسی، با تبدیل فعل به Gerund می‌توان آن را در نقش اسم به‌کار برد. به عبارتی، Gerund نوعی اسم است که از ترکیب حالت ساده فعل با «ing-» ساخته می‌شود و ساختار آن در فرمول زیر خلاصه می‌شود.

Gerund = Base Form of the Verb + -ing

از آنجا که Gerund نوعی اسم است، می‌تواند در عبارت‌های اسمی به عنوان head یا اسم اصلی ظاهر شود، مانند مثال‌های زیر:

Tom enjoys singing in the shower.

«تام» از آواز خواندن زیر دوش لذت می‌برد.

Learning a new language takes time.

یادگیری یک زبان جدید زمان‌بر است.

Running in the park is a great way to exercise.

دویدن در پارک روشی عالی برای ورزش کردن است.

نکته: «حالت ساده فعل» (Base form of the Verb) همان شکلی از فعل است که در دیکشنری‌ها نوشته می‎‌شود که برای به‌دست‌ آوردن کافی است مصدر فعل را به‌دست بیارویم و to را از آن حذف کنیم. برای مثال در جمله «.She is driving a car» فعل جمله driving است و مصدر آن «to drive» است. حال اگر to را از آن حذف کنیم «drive» یا همان شکل ساده آن را به‌دست می‌آوریم.

نقش Noun Phrase در جمله

تا اینجای مطلب آموختیم که Noun Phrase چیست و انواع آن کدام‌اند. به‌طور خلاصه، Noun Phrase گروهی از کلمات است که در کنار هم نقش یک اسم را در جمله ایفا می‌کند و شامل یک اسم اصلی و کلماتی در قبل و بعد از آن (Modifiers) است که اسم اصلی را توصیف می‌کنند.

Noun Phrase در جملات انگلیسی می‌تواند در نقش‌های زیر به‌کار رود:

  • «فاعل انگلیسی» (Subject)
  • «مفعول انگلیسی» (Object)
  • «مفعول حرف اضافه» (Object of Preposition)
  • «متمم انگلیسی» (Complement)
  • «بدل در انگلیسی» (Apoositive)

تصویر دانش‌آموزی که روی نیمکتی نشسته است.

در ادامه به همراه مثال تمام نقش‌های عبارت اسمی را بررسی می‌کنیم.

Noun Phrase در نقش فاعل

یکی از رایج‌ترین نقش‌هایی که عبارات اسمی در آن به‌کار می‌‎رود، فاعل انگلیسی است. فاعل تعریف ساده‌ای دارد و به انجام‌دهنده یک عمل اشاره می‌کند.

در مثال‌های زیر Noun Phrase در نقش فاعل به‌کار رفته است.

The curious fluffy cat is sleeping.

گربه پشمالوی کنجکاو خوابیده است.

A loud alarm woke everyone up.

زنگ هشداری بلند همه را بیدار کررد.

Reading a book makes me feel good.

خواندن یک کتاب به من حس خوبی می‌دهد.

The rhythmic sound of rain dropping on the windowsill puts her to sleep.

صدای آهنگین چکیدن باران روی ایوان او را خواباند.

The boy with a long beard looked at me.

پسری که ریش بلندی داشت به من نگاه کرد.

نکته: زمانی که فاعل جمله انگلیسی یک عبارت اسمی باشد، فعل را با Head مطابقت می‌دهیم، مانند مثال زیر:

His big bag of chips was not in the cabinet.

His big bag of chips were not in the cabinet.

کیسه بزرگ چیپس او در قفسه نبود.

(در عبارت اسمی بالا کلمه مفرد «bag» به‌عنوان Head درنظر گرفته می‌شود. بنابراین، فعل جمله نیز از نظر تعداد با آن مطابقت پیدا کرده است.)

Noun Phrase در نقش مفعول

مفعول در زبان انگلیسی به دریافت‌کننده عملِ فعل اشاره دارد. به عبارتی، مفعول متأثر از عملی که است فاعل آن را انجام می‌دهند. بنابراین، فاعل را می‌توان انجام‌دهنده و مفعول را دریافت‌کننده فعل در نظر گرفت.

برای درک بهتر این‌که در نقش مفعول کاربرد Noun Phrase چیست، به مثال‌های زیر توجه کنید.

I want to plant a lot of sunflowers.

می‌خواهم یک عالمه گل آفتابگردان بکارم.

Everyone enjoyed the delightful smell of freshly baked cookies.

همه از بوی دل‌انگیز کلوچه‌های تازه لذت بردند.

The librarian offered me a selection of interesting books.

کتابدار مجموعه‌ای از کتاب‌های جالب را به من پیشنهاد کرد.

Grandmother taught Jane a secret recipe for her famous apple pie.

مادربزرگ دستورپخت سِری برای پای سیب معروفش را به «جین» یاد داد.

Noun Phrase در نقش مفعول حرف اضافه

برای این‌که به‌طور کامل درک کنیم Noun Phrase چیست و چه کاربردهایی دارد، لازم است با تمام نقش‌های آن آشنا باشیم. یکی دیگر از نقش‌های دیگر عبارات اسمی در جمله، مفعول حرف اضافه است که در این بخش از مطلب به آن خواهیم پرداخت.

در زبان انگلیسی به اسم یا ضمیری که بعد از حرف اضافه‌ای بیاید تا توضیح درمورد آن بدهد، «مفعول حرف اضافه» (Object of Preposition) می‌گوییم. به عبارت دیگر، همان‌طور که مفعول معنای فعل را کامل می‌کند، مفعول حرف اضافه نیز معنای حرف اضافه را کامل می‌کند.

به مثال‌های زیر توجه کنید تا با Noun Phrase در نقش ‌مفعول حرف اضافه بیشتر آشنا شوید. همان‌طور که می‌بینید، عبارات اسمی معنای حرف اضافه قبل از خود را کامل می‌کنند.

She hid the money under an old dusty rug.

او پول را زیر یک قالی قدیمی و خاک‌خورده قایم کرد.

He disagreed with the team’s final decision.

او با تصمیم نهایی تیم مخالفت کرد.

تصویر مدادی روی دفترچه یادداشت

John decided to switch to a more healthy lifestyle.

«جیم» تصمیم گرفت به سبک زندگی سالم‌تری روی بیاورد.

I’m looking forward to a long, relaxing vacation.

من منتظر یک سفر طولانی و آرامش‌بخش هستم.

Noun Phrase در نقش متمم

«متمم انگلیسی» (Complement) از نقش‌های دستوری است که تشخیص آن برای زبان‌آموزان چالش‌برانگیز است. متمم واژه‌ای عربی به معنای «تکمیل‌کننده» است و در واقع برای تکمیل کردن معنا در جمله استفاده می‌شود. توضیحات تکمیلی که متمم ارائه می‌کند در معنای کلی جمله ضروری است و بدون آن‌ها معنای جمله ناقص است.

متمم انواع مختلفی دارد اما Noun Phrase می‌تواند متمم فاعل یا مفعول باشد:

  • «متمم فاعلی» (Subject Complement): بعد از افعال ربطی انگلیسی (مثل be و seem و feel) می‎‌آید تا اطلاعاتی را درباره فاعل جمله به ما ارائه دهد:

It is a big expensive present.

این یک هدیه بزرگ گران‌قیمت است.

Jack became the hero of the story.

«جک» تبدیل به قهرمان داستان شد.

تصویر فردی که با ذره‌بین به کتابی نگاه می‌کند.

  • «متمم مفعولی» (Object Complement): اطلاعاتی را درمود مفعول جمله به ما می‌دهند و فقط با افعال لازم در انگلیسی و پس از مفعول مستقیم می‌آید (به عبارتی، متمم مفعولی به توصیف مفعول مستقیم می‌پردازد):

They called her the red hair.

آن‌ها به او موقرمز می‌گفتند.

We paint the room a bright color.

ما به اتاق رنگ روشنی زدیم.

در آموزشی دیگر متمم در انگلیسی و انواع آن را به‌طور کامل و جامع توضیح داده‌ایم که می‌توانید با کلیک روی لینک زیر، آن را بخوانید.

Noun Phrase در نقش بدل

«بدل در انگلیسی» (Appositive) بلافاصله بعد از اسمی قرار می‌گیرد تا اطلاعات بیشتری درمورد آن ارائه دهد. جایگاه بدل معمولا بین دو علامت کامای انگلیسی است. بیشتر بدل‌ها به‌شکل Noun Phrase نوشته می‌شوند.

برای آشنایی بیشتر با عبارت اسمی در نقش بدل به مثال‌های زیر توجه کنید.

Zeus, the god of thunder, is the king of the gods in Greek mythology.

زئوس، خدای رعدوبرق، در اساطیر یونان پادشاه خدایان است.

I told Nicole, my best friend from high school, to be careful.

من به «نیکل»، بهترین دوستم در دبیرستان، گفتم که مراقبت باشد.

نکته: به غیر از Comma، با پرانتز و خط تیر هم می‌توان، بدل را از جمله جدا کرد، مانند مثال‌های زیر:

Julia’s car, a red Porche, was stolen.

Julia’s car-a red Porche– was stolen.

Julia’s car (a red Porche) was stolen.

ماشین جولیا، یک پورشه قرمز، دزیده شده بود.

ترتیب کلمات Noun Phrase

در زبان انگلیسی، ترتیب کلمات در Noun Phrase قائده خاصی را دنبال می‌کند که برای به‌کار بردن صحیح دستور زبان انگلیسی لازم است تا حتما از آن پیروی کنیم. در این بخش از «مجله فرادرس» ترتیب اجزای یک عبارت اسمی را می‌آموزیم.

کلمات موجود در این یک Noun Phrase به ترتیب زیر نوشته می‌شود:

determiner(s) + descriptive adjective(s) + noun modifier + head

دقت داشته باشید که وجود تمام این اجزا به‌طور همزمان در یک Noun Phrase ضروری نیست. قبل‌ از معرفی هر کدام از این اجزا در یک عبارت اسمی، به مثال‌های زیر توجه کنید.

a heavy iron gate

یک دروازه سنگین آهنین

***

your dark brown leather jacket

ژاکت چرمی قهوه‌ای تیره تو

***

My two favorite cowboy movies

دو فیلم موردعلاقه وسترن من

در جدول زیر نیز به‌ترتیب لیستی از Determiners و Descriptive Adjectives و Noun Modifiers را برای شما ارائه کرده‌ایم.

معرف‌های اسم، صفات توصیفی و صفات اسمی در انگلیسی

(Determiners, Descriptive Adjectives and Noun Modifiers)

معرف‌های اسم در انگلیسی

(Determiners)

– حروف تعریف انگلیسی (a/an/the)

– صفات اشاره (this/that/these/those)

– صفات ملکی (my/your/his/her/its//out/their)

– کمیت‌سنج‌ها (مثل much و some و few)

صفات توصیفی در انگلیسی

(Descriptive Adjectives)

هر صفتی که ویژگی‌های اسمی را توصیف کند مانند «beautiful» و «interesting» و «ugly».

صفات اسمی در انگلیسی

(Noun Modifiers)

وقتی کلمه‌ای که معمولا در نقش اسم به‌کار می‌رود، در یک عبارت اسمی در نقش صفت ظاهر شود، به آن صفت اسمی گفته می‌شود. برای مثال، در عبارت اسمی «railway station» اسم «railway» برای توصیف نوع «station» به‌کار رفته است.

نکته: گاهی در Noun Phrase بیش از یک صفت داریم، در چنین مواردی لازم است تا ترتیب صفات انگلیسی را به‌درستی بنویسیم که عبارت است از:

کمیت یا تعداد + دیدگاه شخصی + اندازه + سن + شکل + رنگ + ملیت + جنس + هدف

به مثال‌های زیر توجه کنید.

One beautiful old brick house

یک خانه آجری قدیمی زیبا

***

Two small black dogs

دو سگ کوچک مشکی

***

A useful Chinese sleeping bag

یک کیسه خواب کاربردی چینی

فعل در Noun Phrase

اگر تفاوت «عبارت» (Phrase) اصلی با «جمله‌واره» (Clause) را جست‌وجو کنید، خواهید دید که فرق اصلی Phrase با Clause در نداشتن فعل و فاعل است. اما همان‌طور که در مثال‌های متعدد دیدیم، بسیاری از Phraseها شامل فعل هستند که این موضوع می‌تواند موجب سردرگمی شود اما توضیح ساده‌ای برای آن وجود دارد:

  • Phrase می‌تواند شامل فعل باشد اما نمی‌تواند هم‌زمان فاعل آن فعل را نیز شامل شود. به عبارتی، Phrase نمی‌تواند شامل فاعل + فعل یا نهاد + گزاره باشد.
  • فعل‌های موجود در Phrase اغلب «غیرصرفی» (Non-finite) هستند و نه صرفی «Finite». افعال «Non-finite» در واقع به شکلی از فعل گفته می‌شود که در نقش‌هایی مثل اسم یا صفت به‌کار می‌روند، درحالی‌که افعال Finite به‌عنوان فعل اصلی در جمله استفاده می‌شوند، با فاعل از نظر تعداد مطابقت دارند و بیانگر زمان خاصی هستند.

برای درک بهتر، به مثال‌های زیر توجه کنید.

.I know the woman wearing a red lipstick

زنی را که رژ لب قرمز زده است می‌شناسم.

***

I wore a red lipstick yesterday.

دیروز رژ لب قرمز زدم.

در مثال اول، عبارت اسمی که زیر آن خط کشیده‌ایم، فاقد فاعل و فعلی که آن را صرف کند. همچنین، «wearing» ب‍ه‌عنوان فعل اصلی در جمله به‌کار نرفته نرفته است (فعل اصلی در جمله «know» است) و به زمان خاصی هم اشاره ندارد. بنابراین، Non-finite است.

مثال دوم نمی‌تواند بخشی از یک عبارت اسمی باشد، زیرا هم‌زمان فعل و فاعل دارد. همچنین، «Wear» فعل Finite در نظر گرفته می‌شود زیرا به عنوان فعل اصلی در جمله‌ به‌کار رفته است و بیانگر زمان گذشته است.

تفاوت Noun Clause با Noun Phrase چیست ؟

تشخیص Noun Clause از Noun Phrase ممکن است سردرگم‌کننده به‌نظر برسد. چراکه هر دو نقش اسم را در جمله ایفا می‌کنند. در این بخش از مطلب یک بار برای همیشه می‌آموزیم که فرق Noun Clause با Noun Phrase چیست.

تصویر دختری که با علامت حباب لامپی بالای سرش در حال فکر کردن است.

به‌طور خلاصه، Noun Phrase و Noun Clause هر دو در نقش اسم در جملات انگلیسی ظاهر می‌شوند با این تفاوت که Noun Clause یک جمله‌واره است که فعل و فاعل دارد و با ضمایر موصولی (Which و that و who و…) آغاز می‌شود اما Noun Phrase یک عبارت است، فعل و فاعل ندارد و شامل یک «اسم اصلی» (Head) و کلماتی در توصیف آن اسم است.

به جدول زیر توجه کنید تا تفاوت Noun Clause با Noun Phrase را بهتر درک کنید.

تفاوت Noun Clause با Noun Phrase چیست؟
Noun Clause Noun Phrase
جمله‌واره‌ای وابسته است که معمولا با ضمایر موصولی مثل that یا who شروع می‌شود. عبارت یا گروهی از کلمات است که از یک «اسم اصلی» (Head) و «کلمات توصیف‌کننده» (Modifiers) در توصیف آن اسم تشکیل می‌شود.
شامل فاعل و فعل است. شامل فعل و فاعل به‌طور همزمان نیست.

Example:

What you said surprised me.

.چیزی که گفتی من را متعجب کرد

Example:

Yesterday’s news suprised me.

.اخبار دیروز من را متعجب کرد

در ادامه مثال‌های بیشتری از Noun Clause و Noun Phrase آورده‌ایم تا بهتر بتوانید آن‌ها با هم مقایسه کنید.

The little boy next door broke the window.

پسر کوچک خانه‌ کناری پنجره را شکست.

(Noun Phrase)

***

I don’t know who broke the window.

من نمی‌دانم چه کسی پنجره را شکست.

(Noun Clause)

The dog that got sick is better.

سگی که مریض شد، حالش بهتر است.

(Noun Phrase)

***

I heard that the sick dog is better.

شنیده‌ام سگ مریض حالش بهتر است.

(Noun Clause)

The girl who wins the prize is here.

دختری که جایزه را برنده شده، اینجا است.

(Noun Phrase)

***

I don’t know who wins the prize.

نمی‌دانم چه کسی جایزه را برنده شد.

(Noun Clause)

در آموزشی دیگر از فرادرس، Noun Clause را به‌طور کامل توضیح داده‌ایم. برای خواندن این مطلب کاربردی کافی است روی لینک زیر کلیک کنید.

مثال با انواع Noun Phrase

تا اینجای مطلب آموختیم که Noun Phrase چیست و چه انواعی دارد. همچنین، یاد گرفتیم که Noun Phrase می‌تواند در نقش فاعل، مفعول، مفعول حرف اضافه و بدل به‌کار برود و تفاوت آن با Noun Clause را بررسی کردیم.

در این بخش، مثال‌های بیشتری را در اختیار شما قرار داده‌ایم تا به درک هر چه بهتر شما از این مطلب کمک کند. هنگام خواندن این مثال‌ها، سعی کنید نوع عبارات اسمی و نقش‌ آن‌ها در جملات حدس بزنید.

My brother is here.

برادرم اینجا است.

Our neighbors sleep late.

همسایه‌هایمان دیر می‌خوابند.

This novel is really great.

این رمان واقعا عالی است.

Those chocolates taste like heaven.

آن شکلات‌ها مزه خیلی خوبی دارند.

Few students understood the lesson.

تعداد کمی از دانش‌آموزان درس را متوجه شدند.

Some people never learn.

بعضی مردم هیچ‌وقت یاد نمی‌گیرند.

Jack, Emily’s father, is kind and polite.

«جک»، پدرِ «امیلی»، مهربان و محترم است.

I called a friend of mine yesterday.

دیروز با یکی از دوستانم تماس گرفتم.

I need to buy new shoes.

باید کفش جدید بخرم.

I think black cats are gorgeous.

به‌نظرم گربه‌های سیاه خیلی زیبا هستند.

تصویر یک گربه سیاه بامزه

I ordered vegetable soup, but they brought me garlic soup.

من سوپ سبزیجات سفارش دادم اما آن‌ها برایم سوپ سیر آوردند.

She puts on a face mask before she sleeps.

او قبل از این‌که بخوابد ماسک صورت می‌گذارد.

The man behind the car is acting strange.

مردی که پشت ماشین ایستاده است، عجیب رفتار می‌کند.

Do you know the man with a long beard?

آیا آن مرد با ریش بلند را می‌شناسی؟

He is the doctor that saved my life.

او همان دکتری است که زندگی‌ام را نجات داد.

I didn’t recognize the man who called me.

من مردی که با من تماس گرفت را نشناختم.

The woman I loved left me.

زنی که عاشقش بودم ترکم کرد.

We needed a house to rent.

ما به یک خانه برای اجاره نیاز داریم.

All she wanted was a shoulder to cry on.

تمام چیزی که او می‌خواست شانه‌ای برای گریه کردن بود.

Watch out for the stairs over there!

مراقب پله‌های آنجا باش!

چگونه با فرادرس گرامر خود را تقویت کنیم؟

زبان انگلیسی ساختارهای گرامری پیشرفته‌ای دارد که یادگیری آن‌ها مستلزم درک گرامر در سطوح متوسط به‌بالا تا پیشرفته است. برای مثال، برای این‌که بتوانیم درک کنیم Noun Phrase چیست و چه تفاوتی با Noun Clause دارد، ابتدا لازم است با مباحث مقدماتی‌تر مثل Noun و Caluse در زبان انگلیسی آشنا باشیم.

فرادرس مجموعه فیلم‌های آموزشی زبان انگلیسی متعددی را به زبان آموزان ارائه می‌دهد که نیازهای مختلف آن‌ها در سطوح مختلف از مقدماتی تا پیشرفته و برای اهدف گوناگون مثل، یادگیری گرامر، مکالمه انگلیسی، شرکت در آزمون‌های بین‌المللی و غیره پوشش می‌دهد.

دیدن فیلم‌های آموزشی روشی نوین، مقرون‌به‌صرفه و جذاب برای یادگیری زبان انگلیسی است. با دیدن این فیلم‌های آموزشی دیگر نیازی به صرف زمان برای رفت‌وآمد به کلاس‌های حضوری را ندارید. همچنین، این فیلم‌ها همیشه در دسترس شما هستند و می‌توانید هر چند بار که نیاز باشد، آن‌ها را ببینید و مرور کنید.

برای تسلط به این دسته از نکات گرامری زبان انگلیسی، مسیر یادگیری زیر را به شما توصیه می‌کنیم:

اگر با مباحث و ساختار‌های اولیه گرامر آشنایی دارید، فیلم‌های آموزشی زیر از فرادرس می‌تواند به تقویت گرامر انگلیسی شما کمک کند:

اگر هم فکر می‌کنید، نیاز دارید تا ابتدا پایه گرامر خود را قوی کنید. فیلم‌های آموزشی زیر از فرادرس می‌تواند منبعی عالی برای یادگیری شما باشد:

فیلم آموزش زبان انگلیسی فرادرس

برای مشاهده مجموعه آموزش‌های گرامر زبان انگلیسی فرادرس روی تصویر کلیک کنید.

متن با Noun Phrase

دیدن نکات گرامری در بافت متن و در قالب مثال‌های ملموس و کاربردی به درک بهتر ما از آن‌ها کمک می‌کند. از این رو، در این بخش از مطلب یک داستان کوتاه انگلیسی سطح متوسط را در اختیار شما قرار داده‌ایم تا با خواندن آن بهتر متوجه شوید که noun phrase چیست، چه کاربردهایی دارد و از چه ساختاری تشکیل شده است. ترجمه فارسی آن را نیز در ادامه آورده‌ایم. همچنین، با کلیک روی دکمه زیر می‌توانید به در قالب یک فایل صوتی به آن گوش دهید.

At a cozy café named “Coffee Time,” where the problems and worries are replaced with laughter and friendly chats, there’s warm and welcoming air. Inside, people enjoy sipping on hot drinks, surrounded by the delightful smell of freshly brewed coffee. Soft background music fills the cozy space, creating a relaxing atmosphere for all. At a table by the window, a group of friends discusses their plans for the weekend of exploring nearby villages. Meanwhile, a friendly barista serves a delicious piece of cake to a happy couple. Outside, the sound of cars passing by mixes with the chatter of people walking on the narrow sidewalk. As the sun goes down behind the city buildings, the yellow light from the streetlamps makes the scene look more special, giving a magical feeling to everyone there.

ترجمه متن

در یک کافی‌شاپ دنج به اسم «کافی‌تایم»، جایی که مشکلات و نگرانی‌ها جای خود را به خنده و گپ‌های دوستانه می‌دهند، فضای گرم و دلپذیری برقرار است. داخل [کافه]، مردم نوشیدنی‌های گرمشان را مزه‌مزه می‌کنند و با بوی دل‌انگیز قهوه تازه‌دم احاطه شده‌اند. موسیقی آرامِ پس‌زمینه فضای دنج [کافه] را پر می‌کند و محیطی آرامبخش برای همه به ارمغان می‌‎آورد. در میزی کنار پنجره چند دوست درمورد برنامه‌ آخر هفته‌شان برای گشت‌وگذار در روستاهای اطراف بحث می‌کنند. خارج [از کافه]، صدای ماشین‌هایی که می‌گذرند با زمزمه مردمی که در پیاده‌رو‌ها قدم می‌زنند، آمیخته می‌شود. همین که خورشید از پشت ساختمان‌های غروب می‌کند، نور زرد چراغ‌های خیابان، منظره را خاص‌تر می‌کند و به همه افراد آنجا حسی اعجاب‌برانگیز می‌دهد.

تمرین برای Noun Phrase

برای ارزیابی عملکرد خود در رابطه با «مطلب Noun Phrase چیست؟»، می‌توانید از تمرین‌هایی که در ادامه در اختیار شما قرار گرفته است استفاده کنید. آزمون اول شامل ۱۰ سؤال است و پس از پاسخ دادن به تمامی پرسش‌ها و ظاهر شدن دکمه «دریافت نتیجه آزمون»، می‌توانید نمره عملکردتان را مشاهده کنید و جواب‌های درست و نادرست را نیز ببینید. پاسخ سؤالات نیز بعد از هر آزمون آمده است.

تمرین ۱

گزینه مناسب را انتخاب کنید.

  1. Which of the following is a noun phrase?

2. What is the function of the noun phrase “that interesting book” in the sentence “I finished reading that interesting book yesterday.”

3. Identify the determiner in the noun phrase “a delicious pizza”.

4. Identify the head noun in the phrase “the tallest skyscraper in the city”.

5. Which sentence demonstrates an appositive noun phrase (providing additional information about a noun)?

The car stopped on the highway.

Sarah, my best friend, is coming to visit.

we built a snowman in the winter.

Reading is a great way to learn.

6. Which of the following phrases is a noun phrase functioning as a prepositional phrase?

reading a fascinating book

7. Which of the following is NOT a type of modifier that can be included within a noun phrase?

Adjective phrase (e.g., the beautiful flowers)

Prepositional phrase (e.g., the house on the hill)

Pronoun (e.g., my favorite book)

Verb Phrase (e.g., could have been)

8. Identify the noun phrase functioning as the subject in the sentence “Those hoping to win the competition practiced diligently.

Those hoping to win the competition

9. In the sentence “The book on the shelf with the red cover is mine,” how many noun phrases are there?

10. Which of the following best explains why “what you said” in the sentence “What you said surprised me” is a noun clause and not a noun phrase?

It modifies the noun “surprise.”

It contains a subject (“you”) and a verb (“said”).

It contains the wh- word “what.”

 It expresses a complete thought.

 

تمرین ۲

جملات زیر را بخوانید و Noun Phrase در آن را مشخص کنید. توجه داشته باشید که در برخی از سوالات بیش از یک Noun Phrase وجود دارد.

Q1: My mother’s friend is over there.

Answer: My mother’s friend

Q2: This book is very informative and interesting.

Q3: All these kinds of problems will pass soon.

Answer: All these kinds of problems

Q4: Jake’s father is a reasonable man. He would understand the situation at hand and decide accordingly.

Answer: Jake’s father, a reasonable man, the situation at hand

Q5: I don’t know whether it rains or not. Let’s bring an umbrella with us.

Q6: Can I see the umbrella with the yellow handle?

Answer: the umbrella with the yellow

Q7: We will take either a taxi or bus, whichever comes first.

Q8: My coach couldn’t believe that I won my first wrestling match.

Answer: my first wrestling match

Q9: The owner of the house needed a cat to chase the mice.

Answer: the owner of the house, a cat to chase the mice

Q10: Spending time with his family mattered the most.

Answer: Spending time with his family

Q11: The doll under the table is hers.

Answer: The doll under the table

Q12: Sarah needs a brave roommate who is not afraid of spiders.

Q13: Knowing the truth is all that matters.

Answer: Knowing the truth

Q14: The winner, whoever eats the most hot dogs, gets the trophy.

Q15: The news report claimed that a rare bird had been spotted in the local park.

Answer: the news report, a rare bird, the local park

Q16: Trying my best is all I can do in this situation.

Q17: My favorite thing to do on weekends is to spend time with friends.

Answer: My favorite thing to do

Q18: I saw a girl over there in a pink dress walking anxiously.

Answer: a girl over there in a pink dress walking anxiously.

Q19: I met someone whose name was Jack Anderson.

Answer: someone whose name was Jack Anderson

Q20: We need to find a solution that works for everyone.

Answer: a solution that works for everyone

تمرین ۳

متن زیر را بخوانید. این متن شامل ۵ اشتباه در ترتیب Noun Phraseهای آن است. آن‌ها پیدا و اصطلاح کنید.

Text: Tom hurried out the door with his blue, big backpack hanging loosely from his shoulders. He went to the kitchen, quickly grabbing his lunchbox and opening the fridge door. Inside, amongst the colorful vegetables, he spotted a perfect snack – large bag of a salty chips. With a grin, he put them in his lunchbox along with a couple of crisp, red apples that he found tucked away in the fridge drawer. Reaching the park, a wave of laughter reached his ears. He spotted his friends playing with a bouncy, red ball that moved back and forth between them like a blur. Tom joined the fun; his backpack rested near a metal nearby tall fence. Suddenly, the ball went flying in a wild arc, propelled by a powerful kick. With a plopping sound, it landed in the muddy water of a there small pond. Tom sighed. He loved playing with his friends, but sometimes, their energetic games led to trouble of a bit, especially when it involved picking up a lost ball from a muddy pond.

Answer:

Tom hurried out the door with his big blue backpack hanging loosely from his shoulders. He went to the kitchen, quickly grabbing his lunchbox and opening the fridge door. Inside, amongst the colorful vegetables, he spotted a perfect snack b large bag of salty chips. With a grin, he put them in his lunchbox along with a couple of crisp, red apples that he found tucked away in the fridge drawer. Reaching the park, a wave of laughter reached his ears. He spotted his friends playing with a bouncy, red ball that moved back and forth between them like a blur. Tom joined the fun; his backpack rested near a nearby tall metal fence. Suddenly, the ball went flying in a wild arc, propelled by a powerful kick. With a plopping sound, it landed in the muddy water of a small pound there. Tom sighed. He loved playing with his friends, but sometimes, their energetic games led to a bit of trouble, especially when it involved picking up a lost ball from a muddy pond.

تمرین ۴

جملات زیر را بخوانید و مشخص کنید که آیا عبارات خط‌کشیده در آن Noun Phrase یا Noun Clause هستند.

Q1: The red car parked outside belongs to my neighbor.

Q2: We don’t know who made the mess in the microwave.

Q3: Steven, who should know better, made a huge mess in the microwave.

Q4: What you told me surprised me.

Q5: Reading books is a great way to learn new things.

Q6: Alex is very healthy, in spite of the fact that he’s over sixty.

Q7: I hope we can go to the beach this weekend.

Q8: The winner of the competition will be announced tomorrow.

Q9: I don’t know what to wear at the party.

Q10: The man holding a yellow bag is suspicious.

Q11: Whichever you pick is fine with me.

Q12Whoever eats the most hot dogs gets the trophy.

Q13: The person who eats the most hot dogs gets the trophy.

Q14: The girl next door is always friendly and helpful.

Q15: The reason I’m late is because I missed the bus.

جمع‌بندی

در این مقاله از فرادرس آموختیم که Noun Phrase چیست و انواع آن کدام‌اند. همچنین، آموختیم که Noun Phrase دقیقا در چه نقش‌هایی به‌کار می‌رود و ترتیب اجزای آن چگونه است. در ادامه، به نقش فعل در عبارات اسمی اشاره کردیم و توضیح دادیم که تفاوت Noun Clause با Noun Phrase چیست.

در جدول زیر نیز می‌توانید چکیده‌ای از مطالب این آموزش را بخوانید.

خلاصه مطلب Noun Phrase چیست
تعریف عبارت اسمی انگلیسی
به گروهی از کلمات که در کنار هم نقش اسم در جمله را ایفا کنند Noun Phrase یا عبارت اسمی می‌گوییم. هر عبارت اسمی از یک «اسم اصلی» (head) و «کلمات توصیف‌کننده» (Modifiers) در قبل یا بعد از خود تشکیل شده است. عبارت اسمی نمی‌تواند به‌طور همزمان شامل فعل و فاعل باشد.
انواع عبارات اسمی انگلیسی
Head بخش جدایی‌ناپذیر از یک عبارت اسمی است. عبارات اسمی با توجه به کلمات توصیف‌کننده‌ای که همراه دارند به سه کلی دسته تقسیم می‌شوند:

عبارات اسمی با Pre-modifiers: در این نوع عبارت اسمی، کلمه توصیف‌کننده قبل از اسم اصلی می‌آید:

A old man

مردی پیر

عبارات اسمی با Post-modifers: نوع دوم عبارت‌های اسمی شامل کلمه توصیف‌‌کننده بعد از اسم اصلی هستند:

Men wearing hats

مردانی که کلاه به‌سر دارند

عبارت اسمی با هر دو: اسم اصلی بین کلمات توصیف‌‎‌کننده مقدم و مؤخر قرار می‌گیرد:

That cat with an orange fur

آن گربه با موهای نارنجی

فرق  Noun Clause با Noun Phrase چیست

Noun Phrase و Noun Clause هر دو در نقش اسم در جمله به‌کار می‌روند اما تفاوت‌هایی با هم دارند: Noun Phrase یا عبارت اسمی شامل یک اسم اصلی و گروهی دیگر از کلمات در توصیف آن است. همچنین، نمی‌تواند از «فاعل + فعل» تشکیل شده باشد. Noun Clause یا جمله‌واره اسمی به گروهی از کلمات می‌گویند که با معمولا با ضمایر موصولی آغاز می‌شود. به علاوه، Noun Clause شامل «فعل + فاعل» است.

Example:

Noun Phrase: We know Sarah’s parents.

پدرمادر «سارا» را می‌شناسیم.

Noun Clause: We know who Sarah’s parents are.

می‌دانیم پدرمادر «سارا» چه کسانی هستند.

نقش Noun Phrase در جمله

می‌تواند اکثر نقش‌های اصلی که یک اسم می‌‌گیرد را در جمله داشته باشد را بگیرد و در نقش‌های «فاعل»، «مفعول»، «مفعول حرف اضافه»، «متمم» و «بدل» به کار برود.

ترتیب کلمات در Noun Phrase

در نوشتن Noun Phrase نیاز است تا ترتیب خاصی بین اجزای آن رعایت شود:

determiner(s) + descriptive adjective(s) + noun modifier + head

نقش فعل در Noun Phrase چیست

در عبارت اسمی از «افعال غیرصرفی» (Non-finitive Verbs) مثل Gerund می‌توان استفاده کرد اما «افعال صرفی» (Finitie Verbs) در عبارت‌های اسمی به‌کار نمی‌روند و فقط در Clauseها دیده می‌شوند.

در انتهای مطلب نیز، تمرین‌های منتوعی ارائه کردیم تا بتوانید دانش خود را از این مطلب بهتر بسنجید.

مطلبی که در بالا مطالعه کردید بخشی از مجموعه مطالب «آموزش گرامر زبان انگلیسی – به زبان ساده» است. در ادامه، می‌توانید فهرست این مطالب را ببینید:

source

توسط expressjs.ir