مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: هیچ جای دنیا قیمت مصوب برای کالا در نظر گرفته نمی‌شود زیرا هزینه‌های تولید متغیر هستند.

علی ابراهیمی  افزود: در اردیبهشت ماه سال جاری قیمت مرغ زنده 52 هزار تومان در شرایطی اعلام شد که قیمت ذرت 11 هزار و 300 تومان، سویا 16 هزار و 300 تومان و جوجه یک روزه 17 هزار تومان باید باشد اما قیمت سویا از 20 هزار تومان عبور کرده و قیمت جوجه نیز همواره متغیر است.

وی تصریح کرد: در نرخ خرید مرغ مازاد مرغداران توسط شرکت پشتیبانی امور دام نیز باید تجدید نظر صورت گیرد زیرا این نرخ نیز با هزینه‌های تولید کنندگان همخوانی ندارد.

ابراهیمی گفت: مسئولان اما هنوز در جلسات رسمی قیمت مرغ زنده را 52 هزار تومان اعلام می کنند اما این نرخ حتی از اردیبهشت ماه تا به امروز به طور رسمی به مرغداران اعلام نشده است.

وی افزود: قیمت سویا 16 هزار و 300 تومان در اردیبهشت ماه اعلام شده بود اما اکنون خود شرکت پشتیبانی امور دام این محصول را 20 هزار و 150 تومان می فروشد.

ابراهیمی گفت: در حال حاضر مرغ زنده نیز بر اساس وزن آن از مرغداران 58 هزار تومان تا 60 هزار تومان خریداری می‌شود و ما نقشی در قیمت گذاری این محصولات در بازار نداریم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر به طور میانگین ماهانه 130 میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های گوشتی در کشور انجام می‌شود و با این مقدار جوجه ریزی نیاز بازار به طور کامل تامین می‌شود.

بنابر این گزارش قیمت مرغ گرم برای مصرف کننده در تهران در محدوده 87 هزار تومان قرار دارد؛ با افزایش جوجه ریزی و تولید، بازار مرغ در کشور آرام گرفته است، در مقطعی قیمت هر کیلوگرم مرغ از 100 هزار تومان نیز عبور کرده بود.

نرخ مصوب مرغ در اردیبهشت ماه سال جاری 73 هزار تومان بود اما در شهریور ماه ریاست اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی نرخ این محصول برای مصرف کننده را 78 هزار تومان اعلام کرد هر چند وزارت جهاد کشاورزی این نرخ را تایید یا تکذیب نکرد.

واردات نهاده های دامی مورد استفاده در خوراک دام و طیور مشمول اختصاص ارز یارانه ای است به همین منظور دولت نظارت‌هایی بر بازار این محصولات دارد.

منبع: انتخاب

source

توسط expressjs.ir