کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس برای توسعه صنعت گردشگری در منطقه، طرح شینگن عربی ارائه کرده‌اند و امضای توافقنامه‌های تجارت آزاد با پاکستان و سنگاپور، مذاکره با اقتصادهای بزرگ دنیا در باب همکاری‌های اقتصادی و احداث راه‌آهن عربستان به کویت، از جمله دیگر تلاش‌های اعضای شورا برای شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد منطقه است.

به گزارش ایسنا، در هفتاد و سومین گزارش از سلسله گزارش‌های «پایش تحولات تجارت جهانی»، گلچینی از تحولات اخیر در دولایه جهانی و منطقه‌ای محیط ژئواکونومیک ایران ارائه‌شده و آخرین روندها و پیش‌بینی‌های اقتصادی تهیه‌ شده توسط بزرگ‌ترین نهادهای اقتصادی بین‌المللی، در قالب داده‌های تازه مورد واکاوی قرار گرفته‌اند.

تبیین رویکرد امریکا در قبال سازمان تجارت جهانی، شاید مهم‌ترین خبری بود که جزئیات آن توسط نماینده تجاری این کشور اعلام و طی آن، ضمن تاکید بر حمایت ایالات‌متحده از این سازمان، بر تعهد این کشور در انجام اصلاحات الزامی در سازمان تجارت جهانی در حوزه چالش‌های مدرن و نوظهور در روند تجارت جهانی تاکید شد.

در این سوی جهان و در روسیه، ادامه تلاش‌ها برای کاهش آثار منفی تحریم‌های متعدد غرب بر اقتصاد این کشور، سبب تغییر رویکرد صادرات بخش کشاورزی به سمت کشورهای دوست شده و بخش کشتیرانی نیز در اولویت توسعه اقتصادی این کشور برای سال‌های ۲۶ – ۲۰۲۴ قرار گرفته است.

در سطح منطقه، اقدامات کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس در راستای توسعه صنعت توریسم در منطقه، به طرح یک شینگن عربی منجر شده که قرار است جان تازه‌ای به بخش گردشگری و در نتیجه اقتصاد کشورهای عضو این شورا ببخشد. امضای توافقنامه‌های تجارت آزاد با پاکستان و سنگاپور، مذاکره با اقتصادهای بزرگ دنیا در باب همکاری‌های اقتصادی و احداث راه‌آهن عربستان به کویت در چارچوب پروژه راه‌آهن کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس، از جمله تلاش‌های اعضای شورا برای شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد منطقه است.

عربستان همچنین به دلیل پیش‌بینی‌های مبنی بر افزایش تقاضای جهانی گاز طبیعی مایع، اولین سرمایه‌گذاری بین‌المللی خود را از طریق یک شرکت گاز طبیعی آمریکایی انجام داد و توافقنامه‌ای را نیز با یک شرکت پتروشیمی چینی به‌منظور تأمین نفت خام مورد نیاز این شرکت، به امضا رساند. کویت هم که اخیراً چهارمین طرح توسعه‌ای جامع ۲۰۴۰ خود را تصویب کرده، چندین یادداشت تفاهم مهم با چین در زمینه ساخت‌وساز و پروژه‌های زیست‌محیطی و زیرساختی امضا کرده تا همکاری‌های مسبوق به سابقه خود را با پکن گسترش دهد.

همچنین افزایش حجم تجارت ترکیه با آفریقا، سرمایه گذاری امارات در حوزه انرژی‌های پاک در اندونزی و توافق مصر و امارات برای تجارت با ارزهای ملی از دیگر تحولات جدید منطقه است.

گفتنی است مرکز پژوهش‌های اتاق ایران مدتی است تهیه و انتشار سلسله گزارش‌های «پایش تحولات تجارت جهانی» را با هدف بررسی رویدادهای کلیدی در محیط ژئواکونومیک ایران در دستور کار قرار داده و در این گزارش‌ها مسائل مهم روز از منظر تأثیرگذاری بر دیپلماسی اقتصادی و موقعیت ژئواکونومیک ایران موردبحث و بررسی قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

source

توسط expressjs.ir